Flere nyheder

 
Musik
Artificial Brothers: Make Our Hearts Sway

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Artificial Brothers: Make Our Hearts Sway
Ons. 30. maj 2012

Kvintetten fra Thy har med deres første udgivelse demonstreret, hvor vidt de er i stand til at forføre med musikalske kvaliteter rettet mod en uendelig søgen i et melankolsk og dunkelt univers.

Bandet er velspillende, og står klart stærkt i deres stemningsmættede verden med rødder i indie-rocken. Man kunne dog godt trænge til, at bandet frigør sig lidt fra indie-rockens ophav og søger længere ind i deres eget individuelle univers, da grundelementerne i gruppen er stærke nok til at kunne stå denne distance.

Artificial Brothers lægger fra første skæring stilen an med den stemningsopbyggende "Redemption", der åbner med et spædt klaver og en skrøbelig forsanger, der kæler for melankolien. Dette gør de rigtig godt, og nummeret eskalerer ud i en galoperende dunkelhed, hvor forsanger Mathias Berthelsen går fra melankolske beklagelser til desperate vokale udfoldelser. Dette nummer er både stilistisk velskrevet såvel som kunstnerisk flot udført. Det virker både organisk, følt og autentisk, hvilket et er essentiel for en gruppe som Artificial Brothers - at man kan mærke, ja sågar føle og dele deres smerter og følelser.

Denne kvalitet er at spore på de fleste af debutpladens skæringer bl.a. på førstesinglen "Oh My God" og ikke mindst den flotte afslutter "Blindfold the Sun". Alle numre der rummer stærke opbygninger og stemningsmættede lydbilleder der vidner om, at bandet har gjort en dyd ud af at kæle for detaljerne i musikken, og skabe en søgende, dunkel og totalt melankolsk oplevelse.

Artificial Brothers har uden tvivl et stort potentiale, og formår også at omsætte en stor del af deres ambitioner til sange på et album, men alligevel kunne denne anmelder godt tænke sig, at gruppen holder sig for øje at de på mere markant vis bør adskille sig fra andre indierockgrupper, som man også må anse for at være væsentlige inspirationskilder.

Bandets lyd kommer i kølvandet på en stor del af kunstnere som f.eks. Radiohead, Elbow, Interpol, Mew, Kashmir osv, og med det musikalske potentiale man hører på Make Our Hearts Sway, kan man godt sidde med en følelse af, at trods gode sange og stemninger, har gruppen en helt særlig personlighed, der på nuværende tidspunkt kun stikker hovedet frem i glimt. Alt i alt er det stadig en god og velskrevet debutplade fra den lovende jyske kvintet og undertegnede glæder sig meget til at følge gruppen i den nærmeste fremtid.

Læs anmeldelse af Artificial Brothers 5-stjernede live performance

Artificial Brothers - Make Our Hearts Sway CD og download på Für Records