Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
FOF Sønderborg

FOF Sønderborg

Gerlachsgade 5, 5. sal
6400 Sønderborg
Tlf: 93 88 15 97
Hjemmeside



Viser 63 events fra/efter 28. apr. 2024

Hatha yoga

Mandag den 8. januar til mandag den 3. juni 2024, 18 mødegange kl. 16-17.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ahlmannsparken Ahlefeldvej 4, Gråsten FOF Sønderborg
For begyndere og let øvede. Vi arbejder med klassiske yogastillinger, åndedrættet og afspænding. Stillingerne modificeres efter, hvad din krop kan. Hatha Yoga giver ro til krop og sind, og så kan du forvente en stærkere og smidigere krop samt bedre balance.

Du skal have din egen yogamåtte og dit eget tæppe med samt evt. et par yogablokke. Kom i blødt og behageligt tøj

Underviser: Nina Fink Isaksen
Hold: 1241470
Luk

Pensakoret

Tirsdag den 9. januar til tirsdag den 11. juni 2024, 21 mødegange kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev FOF Sønderborg
Koret er et blandet flerstemmigt kor med fortrinsvis ældre sangere, men der er også plads til dig. For tiden er vi godt 40 sangglade sangere. Vi synger hver tirsdag fra kl. 13.30 - 16.00 på Månen i Haderslev. Der er ingen optagelsesprøve - eneste krav er lysten til at synge - så kom og prøv, om det er noget for dig.

Kontingent kr. 400 pr. halvår.

For evt. yderligere oplysninger kontakt Henning Pilegaard, tlf. 9110 3990.

I 2024 fylder Pensakoret 50 år. Det skal naturligvis fejres, men hvorledes, det ligger ikke fast endnu

Underviser: Birthe Reimers
Hold: 3241784
Luk

Seniorkor 60+

Torsdag den 11. januar til torsdag den 2. maj 2024, 15 mødegange kl. 10-11.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Sønderjyske Sangcenter Gerlachsgade 2, 4. sal, Sønderborg FOF Sønderborg
Det Sønderjyske Sangcenters Seniorkor er et nystartet tilbud til alle sangglade borgere over 60 år. Alle kan være med, både mænd og kvinder, og der er ingen optagelsesprøve. I Seniorkoret synger vi enkle 2- og 3-stemmige satser, primært danske sange men også sange på andre sprog og fra andre kulturer. Vi arbejder med vejrtrækning, enkel sangteknik og musikalsk fortolkning af sangene

Underviser: Antonia Blaser
Hold: 1241783
Luk

Varmtvandsundervisning

Mandag den 15. januar til mandag den 13. maj 2024, 14 mødegange kl. 15.15-16.
Dansk Gigthospital Engelshøjgade 9A, Sønderborg FOF Sønderborg
Træning i varmtvandsbassin er gavnligt for kroppen på mange måder. I det varme vand er træningen ikke lige så fysisk anstrengende som på land, hvorved dine led skånes. Desuden udvikles din balance, dit hjerte og kredsløb styrkes, og spændte muskler løsnes. Desuden virker det varme vand smertelindrende og giver en større bevægelsesfrihed. Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage på vores hold.

Vanddybden på Gigthospitalet er fra 125-159 cm

Underviser: Thomas Koch
Hold: 1241390
Luk

Klaver- og keyboardundervisning

Mandag den 15. januar til mandag den 13. maj 2024, 15 mødegange kl. 17-20.
Nybøl Børneunivers Videnvej 2, Sønderborg FOF Sønderborg
Har du et klaver eller keyboard derhjemme, og har du lysten til at øve dig derhjemme? Så kan du melde dig til dette kursus. Om du er begynder eller vil genopfriske eller fortsætte dit klaver- eller keyboardspil er underordnet. Vi finder det passende niveau at starte på. Efter ønske vil vi beskæftige os med klassiske klaverstykker, rytmiske klaverstykker og spil efter becifringer. Keyboardet er du velkommen til at medbringe til undervisningen.

Kontakt Hannelore for nærmere aftale omkring tidspunkt

Underviser: Hannelore Nissen-Berdiin
Hold: 1241704
Luk

Spindekreds

Mandag den 22. januar til mandag den 13. maj 2024, 8 mødegange kl. 18.30-21.30.
FOF Sønderborg Gerlachsgade 5, 5. sal, Sønderborg
Er du interesseret i at spinde dit eget garn? Kan du allerede spinde, men har holdt pause i en del år? Er du en rutineret spinder? Så er du velkommen i vores nye. spindekreds. Vi er to spindere som elsker vores håndværk, og som så gerne vil videregive glæden ved at spinde sit eget garn. Vi hjælper hinanden i gang, og løser sammen

de udfordringer der måtte komme

Så medbring din egen rok og nogle spindefibre, så vil vi sammen tilbringe nogle hyggelige og fornøjelige timer hver 2. uge. Der er ikke tale om et egentlig

undervisningsforløb, men en hjælp til at komme i gang, hvor vi også vil inspirere hinanden.

Hvis du har yderligere spørgsmå!, så kontakt os endelig

Underviser: Kirsten Sørensen og Karoline Helling
Hold: 1241510
Luk

Fredagshøjskolen Sønderborg

Fredag den 26. januar til fredag den 3. maj 2024, 6 mødegange kl. 09.30-11.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Sønderborg Gerlachsgade 5, 5. sal, Sønderborg
Her kan du i et hyggeligt fællesskab få tilfredsstillet både nysgerrighed og videbegær med inspirerende foredrag og fortællinger. Tryk på det enkelte foredrag for en nærmere beskrivelse. Vi starter med en sang fra Højskolesangbogen. Undervejs i foredraget er der indlagt en pause, hvor FOF byder på kaffe/te og en bid brød

Du kan tilmelde dig efteråret/forårets seks foredrag samlet eller enkeltvis, som det passer dig bedst. Husk, at tilmelding er nødvendig.

Datoer og program for foråret 2024:

26. januar 2024

Et halvt år i Gestapos klør v/Ole Blædel

Et halvt år i Gestapos kløer Baseret på sin anmelderroste debutbog "Et halvt år i Gestapos kløer" fører Ole Blædel publikum igennem fortællingen om sin morfars lidelser under Anden Verdenskrig. Det er en gribende fortælling om det at træffe et valg om at gøre noget og at stå ved det valg. Men også om ét forkert valg, der skulle vise sig at få katastrofale konsekvenser i en tid, hvor tilfangetagne modstandsfolk risikerede at blive straffet med døden

9. februar 2024

Morten Korch: DK's bedstsælgende forfatter, der blev glemt v/Martha Schou

De fleste kender Morten Korch, men hvem var han egentlig? Hvor blev han af efter sin store succes i 40-ernes og 50-ernes Danmark? Hvordan er Morten Korch gået i glemmebogen?

Han satte rekorden for flest solgte biografbilletter, da "De Røde Heste" udkom i 1950 og solgte mellem to og tre millioner biografbilletter. Det er en rekord, der stadig holder. Filmene er velkendt viden blandt danskerne, mens bøgerne er lidt mere ukendte.

Hans historier fortæller om gode mennesker, der gør deres bedste i en svær verden. Der er familiedramaer, komplicerede forhold mellem karakterer samt politisk kritik. I mange år blev hans bøger kritiseret for at være "sødsuppe", men er de virkelig så kvalmende rosenrøde, som folk påstår? Eller gav filmene ham det ry?

1. marts 2024

Fremtidens rumrejser v/Michael Linden-Vørnle

Et tryk på en knap, og vi befinder os på den anden side af Mælkevejen. I mange science fiction-film er der nærmest ingen grænser for, hvor langt vi kan komme på et splitsekund ved at rejse i "hyperrummet" eller bruge "warp drive".

Selv om der langt hen ad vejen er tale om fri fantasi, så er der ingen tvivl om, at almindelige raketter er uegnede til en rejse til selv de nærmeste stjerner.

I foredraget vil astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space fortælle om, hvordan vi kan sende mennesket på den ultimative odyssé - rejsen til stjernerne.

22. marts 2024

Roosevelt og USA v/Jørn Buch

Roosevelt blev amerikansk præsident i 1933 under krisen i 30'erne. Roosevelt blev kendt som den amerikanske præsident, som med "New Deal" tog europæiske keynesianske metoder i brug, og var dermed skaberen af den moderne amerikanske velfærdsstat, som var så omstridt i valgkampen mellem Trump og Hillary Clinton i 2016. F.D.Roosevelt var den første, som for alvor gjorde brug af det nye radio-medie, og kom dermed ud til alle kredse af den amerikanske befolkning med sin smittende optimisme. Roosevelt var også den første og sidste amerikanske præsident, som blev genvalgt både en 3. og en 4.gang.

Foredraget vil gøre rede for Franklin D. Roosevelt's dramatiske liv, som endte så tragisk i 1945, da han døde af kræft kort tid efter det berømte møde mellem de tre store på Jalta på Krim. Roosevelt havde i 1930'erne ført en neutral politik, men blev stærkt påvirket af Churchill til at hjælpe England, som stod helt alene i kampen mod Hitler. Det var var dog først med det japanske angreb på Pearl Harbour i december 1941, at Roosevelt kunne få USA med ind i 2.verdenskrig, hvad der blev afgørende for krigens forløb. Roosevelt nåede sammen med Churchill at grundlægge Atlantpagten, som blev en forløber for FN.

12. april 2024

Udstødt - Bagom Jehovas Vidner fra en tidligere ældste v/Frank Flemming Jensen

De fleste mennesker kender til Jehovas Vidner og ved, at de ikke fejrer jul og fødselsdag og nægter blodtransfusioner. Men de færreste ved, hvad deres tro generelt går ud på og hvordan de er opstået.

I dette foredrag vil du høre om historien bag Jehovas Vidner, hvad de tror på og hvordan deres organisation har udviklet sig gennem de sidste 140 år. Foredraget vil blive holdt af Frank Flemming Jensen som selv er tidligere Jehovas Vidne. Frank vil også fortælle om sine egne meget personlige erfaringer og de negative konsekvenser det har at blive udstødt af en sekt.

Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Frank Flemming er kendt som vært i den populære podcast "Udstødt", hvor han taler med andre tidligere Jehovas Vidner om deres oplevelser.

3. maj 2024

Så længe hjertet slår, er man i live v/Flemming Rishøj

Netop fordi hjertet er det altafgørende organ i mennesket, symboliserer hjertet også livets inderste kerne og alt det, der får livet til at leve. Alt det, der fylder livet med betydning, er forbundet med kærlighed. Han/hun har hjertet på rette sted. Hvad betyder det egentlig? Vi ved jo godt, hvad ordet "hjerteløs" betyder - eller gør vi?

Et spændende, humoristisk og tankevækkende foredrag om dét at være menneske i en krisetid

Underviser: FOF foredragsholder
Hold: 1241000
Luk

Modesyning

Mandag den 18. marts til mandag den 27. maj 2024, 8 mødegange kl. 19-21.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Broagerhus - Broagerlands Medborgerhus Allegade 4, Broager FOF Sønderborg
Er du interesseret i at sy men har brug for hjælp og vejledning til at komme godt i gang?. Så er der mulighed for at få en masse fif og inspiration. Du kan sy nyt tøj, forandre det gamle eller sy nye puder til boligen. Er du begynder eller øvet betyder intet, da der undervises individuelt. Du vil få vejledning til indkøb af materialer. Vel mødt til nogle hyggelige og kreative aftener.

Du skal medbringe din egen symaskine

Underviser: Vicky Fallesen
Hold: 1241501
Luk

Hatha Yoga - Sommer

Mandag den 8. april til mandag den 3. juni 2024, 8 mødegange kl. 16-17.30.
Ahlmannsparken Ahlefeldvej 4, Gråsten FOF Sønderborg
Underviser: Nina Fink Isaksen
Hold: 1241471
Luk

Stemmetræning

Torsdag den 11. april til torsdag den 20. juni 2024, 10 mødegange kl. 15.30-16.15.
Slesvigske Musikhus Louisevej 7A, Haderslev FOF Sønderborg
Underviser: Maria Johannsen
Hold: 3241751
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.