Kulturkalender

Oppe Sundby Sognehus

Oppe Sundby Sognehus

Roskildevej 187
3600 Frederikssund
Tlf: 4731 1043
Hjemmeside
Åbent: Man.-fre. kl. 9-12.30, lør. kl. 10-12, tor. tillige kl. 15.30-18Viser 4 events fra/efter 8. apr. 2020

Fællesspisning i Sognehuset

Mandag den 27. april 2020, kl. 12.30.
Pris: (Entré: 60 kr)
Oppe Sundby Sognehus Roskildevej 187, Frederikssund
Den månedlige fællesspisning finder i april sted som sædvanligt på den sidste mandag i måneden. HUSK tilmelding seneste en uge før: Kirkekontoret, tlf. 47311043, eller oppesundby.sogn@gmail.com. Husk navn, telefonnummer og antal.

Genforeningen - 100 år

Onsdag den 29. april 2020, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Oppe Sundby Sognehus Roskildevej 187, Frederikssund
Professor emeritus, Martin Schwarz Lausten, har for nyligt udgivet en bog om genforeningen, og han har givet tilsagn om at komme til Oppe Sundby og fortælle noget om tiden derefter i Sønderjylland. Han skriver: "Genforeningen i 1920 var meget mere end en vigtig politisk, social og kulturel begivenhed. Der var også tale om en kirkelig genforening. Hvordan kunne en kirke, som de seneste næsten 60 år havde været tysk, blive en almindelig dansk folkekirke? Ganske vist var det også en evangelisk luthersk kirke, men gudstjenesten, flere ritualer, forholdet mellem præst og menighed var anderledes. Skulle man beholde præsterne? Det løste man på en dramatisk vis. For at levendegøre dette forløb følges en enkelt præst, Martin Schwarz, som var tysk, men blev dansk folkekirkepræst. Hvordan skete dette, og hvordan blev hans forhold til de hjemmetyske og til de nye danske kolleger. Hvor placerede han sig i folkekirkens retninger?"

Gratis entre. Kaffe med hjemmebag koster 25 kr. Alle er velkomne

Læsekredsen i Oppe Sundby

Mandag den 4. maj 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Oppe Sundby Sognehus Roskildevej 187, Frederikssund
Maj måneds bog er Mahtob Mahmoodts "Forfulgt". Ingen forelæser: Alle deltager på lige fod i drøftelsen af bogen. Der serveres gratis kaffe/te med brød. Læste du "ikke uden min datter"?

Det er denne datter, der nu som voksen beskriver sin erindring om den voldsomme oplevelse af at blive holdt fangen i halvandet år i det præstestyrede land, Iran - skarpt overvåget af faderens familie. Hun var kun 4 år, da de kom dertil for at besøge sin fars familie.

Bogen rummer mange følelser: Aspekter af livet om at frygte, elske, hade og dog tro på det gode, så man selv kan leve som et frit menneske.

Ingen tilmelding. Mød blot op
Pris: (Fri entré)
Oppe Sundby Sognehus Roskildevej 187, Frederikssund
Denne aften synger voksenkoret "På Herrens Mark" for, når vi skal synge sange, der knytter sig til genforeningen, Sønderjylland eller på anden vis har historisk relevans. Vi skal også høre om genforeningen - bl.a. fra nogle, der har boet i egnene omkring den nuværende grænse.

Flere har givet tilsagn om at komme med hjemmebag, så vi kan traktere med et nogenlunde ægte sønderjysk kagebord. Pris: Kun 25 kr. for kaffe og kage.

Alle er velkomne, og bidrag i form af gengiveler vedr. genforeningen er ligeledes velkomne