Møntergården

Møntestræde 1, Odense C

Lördag 6 november 2021 till söndag 7 augusti 2022, kl. 10-16.

Arrangör: Odense Bys MuseerHistoria

I skyggen - De første kvindelige fotografer

Oplev de første kvindelige fotografer fra omkring år 1900, når de træder ud af skyggen. En særudstilling med fokus på stærke kvindehistorier i fotografiets barndom.

"I skyggen" er en særudstilling, hvor de første kvindelige fotografer fra omkring år 1900 bogstaveligt talt træder ud af skyggen: skyggen bag kameraet, skyggen af deres mandlige kolleger og skyggen af deres ægtemand, under hvis navn de indimellem måtte arbejde.

Med udstillingen indtager de kvindelige fotografer for første gang som samlet gruppe deres berettigede plads i fotografihistorien - ikke alene i Danmark, men også i Island, på Færøerne, i Amerika og i Dansk Vestindien.

Den viser, at datidens kvindelige fotografer ikke kun tog fine portrætter i deres hjemlige atelier, men også drog rundt og dokumenterede byliv, arbejdsliv, fritidsliv og hjemmeliv blandt danske håndværkere, borgere og fiskere - og amerikanske indianere og islandske bønder.

Særudstillingen er en vandreudstilling produceret af Østjyllands Museum, men på Møntergården har vi tilføjet et helt særligt kapitel om den odenseanske fotograf Andrea Gomard, hvis fotografiske produktion har ligget næsten glemt i museets samling indtil nu.

Udstillingen henvender sig til alle. Til børn og barnlige sjæle er der både aktivitetshæfte og et lille fotoatelier, hvor man kan klæde sig ud.