Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Haveselskabet Aabenraa

Haveselskabet Aabenraa

Dambjerg 21
6200 Aabenraa



Viser 9 events fra/efter 17. maj 2024

Oplev 2 skønne haver i Padborg-området

Onsdag den 29. maj 2024, 18:00 - 20:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randis have Krumager 4, Kollund, Kruså Haveselskabet Aabenraa
2 haveejere åbner havelågen for havevandring. Besøg 2 spændende haver. Vi starter kl. 18.00 i haven hos Randi Erichsen, Krumager 4, Kollund Østerskov, 6330 Padborg. Her kan du opleve en smukt anlagt alsidig have med mange forskellige stauder, roser, klematis, hosta og meget mere. Der er også asparges, hele 9 frugttræer og bærbuske.

Herefter kører vi til Gitte Kohnerts plantesamlerhave på adressen Nyhus 15, Bov, 6330 Padborg. Her kan du opleve mange sjældne og eksotiske stauder, buske og træer, og også drivhus, havedam, bæk, høns og bier. Her kan du nyde din egen medbragte kaffe/te/kage
Luk

Få mere liv i haven!

Torsdag den 6. juni 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 50 kr for medlemmer, 100 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kristian Nordstrøms have Vesterled 7, Sønderborg Haveselskabet Aabenraa
Kør-selv tur til Kristian Nordstrøms have. Vi besøger Kristian Nordstrøm i Sønderborg. Han er haveentusiast og vild med vilde haver, og vi skal se hans have og en lille park, som han har overtaget plejen af fra Sønderborg kommune og som han passer med pragmatisk fokus på biodiversitet.

Haven har tidligere været drevet som prydhave, men stille og roligt er der tilføjet elementer som tilgodeser insekter, padder, fugle og flagermus, men med fokus på at haven skal fremstå som en have med ro, balance og masser af blomster.

Parken, som Kristian overtog for et år siden, er en typisk kommunal græsplæne, som Kristian nu passer med le og sår/planter hjemmehørende planter.

Aftenen bliver en formel gennemgang af alle de elementer og idéer, man kan tage med hjem i sin have som insektboer, vand, hjemmehørende planter (hvorfor de er så vigtige), blomstereng, hvordan man plejer sin vilde have korrekt og en masse mere. For at få mest muligt ud af aftenen, må man meget gerne have spørgsmål med. Vi tager aftenen uformelt og med plads til dialog og læring hinanden imellem.

Vi slutter i Kristians orangeri, hvor bestyrelsen giver kage til deltagernes egen medbragte kaffe.

Til daglig driver Kristian Nordstrøm konsulent- og havearkitektfirmaet K. Nordstrøm www.k-nordstrom.dk, og du kan følge med på instagram https:/www.instagram.com/kristiannordstrm/.

Tilmelding til Lonnie Jessen på lonnie.jessen@live.dk eller mobil 28762327
Luk

Cirkelhaven i Gråsten

Torsdag den 27. juni 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 20 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cirkelhaven Kardemommevej 6, Rinkenæs, Gråsten Haveselskabet Aabenraa
Kør-selv-tur til spændende plantesamlerhave. Plantesamleren Martin Reimers viser os sin berømte cirkelhave. Vi skal se en have med over 700 forskellige buske og træer på række og geled. De fleste planter er enten frostfølsomme, sjældne eller spændende, og mange af dem kan blive mere udbredt i danske haver i fremtiden. Den globale opvarmning giver os nu mulighed for at dyrke en del buske og træer der tidligere ikke kunne lade sig gøre, som f.eks. eukaluptustræer og hørpalmer. Blandt Martins spændende planter finder du kæmpebambus, stedsegrønne ege samt buske og træer fra lande syd for ækvator.

Martin vil vise os rundt i haven og dele ud af gode historier.

Vi får sandsynligvis en del planter at se som vi aldrig har mødt før. Martin har formeret nogle af planterne og sælger af dem, hvis der skulle være lyst til at prøve noget nyt.

Medbring egen kaffe. Haveselskabet tager kage med.

Pris pr. deltager 20. kr.

Tilmelding senest den 25. juni til Dorthe Mikkelsen, mail dorthegotz@hotmail.com eller sms 50464726.

Deltagerantallet er begrænset til 25
Luk

Bustur til haver omkring Silkeborg

Lørdag den 17. august 2024, 07:45 - ca. 19.00.
Pris: Entré: 375 kr for medlemmer, 425 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haven i Hygild og 3 andre haver Hygildvej 5, Ejstrupholm Haveselskabet Aabenraa
Årets heldagstur går til 4 skønne haver der alle står i flot flor i eftersommeren. Turen er arrangeret af Haderslev afdeling og gennemføres i samarbejde med Aabenraa. Bussen starter fra Circle K-tanken på Egevej 6 (samkørselsplads ved Rødekro) kl. 7.45 og kører derefter til samkørselspladsen, OK-tanken i Hammelev, hvor der er opsamling kl. 8.00. Efter en god times kørsel når vi den første besøgshave "Haven i Hygild" ved Ejstrupholm. Et imponerende 30.000 m2 have- og parkanlæg med søer, rosenhave, urtehave, rosenhus og drivhus samt frugt- og bærhave, hvor haven naturligt glider over i den omkransende skov. Haven ligger i tilknytning til firmaet "Dansk hjemmeproduktion", så der kan måske blive mulighed for at købe lidt udstyr til fremstilling af fødevarer m.v. Her drikker vi vores medbragte kaffe/te, vi serverer et rundstykke til.

Herefter går turen til Gardenstory.dk, Søholt Allé i Silkeborg. Haven ejes af Charlotte og Martin. Haven indeholder mange forskellige rum med varierende beplantninger. Der er anlagt stier, der fører jer rundt i haven. I vil kunne opleve et orangeri bygget op på murværk, pergola, potteskur, overdækket træterrasse, vandspejl, espalierede træer og højbede med sommerblomser. Stilen i bedene er forskellige bladformer og blomstrende stauder med varierende blomstringstid. Havens ejer er havedesigner, så der er gode oplevelser både mht. indretning og plantevalg. Her spiser vi vores madpakker.

"Haven ved Hegnet", også i Silkeborg, er næste have. Det er en 1000 m2 byhave, der i sin nuværende form blev påbegyndt for 25 år siden. Græsplænen er for længst nedlagt til fordel for et net af markstenbelagte stier og mange hævede bede til surbund, stenbede, stauder og roser i skøn forening. Der er mange formklippede og opstammede buske og småtræer, og der lægges stor vægt på havens arkitektur gennem en kreativ leg.

Derefter går turen til den sidste have, "Boutique Rosen" i Mårslet. Haven er på 2000 m2 og delt op i mange små rum med spændende planter. Her er masser af historiske roser, klematis, duftgeranier og mange andre stauder, desuden blomstrende buske og træer.

I Mårslet får vi eftermiddagskaffe med kage og derefter går turen mod syd igen. Ankomst til Hammelev forventes ca. 18.45 og i Rødekro ca. 19.00.

Prisen dækker bus og alle entréer. Desuden serveres rundstykke til formiddagskaffen og kage om eftermiddagen. Øl og vand købes i bussen eller medbringes. Husk selv kaffe eller te og madpakke.

Turen gennemføres ved 40 tilmeldte.

Tilmelding skal ske en uge før afgang, i Aabenraa til Tove Bøttcher, tove.bottcher@icloud.com, tlf. 23119668

I Haderslev til Poul Pedersen, sfppe1@gmail.com, tlf. 23646084
Luk

Høst- og plantemarked

Lørdag den 7. september 2024, 14:00 - 17.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Egnsmuseet Jacob Michelsens Gård Toften 37, Aabenraa Haveselskabet Aabenraa
Efterårsmarked ved Michelsens Gård. Traditionen tro holder vi plantemarked ved Michelsens Gård, når egnsmuseet afholder sin populære sensommerbageweekend.

Kom og stil din bod op med planter, frugt og grønt fra haven, eller find nye spændende planter til haven. September er den helt rigtige plantemåned.

Alle er velkomne til at deltage og det er gratis.

Info: Tove Bøttcher, tove.bottcher@icloud.com, tlf 23119668
Luk

Floks og storkenæb

Tirsdag den 10. september 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 50 kr for medlemmer, 100 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Medborgerhuset Damms Gård Gråstenvej 12, Aabenraa Haveselskabet Aabenraa
Lysbilledforedrag med Birgitte Husted Bendtsen. Vi besøger flokshaver i England og Tyskland, bl.a. Karl Foersters have i Potsdam, og vi møder tyske og hollandske floksforædlere. Karl Foerster, der har givet os så mange gode høstfloks, udtalte de berømte ord: "en have uden floks er ikke blot en fejltagelse, men en synd mod sommeren"! Der er floks til ethvet sted i haven, både til sol og skygge. Vi hører om bestøverne - sommerfuglene - ligesom opformering, dyrkning og pasning af floks naturligvis også er med i aftenens program.

Efter kaffen er det storkenæb med fokus på nye sorter, der er kommet efter at bogen om storkenæb udkom. Vi besøger Det Kongelige Engelske Haveselskabs have, Wisley, hvor den store afprøvning af storkenæb fandt sted i årene 2002-2006. vi ser også på navngivningen af storkenæb, som den internationale registrator, David Victor, styrer. "Er du i tvivl? - så plant en storkenæb", sagde den engelske havebogsforfatter Margery Fish. Det er et godt råd, for alle kan dyrke storkenæb, og der er storkenæb til ethvert sted i haven, også de små nuttede til stedbedet.

Du får udeleveret en planteliste over de sorter, der vises, og der vil være "markedstilbud" på Birgitte Husteds bøger samt engelske sorte planteskilte, se www.planteskilte.com.

Tilmelding senest den 8. september til Tove Bøttcher på mail tove.bottcher@icloud.com eller tlf. 23119668
Luk

Pluk svampe i skoven og nyd dem

Lørdag den 28. september 2024, 10:00 - 13:00.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jørgensgård Skov, P-plads på Jørgensgård Skovvej, Aabenraa Jørgensgård Skovvej, Aabenraa Haveselskabet Aabenraa
Kom med på en dejlig efterårstur i skoven og find svampe under kyndig vejledning. Er du usikker på, om du kan spise de svampe du finder i skoven? Der er masser af helt ufarlige og meget lækre svampe, og kantarel og karl johan kender de fleste af os nok, men hvad med alle de andre der står og ser fristende ud? Er de mon giftige eller ikke så sunde hvis du spiser mange af dem?

I Haveselskabet Aabenraa har vi allieret os med to svampeeksperter, Birgitte og Birger Marcussen fra Synnejyske Svampe under Foreningen til Svampekundskabens Fremme, og de guider os på turen i Jørgensgård skov. Du får først en introduktion, så samler vi, og derefter får du vurderet og sat navn på alle de svampe du har plukket, lige til kurven er tom. Så har du fået et godt indblik i svamenes spændende verden og kan roligt gå hjem og tilberede udbyttet.

Om det bliver stort eller lille udbytte, ved vi ikke på forhånd. Svampene er lunefulde og titter kun frem i skovbunden, hvis vejret har været svampevenligt med regn, men skulle der kun være få svampe, er en frisk tur i efterårsskoven altid en god oplevelse.

Tag en lille kniv og en kurv med til svampene og vær praktisk påklædt med solidt fodtøj. Tag gerne kaffe eller anden drikkelse med. Haveselskabet giver lidt til ganen.

Deltagerantallet er begrænset til 30 for at sikre at alle kan få vurderet deres fund.

Se mødested på skitsen.

Tilmelding til Ingrid Clausen, ingrid.clausen@youmail.dk, mobil 29850082 senest den 26.9
Luk

Så er der svampejagt

Lørdag den 12. oktober 2024, 10:00-13:00.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Årtoft Plantage Jagtvej 350, Aabenraa Haveselskabet Aabenraa
Kør-selv-tur til Årtoft plantage. Du kan finde spisesvampe i skoven det meste af året, men flest i efteråret og sæsonen strækker sig langt ind i oktober måned.

Haveselskabet Aabenraa indbyder til en frisk efterårstur i Årtoft plantage syd for Aabenraa, hvor vi går på jagt efter en god portion spisesvampe til middagen lørdag aften eller til senere anvendelse. Og du skal ikke være i tvivl om dit jagtudbytte er spiseligt, for vi har allieret os med diplomsvampeguide Helle Samsø fra foreningen Synnejyske Svampe.

Du får først en introduktion, hvor Helle viser nogle af de typiske svampe på stedet, derefter går vi ind i skoven og plukker svampe, og når vi er tilbage, vil Helle luge ud i udbyttet så kun det spiselige indhold af kurvene er tilbage. Om udbyttet af turen bliver stort eller småt, kan ingen vide på forhånd, for svampene er lunefulde og titter kun frem i skovbunden, hvis vejret har været svampevenligt med regn og ikke for koldt, men en tur i skoven er altid en god oplevelse.

Turen er for alle, nybegyndere som erfarne, og tag gerne børnene med. Du skal medbringe en kurv og en lille kniv og være praktisk påklædt med solidt fodøj. Medbring også kaffe ellrer anden drikkelse. Haveselskabet giver lidt til ganen.

Pris 50. kr. pr. deltager, børn gratis. Deltagerantallet er begrænset til 30.

Tilmelding senest den 10. oktober til Ingrid Clausen, ingrid.clausen@youmail.dk, mobil 29850082
Luk

Julehygge, idéer og inspiration

Mandag den 25. november 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 50. kr for medlemmer, 100 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Medborgerhuset Damms Gård Gråstenvej 12, Aabenraa Haveselskabet Aabenraa
Velkommen til en hyggelig og kreativ aften om "årstidens pynt" med Pernille Hansen. Igen i år byder vi velkommen i hyggelige omgivelsder i Damms Gård til årets julearrangement, hvor vi sammen afslutter et dejligt haveår og får inspiration til julens dekorationer.

Pernille Hansen, ejer af Blomst og Bolig i Padborg, vil på aftenen give idéer og inspiration til årstidens pynt, herunder også hvordan man selv kan lave smukke udendørs dekorationer, f.eks. til et gravsted. Det vil være muligt at købe pynt og andet tilbehør til ens egne kreationer og Pernille giver gerne fif til sammensætning af forskellige materialer.

Så tag familien, naboen eller vennerne med til en hyggelig aften, hvor alle også er velkomne til at vise deres egne dekorationer frem til inspiration og glæde for alle.

Haveselskabet byder på æbleskiver, gløgg og kaffe, som er inkluderet i prisen.

Der vil traditionen tro blive afholdt amerikansk lotteri med mange flotte gevinster, bl.a. smukke dekorationer lavet af Pernille fra Blomst og Bolig.

Tilmelding senest den 22. november til Ingrid Clausen, ingrid.clausen@youmail.dk, mobil 29850082
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.