ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

FOF København

Humletorvet 27
1799 København V
Tlf: 45 96 01 00
Hjemmeside

FOF København er hele hovedstadens aftenskole. Vi tilbyder kurser, foredrag og ture i København, Frederiksberg, Amager, Gentofte, Lyngby, Rudersdal og Gladsaxe


Viser 328 events fra/efter 2. jun. 2024

Fisk- og skaldyrsaften
24 Jan Andet

Fisk- og skaldyrsaften

Fredag den 24. januar 2025, kl. 17-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF København,
Humletorvet 27, København V
Vil du lære at mestre kunsten at tilberede lækre fiskeretter og skaldyrsdelikatesser?. Deltag i vores spændende fisk- og skaldyrsaften og fordyb dig i en verden af friske og smagfulde lækkerier fra havet..

Kurset er perfekt til både nybegyndere og dem med mere erfaring i køkkenet. Vores dygtige kok sammensætter en spændende menu efter sæson og råvarer.
I løbet af aftenen vil du blive introduceret til en række teknikker og smagsoplevelser, der vil give dig masser af inspiration og teknik til dine fiskeretter og skaldyrsanretninger.

Vi forbereder i grupper til den helt store fiske- og skaldyrsbuffet. Der arbejdes i teams, og hver gruppe tilbereder individuelle retter til den samlede buffet. Undervejs får du tips til korrekt rensning og forberedelse og grundlæggende tilberedningsmetoder, som fremhæver de naturlige smage af fisk og skaldyr.
Det bliver en superhyggelig og lærerig aften, som vi selvfølgelig afslutter med en hyggelig middag, hvor vi nyder maden fra buffeten i fællesskab.

Medbring

Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, filtreringskniv og forklæde.

Værd at vide


Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Underviser: Paw Nielsen
Hold: 2440031
Vis kort
Kinesiske madoplevelser - workshop
25 Jan Undervisning

Kinesiske madoplevelser - workshop

Lørdag den 25. januar 2025, kl. 10-14.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF København,
Humletorvet 27, København V
En dag med introduktion til det spændende kinesiske køkken. Kina er et stort land, og der findes mange forskellige retter..

På kurset vil underviseren give dig en kinesisk madoplevelse og introducere til sine egne favoritopskrifter fra det kinesiske køkken, som hun har laver til sin familie ved både højtider og til hverdag.

På workshoppen skal du lære at lave og smage forskellige kinesiske retter. Én af disse er en kinesisk nytårsret, dumpling. De andre er populære kinesiske hverdagsretter med bl.a. kylling og forskellige grønsager, som f.eks. bao, der endda har lagt navn til en Disney kortfilm. Vi lærer også at lave supper og sauce, og vi bruger både oksekød, kylling, rejer og specielle kinesisk svampe.

Billeder fra undervisningen. Foto: Lei Hou.

Til undervisningen er det vores mål, at du til den afsluttende fælles middag vil føle det som om, du spiser på en kinesisk restaurant i Kina - og at du går herfra med følelsen af selv at kunne gå på opdagelse i andre kinesiske delikatesser, så du kan fortsætte derhjemme og imponere familie og gæster.

På holdet er der plads og rum til alle - og her prioriterer vi tiden til at lave maden, samværet og mangfoldigheden.

Billeder fra undervisningen. Foto: Lei Hou.

Medbring


Drikkevarer, viskestykker, karklude, hakkekniv, urtekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide


Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Hold: 2440016
Vis kort
Japansk mad
26 Jan Undervisning

Japansk mad

Søndag den 26. januar 2025, kl. 11-15.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF København,
Humletorvet 27, København V
En dag med introduktion til det spændende japanske køkken. Det klassiske japanske køkken er sundt, æstetisk og velsmagende. Derudover er det karakteristisk, at der arbejdes med tilstedeværelse og dyrkelse af den femte grundsmag, umami..

Umami kan populært karakteriseres som "kødsmag", men det er også en smag, der kan fremdyrkes i grøntsager med den rette tilberedning. Æstetik i anretning og servering spiller også en væsentlig rolle i det japanske køkken, så det skal vi selvfølgelig også se nærmere på.

På kurset i japansk mad arbejder vi med at lave en skøn menu med udgangspunkt i de traditionelle ingredienser: grøntsager, fisk, fjerkræ, svinekød og ris. Vi skal tilberede både varme og kolde forretter og hovedretter - smukt og enkelt.

Vi skal bl.a. lave:
  • Sushiruller
  • Ramen suppe
  • Gyoza - dumplinger
  • Okonomiyaki
  • Teriyaki spyd
På denne workshop gør vi os umage, men vi hygger os også, mens vi laver retterne til en skøn japansk buffet. Vil du gerne opdage og få en introduktion til det spændende japanske køkken, er dette hold noget for dig.

Vi afslutter med en fælles middag, hvor vi sammen nyder den tilberedte med.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, evt. opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Underviser: Susanne Hasman
Hold: 2440046
Vis kort
Kvit smerterne - for fortsættere
28 Jan Foredrag

Kvit smerterne - for fortsættere

Tirsdag den 28. januar 2025, 18:00-21:00.
Pris: Entré: 280 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF København.
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Søborg
Til dette foredrag får du redskaber til, hvordan du kan kvitte smerterne og få mere livsglæde..

Døjer du med daglige smerter som f.eks. hovedpine og nakkespændinger? Og vil du gerne komme dem til livs og få mere livsglæde? Så er det nu, du kan lære at komme smerterne til livs.

Hovedpine, nakke- og rygsmerter forpester dagligdagen for mange mennesker. Oftest skyldes smerter og ubehag, at du har fysiske spændinger eller blokeringer i dit nervesystem. Heldigvis findes der metoder til at komme smerterne til livs, så du kan bruge din energi på det, du gerne vil i stedet for at være tynget af dine smerter
Vis kort
Afternoon tea - bagning og tesmagning - dagskursus
29 Jan Andet

Afternoon tea - bagning og tesmagning - dagskursus

Onsdag den 29. januar 2025, kl. 11-15.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF København,
Humletorvet 27, København V
It's tea time! Den ærkebritiske tradition med at drikke sen eftermiddagste er ikke kun en delikat smagsoplevelse, men også en hel videnskab i sig selv..

Kombinationen af lækre anretninger i fingerhaps-størrelse, søde kager og aromatisk te er indbegrebet af forkælelse.

På dette kursus lærer du, hvordan man tilbereder og serverer afternoon tea efter alle kunstens regler. Vi laver traditionelt engelsk bagværk med det rette tilbehør og brygger te fra de tidligere engelske kolonier Indien og Ceylon.

Vi skal bl.a. lave:
  • Sandwich med agurk og laks
  • Scones
  • Clotted cream
  • Lemon curd
  • Citrusmarmelade
  • Frugt- og shortbread med lavendel og citrus
  • Små lækre mørdejs- og mandelkager
Undervejs taler vi om alle de uskrevne regler, der gør afternoon tea til sådan et formfuldendt te-ritual. Traditionen opstod for næsten 200 år siden, og på den tid var det fint at spise sent og helst ikke før kl. 20 om aftenen, så derfor blev afternoon tea introduceret som et lille hyggeligt mellemmåltid. Det gav kvinderne fra de finere kredse mulighed for at socialisere sig på en dannet og kultiveret måde. Og den dag i dag - flere hundrede år senere - er afternoon tea indbegrebet af engelsk madkultur.

Vi afslutter dagen med at dække et fint kagebord og smager på alle herlighederne sammen - og forhåbentligt går snakken lystigt om dagens forløb.

Medbring


Drikkevarer, viskestykker, karklude og opbevaringsbokse med låg - hvis der bliver kager i overskud, som kan gemmes og tages med hjem.

Værd at vide


Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Underviser: Christine Stokkebye
Hold: 2440074
Vis kort
Ølsmagning - kend din øl
31 Jan Andet

Ølsmagning - kend din øl

Fredag den 31. januar 2025, kl. 17-19.
FOF København,
Humletorvet 27, København V


Underviser: Paw Nielsen
Hold: 2440034
Vis kort
Vegetarisk - inspireret af Yotam Ottolenghi
2 Feb Andet

Vegetarisk - inspireret af Yotam Ottolenghi

Søndag den 2. februar 2025, kl. 10-14.30.
FOF København,
Humletorvet 27, København V


Underviser: Jacob Hasle Nielsen
Hold: 2440083
Vis kort
Bagekursus
9 Feb Undervisning

Bagekursus

Søndag den 9. februar 2025, kl. 10-16.25.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF København,
Humletorvet 27, København V
Lær at bage med surdej. Grundig introduktion til bagningens grundteknikker samt forskellige meltyper, hævemetoder og deres ernærings- og smagsmæssige betydning for det færdige brød..

Lær hvordan du bager brød med supersaftig krumme og krystalsprød skorpe. Du lærer at bage med de trendy ur-hveder, og vi dufter og smager forskellene på de forskellige meltyper. Vi ser også, hvordan det gode mel og forskellige melsorter påvirker dit brød og bageresultat.

Vi bager efter forskellige teknikker og fremstiller lækkert brød - fortrinsvis med økologiske ingredienser. Lær om brødets krumme og de forskellige typer af hvedesorter, som vi skal dufte og smage forskellen på.

Undervejs gives masser af tips til, hvordan hverdagens bagning bliver nemmere og resultatet mere velsmagende. Vi smager selvfølgelig på brødet, og efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og venner med dejligt friskbagt brød.

Du får masser af inspiration og viden under kurset, og en surdej og dej med hjem til næste dags morgenbrød.

Kort sagt, bliv endnu mere bageglad!

Medbring


Drikkevarer, karklud, min. 2 viskestykker, forklæde og opbevaringsbøtte med låg til surdej. Derudover kan der være andet bageudstyr, som evt. bedes medbringes. Vi udsender et velkomstbrev ca. en uge inden afvikling af kurset med information.

Værd at vide


Vi bruger fortrinsvis økologiske ingredienser. Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Underviser: Bettina Brønnum Lohse
Hold: 2440059
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her