Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
NygadeHuset - Kulturhus

NygadeHuset - Kulturhus

Nygade 23A
6200 Aabenraa
Tlf: 7376 8080
Hjemmeside
Åbent: Man-fre kl. 10-22
Entré: 40-250 kr

NygadeHuset er Aabenraas kulturhus og huser værksteder, mødelokaler, koncertfaciliteter mv. NygadeHuset afholder koncerter, børneteater, spisning & dans, kursusdage etc. Email: nygadehuset@aabenraa.dk



Viser 35 events fra/efter 3. maj 2024

Pileflet værksted

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Standard 175 kr Køb/bestil billet
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Kom i gang med dit næste pilefletprojekt! Værkstedet er for dig, der har erfaring med at lave pileflet. Her kan du møde andre der også elsker at lave pileflet, der er ingen undervisning, så du skal selv kunne det mest grundlæggende, og så hjælper vi hinanden så godt vi kan med resten.

Prisen inkluderer flettepil, du skal selv medbringe en beskæresaks, en spand sand, et viskestykke, en syl og en kniv.
Der kan tilkøbes træbunde

OBS: værkstedet er ikke for nybegyndere

Da vi skal bestille pil er sidste tilmeldingsfrist d. 12.4
Luk

Teknologi Værksted

Tirsdag den 7. maj 2024, 16:00 - 19:00.
Pris: Fri entré
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Dit moderne sløjdværksted. Har du altid godt kunne tænke dig at prøve en 3D-printer, bruge en laserskærer eller prøve kræfter med simpel programmering? Så kom forbi vores åbne værksted på NygadeHuset. Hvad er et teknologi værksted?
Forestil dig et moderne sløjdværksted, hvor vi sørger for al udstyret og materialer til dit næste hobbyprojekt. Du behøver ikke have stor teknologisk snilde eller kendskab til maskinerne for at være med. Vores kyndig teknologiformidlere står klar til at hjælpe og vejlede i at betjene maskinerne og kommer gerne med gode råd og tips til dit projekt.

Hvilke teknologier er der i værkstedet?
I værkstedet har vi tre 3D-printere, laserskærer og forskellige værktøjer. Du kan også give dig i kast med simpel elektronik eller programmering.

Hvad koster det?
Du betaler kun for de materialer, du bruger. Det kræver heller ingen tilmelding, du kan bare møde op, dog skal du være 12 år eller ældre.
Der er også mulighed for at købe en kop kaffe eller te.

Hvornår er det?
Vi mødes tirsdage fra kl. 16 til 19 på NygadeHuset, tjek kalenderen for åbningstider
Luk

Åbent glasværksted

Onsdag den 8. maj 2024, 18:30-21:00.
Pris: Fri entré
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Kom og deltag i nogle kreative og hyggelige timer i glasværkstedet. Åbent Glasværksted er bemandet af frivillige, der alle har kendskab til værkstedet, så er du i tvivl om noget, kan du altid spørge dem.
Tilmelding: Der er plads til seks deltagere og tilmelding er ikke nødvendig.
Medbring egne viskestykker til brug i det åbne værksted.

Brugergebyr:
Der opkræves et brugergebyr på 30 kr. pr. gang, eller 200 kr. pr. kalenderhalvår i glasværkstedet.
Se materialepriser på vores hjemmeside
Der kan kun betales med MobilePay i værkstedet

Vi kan desværre ikke tilbyde brænding af glas, der ikke er lavet i NygadeHuset, ligesom at egne materialer ikke må medbringes
Luk

Barselsfællesskab

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Voksne 20 kr Køb/bestil billet
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Vi mener, at højtlæsning er den bedste form for selvforkælelse. Derfor har vi startet et nyt fællesskab for dig på barsel. Tag del i nogle hyggelige formiddage sammen med andre forældre på barsel, og få tid til at snakke om andet end søvnrytmer og amning. Vi starter et fællesskab, hvor vi samles om højtlæsning og snakker om det, der læses. Bøger kan skabe afsæt for en anderledes og fin samtale om de ting, der rør sig i vores liv og omverden. Bøger kan være et pusterum i en travl hverdag og i denne gruppe skaber vi et lille åndehul, hvor der er plads til at lytte, snakke og være sammen.

Oplæseren har taget en spændende novelle eller kortere tekst med og læser højt. Løbende holdes der pauser, hvor vi snakker om det, der er blevet læst.
Det er et uformelt og hyggeligt fællesskab, hvor der er plads til amning, lur, bleskift og hvis I har brug for at tage en pause. Vi mødes hver gang i Nygadehuset fra 10 til 12. Der er mulighed for at stille barnevogn udenfor Nygadehuset eller udenfor det lokale, hvor vi er.

Vi mødes
Torsdag d. 11. april
Torsdag d. 25 april
Onsdag d. 8 maj
Torsdag d. 23 maj
Torsdag d. 6. juni
Luk

Repair café

Tirsdag den 14. maj 2024, 17:00 - 19:00.
Pris: Fri entré
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Du kan få hjælp til at få repareret dine ting, så kom et smut forbi til Repair Café. Godt for miljøet og pengepungen. Hjælp til selvhjælp, når noget går i stykker.
Vi køber ofte nyt, når tingene går i stykker - noget, der er dyrt for både pengepungen og klimaet.
I stedet for at smide det ødelagte ud eller have det liggende ubrugt i skabe og skuffer, kan du nu få hjælp til selv at reparere sine ting på NygadeHuset.

Fungerer din støvsuger ikke længere, er hanken faldet af din taske eller ynglings kop, eller er brugsanvisningen til at samle den nye cykel uforståelig?
Repair Café er hjælp til selvhjælp - det betyder at du med assistance fra caféens frivillige, selv skal reparere tingene i Repair Caféens åbningstid.
Repair caféen foregår i NygadeHuset, tirsdage i lige uger 17-19.
Har du noget der skal repareres, skal du være kommet senest 18.30.

Det med småt:
Kræver din reparation reservedele eller specielle materialer, skal du selv medbringe det.
Hvis du er i tvivl om hvad du skal bruge, så hjælper vi gerne med hvad du skal skaffe.

Repair Café Aabenraa modtager ingen betaling for hjælp til reparation og de frivillige er ikke professionelle, men venlige mennesker der bruger deres fritid på at hjælpe dig.
Repair Café Aabenraa kan ikke give garanti på reparationer, men vi vil gøre hvad vi kan, for at hjælpe dig.

Eksempler på hvad vi kan hjælpe med:
Mindre elektriske husholdnings-apparater
Lamper
Legetøj
Tøj. fx. lapper, knapper og lynlåse.
Vi kan også lægge bukser og gardiner op
Cykler
Mindre møbler, der skal samles eller repareres
vi kan hjælpe med at skifte greb og ben
Ting der skal limes eller skrues sammen
Og mange andre ting.
Bare spørg os, så ser vi om det kan lade sig gøre.

Vi kan ikke hjælpe med reparation af:
Mobiltelefoner & tablets
meget store og uhåndterlige ting
Luk

Fællesspisning og verdensmål

Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 17.30.
Pris: Entré: Voksne 80 kr, Børn under 15 40 kr Køb/bestil billet
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Kom til fællesspisning i Nygadehuset. NygadeHuset åbner dørene op for en hyggelig aften med fællesspisning. Med verdensmålene som omdrejningspunkt vil der være et kort, spændende oplæg, som vi kan snakke om, mens vi nyder et lækkert, enkelt og vegetarisk måltid.

Denne gang får vi besøg af Aabenraa Kommunes bæredygtighedskoordinator Dorthe Lindahl. Dorthe vil fortælle om kommunens arbejde med bæredygtighed og klima, hvor verdensmålene indgår som et dialogværktøj.

Vi hjælper hinanden med at dække bord og rydde op efterfølgende. Der er mulighed for tilkøb af sodavand og øl.

Pris: 80 kr. for voksne, 40 kr. for børn under 15.
OBS: Tilmelding senest søndag d. 12. maj, kl. 23:59.

Fællesspisningerne er en del af projektet "Sammen om Verdensmål", hvis formål er at være i et fællesskab om mad og verdensmålene.

Arrangør: Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse
Luk

Ny & letøvet i keramikken

Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 18.
Pris: Entré: Ny uden sæsonkort 30 kr, Letøvede uden sæsonkort 30 kr Køb/bestil billet
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Vil du i gang med at lave keramik? Så book en plads på vores begynderforløb.

Denne aften er der intro til værkstedet, hvor vil vores skønne frivillige viser dig rundt i og forklarer hvad du skal gøre for at få dine ting forglødet, glaseret og brændt.
Tirsdage er også for dig der allerede har fået en intro, men gerne vil have mulighed for at stille spørgsmål og få hjælp til at bruge værkstedet.

Du kan f.eks. spørge om hjælp til lertyper, begitning, glossering og rækkefølgerne i processen

Det koster 30 kr. pr. gang, eller 200 for forårssæsonen + materialer
Luk

Amy Helm

Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Den amerikanske sangerinde Amy Helm har en stemme med tusind nuancer, drejninger, stigninger intentioner. Den svæver, flår, beder, fejrer, guider, helbreder, underviser, frem for alt får Amy Helms stemme dig til at føle. Hendes egen emotion muliggør opfordrer til, at låg lag tages af dine egne, mens du lytter til hende på en optagelse eller under en optræden. Dette alene ville være nok, men Helm har været meget mere end en sanger i lang tid. Efter årtier med at øve perfektionere sine kunster har Helm formet sig selv til en unik kraft, personlighed kvinde i musikkens verden - den meget bredere verden af alle, der elsker musik.

Amy Helms tidlige dage i ensembler læring fra mange kunstnere har fostret to store styrker i hende: hendes evner som performer hendes kraft som samarbejdspartner lærer. De blandede talenter i hendes band Ollabelle, baseret i New York City dannet i 2001, viser, hvor bred dyb Helms musikalske viden evner strækker sig.

Amys første soloudgivelser, "Didn't It Rain" (2015) "This Too Shall Light" (2018), udgør et diptykon, der viser to perspektiver af en bemærkelsesværdig kvinde hvad hun kan udrette. Hendes seneste udgivelse, "What The Flood Leaves Behind" (2021), kombinerer styrker, der er fostret i Helm i Hudson Valley, af musikere, hun har kendt optrådt med i årtier, med hendes stadig mere imponerende skrivning sang.

Fang hende, når du kan, fordi Amy Helm er i konstant bevægelse i disse dage. Hun skriver indspiller nye sange, er igen på vejene, organiserer den årlige Dirt Farmer-musikfestival kuraterer på Levon Helm Studios en månedlig serie af Midnight Rambles. Hun er en kvinde med tilsyneladende uendelig energi passion. Når man spørger hende, hvad hun ønsker fra sin karriere nu, svarer Helm: "Jeg ønsker det, som jeg tror, ??hver kunstner ønsker dybt nede, fortsat kreativt udtryk som den ultimative frihed. At holde fast i det, fordi det er vores kald vores fødselsret."

Dørene åbner 19.00
Luk

Åbent glasværksted

Torsdag den 16. maj 2024, 18:30-21:00.
Pris: Fri entré
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Kom og deltag i nogle kreative og hyggelige timer i glasværkstedet. Åbent Glasværksted er bemandet af frivillige, der alle har kendskab til værkstedet, så er du i tvivl om noget, kan du altid spørge dem.
Tilmelding: Der er plads til seks deltagere og tilmelding er ikke nødvendig.
Medbring egne viskestykker til brug i det åbne værksted.

Brugergebyr:
Der opkræves et brugergebyr på 30 kr. pr. gang, eller 200 kr. pr. kalenderhalvår i glasværkstedet.
Se materialepriser på vores hjemmeside
Der kan kun betales med MobilePay i værkstedet

Vi kan desværre ikke tilbyde brænding af glas, der ikke er lavet i NygadeHuset, ligesom at egne materialer ikke må medbringes
Luk

Kingtommi

Torsdag den 16. maj 2024, kl. 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
NygadeHuset - Kulturhus Nygade 23A, Aabenraa
Midt i efterårsmørket dukkede en slagen majestæt op; på toppen af bjerget med kronen i hånden - uden at turde at tage den på. kingtommi favner polerne mellem storhed fald, skriver sange om at føle sig uovervindelig helt uduelig på samme tid. Det er netop den modsætning, som gør kingtommi til sin generations bud på en rockstjerne.

I oktober solodebuterede han med 'Bedre End Dem', som måske antyder arrogance, men snare viser følsom ungdomskuller, så melankolien driver ned ad væggene. Singlen høstede placeringer på 'Årets Bedste Sange' hos Politiken Soundvenue, rotation på P6 Beat samt supportgigs for Kind Mod Kind på Zar Paulos Danmarksturné.

Kingtommi udgav i slutningen af 2022 sin debut-EP 'helt ind til knoglerne', der fusionerer kongeblå hiphop eksplosiv altrock. Den er fandenivoldsk, uforudsigelig skrøbelig på én samme tid, er skrevet, sunget, spillet produceret af kingtommi sammen med sine gode venner, Arto Eriksen (Tobias Rahim, Andreas Odbjerg) Emil Emborg fra Neon Priest.

Soundvenue kvitterede med 5 stjerner skrev "helt ind til knoglerne står tilbage som en kroningsceremoni for en selvsikker tudeprins med et indlysende talent."

Kingtommi fortæller selv om udgivelsen: "'helt ind til knoglerne er den første samling sange, jeg skrev til projektet. De er ret forskellige - fra rap popmelodier, til guitarstøj, violin tankestrømme. Men jeg skrev dem med en mission om at søge indad; derind hvor det både er uvant ubehageligt, hvor jeg kan konfrontere mine følelser lade det bløde ud i mine sange, så andre måske kan se sig selv i dem. At komme derind hvor kærligheden er størst, men så gør allermest ondt, hvor de store spørgsmål kan stilles, måske besvares. Helt ind til knoglerne."

På en scene forlanger kingtommi både mosh pits stilhed. Det er intenst, stærkt rørende, kingtommi spiller som regel med fuldt band; saxofon, guitar, bass trommer. "... der er i det hele taget god grund til at sætte forventningerne højt til kingtommi. Ham kommer vi til at høre mere til!", skrev GAFFA's Ole Rosenstand Svidt efter koncert på Train i november.

Nu kan den nykronede konge Thomas Mulcahy Alexandersen a.k.a Kingtommi så snart opleves i Aabenraa, hvor han skal spille koncert på Nygadehuset den 16. maj 2024. Sæt kryds i kalenderen!

Dørene åbner 19.00
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.