Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 329 events i Randers Kommune mellem 22. feb. og 22. mar. 2020

22. Feb Opera/Operette

OperaBio - Porgy and Bess - Specialarrangement

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 10.
Nordisk Film Biografer Randers, Thors Bakke 2, Randers C
Porgy og Bess er en opera af George Gershwin komponeret i 1935. Librettoen er af DuBose Heyward, der sammen med Ira Gershwin skrev sangteksterne..

Operaen er baseret på Heywards roman Porgy og det efterfølgende skuespil baseret herpå, skrevet af Heyward sammen med hans kone, Dorothy Heyward. Operaen blev uropført 30. september 1935 på Colonial Theater i Boston, USA
Vis kort
22. Feb Marked/byfest

Fastelavn i Randers City

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rådhustorvet, Rådhustorvet 1, Randers C
Lørdag d. 22. februar holder vi i Randers City fastelavn med slå katten af tønden..
Vis kort
22. Feb Historisk

Genforeningen 1920

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 150 incl forplejning)
Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Historisk Samfund og Grænseforeningen holder temadag med foredrag og musik plus frokost og kaffe om 100-året for Genforeningen Tilmelding, senest 11. 2. på Historisk Samfunds kontor, Helligåndshuset..

Den 10. juli 1920 red kong Christian over grænsen ved Frederikshøj. Sønderjyderne modtog kongen med blomster og en lille pige blev rakt op til kongen. Sådan tog sønderjyderne mod kongen og mod Danmark. Og sådan blev en del af Slesvig genforenet med Danmark.

På temadagen hører vi foredrag, fortællinger og musik ved seminarielektor Jørn Buch, Hadderslev, Stadsarkivar Tina Knudsen Jensen, Randers, kor ved Bent Faxholm, lærer Jytte Nielsen, pastor emir. Jens Jørgen Refshauge, Anne Roed Refshauge og musikgruppen Svestar
Vis kort
22. Feb Andet

Hør en historie - højtlæsning for dig og din familie

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Hør en historie i børnebiblioteket. Ingen tilmelding..

Tag en pause og lyt til en historie. Frivillige voksne læser højt i en halv time af de mange fantastiske historier, der gemmer sig i børnebiblioteket. Bagefter kan du måske låne historien med hjem og læse videre sammen med far og mor.

Historierne vil fortrinsvis være målrettet børn mellem 3-6 år men alle der har lyst til en god historie er velkomne. Der er nye historier hver lørdag, og du kan også ønske en historie
Vis kort
22. Feb Gudstjeneste

Fastelavnsgudstjeneste v. MLC

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 14.
Sankt Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vis kort
22. Feb Skuespil

Villads fra Valby - Sikker i trafikken

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 15.
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den elskede børnebogsfigur Villads fra Valby er tilbage i et teaterstykke for hele familien, der ud over at underholde også lærer de alleryngste og nyeste trafikanter, hvordan man færdes sikkert blandt biler, cykler og fodgængere..

Fra folkene bag de populære familieforestillinger ‘Vitello' og ‘Villads fra Valby' kommer nu en helt ny familieforestilling med den populære spasmager Villads.
I ‘Villads fra Valby - Sikker i Trafikken' møder vi igen krudtuglen Villads, der bor sammen med sin mor, far, storesøster og sin helt nye baby-lillesøster. Der er ekstra travlt derhjemme med den lille ny, og derfor beslutter Villads sig en dag for at hjælpe til, hvor han kan og sørge for indkøb, når nu mor er så træt og travlt optaget.

Sammen med sin bedste ven Frida tager Villads af sted i al hemmelighed, mens mor sover middagslur. Han er godt klar over, at man skal passe på i trafikken, meeeeen når man er sprængfyldt med spilopper og gode idéer, er det ikke altid, at det hele går som planlagt.

Villads fra Valby - Sikker i Trafikken er en blanding af musik, sang, sjov og spænding for hele familien, og så er stykket en lærerig oplevelse for de yngste trafikanter blandt publikum, der får lov at være med til at guide Villads sikkert gennem trafikken
Vis kort
22. Feb Klassisk

De fire årstider

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 16.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Violinist Loussine Azizian er solist med Kristianssand Sinfonietta i Antonio Vivaldis elskede "De fire årstider", samt Astor Piazolla "De fire årstider af Buenos Aires"..

Oplev det nyetablerede norske kammerorkester "Kristiansand Sinfonietta" på deres første turnè til Danmark. Orkesteret giver koncert lørdag d.22 februar kl.16:00 i Sct. Mortens Kirke, Randers

Det nye ensemble er ledet af den dansk/armenske violinist, Loussine Azizian. Hendes drøm er at kunne formidle klassisk musik til alle målgrupper, ved hjælp af et mindre orkester og mere tilgængelig musik.

«Store symfoniorkestre er et relativt nyt fænomen. Går vi lidt tilbage i historien ser vi at atmosfæren omkring klassisk musik var meget mere afslappet og enkel både i format såvel som etikette. Koncerter var en hverdagagtig aktivitet for borgere fra hele samfundet og alle sociale lag.

Repertoire for kammerorkester er ofte mere populært og lettere tilgængeligt for alle, især den del af befolkningen som ikke har fået klassisk musik ind med modersmælken. Man kan ikke begynde med matematik ved at starte med algebra - man bliver nødt til at starte med fundamentet. Det er det et kammerorkester kan gøre. Give en passende og forståelig introduktion til den klassiske musiks verden - og gøre det attraktivt og dermed medføre at den uvante lytter efterhånden vil vove sig ud i lidt mere avanceret symfonisk repertoire.

Loussine A. Idsøe, Kunstnerisk leder

Gå ikke glip af det episke og højt-elskede værk af Antonio Vivaldi - De fire Årstider - med Kristiansand Sinfonietta og Loussine Azizian på soloviolin. Som bonus kan du også opleve tango-kongen Astor Piazzolla`s svar på Vivaldi`s værk «De fire årstider af Buenos Aires».

Se yderligere information på www.kristiansand-sinfonietta.com og www.loussine-azizian.com
Vis kort
22. Feb Andet/Ukendt

Oplev Dansk Slager Parade

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 399 kr) Køb/bestil billet
Pakhuset, Kulholmsvej 4, Randers NØ
Glæd dig til dette skønne og festlige arrangement, når Pakhuset i Randers igen i år åbner dørene op for en kæmpe slager parade. Der er en forrygende aften i vente, hvor du oplever de største danske navne inden for slager og dansktop-musik..

Find dit gode humør frem og slå dig løs sammen med de mange andre gæster!. Dato 22.02.20. Kl. 18.30.

Pris Prisen er pr. person og er inklusive velkomstdrink, fiskebuffet, buffet med varme retter, dessert, natmad og show. Er du abonnent, så får du en valgfri drikkevare med i prisen.

Bemærk Du skal mindst bestille 6 billetter for at få eget bord.

Fest, farver og god stemning i Pakhuset

Til dette års slager parade kan du se frem til at høre nogle af de største artister inden for branchen. Syng med når Dorthe Kollo giver den gas på scenen og glæd dig over, at Dario Campeotto vender tilbage til paraden efter mange års pause. De optræder b.la. sammen med populære navne som Anders Tind, forsangeren i Fenders, og Lise Haavik, som du kender fra flere gode gamle grand prix hits. Den polske elitetrombonist, Anna Nowik, gæster også pakhuset og Karin Strand-Holm vil stå i spidsen som konferencier - ligesom vi kender hende fra DK4. Traditionen tro vil Klaus og Servants komme og sætte gang i festen. Udover at bakke alle solisterne op, trakterer de også med nogle af deres egne hits. Der er altså lagt op til en forrygende fest med godt humør, dans og sang i Pakhuset.

Du kan læse mere om det fantastiske show på www.danskslagerparade.dk

Byens bedste buffet

Vi starter selvfølgelig aftenen ud med at nyde byens mest overdådige fiskebuffet, hvor du b.la. finder hummer, krebs, muslinger, røget laks, gravad laks, helstegt laks, tun, rejer, røget ål, hellefisk, fiskepate, krabbemousse, sværdfisk og meget mere.

Udover det store fiskeudvalg, finder du også andre lækre retter i buffeten: Forskellige stege, frølår og vildsvin. Dette varierer dog fra arrangement til arrangement. Glæd dig til den friske salatbar og slut af med en lækker dessert. Ved midnatstid serveres natmad så du ikke går sulten i seng.

Medbring din billet i udprintet form
Vis kort
22. Feb Revy/kabaret

Viva Las Vegas

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Abonnement/Klub: 110 kr, Børn/Unge: 75 kr, Gruppe, Voksen, anden: 75 kr, Løssalg: 150 kr, Seniorer: 150 kr, Voksen/Studerende: 75 kr) Køb/bestil billet
Randers EgnsTeater, Mariagervej 10, Randers C
Cabaret. Aldersgruppe: Fra 18 år. Varighed: 90 min med pause..

Et lille pladeselskab i provinsen, Las Vegas Records, er i krise. Banken truer med at trække stikket, og den Elvisglade, men konfliktsky pladeselskabsdirektør HP, er trængt op i en krog. Hvis han ikke snart kan skaffe nogle penge, bliver han nødt til at fyre sine eneste ansatte, den rapkæftede bogholder Tina og den nørdede lydtekniker Henning. Og det har han ikke nemt ved at få sagt.
Men med uventet hjælp fra fortiden og lidt opfindsomhed er der måske en vej ud.
"Viva Las Vegas" er en komisk sing-along-forestilling i to akter om at overvinde modgangen. Om troen, håbet og kærligheden. Og ikke mindst med massevis af Elvis sange

Medvirkende: Thomas Pakula, Lone Rødbroe, Daniel Bevensee, Kim Leprevost

Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Scenograf: Kirsten Brink
Vis kort

Claus Hempler

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 295 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Det er med kufferten fuld af nye, smukke, danske sange, at Claus Hempler til foråret gæster Turbinen med sit band..

Den danske crooner, der også er kendt fra Fielfraz og Dicte/Hempler udgav i foråret sit første dansksprogede album, ‘Kuffert fuld af mursten'. På ni skarpe skæringer griller musikeren sig selv og gør status på sin tilværelse i slutningen af fyrrerne med et stort glimt i øjet og en venlig reminder om, at en lille snert af selvironi klæder de fleste.

Til februar kan Hemplers helt nye sange opleves live på Turbinen i Randers, når crooneren lægger vejen forbi spillestedet med sit band og har pakket kufferten fuld af de nye sange.

Claus Hempler selv beskriver tilblivelsen af den nye plade som en tilbagevenden til den fascination af at skabe musik, der definerede karrierens start. En nysgerrighed og fascination af eget materiale, han ikke har haft, siden han skrev sine første sange på drengeværelset på Fyn.

"I løbet af en måned havde jeg skrevet 17 sange. Det kom helt ubesværet. Jeg kunne fra start se, at jeg havde fat i noget med det danske sprog. Sådan er det, når man selv bliver fascineret af det, man laver. Jeg blev nysgerrig. Hvad bliver næste linje mon? Hold kæft hvor var det sjovt! Det er længe siden, jeg har haft det sådan,"

At sige, at anmeldere over hele landet har udtrykt begejstring for pladen er næsten en underdrivelse. ‘Kuffert fuld af mursten' blev blandt andet kaldt "årets danske album" af Politiken
Vis kort