Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.com - the electronic culture guide
News

 
KultuNaut
Kulturkalender fra KultuNaut
 
Classical music
Daniel Barenboim til Aarhus
 
Music
To nye navne til COPENHELL
Dangers of the Sea på tour
The Pretty Things til BETA
Carpark North til Horsens
SMUK Nytårskoncert 2018
 
Exhibition
Olsen Banden-særudstilling
Kaspar Bonnén i Rundetaarn
 
Movies
Jeg er William
Brad's Status
Spoor
 
Misc.
Rød jul på Den Blå Planet
Jul i Tivoli

Find old news:
SMUK Nytårskoncert 2018

source: KultuNaut
Wed 29 Nov 2017

Forsvarets Musikalske Ambassadører kommer til at fylde mere til SMUK Nytårskoncert 2018, hvor de næsten klarer skærene selv. Men også kun næsten, for der er dog blev plads til de forrygende solister, Sys Bjerre og Kirstine Sand.

Næsten alt er ved det gamle, når SMUK atter inviterer indenfor til et brag af en nytårskoncert den 21. januar i Stærekassen ved Kgs. Nytorv. Der er dygtige, humørfyldte solister, et musikkorps i topform og en dirigent, der nok skal holde styr på alle løjerne. En ting er imidlertid helt anderledes. SMUK klarer nemlig denne gang selv opgaven med at guide publikum gennem aftenen. Tubaist Lars Birkelund Olsen og trompetist Martin Knudsen deles således om rollen som konferencier.

- Vi er ofte fra forskellig side blevet kritiseret for, at der er lidt for lidt SMUK, og at solisterne fylder lidt for meget til nytårskoncerterne. Det tænkte vi, at vi ville råde bod på til SMUK Nytårskoncert 2018. I stedet for at bruge en konferencier udefra bruger vi derfor Martin og Lars. Det er jeg sikker på, der kommer meget sjov ud af, siger tovholder på nytårskoncerten Bent Graversen.

Både Lars Birkelund Olsen og Martin Knudsen har erfaring som konferencier fra andre sammenhænge, og begge glæder de sig til opgaven.
- Vi er specielt castede. Martin Knudsen tager hånd om den yngre del af publikum, og jeg skal tage mig af den ældre del. Det er dem, vi kalder for det hvide guld. Dem, der er 95 +, siger Lars Birkelund Olsen og griner.

Som noget nyt får publikum også fornøjelsen af at kunne opleve en violin til nytårskoncerten, hvilket - så vidt vides - ikke er sket før. Kirstine Sand, der er vokset op i musikmiljøet og uddannet på folkemusiklinjen på Odense Musikkonservatorium, vil med sin violin give koncerten en ekstra dimension, forklarer Bent Graversen.

Den anden solist til SMUK Nytårskoncert 2018 bliver ingen ringere end Sys Bjerre, der er kendt for hits som "Malene" og "Kære farmor". Hun har tidligere optrådt med SMUK, og hun glæder sig til at gøre det igen, ligesom hun ser frem til at høre sine sange i selskab med det 16 mand store orkester.
- Det er altid en stor gave at høre sin musik i andre versioner. At også andre er interesseret i den musik, man har lavet, er noget af det ypperste, man kan ønske sig. Og det er fedt at se, hvordan ens tekster også kan fungere på andre måder. Og så bidrager det bare med en kæmpe energi, når så mange mennesker er med til at skabe musik sammen. Det er noget, alle sange nyder godt af, slår Sys Bjerre fast.

SMUK Nytårskoncert 2018 kan opleves 21. januar klokken 20:
Stærekassen
August Bournonvilles Passage 5
1055 København K.

Billetsalg via Billetlugen

Kort om SMUK
Slesvigske Musikkorps - i daglig tale SMUK - er et af forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere (messingblæsere og slagtøj). SMUK, som er hjemmehørende i Haderslev, er kendt for sin store musikalske bredde. Alsidigheden og korpsets mange finesser bliver understreget af den perlerække af store musikalske navne, som SMUK de seneste år har optrådt sammen med, heriblandt Barbara Hendricks, Niels Lan Doky, Caroline Henderson, Søs Fenger, Søren Sko, Stig Rossen, Kurt Ravn, Marie Carmen Koppel, Anders Blichfeldt samt Rugsted & Kreutzfeldt.

 

Contact - Advertising - Corrections - Print page
© 2011 KultuNaut.dk - E-mail: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Danish version Swedish version English version German version
Find events
Search for specific topics and interests
Christmas events
Literature
Scout
Role Playing Game
Health
Chess
Free
Storytelling
Dogs
Entrepreneur
Evening Courses
Folk dance
Rootszone
Electronic/Club/DJ
Viking/Medieval
Knitting/weaving
Bicycle Tours
Church music
Circus
Garden/plants
Choir singing
More categories
Films at the cinema