Frilandsmuseet Hjerl Hede

Det idylliske Hjerl Hede skaber oplevelser for hele familien og fortæller om vores fælles fortid gennem historiske huse, der engang var hjem for krofatter, præstefamilien, købmanden eller den almindelige bondefamilie.

På frilandsmuseet kommer du tæt på livet, som det blev levet fra 1600- til 1900-tallet, og om sommeren kan du få en tur i hestevogn eller med damplokomotivet. Hver sommer og i tre weekender op mod jul er der også levendegørelse med aktiviteter rundt i hele museet.

På det vestjyske frilandsmuseum er de gamle, traditionelle håndværk i fokus og bliver demonstreret i museets værksteder. Dyrene er de faste beboere på Hjerl Hede, og de mange køer, heste, grise og geder tilhører historiske racer. Der er aktiviteter for børn og deres familier året rundt, og det er muligt at købe mad og drikke på Restaurant Skyttegården. På den historiske legeplads kan børn og barnlige sjæle lege sig tilbage til fortiden med en væltepeter, balancebomme, stylter og forskellige gamle spil, som også var populære, da oldefar var barn.

Frilandsmuseet Hjerl Hede ligger under en times kørsel fra Vesterhavet og blot en halv time fra Limfjorden. Her får du også en unik naturoplevelse i istidslandskabet omkring museumsområdet og på kanten af Danmarks største hedesø, Flyndersø

Frilandsmuseet Hjerl Hede

Hjerlhedevej 14

7830 Vinderup

Tlf: 96 11 50 30

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: April-oktober kl. 10.00-16.00 - højsæson kl. 10.00-17.30 (mandag lukket uden for højsæson) Se aktuelle åbningstider på www.hjerlhede.dk

Entré: 75-150 kr. afhængig af sæson og rabatter (Børn under 18 år gratis)