Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 22 events i Haderslev Kommune mellem 20. aug. og 18. sep. 2019

Besøg Bryggeriet Fuglsang

Onsdag den 21. august 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bryggeriet Fuglsang Bryggerivej 2, Haderslev
Tag med vores guide rundt på Fuglsang Bryggeri. Se hvordan man laver øl og malt. Turen slutter med en smagsprøve. For de små er der en Brygmester konkurrence med spørgsmål undervejs, som slutter med et flot Brygmester diplom. Vores guide har fået lov til at låne nøglen til Haderslevs imponerende øl-bryggeri Fuglsang. Tag med ham rundt på bryggeriet og bliv klogere på hvordan de laver deres øl og malt. Se hele processen fra kornet ankommer til bryggeriet, videre til det bliver renset og ind i de store spirekasse. Se flaskerne blive tappet og malten pakket i sække. Undervejs på denne tur vil du få brugt alle sanserne også smagssansen når turen slutter med Fulgsang øl eller Fuglsang sodavand. For de små er der en Brygmester konkurrence med spørgsmål undervejs, som slutter med et flot Brygmester Diplom
Luk

Fredage på fjorden: Dinner Cruise på Fjorden

Fredag den 23. august 2019, kl. 18-21.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Havn Havnekontor: Sydhavnsvej 1 A, Haderslev
Fredage på fjorden: Dinner Cruise på Fjorden. Helene byder på Dinner Cruise fredag aften på fjorden, når hun sejler sin tur gennem Haderslev fjord. Kun mod forudbestilling. Nyd en dejlig 4 retters gourmet menu med passende vine. Mærk aftenstemningen, når skumringen sænker sig over Haderslev Fjord. Der sørges for stemningen med dinnermusik, ved Anette Dyrlund, under sejladsen.

Haderslev Fjord

Sejlturen gennem Haderslev Fjord er en usædvanlig smuk naturoplevelse. Den 12 km lange, smalle, bugtede fjord er meget varieret og giver den sejlende en enestående chance for at komme tæt på et fascinerende samspil mellem vand, land samt dyre- og planteliv

Køb dine billetter på www.fjordbaadenhelene.dk

Du kan også købe dine billetter hos VisitHaderslev:

Adresse: Bispen, Bispebroen 3, 6100 Haderslev.

Tlf.: +45 7354 5630

Mail: bureau@visithaderslev.dk

www.visithaderslev.dk

Pris

Pr. person kr. 595,-

Inkl. sejlads, 4 retters gourmet menu og passende vine.

Praktisk info

Afgang Haderslev Havn kl. 18:00

Ankomst Haderslev Havn kl. 21:30

Oftest stillede spørgsmål:

Hvor sejler skibet fra?

Skibet sejler fra Honnørkajen 1, 6100 Haderslev

Hvornår begynder ombordstigning?

Ombordstigning begynder 15 minutter før afgang

Hvor kan jeg parkere min bil?

Der er mulighed for parkering på Honnørkajen 1, 6100 Haderslev

Kan jeg komme ombord med min kørestol?

Fjordbåden Helene er handicap venlig, landgangen kan hæves og sænkes så kørestole har let adgang. Der er også handicaptoilet ombord. Max bredde på kørestol er 65 cm.

Må jeg tage min madpakke med?

Mad og drikke kan købes ombord. Det er ikke tilladt at nyde medbragt mad og drikke ombord

Vi er en gruppe der ankommer med bus: hvor kan bussen parkere?

Busser kan parkere på Jomfrustien, som er 2 minutters gåafstand fra Honnørkajen 1
Luk

Oplev Haderslev Domkirke og den gamle bydel

Mandag den 26. august 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Domkirke (Vor Frue Kirke) Domkirkepladsen 3, Haderslev
Tag med vores guide ned gennem de brostensbelagte gader i den gamle bydel, hvor 9.april filmen er optaget. Få fortællingen om det historiske Hansborg Slot, et firefløjet renæssanceslot og arkitekten Von Oberberg eller den smukke slotsvandmølle. Haderslev er en levende by, hvor hvert gadehjørne gemmer på nye, spændende fortællinger. Se den imponerende Haderslev Domkirke, der knejser sig over Haderslevs hustage. Tag med vores guide ned gennem de brostensbelagte gader i den gamle bydel, hvor 9.april filmen er optaget. Se det gamle Torv med de velbevarede huse helt tilbage fra 1500-tallet, som i dag pulserer af liv. Få fortællingen om det historiske Hansborg Slot, et firefløjet renæssanceslot og arkitekten Von Oberberg eller den smukke slotsvandmølle som i dag er indrettet som teater
Luk
Pris: (Entré: Standard 60 kr) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Dy Plambeck fortæller om sin nye roman "Til min søster" akkompagneret af numre om kvindeliv af sangerinden Julie Maria. Dy Plambecks roman er en beretning om kvindeliv, om kvindes seksualitet, kvinders vildskab og brutalitet. Sideløbende opfører sangerinden Julie Maria udvalgte numre om kvindeliv.

Arrangementet indgår i Trekantomraadets Festuge
Luk

Besøg Bryggeriet Fuglsang

Onsdag den 28. august 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bryggeriet Fuglsang Bryggerivej 2, Haderslev
Vores guide har fået lov til at låne nøglen til Haderslevs imponerende øl-bryggeri Fuglsang. Tag med ham rundt på bryggeriet og bliv klogere på hvordan de laver deres øl og malt. Se hele processen fra kornet ankommer til bryggeriet, videre til det bliver renset og ind i de store spirekasse. Se flaskerne blive tappet og malten pakket i sække. Undervejs på denne tur vil du få brugt alle sanserne også smagssansen når turen slutter med Fulgsang øl eller Fuglsang sodavand. For de små er der en Brygmester konkurrence med spørgsmål undervejs, som slutter med et flot Brygmester Diplom
Luk

Anders Blichfeldt

Torsdag den 29. august 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 175 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Starup Kirke Starup Kirkevej 30, Haderslev
Som en del af turneen "En mand og en guitar" tager AB vejen videre på sin solotur rundt i Danmark. Vejen videre går forbi Sdr. Starup Kirke. Akustisk koncert med kendte hits, om mødet med Elvis' band og om venskab og svigt. Humoristisk og super musikalsk.
Luk

Høstmølledag på Sillerup Mølle

Søndag den 1. september 2019, kl. 10-17.
Sillerup Mølle Sillerup Møllevej 35, Haderslev
Tag med til høstdag i Sillerup! Den første søndag i september åbner Sillerup Mølle sine døre og invitere til Høstdag. Det starter kl.10.00 og slutter igen kl.17.00. Der vil være rundvisning på møllen, livemusik, kræmmermarked og bagning i den store mølle
Luk

Rundvisning på slottet kl. 13

Søndag den 1. september 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: Billetter 50 kr) Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
Når du tager på rundvisning på Gram Slot får du en spændende tur rundt på slottet. Under rundvisningen fortæller vi om stedets historie og ikke mindst om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack. Vi fortæller om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot, samt de igangværende projekter, der hele tiden er på et stort gods.

Mødested: Slottet
Parkering ved Gramgård (ved reception/gårdbutik). Når du tager på rundvisning på Gram Slot får du en spændende tur rundt på slottet.

Under rundvisningen fortæller vi om stedets historie og ikke mindst om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack. Vi fortæller om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot, samt de igangværende projekter, der hele tiden er på et stort gods.

Mødested: Slottet
Parkering ved Gramgård (ved reception/gårdbutik)
Luk

Sønderjysk Kaffebord Søndag kl. 14.00

Søndag den 1. september 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: Billetter 0-160 kr) Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
Vi har taget traditionen op igen og lavet en stor kagebuffet med diverse hjemmebagte kager, småkager og andre lækkerier. Økologisk kaffe og the ad libitum. Søndage foregår det hhv. i Herregårdsstalden, eller ved over 300 gæster i den smukke Holstenske Lade
I sommerperioden fra uge 27 - 32 dækkes der op i Den Holstenske Lade
NB. Der laves bordplan.
Hvis I har bestilt sammen, vil vi altid tilstræbe at I sidder sammen. Hvis bestillingen er lavet ad flere omgange, og I ønsker at sidder sammen, bedes I kontakte os på: booking@gramslot.dk
Dørene åbnes ved arrangementets start. Kom dog i god tid
Der er mulighed for at købe en rundvisning på slottet før kaffebordet. Et sønderjysk kaffebord består af 7 bløde, 7 tørre og 7 hårde kager.

Traditionen med sønderjysk kaffebord startede i 1870'erne og blev et 'adelsmærke' for denne del af Danmark i tiden frem til 1920.

I denne periode var Sønderjylland tysk område, og der var begrænsede muligheder for at forsamles og være 'danske'.

Det var forbudt for sønderjyderne at samles, hvor der blev udskænket alkohol, fordi det efter prøjsernes opfattelse løsnede sønderjydernes dansksindede tungebånd.

Til gengæld måtte sønderjyderne godt forsamles om kaffe og kage, og på den måde opstod det sønderjyske kaffebord.

Det udviklede sig hurtigt til et overdådigt kageorgie, fordi landbokonerne gerne skulle overgå hinanden i bagværk.

https://www.facebook.com/GramSlot/videos/10156590894782803/

Der er mulighed for at købe en rundvisning på slottet før kaffebordet
Luk

Numen/For Use i StreetDome

Fredag den 23. august til søndag den 1. september 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Fra 23.august til 1.september kan du opleve den internationale kunstnergruppe Numen/For Use, der bygger tre af deres gigantiske tape-installationer i Danmark - én af dem i vores egen Street Dome. Værkerne er så store, at du kan gå på oplevelse inden i dem. Kunstnergruppen har de seneste år oplevet en stigende succes, og deres værker er blevet vist verden rundt - fra Paris, Melbourne og Berlin til Tokyo og Sao Paolo.Til august kan man for første gang opleve hele tre af kunstnergruppen Numen/For Uses unikke tape-installationer i Danmark.

Det sker under Trekantområdets Festuge, hvor Numen / For Use med helt almindeligt tape indtager StreetDome i Haderslev, Spinderihallerne i Vejle og Vejen Idrætscenter med gigantiske, organiske konstruktioner, der næsten ophæver tyngdekraften og udfordrer arkitekturens konkrete former.

"I Haderslev Kommune glæder vi os til igen at være en aktiv og markant del af den samlede festuge. Helt særligt glæder vi os til at StreetDome bliver base for en både inddragende, udfordrende og overraskende kunstinstallation, Numen/For Use. StreetDome er i sig selv et fyrtårn og med en så markant kunstinstallation i festugen, får publikum en ny og anderledes mulighed for at møde en fantastisk spændende kultur- og fritidsinstitution på en ny og spændende måde. Jeg håber rigtig mange vil være nysgerrige på både Numen For Use og på StreetDome og dermed lægge vejen forbi i Trekantområdets Festuge", siger chef for kultur, fritid og landdistrikter Christian Haugk

Numen/For Use har vundet over 25 internationale priser og opnået stor anerkendelse for deres enestående design- og kunstprojekter. Kunstnergruppen består af de tre europæiske industrielle designere Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljkovic. Gruppen har eksisteret siden 1998, men det var først i 2008 at den begyndte at eksperimentere med objekter og koncepter uden forudbestemt funktion. Det har blandt andet resulteret i store tape-installationer i en række af verdens største byer - og nu altså også Vejen, Haderslev og Vejle.

Satsningen er en følge af, at Trekantområdets Festuge de seneste par år har haft et øget fokus på kunst - herunder kunst i verdensklasse. Sidste år kunne festugegæsterne således opleve den første Martins Creed solo-udstilling i Danmark, da han lavede ballon-installationer "Half the air in a given space" på 3 venues i Trekantområdet. Udstillingen trak på få dage mere end 7000 besøgende og blev en af festugens helt store publikumsmagneter.

De tre udstillinger vil kunne ses i hele festugen fra den 23. august til den 1. september. De er blevet til med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og EWII.

Sæt allerede X i kalenderen - Kulturhuset Bispen og Haderslev Bibliotekerne er med hele ugen og det bliver heftigt! Masser af koncerter, foredrag, kunst og happenings! Vi glæder os til at feste med jer.

Om Trekantområdets Festuge
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top