Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 320 events i Randers Kommune mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

Gå en bog - lyt dig til bedre kondi

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Randers Kommune, Bevæg dig for livet og Randers Bibliotek samarbejder om at bringe glæden ved en gåtur og en god fortælling sammen i deres nye koncept "Gå en bog"..

Onsdag den 23. oktober 2019 kl. 10.00 afholder Randers Bibliotek og Bevæg dig for livet - Randers det første af en række arrangementer kaldet "Gå en bog". Deltagerne skal lytte til en god lydbog, mens de traver rundt i det danske efterårsvejr med våde ahornblade om støvlerne og en kølig frisk vind i halstørklædet.

Randers Bibliotek sørger for at sætte deltagerne godt i gang med at bruge e-reolen på mobiltelefonen, og frivillige fra "Vi løber i Randers" vil akkompagnere de lyttende borgere rundt på varierede gå-ruter, som tilgodeser alle aldersgrupper og kondital.

"Vi håber med dette tiltag at inspirere borgerne til at få øjnene op for at udnytte de digitale muligheder for kulturelt indtag, vi har i dag, samtidig med at vi får højnet aktivitetsniveauet på en anderledes og sjov måde." udtaler Mads Lildholdt Brok, som repræsenter Randers Biblioteks afdeling Tilbud til voksne.

Konceptet "Gå en bog" er udsprunget af et ønske om et øget aktivitetsniveau og kendskab til den hastigt voksende digitale side af det moderne bibliotek.

Tilbuddet vil køre ca. en gang om måneden i indtil videre tre måneder og første gang er altså onsdag den 23. oktober kl. 10.00
Vis kort
23. Okt Foredrag

Højskoledage i Sct. Clemens kirke

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 70 kr)
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Jørgen Dieckmann Rasmussen, arkivchef: "Et ganske særligt par - Bodil og Hal Koch" Højskoledagene afholdes i Clemenshuset i Sct. Clemens Kirke hver anden onsdag fra kl. 10.30-13.30..

Dagens program:

10.30- 11.00: Fællessang fra Højskolesangbogen

11.00 - 12.00: Foredrag

12.00 - 12.30: Frokost (man medbringer selv mad og drikke)

12.30- 13.30: Foredrag fortsat og / eller debat

Højskoledagene er åbne for alle

Tilmelding ved mødet til kassereren.

Oplysninger hos formanden Hanne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12
Vis kort
23. Okt Gudstjeneste

Børnekor

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 14.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
4. september starter et nyt børnekor op i kirken. Koret er for drenge og piger, der går i 2. og 3. klasse. Vi synger sange og salmer i alle stilarter, og vi arbejder med stemmetræning, kanons, lette 2- og 3-stemmige satser, hørelære og meget andet godt..

Samtidig har vi det sjovt og hygger os. Vi tager også af og til på stævne, hyttetur o.lign., og vi synger naturligvis ind imellem til gudstjenester og koncerter i kirken. For tilmelding og mere info: kontakt organist og korleder Mads Wadmann på tlf. 2283 0282 eller madawadmann@hotmail.com Det er gratis at være med i koret
Vis kort
23. Okt Andet

Juniorkor

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 15.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Juniorkoret fortsætter efter sommerferien og er nu for piger i 4. 7. klasse. Koret har eksisteret i 5 år og tæller pt. 15 dygtige piger..

Men der er plads til flere, så hvis du er interesseret i at synge i et rigtig godt kor, skal du ikke tøve med at kontakte organist og korleder Mads Wadmann på tlf. 2283 0282 eller madawadmann@hotmail.com. Sæsonstart 4. september. Det er gratis at være med i koret
Vis kort
23. Okt Andet

Suppeaften på Asferg Ældrecenter

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 17.30-19.
Asferg Ældrecenter, Ternevej 8, Fårup
Vis kort
23. Okt Møder

MR-møde

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Skt. Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vis kort
23. Okt Foredrag

Svend Brinkmann 2.0

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 175 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Erhvervsakademi Dania, Minervavej 63, Randers SØ
Svend Brinkmann er højaktuel med sin nye bog "Hvad er et menneske", hvor han for første gang forsøger sig med en skønlitterær fortælling. Foredraget på Erhvervsakademi Dania tager udgangspunkt i denne..

Om bogen skriver forlaget, Gyldendal, på sin hjemmeside:

Svend Brinkmann placerer i denne bog en faglitterær tekst i en skønlitterær rammefortælling.

»På den måde har jeg både kunnet fortælle om og fremvise nogle af de fænomener og strukturer, der i mine øjne karakteriserer mennesket«, siger Svend Brinkmann.

»Og jeg håber, at den fiktive fortælling giver mod på at begive sig længere ind i det faglitterære manuskript, der jo indeholder et væld af henvisninger til videnskabsfolk, filosoffer og kunstnere«, siger han.

I Hvad er et menneske? følger læseren den følsomme gut Andreas. Han har afsluttet 2.G og aftalt at bruge sommerferien i selskab med bedstemoren Anna. Planen er en dannelsesrejse med tog gennem Europa. Men bedstemoren bliver ramt af en livstruende kræftsygdom. Andreas må tage af sted på egen hånd, mens Anna følger med via Skype fra hospicet. Inden afrejsen udstyrer bedstemoren Andreas med et tykt, faglitterært manuskript i A4-sider, som Andreas læser i undervejs.

Første stop er Lascaux-hulerne i det sydvestlige Frankrig, der rummer 20.000 år gamle hulemalerier, nogle af de tidligste kunstværker i verdenshistorien. Siden går turen til Rom, Firenze, Prag (med en afstikker til Theresienstadt) og Berlin.

De seks hoveddele i bogen formidler hver et svar med undertema på spørgsmålet om, hvad et menneske er: Mennesket som dyreart (med forholdet til omverden som undertema), det fornuftige menneske (dannelse), det følsomme menneske (moral), det sociale menneske (ondskab), fremtidens menneske (lykke) samt det troende menneske (sorg).

Svend Brinkmann beskriver denne bog som et forsøg på at samle brikkerne fra hans seneste bøger, Stå fast, Ståsteder, Gå glip og Det sørgende dyr til en bog om menneskets væsentlige træk. Svend Brinkmanns egen fortolkning af projektet finder man i epilogen.
Vis kort
23. Okt Skuespil

Jordens indre

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 290 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Året er 1936, og Inge Lehman, der har viet sit liv til geologi og seismologi gør en forbløffende og fænomenal opdagelse: Jordens indre er en fast kerne!.

Som den første kan Inge Lehmann bevise dette og dermed revolutionerer den geologiske tankegang. Men anerkendelsen udebliver - i hvert fald herhjemme - hvor hun bliver tilsidesat for sine mandlige kollegaer. "Du skal vide, hvor mange inkompetente mænd, jeg var nødt til at konkurrere med - forgæves," som hun beskrev det over for sin nevø. Inge Lehmann rejste til USA og underviste, efter at de amerikanske forskerkredse i langt højere grad gav Inge Lehmann den anerkendelse, hendes arbejde fortjente. Iben Hjejle indtager rollen som den skelsættende danske forsker, og Jesper Lohmann er hendes forskerkollega Niels Bohr, når Folketeatret, Værket og Randers Teaterforening inviterer indenfor til denne fabelagtige fortælling om en bemærkelsesværdig kvinde, der uretfærdigt måtte kæmpe endnu hårdere end sine mandlige kollegaer.

Arrangør: Randers Teaterforening.

Teateroptakt i Koncertsalen kl. 18.00 - 18.30
Vis kort
23. Okt Klassisk

Komponister som Rune holder af

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Onsdag 23. oktober 2019 kl. 19.30. Værkets koncertsal. Pianisten Rune Leicht Lund, vinder af DR-showet 'Vidunderbørn' fra 2015, er tilbage hos BRAGE med programmet 'Komponister, som Rune holder af'..

Det er kendte værker af Beethoven, Debussy, Liszt m.fl., du kan glæde sig til, når 15-årige Rune fra Randers indtager Værkets Koncertsal. Rune har haft en spændende karriere, efter at han som 9-årig begyndte på Klaverskolen Gradus i Aarhus. Fx har han allerede givet mere end 100 koncerter i Danmark og udlandet. Desuden har han vundet flere internationale priser bl.a. guld og talentpris ved Berlingske Musikkonkurrence i 2018.

Arrangør: Kammermusikforeningen Brage
Vis kort
23. Okt Andet

Foredrag: Gensyn med mellemkrigstiden? v/Jørgen Møller

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30-21.30.
Langå Kirke & Sognegård, Ulstrupvej 30, Langå
Den globale demokratiske fremgang, der begyndte efter Østblokkens sammenbrud i 1989, er i det seneste årti klinget af. Samtidig harpopulistiske partier oplevet stigende tilslutning i både Vesteuropa og Nordamerika..

Dette har fået en række politiske iagttagere til at advare om, at vi muligvis står foran en egentlig demokratisk tilbagegang. Specielt er det blevet populært at drage paralleller mellem politiske udviklinger imellemkrigstiden og i vor tid. Spørgsmålet er, om denne mellemkrigstidsanalogi giver mening?Dette foredrag tager udgangspunkt i et storstiletforskningsprojekt om demokratisk sammenbrud og overlevelse i mellemkrigstiden. Foredragetdiskuterer, hvorvidt det er muligt at lave historiskeanalogier og, i så fald, hvad den egentlige lære af den politiske udvikling i mellemkrigstiden er
Vis kort