Tranen

Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst og har til huse på Gentofte Hovedbibliotek.
Tranen er en legendarisk udstillingsplatform for kunstneriske nybrud på den eksperimenterende samtidskunstscene. Der præsenteres årligt 6 udstillinger á 2 måneders varighed - både solo- og gruppeudstillinger - af yngre, professionelle kunstnere fra ind- og udland.
Gentofte Hovedbiblioteket er opført i 1985 og tegnet af arkitekt Henning Larsen. Tranen er med sit karakteristiske, hvide nicheformede udstillingsrum på 110m2, balkon på to sider, højt til loftet og stort naturligt lysindfald et unikt udstillingsrum. Samtidig fungerer Tranen som en flydende og integreret del af bibliotekets arkitektur og rum.
Tranen ønsker at give sit publikum mulighed for at møde og opleve alsidigheden i samtidskunstens tendenser, udtryk og genrer på et højt kunstnerisk niveau. Tranen søger at favne sit publikum med både åbenhed og udfordring. Med udgangspunkt i samtidens problemstillinger og tematikker bidrager Tranen til at skabe nærværende debat og refleksion om samtidskunsten, der formidles til både børn, unge og voksne.
Offentlig transport: S-tog linje B, C, E, F til Hellerup St. Fra stationen til Gentofte Hovedbibliotek er der ca. 10 min. gang. Gå til venstre op af Gersonsvej og drej mod højre ind af til Ahlmanns Allé. Gentofte Hovedbibliotek ligger i bunden af vejen på venstre hånd.
Bus 1A mod Hellerup St. fra Nørreport St. (bus) standser ved stoppestedet Strandvejen i Hellerup. 3 min gang til Ahlmanns Allé 6, Gentofte Hovedbibliotek.

Tranen

Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6

2900 Hellerup

Tlf: 39985800

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16. 1/10-1/3 tillige søn kl. 11-16

Entré: Fri Entre