Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 152 events i Randers Kommune mellem 25. jul. og 23. aug. 2021

25. Jul Andet

Sommerbogen

Fredag den 11. juni til lørdag den 21. august 2021, kl. 06-22.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
De danske børnebiblioteker inviterer endnu en gang børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2021..

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 11. juni til den 21. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter! Læs mere om Sommerbogen her
Vis kort
25. Jul Andet

Sommerlæsebanko

Fredag den 11. juni til lørdag den 21. august 2021, kl. 06-22.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Konkurrencen er for børn fra 3 til 6 år og deres forældre og bedsteforældre..

Sommer-læsebanko er en ny læselyst-konkurrence i Randers Kommune, som løber fra den 11. juni til den 21. august. Konkurrencen er for børn fra 3 til 6 år og deres forældre og bedsteforældre.

For at deltage skal du hente et udfordringsark på Randers Bibliotek.

Når I har udfyldt udfordringarket, kan det byttes til is til familien

Læs mere om konkurrencen her
Vis kort
25. Jul Billedkunst

Sjælens Spejl

Onsdag den 21. april til lørdag den 21. august 2021, Mandag-tor 10-16, fre 10-14, lør 10-15.
Pris: Fri entré
GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Uwe Paulsen blev født i Heide i Slesvig. Han har boet på et psykiatrisk bosted i Slesvig, siden han var syv år gammel. Gennem mange år har han arbejdet med kunst i Kunstværkstedet "Hesterberg & Stadtfeld"..

Uwe Paulsen er inspireret af postkort eller bogillustrationer og arbejder oftest med oliepastel. Først tegner han konturerne af motivet med blyant, og derefter fylder han det ud med farver. Efter det første farvelag bruger han hænderne til at gnide farven ud. Så lægger han nye farver på og gentager processen igen... og igen... og igen. Derfor fremstår billederne slørede og uden klare linjer, nærmest med en svævende, drømmeagtig karakter.

Motiverne er ofte hente i de royale kredse, i religionshistorien eller i dyrenes verden. Billederne er figurative og naivistiske. De har ofte et stærkt fortællende element, der taler til fantasien hos både store og små.

Helt centralt i Uwe Paulsens billeder er øjnene. De kigger åbent og venligt ud mod verden og inviterer beskueren ind. Øjnene er sjælens spejl.

Tak til Barbara Leonhard fra Outsiderkunstmuseet i Slesvig for lån af værkerne, til Kunstværkstedet og ikke mindst til Uwe Paulsen
Vis kort
22. Aug Gudstjeneste

Frilufts børnegudstjeneste

Søndag den 22. august 2021, kl. 10.30.
Spejderhytten i Albæk, Lodsstien 19, Randers NØ
Vis kort
22. Aug Gudstjeneste

Særlig børne- og familiegudstjeneste i forbindelse med jubilæet

Søndag den 22. august 2021, kl. 11-13.
Sankt Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vis kort
23. Aug Musical

Unoder

Mandag den 23. august 2021, kl. 09.15 & 10.30.
Pris: Entré: Børn/Unge: 75 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Løssalg: 75 kr, Seniorer: 75 kr, Særrabat til voksne: 75 kr
Randers Teater, Mariagervej 10, Randers C
Musikteater for børn. Aldersgruppe: 3-6 år. Varighed: 30 min uden pause..

Jacob er i gang med at lave musik til en koncert. Men der er kun en halv time til, han skal være færdig! Nu skal det gå stærkt! Men så gør hunden, telefonen ringer, overboen hamrer i gulvet. Hele tiden larm og forstyrrelser. Til sidst bygger han en hule midt på gulvet og gemmer sig. Ah! Endelig er der ro. Eller ikke helt, for hvilke lyde, kan man lave med en skruetrækker? Hvilken melodi har en sav? Lyde bliver lige så stille til musik, og nu blander de rigtige instrumenter sig også. Måske bliver han alligevel klar til koncerten. UNODER er en musikforestilling med jazzmusiker, komponist og multiinstrumentalist Jacob Venndt om at finde det, man søger, når man stopper med at lede

Medvirkende: Jacob Venndt

Scenograf: Christian Q Clausen
Instruktør: Kurt Bremerstent
Vis kort
23. Aug Sejlads/roning

URO træning

Mandag den 23. august 2021, kl. 16 og 19.
Randers Havn, Havnekontor: Kulholmsvej 1A, Randers NØ
Træning af ungdom i roning..
Vis kort
13. Aug Blandet/Ukendt

Jagten på det ydre rum

Fredag den 13. til tirsdag den 24. august 2021, kl. 10-16.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Der har altid været stjernekiggere i Randers - også i helt gamle dage. Tag de små i hånden og jag stjerner og små figurer rundt i udstillingen..

Der har altid været stjernekiggere i Randers - også i helt gamle dage. Tag de små i hånden og jag stjerner og små figurer rundt i udstillingen. I vil med garanti blive overrasket over, hvor langt tilbage i tiden fascinationen af rummet og "Det derude" har eksisteret. Stjernerne har både fungeret som budbringere, vejvisere og kalender-guider for datidens folk, og nu blander deres historier sig med figurerne fra Star Wars!

På din rejse rundt på museet skal du løse nogle opgaver, og til slut udleveres et diplom
Vis kort
14. Aug Billedkunst

Kunstudstilling i Randers med "Rødderne": Iben Dalgaard - Anne Sofie Meldgård - Mette Rishøj

Lørdag den 14. til søndag den 29. august 2021, kl. 11-16.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Det er lykkedes Randers Kunstforening at få tre Randers-kunstnere samlet til en fælles udstilling i Helligåndshuset. Alle tre har deres rod, barndom og ungdom, i Randers, men bor i dag i Kbhvn. og på Bornholm med en flot karriere og uddannelse bag sig..

De 3 kunstnere har tidligere enkeltvis bidraget med udstillinger og litografier. Nu er de samlet på en udstilling i Helligåndshuset. Byen kan være stolte af dem og festugens gæster kan glæde sig til et spændende gensyn, hvor vi skal se, hvordan de har udviklet sig. De tre kunstnere har meget på hjertet og en flot karriere og uddannelse bag sig.:

Iben Dalgaard (f. 1961) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1989-96. Hun havde den første soloudstilling Another Transfer i Kunstforeningen i 1996. Siden har Iben deltaget i flere af Kunstmuseets udstillinger og hun er også repræsenteret i museets samling. Desuden har hun et fornemt CV, der fortæller om en flot kunstnerisk karriere.

Anne Sofie Meldgård (f. 1974) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1994 - 2000. Hun lavede fire fine tryk til Kunstforeningens medlemmer i 2005 og en mindre udstilling HJEM. Siden har hun i 2014 haft en flot soloudstilling på Randers Kunstmuseum, som også blev vist på Bornholms Kunstmuseum. Hun har haft flere soloudstillinger, bl.a. på Himmerlands Kunstmuseum i 2018. Anne Sofie bor nu på Bornholm, hvor hun arbejder meget målrettet, seriøst og flot med sin kunst.

Mette Rishøj (f. 1972) lavede i 2012 tre litografier til Kunstforeningens medlemmer i samarbejde med Spar Nord. Mette er født med et stort kunstnerisk gen, der sætter hende i konstant bevægelse. Hun udfordrer hele det kunstneriske univers. Hun arbejder bl.a. med maleri, grafik, keramik og genbrug. Altid på vej og undersøgende. Hun har lavet et fint maleri ved Spar Nords lokaler og senest et maleri til Randers Statsskole.

BEM.: Udstillingen holder lukket man.23.08 - ons. 25.08.

Udstillingen er støttet af Randers Festuge - SparNord Fonden - Jutlander Bank
Vis kort
25. Jul Billedkunst

Anders Bonnesen - Watch your language

Lørdag den 12. juni til søndag den 19. september 2021, kl. 10-16.
Pris: Entré: 50 kr
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Maleri, flade, sprog og tegn er omdrejningspunktet, når billedkunstner Anders Bonnesen (f. 1976) indtager Randers Kunstmuseum..

Maleri, flade, sprog og tegn er omdrejningspunktet, når billedkunstner Anders Bonnesen (f. 1976) indtager Randers Kunstmuseum. Bonnesen har lavet en række nye værker baseret på piktogrammer og andre simple visuelle symboler. Det er et område, som har beskæftiget ham i mange år, men interessen er her kulmineret i et stort antal malerier, skulpturer, skilte og gulvtæpper. Med udstillingen udforsker Bonnesen forholdet mellem sprog og billeder og går i dialog med museets faste samling og værker af bl.a. Poul Pedersen, Sven Dalsgaard og Albert Mertz. I udstillingen indgår også nye tekster skrevet på foranledning af Bonnesen af en række yngre danske forfattere. Med humor og spidsfindighed sættes fokus på vores fælles billedsprog og forståelsen af, at billeder er en slags sprog og sproget en form for billeder
Vis kort