FOF Nordsjælland

FOF Nordsjælland

Ordrupvej 60
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 63 70 10
Hjemmeside



Viser 119 events fra/efter 3. maj 2024

De Fire Årstider -mad efter sæson

Torsdag den 23. november 2023 til torsdag den 13. juni 2024, 4 mødegange kl. 17.30-20.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gentofte Skole Baunegårdsvej 33, Gentofte FOF Nordsjælland
Drømmer du om at spise mere bæredygtigt, lokalt og efter sæson? God mad efter årstidens råvarer var i gamle dag en selvfølge - i dag er det sund fornuft og super økonomisk og bæredygtigt. Som noget nyt bruger vi friske spiselige vilde råvarer i kurset, som vores underviser høster. Derudover køber vi de lækreste, økologiske råvarer, hovedsageligt fra danske producenter

Over fire gange fordelt på de fire sæsoner mødes vi på et madhold og laver 2-3-retters menuer efter de gode råvarer, der er i sæson netop nu. Inspireret af det nye nordiske køkken kaster vi os ud i lækre forretter, velsmagende hovedretter og delikate desserter. I alle retter bruger vi også vilde ingredienser, så du kan blive inspireret til at bruge den gratis vilde mad, som vokser omkring os. Vi laver med andre ord velsmagende, innovativ mad, der kan inspirere til andre gode menuer man kan lave derhjemme. Samtidig får du indsigt og viden om sæsonernes råvarer, vilde spiselige vækster og hvordan man bruger dem bedst.

Efter madlavningen går vi til bords og nyder resultaterne!

Medbring: Forklæde, karklud, viskestykke, en god køkkenkniv og 2-3 bøtter til eventuelle madrester.

FOF Nordsjælland har kurser i kommunerne Gentofte, Furesø, Allerød, Hillerød, Hørsholm, Fredensborg, Helsingør, Gribskov og Halsnæs.

Se også vores andre kurser indenfor mad og vin her

Underviser: Ida Lawaetz
Hold: 2325122

Engelsk B1

Mandag den 8. januar til mandag den 13. maj 2024, 14 mødegange kl. 09-11.05.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
Jeg har god forståelse af hovedindholdet i dagligdags emner samt af udsendelser i radio & tv, hvor der tales klart og tydeligt. Jeg kan forstå tekster i hverdagssprog, eller med relation til mit arbejde. Jeg kan klare de fleste situationer, der opstår ved rejser i lande, hvor sproget tales. Jeg kan indgå uforberedt i samtaler om hverdagsemner og kan fortælle en historie eller give et resumé af en bog eller en film. Jeg kan skrive en enkel og sammenhængende tekst og skrive personlige breve, hvor jeg beskriver oplevelser og indtryk.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Karen Galloway
Hold: 2413002

Spansk A2+

Mandag den 8. januar til mandag den 27. maj 2024, 16 mødegange kl. 11-12.40.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Nord Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
På dette spanskhold skal du være på følgende niveau: Jeg kan forstå hovedindholdet, når der bliver talt om almindelige dagligdags emner, hvor sproget er klart og præcist, og kan deltage aktivt i samtalen. Jeg kan forstå hovedindholdet i radio- og tv-udsendelser, der berører aktuelle emner eller emner der har min personlige interesse, hvis der tales langsomt og tydeligt. Jeg kan forstå tekster, der er skrevet i dagligdags sprog eller er arbejdsrelateret. Jeg kan forstå indhold af almindelige personlige breve, og kan selv udfærdige enkle typer af breve, f.eks. et takkekort eller en invitation.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Isabel Cuc
Hold: 2413307

Tysk A2+

Mandag den 8. januar til mandag den 3. juni 2024, 15 mødegange kl. 10-11.40.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
For at kunne følge dette tyskhold, skal du kunne nikke genkendende til følgende: Jeg kan forstå hovedindholdet, når der bliver talt om almindelige dagligdags emner, hvor sproget er klart og præcist, og kan deltage aktivt i samtalen. Jeg kan forstå hovedindholdet i radio- og tv-udsendelser, der berører aktuelle emner eller emner der har min personlige interesse, hvis der tales langsomt og tydeligt. Jeg kan forstå tekster, der er skrevet i dagligdags sprog eller er arbejdsrelateret. Jeg kan forstå indhold af almindelige personlige breve, og kan selv udfærdige enkle typer af breve, f.eks. et takkekort eller en invitation.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Reinhard Rupert Metzner
Hold: 2413400

Tysk C1

Mandag den 8. januar til mandag den 3. juni 2024, 15 mødegange kl. 12.30-14.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
Jeg kan forstå lange foredrag, selv i et mere ustruktureret forløb, og forstår også indholdet, selvom der bliver talt hurtigt. Jeg kan forstå både film og tv-udsendelser uden større besvær og har også god forståelse for indviklede sagprosatekster og litterære tekster. Jeg kan forstå fagsprog, f.eks. instruktionmanualer og andre tekniske beskrivelser. Jeg kan udtrykke mig spontant og flydende mundtligt, uden større besvær, og kan bruge sproget fleksibelt og effektivt i sociale og arbejdsmæssige situationer. Jeg kan differentiere sproget på en måde, der skelner mellem og tilpasser sig modtagerne. Jeg kan fremføre en problemstilling og afrunde med en konklusion. Jeg kan skrive klart og velstruktureret, hvor jeg detaljeret kan redegøre for mine synspunkter.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Reinhard Rupert Metzner
Hold: 2413405

Spansk C2

Tirsdag den 9. januar til tirsdag den 7. maj 2024, 16 mødegange kl. 10.30-12.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
Jeg kan forstå alle former for talesprog og taler sproget flydende, både når jeg hører det i direkte kommunikation, og når jeg hører sproget i medierne. Jeg kan forstå en indfødt, der taler hurtigt, og kan uden problemer læse næsten alle former for fagtekster samt skønlitteratur. Jeg kan uden anstrengelse tage del i hvilken som helst samtale og diskussion og vælge det passende ordforråd og udtryk. Jeg kan udtrykke mig flydende og nuanceret, med en stor grad af præcision, og er i stand til hurtigt at omformulere mig, hvis dette er nødvendigt i en samtale. Jeg kan redegøre for synspunktet med en effektiv og logisk struktur, som hjælper modtageren med at huske vigtige punkter. Jeg kan skrive varieret og formfuldendt indenfor alle genrer og kan både udarbejde rapporter, analyser og anmeldelser på en sådan måde, at læseren lægger mærke til de vigtige punkter.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Isabel Cuc
Hold: 2413319

Spansk A1 - begyndere

Tirsdag den 9. januar til tirsdag den 7. maj 2024, 16 mødegange kl. 12.20-14.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
Rejsen til Spanien og andre spansktalende lande bliver måske en lille smule sjovere, hvis du kan lidt basalt. Har du ingen forudsætninger eller er det meget, meget lang tid siden du har været i gang med det spanske sprog, så start her. Du lærer at begå dig i basale hverdagssituationer, hvor lidt spansk kan være nyttigt. I supermarkedet, på restaurant med mere. Vi har stor fokus på det talte sprog og at øve udtale. Men vi skal også omkring grammatikken, og opbygningen af det spanske sprog.

Du vil måske også i løbet af kurset blive introduceret til spansk kultur og særlige regioner med deres særlige egnsretter, seværdigheder og levemåder.

Lærebøger vil fremgå af det enkelte hold. Underviser kan også have eget materiale. Der skal påregnes udgifter til dette

Deltagerantallet varierer, men ligger typisk mellem 7 og 14 deltagere.

Undervisningsmaterialer: Caminando - Grundbog samt øvebog (Gyldendal 2020 og 2009)

Se alle vores andre sproghold her

Underviser: Isabel Cuc
Hold: 2413320

Fransk A2

Torsdag den 11. januar til mandag den 6. maj 2024, 15 mødegange kl. 16.30-18.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Foreningshuset Rungstedvej Rungstedvej 23, Hørsholm FOF Nordsjælland
Du kan forstå de mest almindelige ord og udtryk, fx oplysninger om dig selv, din familie og dit arbejde. Du kan også kan forstå indholdet i korte og klare beskeder samt deltage i en almindelig meningsudveksling af kortere varighed. Du kan læse enkle tekster og forstå kortere, skriftlige beskeder og breve, ligesom du kan skrive enkle tekster, såsom breve og personlige notater.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Sabir Ayub
Hold: 2413111

Japansk A1 - Begynder

Torsdag den 11. januar til torsdag den 23. maj 2024, 16 mødegange kl. 16-17.40.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tranegårdskolen Gersonsvej 38, Hellerup FOF Nordsjælland
"Begynder japansk til rejsebrug.". For dig der har få eller ingen forkundskaber men lyst til at lære lidt basal japansk. Rejsen til Japan bliver så meget sjovere når du f.eks kan bestille mad,. Spørge om vej, og læse menukortet på din tur til Japan. Du får indføring i de 2 fonetiske alfabeter hiragana og katakana og vi snuser til Kanji. Du får et indblik i japansk central grammatik og lærer de mest nyttige fraser og vendinger til rejsebrug og almen kommunikation.

Lærebog: Japanese for young people 1. (både student book og workbook):

Link til bogen her

Se vores andre sproghold her

Underviser: Akiko Nielsen
Hold: 2413280

Fransk B1

Mandag den 15. januar til mandag den 6. maj 2024, 14 mødegange kl. 16-17.40.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Huset Ordrupvej 60, Charlottenlund FOF Nordsjælland
Du har god forståelse af hovedindholdet i dagligdags emner samt af udsendelser i radio & tv, hvor der tales klart og tydeligt. Du kan forstå tekster i hverdagssprog, eller i relation til dit arbejde. Du kan klare de fleste situationer, der opstår ved rejser i fransktalende lande. Du kan indgå uforberedt i samtaler om hverdagsemner og kan fortælle en historie eller give et resumé af en bog eller en film. Du kan skrive en enkel og sammenhængende tekst og skrive personlige breve, hvor du beskriver oplevelser og indtryk.

Du er velkommen til at kontakte underviseren vedr. valg af trin

Underviser: Laure Perez
Hold: 2413109