Flere nyheder

 
Litteratur
Vejrhåndbogen
 
Diverse
Kvindelivsfestival i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vejrhåndbogen
Tor. 15. nov. 2007

Så er vejrprofeten Jesper Theilgaard aktuel med 'Vejrhåndbogen', der leverer et praktisk overblik over en lang række forskellige vejrfænomener. Bogen er en suveræn håndbogsperle, der i overskuelig form giver forklaring på alle vejrtyper mellem himmel og jord!Hvad er forskellen på cumulus-skyer og altocumulus-skyer? Hvad er tågedis? Hvorledes dannes en regnbue? Hvorfor lyner det? Disse spørgsmål - og mange flere - bliver besvaret i Jesper Theilgaards på Gyldendal udgivne Vejrhåndbogen.

Sidste år modtog Jesper Theilgaard Gyldendals faglitterære pris for værket Det danske vejr. Et værk, der er det mest omfattende af sin slags, når talen falder på beskrivelsen og gennemgangen af det danske vejr. Det stod dog hurtigt klart, at der også var brug for en mere håndbogspræget bog over emnet, som Theilgaard bemærker i sit forord.

Vejrhåndbogen er i sin struktur simpel og ligetil. Det er et opslagsværk, man hurtigt kan konsultere, når man falder over et vejrfænomen, man gerne vil have forklaret. Den er skrevet i et uproblematisk sprog, hvilket gør, at den henvender sig til alle, der kan have interesse i at blive klogere på det danske vejrs gøren og laden.

Bogen er inddelt i en række kapitler, der repræsenterer bestemte vejrfænomener som f.eks. solskinsvejr, gråvejr, blæsevejr, regnvejr, tordenvejr, snevejr, varmt og koldt vejr og lyst, mørkt og farvet vejr. Efterfølgende gives der bestemmelsesnøgler til skytyper, vindtyper, regntyper og optiske fænomener.

Det er en spændende bog, der som bemærket er skrevet i et uproblematisk sprog. Så almindelige ikke-fagnørder kan også få glæde af al den vejrviden, der er stoppet ned på bogens 209 velillustrerede sider. Bogens mange fotos, der er taget af Janne Klerk, gør den ydermere til en fornøjelse blot at bladre i. Hun har ikke kun formået at fange de vejrfænomener, teksten beskriver og fotoet illustrerer, men har også formået at forlene bogen med en udsøgt æstetik, der går ud over det blot at skulle levere en given tekst med et forklarende billede.

Hvis man mangler en bog, der giver hurtigt overblik, som beskriver i utvetydige termer og som er godt illustreret med fotografier, grafer og modeller, så er Jesper Theilgaards Vejrhåndbogen det optimale opslagsværk, der vil egne sig godt i såvel sommerhus som ens bogreol derhjemme.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Jesper Theilgaard: Vejrhåndbogen
Forlag: Gyldendal
Sider: 209
ISBN: 978-87-02-06230-4