Metronomen

Godthåbsvej 33, Frederiksberg

Mandag den 9. september 2024, kl. 19.30-23.Folk/Vise/Country

Høstkoncert med Morten Alfred & Vingården

Morten alfred høirup & vingården - ny Nordisk Musik - Ny vin på gamle flasker.

"Det talstærke publikums taktfaste bifald udløste et ekstranummer: "Slottet", der indledtes i violinen med en smuk ballade, som saxofon og guitar gled ind i. En meget sangbar melodi, lige til at nynne med på - og det gjorde publikum så sandelig, også i den grad. En dejlig afslutning på en fornøjelig koncert." - Helsingør Dagblad, aug. 2023
I trioen Morten Alfred & Vingården skriver vi selv vores materiale. Vi forarbejder og forædler såvel de ældre og velmodnede, som de perlende friske og nyskrevne sange og melodier.
Efterfølgende deler vi det færdige resultat med publikum til koncert, eller dans. Musikken er ny, men tekster, melodier og rytmer er dybt inspirerede af den traditionelle nordiske musik.
Trioens instrumenter er sopran- og barytonsaxofon, violin, guitar og vokal, og musikken er præget af de medvirkende musikeres baggrund i genrer som Barok musik, Kirkemusik, Traditionel folkemusik, Bryllupsmusik, og meget mere.
Vingårdens musikalske verden tager dels udgangspunkt i Morten Alfred Høirups nodebog, 'Ingela's Waltz - 25 New Danish Folk Melodies', som udkom i sommeren 2022, og altså dels i musik som de tre prisbelønnede musikere skriver og arrangerer sammen.
Morten Alfred & Vingården besøger i 2023 og 2024 bl.a. Fannikerdagene i Nordby på Fanø, Sthens Kirke i Helsingør, Musik over Præstø Fjord Festival i Tappernøje, Kulturkøbmanden i Øster Assels, Thy Folkemusik, Hagge's Musikpub i Tønder, Musikhuset Metronomen på Frederiksberg, og Hillerød Folk Festival på Klaverfabrikken i Hillerød.
Vingården er:Morten Alfred Høirup: Guitar, mundharmonika, sangSpillede fra ganske ung i sin fars bryllupsorkester, og blev efterhånden en del af det danske og internationale folkemusikmiljø. I snart fire årtier har Morten Alfred turneret over store dele af verden med traditionel såvel som ny dansk musik. Han har i den forbindelse modtaget 10 Danish Music Awards, her i blandt 'Årets Danske Folk Komponist 2004'. Morten Alfred udgav i 2022 nodesamlingen 'Ingela's Waltz - 25 New Danish Folk Melodies', men er nok især kendt for sit arbejde med violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup (1998 - 2008), den dansk-finsk-amerikanske trio American Café Orchestra og folk/world ensemblet Himmerland (2010 - 2015).Charlotte Andersson: Saxofoner, sangEr uddannet saxofonist, sanger og organist, og har bl.a. gæsteoptrådt i Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkester og Operaen i Malmø. Andersson har turneret med barokmusik i Norden, Storbritannien, USA, Sydkorea, med bl.a. Copenhagen Saxophone Quartett, med hvem hun modtog DRs P2 Pris i 2003 for bedste kammermusikindspilning. Hun er desuden kendt for sit arbejde med trioen Petri-Fischer-Andersson (m. blokfløjtespiller Michala Petri og jazzguitarist Jacob Fischer), og med komponist og jazzpianist Thomas Clausen. Kristian Bugge: Violin, sangBlev i 2014 udnævnt som medlem af 'Danmarks Rigsspillemænd', en eksklusiv forening bestående af omkring en snes spillemænd som i særlig grad har udmærket sig inden for den traditionelle danske spillemandsmusik. Kristian Bugge har modtaget en stribe priser, her i blandt DR's Radium Pris i 2004 og en Danish Music Award som 'Årets Danske Folk Instrumentalist' i 2016. Han turnerer løbende i store dele af verden, ikke mindst i USA, med bands som violin og harmonikaduoerne Gangspil og Jensen & Bugge, violin og slagtøjsduoen Wenzell & Bugge, folk bigbandet Habadekuk og den dansk-finsk-britiske kvintet Baltic Crossing.

Entré: 150 kr

Køb/bestil billet Læs mere på hjemmesiden