Flere nyheder

 
Film
Mysteriet om Hr. Link

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mysteriet om Hr. Link
Man. 27. maj 2019
kilde: KultuNaut

Animeret familiefilm om Sir Lionel Frost, der er utrættelig i sine bestræbelser på at bringe sandheden om Loch Ness Uhyret og andre skabninger for dagen. (PR-foto: UIP)

Men han er lidt uheldigere, når det gælder om at fremskaffe beviser. Det har hidtil forhindret hans optagelse i den prestigefyldte Optimaternes Klub. Men denne gang er han sikker. Et brev fra USA har sat ham på sporet af den legendariske Sasquatch, som Sir Lionel samtidig tror, er det "missing link", der forbinder aberne og mennesket.

Dette er en endnu mere kættersk tanke i Optimaternes Klub. Men i sit opgør med formanden Lord Piggot-Dunceby tager det ene ord det andet, og pludselig står de to gentlemen med et væddemål - og så går turen ellers jorden rundt. For Sir Lionels vedkommende i selskab med den ganske dannede Sasquatch, der overhovedet ikke er et "missing link", men bare ensom, og med den iltre Adelina Fortnight, som vil hjælpe dem med at finde det sagnomspundne Shangri-La og Himalayas mytiske yetier.

Eftersom Lord Piggot-Dunceby aldrig har tabt et væddemål og ikke har tænkt sig at gøre det, har de også den luskede lejemorder Willard Stenk i hælene, så det bliver en hæsblæsende jagt på forsvundne arter og legendariske riger.

Chris Butler har skabt et eventyr i bedste Jules Verne-stil, hvor den vilde skattejagt går i et victoriansk univers med transport på hesteryg, i diligence, med damptog og dampskib over Atlanten og i ægte imperiestil selvfølgelig også med elefant som transportmiddel.

Mysteriet om Hr. Link har biografpremiere den 30. maj.