Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Ehlers Samlingen - en del af Historie Haderslev

Ehlers Samlingen - en del af Historie Haderslev

Slotsgade 20
6100 Haderslev
Tlf: 7453 0858
Hjemmeside
Åbent: Mandag lukket, tirs-søn 12-16 – for udvidede åbningstider se hjemmeside.
Entré: 70 kr for voksne, 50 kr for studerende og per person i grupper over 10 personer. Børn under 18 år er gratis. Billetten giver også adgang til Von Oberbergs Hus, Slotsgade 22.

Ehlers Samlingen er et sandt skatkammer

Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling af lertøj gennem 500 år. En fornem attraktion, der i sig selv er en rejse værd.

Samlingen giver et unikt indblik i danskernes

hverdag med brugskøkkentøj, pottemagernes fascinerende håndværk og keramikkens historie. Man kan opleve barselspotter, fiskefade og værker af bl.a. Thorvald Bindesbøll.

Museet holder til i et smukt restaureret hus fra 1577 med nogle af Danmarks fineste og bedst bevarede panel- og loftsmalerier.

Besøg Ehlers Samlingen og gå på opdagelse.Viser 1 event fra/efter 15. jun. 2024

Beretninger i ler

Tirsdag den 11. juni til fredag den 9. august 2024, kl. 12:00.
Pris: Fri entré
Ehlers Samlingen - en del af Historie Haderslev Slotsgade 20, Haderslev
I Baghuset ved Ehlers Samlingen kan man fra d. 11.06 - 09.08 2024 se en udstilling med værker af kunstneren Mette Joensen. Mette Joensen er uddannet indenfor "freie Kunst" på kunstakademiet i Bremen, og hun arbejder i mange forskellige medier, hvilket man kan få en smagsprøve af i denne udstilling, hvor f.eks. lerobjekter vandrer fra maleri til væg i værket "flyvende kartofler". Skulpturen Ego, som viser mange forskellige sider af et ego, og udover ler også indeholder skiver af filt, en cd, kunstharpiks mm, giver også afsæt til en række papirværker. Hængende fra bjælker ses serien "Nesthocker", som er en slags reder/kokoner med små beboere i. De er alle meget forskellige i både udseende og lerarter, men fælles for dem er det rå ydre kontra et farverigt og glaseret indre. Udstillingen byder også på en række lysskulpturer og andre keramiske værker. Kendetegnende for Mette Joensens kunst er ønsket om at fortælle, uden at ville sige noget konkret. Der er hints, modsætninger, kontraster og opfordringer, som tvinger beskueren til at associere og danne egne fortolkninger. Det er beretninger i ler

Fra 24.06-11.08 -> Åbnigstider: alle dage 10-16
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.