Flere nyheder

 
Teater
Cats i Holstebro
 
Udstilling
Sculpture to Sculpture

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cats i Holstebro
Tor. 1. mar. 2007

Musikteateret Holstebro har omsider fået rettighederne til at opføre Andrew Lloyd Webbers kendte musical Cats. Normalt kræves det, at opsætningen følger originalopsætningen, men i dette stykke er mange af rollerne spillet af amatører og kattene er flyttet ud af deres sædvanlige baggårdsmiljø og ind i et cirkus.

Cats er en af de mest populære musicals nogensinde. Hvordan den har opnået denne status kan undre nogen, da handlingen mildest talt er tynd og den indeholder kun et megahit - nemlig sangen Memories - som utallige sangere gennem tiderne har indspillet. Alle replikker og sangnumre er oversat til dansk med undtagelse af én sang - hvilket virker underligt malplaceret.

At historien er tynd kan man dog ikke klandre Musikteateret Holstebro for, som virkelig har lagt sig i selen for at lave en storslået opsætning - og det lykkes til fulde.

Handlingen er kort fortalt, at kattene mødes en gang om året, hvor en af kattene bliver udvalgt til at blive genfødt og få et nyt liv. Det er katten Old Deuteronomy spillet af Hans Kristian Didriksen, som udvælger den heldige kat. Inden vi når dertil, skal vi dog høre om kattenes særlige navne og introduceres til den ene kat efter den anden, hver især med deres særlige personligheder og talenter. Grizabella spillet af Trine Jepsen er den tidligere glamourkat, som er blevet gammel og afdanket, og som ingen af de andre katte vil have noget med at gøre. Hvorfor det forholder sig sådan lades hen i det uvisse, for de har ingen problemer med en ligeså gammel og afdanket teaterkat spillet af Christian Bøgh.

Da Cats denne gang foregår i et cirkus er der basis for at peppe forestillingen lidt op i form af cirkusnumre som akrobatik, kanonkonger og ethjulede cykler.

Kostumer og makeup er uhyre flotte med mange detaljer. Trine Jepsen synger en fantastisk flot udgave af Memories. Sangen om Macavity sunget og danset af Anne Dorthe Nielsen og Jeanette Riise Jensen er uhyre medrivende og lækkert udført. I det hele taget klarer skuespillere, sangere og dansere det fremragende. Det er i hvert fald ikke til at se, at der skulle være amatører iblandt. Ronny Sterlø er endvidere særdeles katteagtig og overbevisende i sin rolle som Rum Tum Tugger.

Se spilletider