Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 23 events i Haderslev Kommune fra/efter 21. apr. 2024

Ana Pavlovic Letters #2

Torsdag den 25. april 2024, kl. 16.30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den gamle Katedralskole Gåskærgade 28, Haderslev
Arrangør: Kunsthal 6100
Som noget nyt til årets Lysfest, kan du opleve video-kunst-installation i gården til Den Gamle katedralskole. Ana Pavlovic er født i Serbien og er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Videoværket Letters #2 tager udgangspunkt i breve, som sendes mellem familiemedlemmer og migrantkvinder. Inden visning af værket, gives der en kort introduktion til kunstnerens arbejde
Luk
Pris: Entré: 350 kr
Årøsund Galleri Færgevej 33, Haderslev
Aarøsund Galleri inviterer til Boblesmagning for kvinder i skøn kunst af Finn Birkelund og Lene Schaumann. Karin Bay fra BayMartin guider os igennem og efterflg vil der være tapas. pris: 350,- tilmelding på mobilepay 28574809 (Marie Gregersen) min.8 pers.
Luk
Pris: Fri entré
Haderslev Kunstskole Jomfrustien 52, 1., Haderslev
Kunstskolens kursister har doneret værker, som udstilles i Vejerboden. Alle er velkomne til at få et kig og en kunstsnak. Aktiviteten er en del af Kulturfestivalen Forår på havnen. Ideen er at vise kursisternes arbejde og at støtte Kunstskolen. Overskuddet af de donerede værker, går ubeskåret til Haderslev Kunstskole.

Se video her om eventet. https://drive.google.com/file/d/1E7sk_SbX0GwvOahFX95obTKoAxtlKeIk/view?usp=sharing
Luk

Vladimir Tomic - Time We Lost

Onsdag den 1. maj 2024, kl. 16.30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den gamle Katedralskole Gåskærgade 28, Haderslev
Arrangør: Kunsthal 6100
Som noget nyt til årets Lysfest, kan du opleve video-kunst-installation i gården til Den Gamle katedralskole. Vladimir Tomic er født i Bosnien og er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Videoværket Time We Lost er en fortælling om relationer, fysisk afstand, praktikaliteter, sorg og tab. Inden visning af værket, gives der en kort introduktion til kunstnerens arbejde
Luk

Besøg hemmelig koldkrigsbunker

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 10-14.
Haderslev Katedralskole, gymnasium og HF-kursus Christiansfeldvej 31, Haderslev
Nede under Haderslev Katedralskole bag tykke jernarmerede betonmure, ligger en bunker, som kun meget få mennesker har haft viden om og endnu færre har haft adgang til. Koldkrigsbunkeren, som var i brug helt frem til 1990'erne, stod færdig i 1967. Den var så hemmelig, at den første øvelse med civilt personale fra civilregionerne først blev afholdt i 1977. Bunkeren var fuldt udrustet til i en krisesituation at kunne huse 50-100 nøglepersoner i et kriseberedskab.

Efter den kolde krigs ophør mistede kommandobunkeren sin betydning, og blev i en årrække benyttet som pulterkammer. Som en anden Fugl Fønix er kommandobunkeren de senere år ført tilbage, som den så ud, og står i dag og vidner om Danmark under den kolde krig

NB. Der gøres opmærksom på at kommandobunkeren ikke er særlig handicapvenlig og at der begrænsninger på hvor mange, der må være i bunkeren af gangen
Luk

Check Point 6100

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 10-14.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gravene Gravene 10A, Haderslev
Se, mærk og smag - masser af oplevelser venter, når CHECKPIONT 6100 fylder Gravene. For dig, der elsker fly, kan du møde Fighter Wings Skrydstrup, som også tager et F-16 cockpit med. Du kan stifte også bekendtskab med Beredskabsstyrelsen Sydjylland, der fremviser et af deres allerstørste slukningskøretøjer og et af deres mindre til svært fremkommeligt terræn.

Hos XIII Lette Infanteribataljon 2 Brigade, ved Slesvigske Fodregiment er der mulighed for at pøvespise feltrationer og børnene får lov til på ægte soldatervis at få sløring i ansigtet.

Hjemmeværnet fortæller om hvordan du kan gøre en forskel i dagens Danmark og de viser et af deres køretøjer frem.

Museet for Danmarks Veteraner har en stand, mens Telegrafhistorisk Samlings / Militærhistorisk Samling Fredericias Venner kommer med Mosegris - Panseret mandskabsvogn, årgang 1944, et M113 - Bæltekøretøj fra 1963 samt historiske våben

Slesvigske Fodregiment har fokus på "hvad kan jeg blive i forsvaret?"- både civilt og militært og endelig har Haderslev Kommune en stand, med fokus på bosætning.

Og ikke at forglemme, så kommer Aabenraa Brassband og underholder.

Velkommen til - vi glæder os alle til at møde dig
Luk

Sprækker af lys

Onsdag den 1. til lørdag den 4. maj 2024, kl. 19:30.
Pris: Fri entré
Slesvigske Musikhus Louisevej 7A, Haderslev
Simon Aaen udstiller sine malerier i forbindelse med fejringen af Lysfesten i Haderslev. Udstillingen vil vise både naturinspirerede værker og malerier med religiøse motiver. De fleste af værkerne viser hen mod lyset og lysets brydning med
mørket.

www.simonaaen.com
Luk

Kunstudstilling ved Finn Birkelund og Lene Schaumann i Aarøsund Galleri

Søndag den 24. marts til søndag den 5. maj 2024, 13:00-16:00 i weekender og helligdage.
Pris: Fri entré
Årøsund Galleri Færgevej 33, Haderslev
Fantastisk, insisterende, farverig og børnevenlig udstilling. Mennesker, natur,tegneserie figurer. Bliv i godt humør og forført! Læs mere om Finn og Lene på www.aarosundgalleri.dk.
Luk

Tur til Dansk Klokke- og Skolemuseum

Mandag den 13. maj 2024, kl. 14:00.
Pris: Entré: 150 kr
60+ for enlige mænd Rådhuscentret 7, Vojens
Guidet rundtur i begge museer.
Luk

Blåtryk

Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 18.
Pris: Entré: Adgang H 150 kr Køb/bestil billet
Håndværkeriet, kulturhuset Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Blåtryk, også kaldet Cynotypi, er en gammel fotografisk teknik fra 1800-tallet, hvor lysfølsom emulsion fremkaldes i sollys. Du lærer at mestre teknikken og kan fortsætte hjemme, hvor du kan arbejde med andre materialer som træ, tekstil og sten. Vi laver blåtryk, hvor vi bruger cyanotypi på papir udført med hjælp fra naturens skatkammer: planter, vand og sollys. Vi kombinerer dette med flade genstande og emulsion.

Det kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at lære og eksperimentere. Du kan bruge dit blåtryk som vægkunst, eller til at lave flotte kort.

Underviser: Malene Aamand Enevoldsen. Malene arbejder på Gammelbro camping i deres kreative værksted Gammelbro krea.

Kurset forløber over en tirsdag aften. Det koster 150 kr. Inkl. materialer, som består af 6 a5 ark papir. Ønskes flere kan det tilkøbes.

Billetter kan ikke byttes eller refunderes
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.