ALLE | Nordjylland | Midtjylland | Syddanmark | Hovedstaden | Sjælland |
Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.
Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
FOF København
Humletorvet 271799 København V
Tlf: 45 96 01 00
Hjemmeside
FOF København er hele hovedstadens aftenskole. Vi tilbyder kurser, foredrag og ture i København, Frederiksberg, Amager, Gentofte, Lyngby, Rudersdal og Gladsaxe
Viser 328 events fra/efter 2. jun. 2024
Fisk- og skaldyrsaften
Kurset er perfekt til både nybegyndere og dem med mere erfaring i køkkenet. Vores dygtige kok sammensætter en spændende menu efter sæson og råvarer.
I løbet af aftenen vil du blive introduceret til en række teknikker og smagsoplevelser, der vil give dig masser af inspiration og teknik til dine fiskeretter og skaldyrsanretninger.
Vi forbereder i grupper til den helt store fiske- og skaldyrsbuffet. Der arbejdes i teams, og hver gruppe tilbereder individuelle retter til den samlede buffet. Undervejs får du tips til korrekt rensning og forberedelse og grundlæggende tilberedningsmetoder, som fremhæver de naturlige smage af fisk og skaldyr.
Det bliver en superhyggelig og lærerig aften, som vi selvfølgelig afslutter med en hyggelig middag, hvor vi nyder maden fra buffeten i fællesskab.
Medbring
Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, filtreringskniv og forklæde.
Værd at vide
Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Underviser: Paw Nielsen
Hold: 2440031
Kinesiske madoplevelser - workshop
På kurset vil underviseren give dig en kinesisk madoplevelse og introducere til sine egne favoritopskrifter fra det kinesiske køkken, som hun har laver til sin familie ved både højtider og til hverdag.
På workshoppen skal du lære at lave og smage forskellige kinesiske retter. Én af disse er en kinesisk nytårsret, dumpling. De andre er populære kinesiske hverdagsretter med bl.a. kylling og forskellige grønsager, som f.eks. bao, der endda har lagt navn til en Disney kortfilm. Vi lærer også at lave supper og sauce, og vi bruger både oksekød, kylling, rejer og specielle kinesisk svampe.
Billeder fra undervisningen. Foto: Lei Hou.
Til undervisningen er det vores mål, at du til den afsluttende fælles middag vil føle det som om, du spiser på en kinesisk restaurant i Kina - og at du går herfra med følelsen af selv at kunne gå på opdagelse i andre kinesiske delikatesser, så du kan fortsætte derhjemme og imponere familie og gæster.
På holdet er der plads og rum til alle - og her prioriterer vi tiden til at lave maden, samværet og mangfoldigheden.
Billeder fra undervisningen. Foto: Lei Hou.
Medbring
Drikkevarer, viskestykker, karklude, hakkekniv, urtekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Hold: 2440016
Japansk mad
Umami kan populært karakteriseres som "kødsmag", men det er også en smag, der kan fremdyrkes i grøntsager med den rette tilberedning. Æstetik i anretning og servering spiller også en væsentlig rolle i det japanske køkken, så det skal vi selvfølgelig også se nærmere på.
På kurset i japansk mad arbejder vi med at lave en skøn menu med udgangspunkt i de traditionelle ingredienser: grøntsager, fisk, fjerkræ, svinekød og ris. Vi skal tilberede både varme og kolde forretter og hovedretter - smukt og enkelt.
Vi skal bl.a. lave:
- Sushiruller
- Ramen suppe
- Gyoza - dumplinger
- Okonomiyaki
- Teriyaki spyd
Vi afslutter med en fælles middag, hvor vi sammen nyder den tilberedte med.
Medbring
Drikkevarer, viskestykker, karklude, evt. opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Underviser: Susanne Hasman
Hold: 2440046
Kvit smerterne - for fortsættere
Døjer du med daglige smerter som f.eks. hovedpine og nakkespændinger? Og vil du gerne komme dem til livs og få mere livsglæde? Så er det nu, du kan lære at komme smerterne til livs.
Hovedpine, nakke- og rygsmerter forpester dagligdagen for mange mennesker. Oftest skyldes smerter og ubehag, at du har fysiske spændinger eller blokeringer i dit nervesystem. Heldigvis findes der metoder til at komme smerterne til livs, så du kan bruge din energi på det, du gerne vil i stedet for at være tynget af dine smerter
Afternoon tea - bagning og tesmagning - dagskursus
Kombinationen af lækre anretninger i fingerhaps-størrelse, søde kager og aromatisk te er indbegrebet af forkælelse.
På dette kursus lærer du, hvordan man tilbereder og serverer afternoon tea efter alle kunstens regler. Vi laver traditionelt engelsk bagværk med det rette tilbehør og brygger te fra de tidligere engelske kolonier Indien og Ceylon.
Vi skal bl.a. lave:
- Sandwich med agurk og laks
- Scones
- Clotted cream
- Lemon curd
- Citrusmarmelade
- Frugt- og shortbread med lavendel og citrus
- Små lækre mørdejs- og mandelkager
Vi afslutter dagen med at dække et fint kagebord og smager på alle herlighederne sammen - og forhåbentligt går snakken lystigt om dagens forløb.
Medbring
Drikkevarer, viskestykker, karklude og opbevaringsbokse med låg - hvis der bliver kager i overskud, som kan gemmes og tages med hjem.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Underviser: Christine Stokkebye
Hold: 2440074
Ølsmagning - kend din øl
Vegetarisk - inspireret af Yotam Ottolenghi
Underviser: Jacob Hasle Nielsen
Hold: 2440083
Bagekursus
Lær hvordan du bager brød med supersaftig krumme og krystalsprød skorpe. Du lærer at bage med de trendy ur-hveder, og vi dufter og smager forskellene på de forskellige meltyper. Vi ser også, hvordan det gode mel og forskellige melsorter påvirker dit brød og bageresultat.
Vi bager efter forskellige teknikker og fremstiller lækkert brød - fortrinsvis med økologiske ingredienser. Lær om brødets krumme og de forskellige typer af hvedesorter, som vi skal dufte og smage forskellen på.
Undervejs gives masser af tips til, hvordan hverdagens bagning bliver nemmere og resultatet mere velsmagende. Vi smager selvfølgelig på brødet, og efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og venner med dejligt friskbagt brød.
Du får masser af inspiration og viden under kurset, og en surdej og dej med hjem til næste dags morgenbrød.
Kort sagt, bliv endnu mere bageglad!
Medbring
Drikkevarer, karklud, min. 2 viskestykker, forklæde og opbevaringsbøtte med låg til surdej. Derudover kan der være andet bageudstyr, som evt. bedes medbringes. Vi udsender et velkomstbrev ca. en uge inden afvikling af kurset med information.
Værd at vide
Vi bruger fortrinsvis økologiske ingredienser. Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Underviser: Bettina Brønnum Lohse
Hold: 2440059