Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 10898 events mellem 18. maj og 16. jul. 2024

"Ikke flere -ismer" - værker af Iben Jørgensen

Fredag den 3. maj til lørdag den 17. august 2024, Mandag-torsdag 10-16, fredag 10-14, lørdag 10-15.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
GAIA Museum Outsider Art Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Se på billederne, deres glade og voldsomme farver, de dansende figurer med smukke former og angste øjne, store lyttende ører og vilde hår. Se en mangfoldighed af liv og kulør, af håb og fortvivlelse, af kunstnerisk udtryk. Iben Jørgensen - 1968 - 2022

Hvordan beskriver man et menneske med ord? Ikke mindst et så farverigt og komplekst menneske, fyldt af store modsætninger og følelser, som Iben var.

For Iben var så mange ting. Hun kunne indtage og fylde et rum med sin varme, sin smukke fremtoning, latter, humor og med sit glade, festlige væsen byde alle velkommen til at være en del af fællesskabet.

Eller hun kunne krybe sammen og skjule sig bag malerplettet, mørkt tøj med håret ned foran ansigtet, bange for at blive bemærket. Iben var varm, eventyrlysten, intelligent, charmerende, stærk, empatisk, stædig, betænksom og utroligt generøs og sjov. Og til andre tider, senere i livet, var hun også ensom, sårbar og angst, hun skjulte sig for verden og kunne blive meget vred.

Iben foretrak farver og former fremfor ord. Hun kunne ganske vist drikke spandevis af kaffe, gerne siddende på en hyggelig rodet cafe med venner, og ordene flød, snakken og latteren flød, kaffen flød og Iben hyggede sig. I timevis. Gerne natten lang, med musik og god belysning. Iben var verdensmester i at hygge sig.

Men hun udtrykte sig bedst med farver, at tegne, male, modellere, sammensætte ting til nye udtryk. Fra hun var en helt lille pige, tegnede hun fremfor at forklare sig med ord. Det var ikke altid let i en familie, hvor resten af medlemmerne var bedre til ord end til billeder. Men Iben holdt fast og tegnede videre.

Trods omverdenens pres og normer for, hvordan en rugbrødsdansker bør indrette og leve sit liv - arbejde, pænt hjem, en skemalagt dagligdag - insisterede Iben på at gøre tingene på sin egen facon. Hun ville have plads til spontanitet, ikke et 9-til-17 job uden nullermænd i krogene!

Kaninen Notle blev Ibens kæreste ven. Notle levede i usandsynligt mange år, han gik frit rundt i lejligheden og blev forkælet med de lækreste gnaver-delikatesser, Amager kan byde på - også sidst på måneden, når budgettet var stramt. Notle stak aldrig af ud ad den åbne havedør; han vidste, hvor han hørte hjemme.

Møbler, pyntegenstande, vaser, lamper, smykker - Iben handlede meget i genbrugsbutikker og tilpassede sine fund med egne dekorationer. En kæmpe hårtørrer i orange plastik på fod blev til en standerlampe. En bordlampe med smadret skærm blev peppet op med maling, hårpynt og en flot kaffekop som ny skærm. Tekanden fra mormor var en flot vase, da låget blev væk, og hvem siger, at mennesker ikke sidder bedre på gulvpuder, når kaninen er så glad for sofaen? Iben valgte det smukkeste udtryk over det praktiske og traditionelle, og det fungerede på forbilledlig vis.

Iben var meget bevidst om sin fremtoning. Altid klædt på med omhu, hår og smykker efter humør, sko uden smålig skelen til det danske klima. Hvem siger, at lang kjole og plateau-sandaler er uforeneligt med snevejr? Hvorfor skulle en fin legetøjsbil ikke monteres på en kæde med perler og pynte i halsudskæringen? Og hvem bestemmer, at en ulden badekåbe ikke kan bruges som frakke? Iben bestemte selv og havde sin helt egen stadigt skiftende stil. Altid flot, altid spektakulær.

Ting tager den tid, de nu engang tager. Iben afskyede den tvangsmæssige effektivitet og tidsfiksering, vi danskere lever under. Matematik, logik og nøjagtigt angivne minuttal i buskøreplanen var fascisme! At leve i nuet uden at skynde sig og glæde sig over det smukke er, hvad menneskets sjæl trives ved. Iben bryggede en overgang en speciel te, hvor isterninger fra en si dryppede ned på tebladene, hvor de trak grundigt til en ganske vist ret kold og grumset, men smagfuld te. Kvalitet tager tid og er værd at vente på.

Iben kan ikke beskrives med ord. Se på hendes billeder, deres glade og voldsomme farver, de dansende figurer med smukke former og angste øjne, store lyttende ører og vilde hår. Se en mangfoldighed af liv og kulør, af håb og fortvivlelse, af kunstnerisk udtryk som vinder over det talte og skrevne ord. Se Iben
Luk

Omvisning på Bunkermuseet Hirtshals

Søndag den 7. juli til søndag den 18. august 2024, kl. 14-15.30.
Pris: Entré: 60 kr
Hirtshals Fyr Fyret 2, Hirtshals
Få en guidet omvisning og oplev samtidig den nye, flotte informationsudstilling i Bunker2. Gå ikke glip af muligheden for at blive klogere på de tyske bunkeranlæg i Hirtshals, som var stærkt befæstet under Anden Verdenskrig. Kom med rundt til nogle af de 70 lokaliteter, der er i tyskernes 10. Batteri.

Vi ser på udstillinger i beboelsesbunkere, hospitals- og køkkenbunker og meget mere. Vi vil på rundvisningen også færdes i løbegravene mellem bunkerne og måske få en fornemmelse af, hvordan det var at være tysk soldat i dette lille hjørne af den store krig.

Ved Hirtshals blev der i 1941 oprettet et kystbatteri på hver side af havnen, som var et vigtigt led i tyskernes forsyningslinjer til Norge. Batteri Vest, 10. batteri, ligger ved Hirtshals Fyr og er i dag et museum, hvor flere af bunkerne er åbne og indrettet som i krigens tid. Området består af 69 udgravede bunkere, som er forbundet med 3,5 km. løbegange.

Mødested: P-pladsen ved Hirtshals Fyr.

Forhåndstilmelding ikke nødvendigt - bare mød op!

Pris:
Voksne: 60,-
Børn (0-17 år): Gratis

Kontakt: 96241000
Luk

Den Klassiske Broderiskole

Lørdag den 6. juli til søndag den 18. august 2024, Alm. åbningstid.
Pris: Entré: Alm. entré 40 kr
Sorø Museum, en del af Museum Vestsjælland Storgade 17, Sorø
Udstillingen Tekstiler, Teknikker, Tråd og Traditioner er en hyldest til det gode broderihåndværk og en hyldest til de klassiske danske broderiteknikker. Det er 4 afgangselever fra Den klassiske broderiskole, ved Lis Ahrenkiel, der viser mange af de grundige forarbejder, der er udført på skolen i det 7 - 8 år lange undervisningsforløb, de har gennemgået. Samtidig er der mange eksempler på broderierne anvendt i en moderne sammenhæng, på billeder, tæpper, puder, æsker, ophæng, knapper, små sære dyr og meget andet.

De fire afgangselever er Tove Pedersen, Tove Carlsen, Grethe Riis og Marianne Ochwat.

På udstillingen viser alle broderiskolens 29 elever desuden prøver med baldyring, der er en af de mange hvide broderier som den danske tradition er så rig på
Luk

Slottsvisning

Torsdag den 27. juni til søndag den 18. august 2024, kl. 13.45-14.30.
Pris: Entré: 170 kr Køb/bestil billet
Skoklosters slott Skoklostervägen 98-100, Skokloster
Vi besöker Wrangelska paradvåningen med möbler och konst från 1600-talet, den magnifika ofullbordade salen samt Wrangelska rustkammaren.
Luk

Sommersjov på Museum Østjylland

Lørdag den 22. juni til søndag den 18. august 2024, kl. 10 - 16.
Pris: Fri entré
Museum Østjylland - Kulturhuset Stemannsgade 2, Randers C
Leg dig gennem oldtid, middelalder og nyere tid og oplev, hvordan dine forfædre levede. Gå på opdagelse i historien i museets mange udstillinger. Find det finurlige Lillefolk, som gemmer sig i oldtidsudstillingen Livet ved Fjorden. Klæd dig ud som adelsdame, munk eller skomagerdreng fra middelalderen. Oplev den magiske og interaktive runesten og meget mere
Luk

Sommer-kunstudstilling ved skiftende kunstnere

Fredag den 21. juni til søndag den 18. august 2024, kl. 11-17.
Slagteribygningen Værftsvej 8, Faaborg
I sommerperioden er der igen Sommer-kunstudstilling fra d. 21. juni til den 18. august. I perioden vil der både være gennemgående kunstnere såvel som nye udstillere hver 14. dag. Der udstilles bl.a. billedkunst, glaskunst, skulpturer, smykker, keramik og meget andet.

Ligeledes vil der være pop-up workshops
Luk

Sommerudstillingen i Retfærdigheden "Sæby 500 år"

Onsdag den 5. juni til søndag den 18. august 2024, kl. 16:00.
Pris: Fri entré
Retfærdigheden Algade 14, Sæby
Den 10. august 2024 kan Sæby fejre sit 500 års købstadsjubilæum. Fra den 5. juni til den 18. august 2024 vil For Retfærdigheden markere jubilæet med udstillingen "Sæby 500 år". Udstillingen viser i kort, billeder og tekst Sæbys historie gennem 500 år. Kernen i udstillingen er en række bykort over Sæby, der er forstørret op til stor plakatstørrelse. I tilknytning til hvert kort vil der være en kort tekst om samtiden samt en række billeder, der viser bygninger fra perioden. Gennem kopier af originale kort samt gamle og nutidige billeder fra Sæby får gæsterne en tur gennem Sæbys historie i 500 år.

Ligesom alle andre byer er Sæbys historie unik. Men byens udvikling har alligevel en række tidstypiske fællestræk med andre byer i Danmark, idet danske byers erhvervsmæssige udvikling overordnet set fulgte det samme mønster. Udstillingen skildrer således en by, der går fra fiskeri, landbrug og småhandel via bl.a. jernbanens fremkomst til industrialiseringen i 1900-tallet.

Udover den samlede historie om Sæby, fortæller udstillingen lidt mere detaljeret om markante perioder i Sæbys historie.

Udstillingen viser to markante begivenheder fra perioden omkring 2. verdenskrig. Det første nedslag beskriver den nordjyske modstandsbevægelses flugtrute fra Sæby til Sverige. Her gennemgår, hvorfra flygtningene kom, og hvordan en flugt blev gennemført, når den flygtende var i Sæby. Det tyske hemmelige politi, Gestapo, optrevlede organisationen og slog til i Sæby en mørk nat i januar 1945.

Det andet nedslag er fra perioden lige efter 2. verdenskrig, hvor tyske flygtninge strømmede til Danmark. Der var to store flygtningelejre i Sæby i 1945 - 1947. Med de to lejre i Sæby som eksempel skildres organisation og opbygning af flygtningelejrene og hverdagens for deres beboere bag pigtrådshegn.

Det sidste nedslag viser nogle af den kolde krigs (1945 - 1991) konsekvenser i Sæby via fortællingen om flere lokaliteter i Sæby: Civilforsvarets Kaserne, Hjemmeværnets lokale distrikt, den kommunale beredskabsbunker, Hærens Materielkommandos Basesignalpark m.fl. Markante bygninger i Sæby, der i dag anvendes til helt andre formål end under den kolde krig.

Udstillingen er åben hver dag i perioden 5. juni til 18. august 2024 kl. 10.00 - 16.00. Der er gratis entre
Luk

StrandURTER - sanketur langs Dragør strand

Torsdag den 30. maj til søndag den 18. august 2024, kl. 17-13.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Dragør Søbad Batterivej 15, Dragør
StrandURTER. De danske strande og have, byder på nogle af vores lækreste. spiseplanter og vilde medicin urter. Planterne. begaver os med et bredt udvalg af smag, tekstur og konsistens - samt egenskaber. Og medicinske kundskaber.
Du inviteres med ud og samle urter langs stranden - mens du lærer om hvad planterne kan bruges til,
kulinarisk og som medicin.

At lære om de dansk
spiselige og medicinske urter og planter, er en evig skattejagt og en livstid
af oplevelser - der venter lige
uden for din dør.

Det
PRAKTISKE

Pris:

Voksen
300 kr. Barn
7-12 år 100 kr.Barn
0-6 år gratis

Vær opmærksom på at
turen er anlagt på voksne.

Turen
tager mellem 2 og 3 timer
Vi
mødes ved broen ud til Dragør søbad
Husk:

En kop
Passende tøj - gerne
ekstra da det kan blive koldt langs stranden.
Bøtter og poser til
at samle i.
Notesbog

Jeg glæder mig til at dele
en stund, i urternes tegn, med dig.
Kort om mig og Nordisk Urtekundskab
Mit navn er Rosanna, jeg er indehaver af Nordisk Urtekundskab. Her underviser jeg i de vilde danske medicin- og spiseplanter. Jeg er uddannet phytoterapeut (urteterapeut) fra Urteskolen. Min passion er den kæmpe verden omkring planterne og på vandringer og kurser med mig, dykker vi ned i naturen, planterne, egenskaber, brug, biologi, biodiversitet, kroppen, smage, mad, makro- og mikronæringsstoffer og meget andet - det er en kæmpe stor og spændende verden!
Luk

Carl Henning Aarsø 80 / Tavler - Pakkekarton - Objekter

Lørdag den 25. maj til søndag den 18. august 2024, 11:00 - 17.00.
Pris: Entré: 30 kr
Galleri Sulegaarden Lundagervej 27, Lundager, Assens
Jeg har valgt at markere min 80-års fødselsdag med 2 på hinanden følgende udstillinger. Udstillingerne vil indeholde hvad jeg i de seneste år har beskæftiget mig med. Den første udstilling har jeg givet undertitlen "Tavler - Pakkekarton - Objekter". Om min kunst

Udfordringen for mig som kunstner er ikke at illustrere noget

allerede eksisterende, men at skabe noget selvstændigt. Min kunstskal derfor ikke forestille eller symbolisere noget.

Min kunst er det du ser, farver, form, strukturer, hvorved materialernejeg bruger har en væsentlig rolle. En rød farve er naturligvis rød,men det er også en materie, ligesom et stykke pap eller bly er etmateriale der også har en farve. Mine billeder opstår således som ensymbiose imellem de materialer jeg bruger og mig der førerpenslen eller former materialet. Derforer stemninger, tiden, spontanitetenog benyttelsen af tilfældigheder også elementer i min kunst.For mig er såvel materialerne som selve arbejdsprocessen vigtige.Det er mig magtpåliggende at materialerne beholder deres eget værdog at arbejdsprocessen kan aflæses i det færdige værk.

Carl Henning Aarsø
Luk

John Kørner - Crazy Awake

Fredag den 3. maj til søndag den 18. august 2024, 10:00-17:00 (21:00).
Pris: Entré: Entrépris
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsten - Museum of Modern Art, Aalborg Kong Christians Allé 50, Aalborg
Ny soloudstilling med John Kørner præsenterer både favoritter og helt nye, eksperimenterende og farverige 'problemer'. Udstillingen er den første solopræsentation på et kunstmuseum i syv år af den danske samtidskunstner John Kørner (f. 1967). Oplev eksisterende værker fra Kunstens samling, der møder helt nye malerier, skulpturer og installationer fra Kørners hånd skabt særligt til udstillingen.

Kørner arbejder med 'problemer' som et gennemgående tema i sin kunst. Det er også hovedtemaet i denne udstilling, hvor værkerne retter vores opmærksomhed mod dybt aktuelle samfundsproblemer, som både børn og voksne inviteres til at forholde sig til.

Værkerne optræder både på museets indendørs og udendørs arealer. Og med en ny, tankevækkende beboer i Kunstens Skulpturpark.

Mere information om udstillingen kommer i 2024. Stay tuned.

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Foto i top: John Kørner. Mountain Shopping (2017). 180 (h) x 150 cm. Akryl på lærred.

Åbningstider
Mandag: Lukket (dog særlige åbningsdage i ferier - se nedenfor)
Tirsdag-torsdag: kl. 10-21
Fredag-søndag: kl. 10-17
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.