Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 425 events i Randers Kommune mellem 29. nov. og 28. dec. 2022

29. Nov Børneteater

Juleevangeliet

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 09 & 11.
Pris: Entré: Børn/Unge: 80 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Gruppe, Voksen: 40 kr, Løssalg: 160 kr, Seniorer: 80 kr, Særrabat til voksne: 80 kr
Arrangør: Randers Teater
Arena Randers, Fyensgade 1, Randers C
The musical. Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 5 år. Varighed: 60 min uden pause..

Med masser af humor og musik fortæller vi historien om Josef og den højgravide Maria, der rejser mod Betlehem for at blive regnet med, da Kejser Augustus har besluttet, at befolkningen skal tælles.
Det kommer ikke til at gå stille af sig. For kamelerne kan synge, æslet kan snakke, og ørkenrøvere har det alt for varmt.
Alle roller spilles af fire skuespillere og to musikere! Og der er lagt op til en energifuld, kærlig og musikalsk forestilling, når den over 2000 år gamle fortælling minder os om, hvorfor vi fejrer juleaften.
Juleevangeliet the musical er skrevet og komponeret specielt til Randers EgnsTeater af Sigurd Barrett

Medvirkende: Lisbeth Knopper, Caspar Juel Berg, Allan Helge Jensen, Sofie Alhøj, Jacob Venndt, Tom Lindby

Instruktør: Louise Schouw
Scenograf: Niels Secher
Lyddesigner: Mia Jandje Willet
Vis kort
29. Nov Børneteater

Julemusen

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 09.15 & 10.30.
Pris: Entré: Børn/Unge: 80 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Gruppe, Voksen: 40 kr, Løssalg: 160 kr, Seniorer: 80 kr, Særrabat til voksne: 80 kr
Arrangør: Randers Teater
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Teater for børn. Aldersgruppe: Fra 2 år. Varighed: 35 min uden pause..

Julen nærmer sig, og Nanni hygger sig i sin dejlige lænestol. Der er te på kanden og gang i strikketøjet. Alt ånder fred og ro.
Pludselig får Nanni besøg af sin lille ven, musen. Den vil have en historie, og det skal være nu. Men det skal være en helt særlig historie. Nemlig historien om den juleaften, hvor den lille travle postmus skulle bringe pakker ud til alle sine venner i skoven. Den juleaften hvor julen var lige ved at blive aflyst.
Sammen tager Nanni og musen publikum med tilbage til en helt særlig juleaften i skoven. En dejlig juleforestilling om, at når gode venner hjælper hinanden, skal det nok blive jul

Medvirkende: Nanni Lorenzen

Instruktør: Kurt Bremerstent
Scenograf: Niels Secher
Scenograf: Niels Secher
Vis kort
29. Nov Foredrag

Randers Biblioteks Mandeklub efterår 2022

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Tilmeld dig bibliotekets Mandeklub nu!.

Stedet, hvor vi mænd mødes til en uformel snak, hører spændende foredrag fra "Dagens Mand", drikker en kop kaffe og synger et par sange.
De syv tirsdage er 13.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11, 29.11 og 13.12

Der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe.

OBS: Du skal kun tilmelde dig første gang, så er du automatisk tilmeldt efterårets syv gange

Kun for mænd!

Efterårets syv mænd:

13. september: Andreas Müller
Andreas Müller er dirigent for Randers Kammerkor. Han har haft et rigt liv med opvæskt og rejser i Mellemøsten, arbejde som spejderchef, uddannelse i filosofi og arbejde som musiker og korleder. I foredraget fortæller han om hvordan musik både viser forskellighed, men også er med til at samle. Der bliver musikalske indslag og fællessang undervejs.

27. september: Stanley Schmüker
Stanley Schmücker har været veterankoordinator i Randers Kommune siden 2019. I sit arbejde som veterankoordinator støtter og hjælper Stanley veteraner og pårørende til veteraner og sikrer, at de får den anerkendelse, som de fortjener som tidligere udsendte i Danmarks tjeneste. Stanley er selv veteran og har været ansat i militæret gennem en årrække. Veteranbaggrunden kommer fra en udsendelse på hold 1 til Kiseljak i Sarajevo og derudover en kort periode i Zagreb. Randers Kommune vandt som den første kommune Forsvarsministeriets pris som årets veterankommune i 2021, som Stanley gennem sit arbejde har en stor andel i.

11. oktober: Peter Westphael
Peter Westphael er direktør på Randers Teater, som blev etableret i 2000 som Randers EgnsTeater. Under Peters ledelse er teatret vokset til et af de mest toneangivende uden for København og undergår i disse år en omfattende forandring, som også indbefatter en markant ombygning. Kom og hør Peter Westphael fortælle om Randers Teaters rejse fra vision til virkelighed og ikke mindst den spændende fremtid, som Randers Teater går i møde.

25. oktober: Lars Maagaard
Lars Maagaard arbejder som naturvejleder i Randers Kommune. I sit foredrag vil Lars fortælle om sit liv som naturfascineret menneske, om hvordan hans naturinteresse blev vakt og undervejs vil Lars dele nogle af de mange spændende og overraskende naturoplevelser, som han har haft som naturmenneske både privat og professionelt.

8. november: Poul Clement
Indlandsisen dækker 80% af Grønlands areal - svarende til 40 gange Danmarks størrelse. Altså en kæmpe stor ismasse, der på midten er over 3 km tyk.
Indlandsisen blev dannet for 2-3 millioner år siden og har altid varieret lidt i størrelse afhængig af det omgivende klima, herunder istider og mellemistider.
Foredraget vil fokusere på, hvordan man måler Indlandsisens massebalance, og hvad Indlandsisen gennem de dybe boringer, der er foretaget gennem isen, kan fortælle os om fortidens klima og atmosfærens indhold af drivhusgasser, f.eks. CO2. Det vil endvidere belyse mulighederne for at udnytte Indlandsisens smeltevand til vandkraft og rent drikkevand.

29. november: Esben Kjær
Når den lille røde folkevognsboble bevægede sig fra Randers på langtur til familien i Silkeborg eller Aalborg blev der altid sunget sange, gerne kanons, for min far var musiklærer og kor dirigent og ualmindelig glad for at synge... Når vi så nåede frem, kunne familien gerne optræde med et nyt lille kornummer. Jeg tror det har været med til at skabe interessen for musik, både hos mig og mine søskende.
Det var på Randers Statsskole "Luffe" satte mig til at spille på Bratsch. Jeg forelskede mig med det samme i klangen af vemod og smerte, så det blev bratschen der blev mit instrument efter 10 år med violin.
En bog såede frøet om motorcykelkørsel i mig og har ført til mange rejser rundt i Europa. Der er så mange spændende mennesker og hyggelige steder at besøge og jeg mangler mange endnu.

13. december: Jørgen Ledet
"Madi Brain Power" - et bibliotek i Nepal.
Børnebibliotekar Jørgen Ledet fortæller om opholdet i byen Kharkatta i Nepal, hvor han i foråret 2022 har arbejdet som frivillig i fem uger på det lokale bibliotek "Madi Brain Power".
Arbejdet bestod i at coache den lokale bibliotekar Sita og afprøve forskellige læselystprojekter. "I Kharkatta boede jeg hos en lokal familie og deltog i deres hverdag og oplevede den lokale kultur på tættest vis. Foredraget kommer rundt om livet i en lille landsby, langt ude på landet og langt væk fra turismen." fortæller Jørgen.

Venlig hilsen

Henrik G, Peter E og Erik L
Vis kort

Miniton

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 14-15.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Real Idrætshal, Ridehusvej 2, Randers C
Er badminton på børnenes præmisser med en legende tilgang, så de får den bedst mulige start på et forhåbentlig langt liv som badmintonspiller. I centrum er glæden ved at bevæge sig, leg med bold og ketsjer og det at indgå i et fællesskab..

Overordnet anbefales det, at børnene deltager i Miniton i 1-2 sæsoner, indtil de har lært at træne og udviklet de grundlæggende tekniske færdigheder.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Randers Badminton Klub
Vis kort
29. Nov Andet

Åben StrikkeCafé på dit bibliotek!

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 14.30-16.30.
Pris: Fri entré
Dronningborg Bibliotek, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Kom til StrikkeCafé på tirsdage i lige uger..

Tag strikketøjet eller hækletøjet samt dine gode mønstre og ideer med til Randers Bibliotek Øst. Der bliver mulighed for en god snak om modeller, mønstre, garner og strikketeknikker, mens pindene gløder, og trøjerne vokser.
Vi er klar med kaffe og te.
Del viden om og få inspiration til efterårets håndarbejde!

Tirsdage i lige uger

På gensyn
Vis kort
29. Nov Møder

Provstiudvalgsmøde

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 15.
Provstiet, Parkboulevarden 17, Randers C
Vis kort

Miniton Øvede

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 15-16.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Real Idrætshal, Ridehusvej 2, Randers C
Miniton er badminton på børnenes præmisser med en legende tilgang, så de får den bedst mulige start på et forhåbentlig langt liv som badmintonspiller. I centrum er glæden ved at bevæge sig, leg med bold og ketsjer og det at indgå i et fællesskab..

Overordnet anbefales det, at børnene deltager i Miniton i 1-2 sæsoner, indtil de har lært at træne og udviklet de grundlæggende tekniske færdigheder.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Randers Badminton Klub
Vis kort

Pigetræning

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 16-17.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Badmintonhaller, Boghvedevej 30, Randers NV
Er kun for piger, for at skabe et miljø hvor piger er piger på tværs af alder og niveau. På træningen er der fokus på fællesskab og udvikling tilpasset den enkelte..

Vi skal grine, være seriøse, øve finter, og snakke om alt det drengene ikke ved noget om. :-)

Pigetræning kan sagtens være et supplement til en af dine andre træninger.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Randers Badminton Klub
Vis kort

U11-U13 Begyndere - let øvede

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 16.15-17.45.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Real Idrætshal, Ridehusvej 2, Randers C
Træningen er for spiller der er mellem 9 & 13 år. Du er begynder eller har spillet 1-2 sæsoner tidligere. Vi har på træningen fokus på fælleskabet og den enkeltes lyst og mod på udvikling..

Der er mulighed for at spille 2 gange om ugen på en af de andre træninger som vi har i Randers Real hallen eller Søndermarkskolens idrætshal. Det er dog ikke en nødvendighed for at deltage på holdet.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Randers Badminton Klub
Vis kort
29. Nov For børn

Juleværksted for børn i 3. og 4. klasse

Tirsdag den 29. november 2022, kl. 16.30-18.
Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ
Kom til juleværksted i Kristrup Sognegård. Vi synger julesange, og med glimmer, silkepapir, glansbilleder og karton laver vi kreative juleophæng, I kan pynte med derhjemme..

På værkstedet vil du møde flere af dem, der arbejder i kirken - og som du måske kender fra minikonfirmand. Tilmelding foregår via kirkens hjemmeside - for så ved vi, hvor mange æbleskiver, der skal i ovnen. Det er gratis at deltage!
Vis kort