Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole

Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole

Græse Skolevej 21
3600 Frederikssund
Tlf: 51 22 51 77
Hjemmeside

Græse gl. Skole er det lokale kultur og foreningshus for landsbyerne Græse og Sigerslevvester. Græse gl. Skole har siden 1995 været drevet af et brugerråd på 6 personer fra et lokale foreningsliv, som er det bærende fundament for skolen: Folkedanserforening, Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, Get It On Liners, Græse-Sigerslevvester Gymnastikforening, Græse Petanque Klub og"Klubben for berejste skandinavere" samt Mandagsdamerne, som er de faste brugere året rundt. Når der er overskudskapacitet er det muligt at leje Græse Gamle Skole til private formål, som f.eks. barnedåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage, i weekender og på helligdage. Græse Gamle Skole kan lejes (kun booking via www.frederikssund.dk) af borgere over 18 år, der er bosiddende i Frederikssund Kommune. Kontaktperson: brugerrådsformand Margit Juel, tlf. 51225177Viser 1 event fra/efter 27. sep. 2021

Klassesamfundet 2.0

Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Pris medl. 125 kr, ikke medl. 150 kr inkl. kaffe og kage
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
"Klassesamfund" - det er da noget, som var engang, lidt som kakkelovnen, toilet på trappen og det sort-hvide tv. Sådan lyder en udbredt forestilling i den offentlige debat, men det er en myte - hævder journalist, forfatter og samfundsdebattør Lars Olsen. Lars Olsen tegner et socialt Danmarksportræt ud fra Rige børn leger bedst, men viser også billeder fra familiealbummet og fortæller om personlige eksempler på moderne klasseskel.

Den anmelderroste debatbog Rige børn leger bedst dokumenterer, at Danmark stadig præges af markante klasseforskelle. Murersvenden har andre levevilkår end finansanalytikeren og professoren: mindre indflydelse på arbejdet, færre gode leveår, dårligere uddannelsesmuligheder for børnene. Og klasseskellene vokser - økonomisk, geografisk og politisk.

På nogle områder er skellene dog også anderledes end før. Vi har en voksende underklasse uden for arbejdsmarkedet, præget af destruktive kulturmønstre og negativ social arv. Og vi bor mere adskilt end tidligere. Storbyerne domineres af folk med pæne indkomster og lange uddannelser, mens arbejderklassen presses ud i "det perifere Danmark". Derfor hedder foredraget »klassesamfundet 2.0«.

Som foredragsholder evner Lars Olsen at forene samfundsanalyse med konkrete eksempler og erfaringer - baseret på sin egen hverdag og de mennesker, han har interviewet. Han har skrevet en række debatbøger om det moderne klassesamfund, om folkestyret og om skole og uddannelsesforhold