Kunne ikke hente 'https://www.kalundborg.dk/kultunaut' indenfor 15 sek.
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
13/10 2022
Kalundborg Museum - en del af Museum Vestsjælland
Adelgade 23
4400 Kalundborg
Tlf: 59 43 23 53 (i åbningstiden)

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6808, Lon 11.0791
Åbent: Se hjemmesiden for aktueller åbningstider
Entré: Voksen 75 kr. Pensionist 65 kr. Museumsforeningens medlemmer og børn under 18 år: Gratis.

Kalundborg Museum præsenterer kulturhistorien i Nordvestsjælland og primært kalundborgområdet gennem talrige oldtidsfund og rummer desuden en korsridderudstilling og interiører fra 1700- og 1800-tallet. Museet ligger midt mellem Esbern Snares borg fra 1100-årene og den unikke femtårnede kirke. Aktuel lige nu med udstillingen carmen curlers - iscenesat


Opret Event

I dag

Carmen Curlers - særudstillingen

Carmen Curlers - særudstillingen

75 kr
Kom og se den nye særudstillingen om industri eventyret Carmen Curlers.

I 1964 åbnede Arne Bybjerg sin nu ikoniske Carmen Curlers fabrik på Hareskovvej i Kalundborg.

Før åbningen lå en lang periode med mere eller mindre heldige testforsøg og siden arbejdet med at få kundernes øjne op for produktet. I det hele taget er fortællingen om Arne Bybjerg og Carmen Curlers et stjerneeksempel på den stædige iværksætter, der endte med at sætte sit præg på en hel by.

Kalundborg Museum åbner til efteråret særudstillingen "Carmen Curlers - Iscenesat". Iscenesættelse er nemlig noget der går igen i hele Arne Bybjerg og fabrikkens virke. Fra de mange fængende reklamer og busserne, der hentede kvinder til fabrikken fra hele Vestsjælland - til skræddersyede kitler og den gyldne Rolls Royce.

I samarbejde med den internationalt anerkendte scenograf Rikke Juellund, vil Museum Vestsjælland tage de besøgende på en tids- og oplevelsesrejse i fortællingen om Arne Bybjerg og Carmen Curlers.

Udstillingen fortæller om Arne Bybjerg og den indimellem problematiske tilblivelse af den nu kendte curler. Vi dykker både ned i selve den tekniske løsning, men kigger også på den ukuelige Bybjerg, der på trods af afbrændt hår hos testmodellerne troede på produktet indtil det egentlige gennembrud.
Derfra besøger vi fabrikken og nogle af de mange mennesker, der har arbejdet her - fra den stærke fagforeningskvinde og kvinderne ved maskinerne og dekoratøren, der skabte det banebrydende kassedesign og logo. Det logo og den markedsføring, der med ét var med til at sætte Carmen Curlers på verdenskortet og som noget nyt fokuserede på den drøm, der blev solgt, i stedet for selve produktet.

Tiden var klar til Carmen Curlers og derfor vil de besøgende heller ikke være i tvivl om, at de i udstillingen er taget tilbage til 1960'erne og 70'erne.
Læs mere

12. maj 2024

Intro til udstillingen carmen curlers - iscenesat 2024

Intro til udstillingen carmen curlers - iscenesat 2024

Ikke medlem: 135 kr, Medlem af MVE museumsforening: 85 kr
Køb/bestil billet
Carmen Curlers fra fabrikken i Kalundborg har reddet mange kvinder fra en dårlig hårdag. Få historien bag det supermoderne produkt og se udstillingen. I 1963 blev Carmen Curlers sat i produktion på en fabrik i Kalundborg.

De næste år blev byen og oplandet støvsuget for arbejdskraft, for Carmen Curlers var blevet et verdenshit. Den lokale virksomhed havde sine opgang- og nedgangstider, indtil den lukkede helt i 1990

Få den korte version af historien om Carmen Curlers og en intro til udstillingen carmen curlers - iscenesat.
carmen curlers - iscenesat er den autentiske version af den dramatiserede DR-tv føljeton om Carmen Curlers i Kalundborg.

Nyd kaffe/the og kage under introen, hvor gæsterne er velkomne til at bidrage med egne erindringer om Carmen Curlers. Bagefter er der adgang til at se udstillingen i eget tempo.

Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd. Resterende billetter er til salg i døren.

16. maj 2024

Byvandring i middelalderens Kalundborg

Byvandring i middelalderens Kalundborg

Voksen: 90 kr, Barn 12-18 år: 30 kr, Barn u/ 12 år: 0 kr
Køb/bestil billet
Kom helt tæt på middelalderens bygninger og deres enestående historie på en byvandring med fokus på middelalderens Kalundborg Højby. Højbyen i Kalundborg er en af de bedst bevarede bydele i Skandinavien fra middelalderen.

Området indeholder bla. den enestående femtårnede Vor Frue Kirke og et stenhus, som i årenes løb har haft mange funktioner, fx hospital

Byvandringen starter ved Kalundborg Museum med et kik til modelbyen og til korstogstapetet med en fortælling om byen og dens grundlægger, Esbern Snare fra Hvideslægten.

Vi kommer vi forbi ruinerne af Esbern Snares borg, kirken og stenhuset og vi kommer helt tæt på de fine detaljer, der kendetegner middelalderens byggeskik.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd.
Kunne ikke hente 'https://www.kalundborg.dk/kultunaut' indenfor 15 sek.