Snaptun Færgehavn

Havnevej 20, Snaptun, Juelsminde

Lördag 25 maj 2024, kl. 09.30-17.15.

Arrangör: AOF Horsens-Hedensted AftenskoleNatur

Guidet tur til Endelave

Det er forår og Kattegat glimter i solen, når færgen sejler turen på ca. 1 time til øen Endelave. Den guidede tur fokuserer på øens historie efter Horsens Museums arkæologiske forskningsudgravninger.

I flere omgange er jagten gået ind på at finde vikingespor. Øen har også været beboet af både ældre og yngre kulturer, eks. stenalderjægere og middelalderbønder.

Turens program:
Mødested- og tid: Ved Endelavefærgens anløbsplads på Snaptun Havn kl. 9.30: Velkomst. Endelavefærgen afgår kl. 9.45.

Morgenmad på færgen, kaffe/te og rundstykker. Guiden fortæller om turen.

Efter ankomst til Endelave, går turen gennem øen op til nordspidsen på traktorlad med stop undervejs. Øens særlige steder opleves, imens historierne fortælles om både fortid og nutid. Vi ender på nordspidsen, "Øvre" og ser det spændende formodede anlæg, hvor fund fra vikingetiden giver forhåbninger for kommende undersøgelser. Kl. 13.15 er vi tilbage i byen og spiser frokost på Louises Pensionat og naboen, Restaurant Havfruen. Efter "fritid" på øen, hvor man kan besøge Endelave Museum eller Lægeurtehaven begiver vi os til færgen, som sejler hjem kl. 16.05. I havn i Snaptun efter ca. 1 time.

Prisen inkluderet færgetransport, morgenkaffe,transport med traktor, frokost, eksklusiv drikkevarer samt guide på hele turen).

Turen udbydes i et samarbejde med Museum Horsens

Underviser: Allan Skou Larsen
Hold: 3824110002.

Läs mer på webbplatsen