Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
29/4 2022
Aarhus International Jazz Festival
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: (+45) 28 60 47 91
Yderligere information: Hjemmeside

Arrangør af Aarhus International Jazzfestival i uge 29


Viser 127 events fra/efter 4. maj 2024

12. Jul Jazz

Mørch

Fredag den 12. juli 2024, kl. 13-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Klostertorvet, Klostertorvet, Aarhus C
Er alt, hvad du elsker ved jazz. Om det er groovy funk, smukke ballader eller vilde trommesoli - så har Mørch det. Det er lyden af sommer og solskin, det er godt humør og god stemning, og sidst men ikke mindst er det ægte..

Mørch er en trio bestående af Rasmus Bendorff Kristensen (trommer), Johan Vinsten Clausen (bas) og Halfdan Mørch (klaver, guitar). Bandet mødtes på en højskole, hvor de med det samme fandt hinanden gennem musikken og allerede fra første øver skabte deres egen lyd og deres eget "take" på den musik, de spillede. Nu er de flyttet til Aarhus og udlever drømmen om at være udøvende musikere.

Repertoiret strækker sig fra klassiske jazzstandarder til den japanske funkscene. Derudover spiller trioen også en håndfuld selvarrangerede covernumre og selvkomponerede numre.

Det bliver hedt, det bliver fedt. Det bliver alt, hvad du drømmer om
Vis kort
12. Jul Andet/Ukendt

Eljo

Fredag den 12. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Fairbar, Klostertorvet 6, Aarhus C
I grænselandet mellem det akustiske og elektroniske skaber ELJO et meditativt, drømmende lydunivers med elementer fra både moderne nordisk jazz og minimalistisk elektronisk musik..

Med Elias Lykkeskov og Johannes Bohn på henholdsvis keyboards og trommer, er ELJO en unik koncertoplevelse, hvor alle elementer - både elektroniske og akustiske - spilles live scenen. Det kreative startskud til ELJO var en ambition om at skubbe til de musikalske grænser ved at sammensmelte og forene den programmerede og repetitive elektroniske musik med den improvisatoriske jazz - to umiddelbart modsætningsfyldte genrer. Elias og Johannes startede nemlig begge deres musikalske karriere som jazzmusikere, men blev uafhængigt af hinanden ramt af en metaltræthed overfor jazzmiljøets præstationsræs og konkurrenceprægethed

Elias udtaler: "I det jazzmiljø, jeg befandt mig i, var der en latent stemning af, at det hele tiden skulle være hurtigere, vildere og mere komplekst. Det befandt jeg mig egentlig ikke særlig godt i - hverken musikalsk eller menneskeligt - og det ledte mine tanker mod at udforske en anden slags musik."

Johannes supplerer: "Jeg var en del af jazzmiljøet i både Danmark, Holland og Sverige, og alle steder oplevede jeg en nærmest religiøs tilbedelse af de store jazzlegender fra tidligere tider. Jazzskolerne træner dig ikke i at finde dit eget udtryk, de træner dig i at kopiere det, der allerede er gjort for 65-70 år siden, hvilket både er umuligt og u-kreativt. Det reducerer jazzen til en skolebog - en genre, som ellers oprindeligt gerne ville skubbe til grænser og sætte nye ting sammen."

De to musikere søgte hver især væk fra jazzen og videre ud i det musikalske landskab, hvor de begyndte at arbejde med andre genrer såsom pop, hiphop, elektronisk musik og folk. Med ELJO tager de to musikere nu det bedste fra deres fortid i jazzen og smelter det sammen med det bedste fra den elektroniske lyd, de senere dyrkede, til et nutidigt, fremadskuende musikalsk udtryk

ELJO arbejder i skrivende stund på deres debutalbum, som de forventer at udgive i efteråret 2024
Vis kort
12. Jul Andet/Ukendt

Riis/Jarl/Chemnitz/Møller/Huber

Fredag den 12. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Klostertorvet, Klostertorvet, Aarhus C
Jesper Riis er kendt som både trompetist, komponist, arrangør og dirigent..

I snart 30 år har han turneret og indspillet med en lang række etablerede navne på den danske og internationale musikscene, hvor hans farverige og temperamentsfulde trompetspil har gjort ham til en meget eftertragtet musiker.

Jesper Riis dimitterede fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 1994. Det sidste år af konservatorietiden tilbragte han på Florida International University, hvor han studerede ved den legendariske cubanske trompetist Arturo Sandoval.

I november 2000 udkom cd'en Cellular - Jesper Riis' første soloudspil, som senere samme år blev nomineret til en Danish Music Award.

Jesper har spillet, indspillet og arrangeret for alt og alle på den danske musikscene. Han medvirker på flere hundrede album og er en af de mest eftertragtede studiemusikere og arrangører.

Jesper Riis på trompet, Mark Chemnitz på keys, Oliver McEwan på bas og Eddi Jarl på trommer. Jonathan Huber på keys
Vis kort
12. Jul Jazz

New Orleans Piano Bar

Fredag den 12. juli 2024, kl. 16.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Tir Na Nog, Frederiksgade 40, Aarhus C
New Orleans style Piano Bar midt i hjertet af Aarhus. Piano Baren ledes af den unge DMA nominerede pianist og vokalist Emil Otto, som har været i lære hos et væld af legendariske pianister såsom; Carl Sonny Leyland, Esben Just og Stan Urban..

Han har tilmed også boet i New Orleans.

Rammerne denne fredag, skabt i The Merchant Room på Tir Na Nóg, leder tankerne hen på en autentisk pianobar i New Orleans - altså en perfekt atmosfære til at nyde lækre cocktails, gastrofood og masser af stride, boogie og bluesy klaverspil.

Med andre ord er dette den perfekte fredag-fyraften under Aarhus Jazz Festival
Vis kort
12. Jul Andet/Ukendt

Steven:seth:carlo

Fredag den 12. juli 2024, kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Café Gaya, Fjordsgades foreningshus, N.J. Fjords Gade 2, Aarhus C
Er et ungt projekt bestående af de musikalske stortalenter Steven Moser (trommer), Seth Sjöström (bas) og Carlo Dayyani (guitar)..

Drengene kender hinanden fra musikmiljøet i Berlin, hvor de alle studerer på Jazz Institute Berlin.De har fundet sammen om en på samme tid rå, skrøbelig og urban lyd, hvor inspiration fra jazz og rock finder sammen i et intenst og dynamisk udtryk.

Til koncerten kan man forvente originale kompositioner, fri improvisation samt udvalgte numre, som gruppen tager i støbeskeen og præsenterer på nye og spændende måder
Vis kort
12. Jul Andet/Ukendt

B.B.F. Quartet

Fredag den 12. juli 2024, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Café Gaya, Fjordsgades foreningshus, N.J. Fjords Gade 2, Aarhus C
Improvisation af Berlin Brain Flippers Quartet. B.B.F Quartet er et internationalt band, der blev dannet i Berlin i 2023..

Til koncerten vil der være fokus på improvisation i nuet, hvor publikum bliver taget med på en rejse gennem ekspansive, teksturelle rum, med forskellige kulturelle indflydelser fra bandmedlemmerne lover musikken en rig palet af lyde, der spænder fra drømmende ballader til rå, spontan energi.

Inspirationen bag Berlin Brain Flippers kompositioner stammer fra den moderne jazzscene i New York og Berlin, og de udforsker den rytmiske verden af ujævne takter. Kvartettens udforskning af musikalske landskaber afspejler sammenfaldet af forskellige kulturelle baggrunde inden for gruppen.

Yo Hes, er født i 2001, og har forfulgt sin musikuddannelse på Berklee College of Music i Boston, efterfølgende har han studeret på det Kongelige Konservatorium i Paris. Bemærkelsesværdigt vandt han Solist prisen ved Dinant Jazz Festival konkurrencen i 2018 (Belgien)
Vis kort
12. Jul Jazz

Daniel Ross Tribute Band

Fredag den 12. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Fairbar, Klostertorvet 6, Aarhus C
Er en dansk fusionsjazz-gruppe på fire medlemmer, der udelukkende spiller originale kompositioner..

Bandet henter særligt sin inspiration i 80'er scenens store navne, såsom Pat Metheny, Allan Holdsworth og Steps Ahead, og tager dig med på en tur, der kun kan beskrives som datidens scenelysshow - Farverigt og spændende! Daniel Ross Tribute Band vil i øvrigt også advare sit publikum om, at akavet snak mellem numrene kan forekomme. Glæd dig til en stor musikalsk oplevelse på Fairbar
Vis kort
12. Jul Andet/Ukendt

Uffe Steen & Al Agami Soul Jazz'n'Beats (DK)

Fredag den 12. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Klostertorvet, Klostertorvet, Aarhus C
Guitarveteran og rap-mester går på scenen sammen. Uffe Steen er en af de bedste danske guitarister kendt for en speciel og vild teknik, der skyldes, at han vender guitaren omvendt af alle andre..

I sin lange karriere har han spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne. Uffe Steen er kendt for sit indfølte og medrivende spil, og har med sine CD'er med blandt andre Adam Nussbaum på trommer opnået international anerkendelse.

Hans musik er en blanding af jazz, blues og rock, der tager lytterne med på en rejse gennem de forskellige genrer.

Med en karriere, der strækker sig over flere årtier, er Uffe Steen en af de mest respekterede og eftertragtede guitarister i Danmark og internationalt. Han er en sand mester på sit instrument og en inspiration for mange musikere.

Uffe Steen er et must-see for alle, der elsker guitarmusik og ønsker at opleve en guitarist i særklasse. Hans koncerter er en unik oplevelse, hvor man kan forvente en blanding af klassiske numre og nyt materiale, der viser hans alsidighed og talent som musiker.

Al Agami er om nogen hiphop til benet. Han brød igennem lydmuren i 1993 med albummet Covert Operations med stor-hittet Deep Undercover, der sikrede ham en Dansk Grammy for årets rap / dance-udgivelse.

Siden har han medvirket i børnefilm og lavet prisvindende og storsælgende musik med kunstnere som Thomas Blachman, Remee, Caroline Henderson, DJ Aligator, Kenneth Bager, Østkysthustlers, Ida Corr og mange flere. Kendetegnende for ham er et stort nærvær og en kæmpe kærlighed til musikken. Den sikre stemmeføring og funky flow er et varemærke for rap-veteranen, der altid er en oplevelse på live-scenen
Vis kort
12. Jul Jazz

Bobo Moreno, Tommaso Perazzo, Peter Vuust, Mikkel Vuust

Fredag den 12. juli 2024, kl. 21-23.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Tir Na Nog, Frederiksgade 40, Aarhus C
Glæd dig til en vidunderlig koncert med Bobo Moreno og nogle af landets dygtigste jazzmusikere..

Sangeren Bobo Moreno er kendt for sin sprøde jazzstemme og har turneret med nogle af Danmarks helt største kunstnere, heriblandt Sanne Salomonsen, Bo Stief og Chasing Dreams. Han har medvirket på D-A-D's album og selv udgivet med duoen Peaches and Bobo i 1993. Ydermere har han spillet med diverse Bigbands som Tivolis Bigband og Radioens bigband

Tommaso Perazzo, født i Italien, begyndte allerede som barn at spille jazzklaver. Sidenhen har han studeret i både Holland og New York, optrådt med anerkendte kunstnere og vundet adskillige priser. Efter at have vundet den internationale konkurrence Premio Internazionale Massimo Urbani i Italien udgav han sit første album med sin trio. I februar 2020 blevet han udvalgt til auditions ved Herbie Hancock Institute of Jazz i Los Angeles, hvor han fik muligheden for at spille for en jury bestående af bl.a. Herbie Hancock, Ambrose Akinkmusire og Herb Alpert. Han har nu afsluttet sin uddannelse på Manhattan School of Music og bor i New York.

Peter Vuust er en unik kombination af at være jazzmusiker og hjerneforsker. Han er leder af Center For Music In the Brain, samt professor ved DJM og Aarhus Universitet. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil. Som komponist og bassist har han udgivet 7 albums i eget navn og har desuden medvirket på mere end 100 cd'er. Senest albummet "Further To Fly" (2022), som er udgivet med 5 x Vuust. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd'en September Song

Mikkel Vuust er en af landets mest lovende trommeslagere. Han har til trods for sin unge alder spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. I øjeblikket studerer han på Manhattan School of Music i New York, og udgav i 2022 albummet Further To Fly sammen med 5 x Vuust
Vis kort
13. Jul Jazz

Trio Høgsbro spiller Ækle Jazzede eventyr

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Aarhus International Jazz Festival. Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Jazzede toner og jazzede ord - Trio Høgsbro møder Rune T. Kidde. Trio Høgsbro spiller og fortæller "Ækle Jazzede Eventyr"..

Bliv tryllebundet af "De tre bukke fra Brugsen", "Den Lilla Møghætte", "Klaskepot" og "Den Dumme Ælling", der alle bliver spillet og fortalt med humor og stort nærvær. Trioen skaber et dybt livsbekræftende stævnemøde mellem den storsvingende jazz og poesiens vilde, skæve og ligefrem skøre universer!

Jazzen har altid været vild og svær at sætte i bås, men når Trio Høgsbro lægger både stemmer, musik og kropslyde til digteren og humoristen Rune T. Kiddes fortællinger, så bliver både musik og tekst født påny. Det lyder bestemt ikke kedeligt, og denne koncert vil smitte enhver med en ubændig livsglæde - som er svær at ryste af sig!

"Siden jeg var teenager har jeg været vild med Rune T. Kiddes fortællinger", fortæller Jakob Høgsbro, og fortsætter: Før Runes alt for tidlige død havde han og jeg igennem flere år et skønt samarbejde, og jeg har sat musik til mange af Runes både vilde og poetiske tekster".

Høgsbro fortæller og spiller saxofon og med sig har han de to sprudlende musikere Ida Hvid på kontrabas og Henrik Nielsen på trommer. Målgruppen er børn og deres forældre og bedsteforældre og oldeforældre.

Efter denne børnekoncert på caféscenen i Musikhuset Aarhus, kan man med fordel fortsætte jazzfestivalens åbningsdag med at følge street parade gennem byens gader - med start fra Musikhusparken kl. 11
Vis kort