Flere nyheder

 
Litteratur
500 supper

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
500 supper
Tir. 13. nov. 2007

Susannah Blake giver sit bud på 500 skoldvarme såvel som frysende kolde supper i den netop af Aschehoug udgivne kogebog '500 supper'. Her finder man alskens slubrende nydelse, der kan give de klassiske supper fra Mou konkurrence til tænderne - for alle supper behøver ikke være af hønse- eller oksekødsvarianten!

Vi befinder os i en tid, hvor vinteren holder sit indtog. Blæsten rusker os igennem, regnen gennembløder os og inden længe kommer sneen, (hvis vi er heldige), og giver os hvid kulde! Med andre ord, så går vi ind i suppeårstiden, og Aschehougs nye kogebog - 500 supper - har mange spændende opskrifter at byde på i denne henseende.

Supper behøver ikke komme frosne på pose fra Mou eller i karton fra Arla - man kan rent faktisk selv lave dem, og opskrifterne er talrige. Så hvis man er en smule træt af de hersens maskinfremstillede undskyldninger for kød- og melboller, og man har nogle smagsløg, der krymper sig ved tanken om endnu en gang at skulle slubre sig igennem briksuppe fra Mou, så er Susannah Blakes suppebog en velkommen fornøjelse (og ikke mindst fornyelse) for ens smagsløg!

Bogen starter med en indledning, der blandt andet beretter for os i en slags kulinarisk åndshistorie, at så længe mennesket har lavet mad over åben ild, så længe er der blevet spist suppe af den ene eller anden slags - suppe er populært, let at lave og kan varieres i det uendelige, hvilket denne bog er et bevis på.

I bogen finder man ligeledes opskrifterne på en række basisbouilloner, der er grundlaget for langt størstedelen af alle supper. Det drejer sig om grøntsagsbouillon, hønsebouillon, oksebouillon og fiskebouillon. Og disse har intet med Maggie-terninger at gøre! Det er bouillon, der er skabt fra bunden af med friske og sunde råvarer, der ikke er pumpet fulde af tilsætningsstoffer og adskillige mere eller mindre uidentificerbare e-numre!

Men det er ikke kun de varme supper, man finder i denne bog, det er også en lang række kolde af slagsen, der jo egner sig godt til varme sommerdage, hvor man gerne vil have noget svalende. Ydermere finder man opskrifter på sunde supper, cremede supper, mættende supper, hurtige supper, orientalske supper, elegante supper og supper med frugt!

Så hvis man genre vil forsøge sig med at lave suppe "from scratch" så er dette en fin og med opskrifter sprængfyldt bog, der viser, at der findes suveræne og smagfulde alternativer til den hurtige og præfabrikerede suppe fra det lokale supermarked.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Susannah Blake: 500 supper
Forlag: Aschehoug
Sideantal: 288
ISBN: 978-87-11-31366-4