Suppeprojektet - maj
Spiren, Maltfabrikken,
Maltvej 8, Ebeltoft
Lad os forandre verden med skål og ske! Suppeprojektet handler om at være modig: at invitere nogen, du ikke før har delt et måltid med, til suppe i dit hjem. Har du en nabofamilie, du aldrig rigtigt har fået talt med?.
En kollega du gerne vil lære bedre at kende? Eller måske en person du er uenig med, og gerne vil blive klogere på? Lad os starte en bevægelse. Lad os mødes og udvide fællesskaberne omkring os en smule - og samtidig støtte de lokale producenter.
Sammen med madmennesket Morten Nottelmann har vi gjort det nemt:
1) Det hele starter med en simpel gestus: at invitere et menneske/mennesker som du ikke før har delt et måltid med. Vi har allerede lavet en invitation klar til dig som forklarer konceptet og med start- og sluttidspunkt for middagen.
2) Når du ved hvor mange du får til suppe, bestiller du et tilsvarende antal kuverter.
3) På suppedagen svinger du forbi Spiren (Madværkstedet på Maltfabrikken) og henter en pose med alt du skal bruge: friske sæsonråvarer fra lokale producenter og en opskrift udviklet af Morten.
4) Derhjemme tryller du råvarerne om til en lækker, hjemmelavet suppe fuld af kærlighed, ved at bruge opskriften.
5) Når det er tid til at nyde måltidet, kommer gæsterne med egen skål og ske, så du slipper for opvasken.
6) Hvis du er på Instagram, er du meget velkommen til at lave et opslag og fortælle hvem du valgte at dele din suppe med #suppeprojektet. Lad os sammen se hvad vi kan gøre for fællesskabet.
Du behøver ikke noget særligt udstyr og opskrifterne kan laves på under en time.
DET PRAKTISKE
Hent og print en invitation på Facebookbegivenheden eller hent et postkort med invitation i velkomsten på Maltfabrikken.
Afhentningstidspunkt for poser er mellem kl. 15-17 på suppedagen.
Pris: 25 kr. pr. voksen kuvert og 15 kr. pr. børnekuvert.
Mulighed for at tilkøbe brød og toppings.
NB. Billetsalg lukker torsdag d. 16. maj kl. 13, så vi kan nå at hente råvarer
Vis kort
Pinse på Fregatten Jylland
Fregatten Jylland,
S. A. Jensen Vej 4, Ebeltoft
Særprogram: 10.30 Historisk introduktion om Fregatten Jylland. 11.00 Skibsdrengens Liv Ombord - Intro for familier. 11.30 Fortællinger om Fregatten i Kamp på øverste dæk. 12.00 Kanonskud. 12.05 Lav dit eget reb..
13.00 Skibsdrengens Liv Ombord - Intro for familier
13.30 Lav dit eget reb
14.00 KRIGSSKIBET fregatten Jylland, Introduktion
NYHED! Prøv fregattens audioguides ( Husk høretelefoner)
Fregatten Jylland har to spændende audioguides i den gratis USEEUM App.
Download App, husk høretelefoner og oplev fregatten Jylland som du aldrig har oplevet den før
Vis kort
Twang
Kulturloftet, Maltfabrikken,
Maltvej 4-12, Ebeltoft
Et anderledes bud på amerikansk folkemusik: Twang leger med traditionerne. En koncert med Twang er uforudsigelig. Rummet fyldes med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon..
Twangs besætning med guitar, violin, banjo, kontrabas og trestemmig sang er måske nok essensen af den amerikanske folkemusik, men samtidig er trioen kendt for at blande stilarter og epoker sammen, med alt fra jazz til Appalachia-musik og violinbaserede hiphop beats. De har fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen.
Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden. Det er ikke unormalt at publikum til deres koncerter både får tårer i øjenkrogen og griner højlydt med bandet.
Publikum husker Twang for deres fænomenale trestemmige sang og deres instrumentskift, når guitaristen og banjospilleren skiftes til at spille kontrabas. Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse. Deres egne numre rummer alt fra dyb hudløs melankoli til hoppende, humoristiske og satiriske hits. Og deres fortolkninger af den klassiske amerikanske sangskat løfter taget, når de med kærlighed til traditionen krydrer sangene med deres særlige Twang!
Besætning:
Thyge Van Dassen -violin og vokal
Spencer Gross - guitar, kontrabas og vokal
Peter Banks - banjo, kontrabas og vokal
Vis kort
Guidet knallerttur i Mols Bjerge
Nationalpark Molsbjerge,
Godthåbsvej 4, Ebeltoft
Arrangør Vi kører ad små snoede veje rundt i dele af Nationalpark Mols Bjerge. På knallerten kommer du i tæt kontakt med den mangfoldige natur..
Mærk på egen krop suset, når du på den ikoniske knallert kører rundt i det skønne område. Selv om knallerterne er fra 70erne, kører de let op og ned i det bakkede landskab.
Måske ser vi Nordens eneste giftslange eller en sjælden rovfugl.
Praktisk infomation.
Mødested: Godthåbsvej 4, 8400 Ebeltoft
Påklædning efter vejret.
Se min hjemmeside under ofte stillede spørgsmål for yderligere information.
http://www.mopedtours.dk
Vis kort
Natureness i Mols Bjerge
Besøgscentret Mols Bjerge, Øvre Strandkær,
Strandkærvej 7, Femmøller, Ebeltoft
Natureness. er et mikroeventyr i Mols Bjerge gennem et meditativt sansebad i naturen. I Natureness arbejder vi os tæt på naturen ved meditativt at opleve med alle sanser, og udtrykke og fastholde det, vi sanser, gennem tekst eller tegning..
Samtidig falder sindet til ro og vi genvinder vores indre harmoni og glæde over at være til.
13 søndag formiddage i 2024 går vi 3-4 km. Ny rute hver gang. Jeg guider undervejs, inklusiv en naturmeditation og medbringer tegne / skrive grej. Vi slutter af med en kop myntethe.
Velkommen til!
Med venlig hilsen
Jens E. M. Mikkelsen
Vis kort
Det sker på Fregatten Jylland
Fregatten Jylland,
S. A. Jensen Vej 4, Ebeltoft
Dagens program: Åbent: 10 - 16. 11.00 Historisk introduktion om Fregatten Jylland. 12.00 Skibsdrengens Liv Ombord - Intro for familier. 12.30 Lav dit eget reb. 13.30 KRIGSSKIBET fregatten Jylland, Introduktion..
14.30 Skibsdrengens Liv Ombord - Intro for familier
15.00 Lav dit eget reb
NYHED! Prøv fregattens audioguides ( Husk høretelefoner)
Fregatten Jylland har to spændende audioguides i den gratis USEEUM App.
Download App, husk høretelefoner og oplev fregatten Jylland som du aldrig har oplevet den før
Vis kort
Madspildspensionatet
Brewpub - bryggeri & bar. Maltfabrikken,
Maltvej 12, kld., Ebeltoft
Laver et lækkert måltid af madvarer som ellers skulle være smidt ud, selvom de intet fejler. Vi spiser kl. 18, og bagefter hjælper vi hinanden med at rydde af og vaske op..
Du er meget velkommen til at komme kl. 16 i Spiren på Maltfabrikken og hjælpe med at lave mad. Fortæl os at du kommer ved at vælge 'frivilligbillet' i stedet for spisebillet (frivilligbilletten gælder både for madlavning og spisning).
Måltidet er gratis, men alle som spiser med lægger 5 kr. pr. gang i krydderikassen. Det er muligt at købe øl og sodavand til maden.
Arrangør: Madspildspensionatet Syddjurs
Vis kort
The frikadelle cooking class
Spiren, Maltfabrikken,
Maltvej 8, Ebeltoft
Master the traditional danish frikadelle. Do you want to experience Danish food culture?.
In this class you will learn to master the frikadelle when we meet up in the kitchen to make the traditional pork meat frikadelle combined with some tasty salads, crispy vegetables, a loved and traditional summer edition combo with new potatoes and for dessert a traditional, delicious granny style lemony bite. After cooking we will sit down and enjoy the meal and the company.
It is going to be absolute hygge.
What is a frikadelle?
It is the crispy, juicy ball of pork meat Danes eat for dinner, lunch, in a sandwich, on bread - it is convenient because it goes with just about efverything. The traditional frikadeller (plural) or in slang "deller" or "dunser" is always made of minced pork meat or in some homes with a mix of pork and veal. The added ingredients may vary a little, because some families have their own traditions but the usual basics are: eggs, milk, flour, onions (and/or onion powder), salt and pepper.
So likeable
Join me in the kitchen at Maltfabrikken to learn the secrets to master a really tasty, juicy and likeable frikadelle. Kids love them, adults love them.... we all love and eat them all year round and they often end up in the lunch box on a piece of rye bread (rugbrød) if we have leftovers from dinner. The frikadelle is truly an important part of Danish food culture and very likeable.
The sort-of-frikadeller
We may have different versions of a frikadelle such as the chicken frikadelle or kyllinge-deller in slang / chicken-deller or a vegan version called vega-deller but these versions would never just be called frikadeller. Only the pork meat version qualifies as a frikadelle.
Please note that the frikadelle is not a meatball - Danes are very particular about that.
About sanseliv
My name is Charlotte and I love to cook with others. Food culture has always been an interesting area to explore on my journeys to different parts of the world. Especially diving into food cultures with locals and get to know the secrets of the everyday authentic meals.
I was raised in a commune where chldren and adults entered in a kitchen duty rotation. We had to cook once a week. Supervised by adults we learned to make shopping lists, cook dinner, wash the dishes, set the table and so on. Before getting into a tech career with websites and photography, I went to cooking school and had a couple of weeks training at Birmingham College of Food as part of curriculum. After that I worked in an industrial kitchen cooking healthy and fresh meals for approximately 200 older citizens at the local nursing home.
Looking for a class?
Vegan cooking class
Please note that this cooking class is not vegan or vegetarian but please send me an email for a group request of a vegan or vegetarian frikadelle cooking class.
Dansk madlavningskursus
Ønsker du/I at lave mad i en mindre gruppe eller som et teambuilding event, så tag kontakt og lad os tage en snak om det.
When
May 28. from 10-14 o'clock
Where
The kitchen 'Spiren' at Maltfabrikken, DK-Ebeltoft
Price
450 DKK pr. person
All ingredients are organic.
This class is in English.
It is a small class of 6 people.
Questions
Please get in touch if you have any questions cooking@sanseliv.dk
Direkte link til min hjemmeside
https://sanseliv.dk/workshops
Vis kort
Det Røde Bord - Middag for menstruation
Maltfabrikken,
Maltvej 4-12, Ebeltoft
Vær med til et iscenesat måltid, de fire årstider i en cyklus, oplæsninger, bevægelse, musik og selvfølgelig masser af blod..
Vi glæder os til at sætte os ved Det Røde Bord, hvor vi skal fejre den Internationale Menstruationsdag 28. maj 2024.
Madkunstner Jakob Vinkler iscensætter et cyklisk måltid som vi vil nyde i fællesskab, mens en sanselig strøm af indslag - som både vil inspirere og gøre os klogere - flyder ind over os.
Billetter kan købes gennem link i begivenheden her, og koster 200 kr. for middag og program. Hold øje med siden her, hvor programmet løbende vil offentliggøres.
Eventet er skabt i samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek og Maltfabrikken, og er støttet af Nordea-fonden.
Køb din billet her: https://www.go-syddjurs.dk/?ytroute=/arrangementer/34946/det-roede-bord/
Vis kort