Fundraisingguiden til kulturprojekter

Aktuelle fonde

I legatbogen kan du finde en omfattende liste over fonte du kan søge. Du kan også finde en oversigt over aktuelle fonde i DAFs fondsliste.

Se også vores liste over fonde til kulturformål. Desuden kan du tjekke "Vejviser til legater og fonde" som du kan købe eller låne på biblioteket. Heri er en række fonde og legater som vi ikke har med på vores liste, fordi de ikke har en webside. 

Tilskudspulje til socialøkonomiske virksomheder
Lige nu er der åbent for puljen Tilskudspulje til socialøkonomiske virksomheder til bl.a. virksomheder med et kulturelt sigte. Se om din virksomhed opfylder kriterierne her. Der kan søges fra 50.000 til 1 mio. og der er i alt afsat 5 mio. kr.


Case: GENKLANGE

GENKLANGE koncertI 2013 ledte Gabriella Meinert-Medici efter børnevenlige koncerter, som præsenterede klassisk musik for de helt små. Det var ikke let at finde, og derfor besluttede hun sammen med gode venner at starte foreningen GENKLANGE.

Det har udviklet sig fra at være et rent Gentofte projekt til også at foregå bl.a. i socialt belastede områder. Gabriella modtog i 2016 desuden P2s Ildsjælepris - Tillykke med det!

Se case om "GENKLANGE"


SKAT om crowdfunding

Hvis du får succes med din crowdfundingkampagne, skal du sandsynligvis betale skat af indtægterne.

SKAT opererer med 4 forskellige slags crowdfunding kampagner: Donationsbaseret, reward-baseret, lånebaseret og aktiebaseret crowdfunding

I mange tilfælde skal du betale skat, og måske moms eller anmelde kampagnen til Indsamlingsnævnet. Få styr på reglerne her


Nordea-Fonden giver gode råd om fondsansøgning

Nordea-Fondens projektchef for kultur, Niels Olsen, giver en række gode råd om fondsansøgning i denne lille video. Det handler dels specifikt om Nordea-Fonden, men kan sagtens overføres til fondsansøgning mere generelt:

Kickstarter kommer til Danmark:

 

Så er der godt nyt til Crowdfundere: Kickstarter åbner en dansk afdeling, så du kan sætte dit projekt op her med dansk valuta. Det ser ud til, at  der er gode muligheder for at nå både et dansk og et internationalt segment. 

Læs mere


Tre råd til dig, der sælger sponsorater

Morten Østergaard øser i dette blog indlæg af sin store viden om sponsorater, og svarer på det vigtige spørgsmål: Hvordan kommer vi igennem til beslutningstageren? Råd #1 : Undgå 'cold calls'; Råd #2: Kvalitet frem for kvantitet; Råd #3: Bliv en bedre sælger...

Læs mere

 

 

Flere blogindlæg: 

mus keterer   

Ansøgningens tre musketerer om:
- Etos: Troværdighed = Penge i kassen
- Patos: Brug Patos med omtanke
- Logos: Logik for perlehøns og bevillingsgivere

kirke  

Kom godt i gang med kulturprojekter: Du har en ide til et projekt. Hvordan kommer du videre?  ... Læs mere

Podio som projektstyrings redskab. Gratis værktøj, der kan forbedre jeres samarbejde omkring planlægning, PR, fundraising, mm... Læs mere

     

Guide: Her finder du fondene

sherlock holmes billede  

Her finder du fondene, er en føljeton i 3 dele:
Her finder du fondene 1 - "Alle fonde og legater"
Her finder du fondene 2 - Andre fondsoversigter og dem for næsen af dig.
Her finder du fondene 3 - Internationale støttemuligheder og anbefalinger.


Kultunaut er gået sammen med Kulturprojekt.dk om at udvikle denne gratis fundraisingguide for kulturarrangører og projektmagere.