Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
25/4 2019
Hantwerk
Fiskerivej 2D
8000 Aarhus C
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1645, Lon 10.2186


Viser 18 events fra/efter 16. jun. 2024

12. Jul Jazz

Balthazars Karaffel

Fredag den 12. juli 2024, kl. 14-16.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Jazz med energi, swing og attitudeBalthazars Karaffel er en vaskeægte velsoigneret, svedig, fræk og beskidt orgeltrio med den fantastiske Søren Bech bag tangenterne og fodpedalerne på det sexede hammondorgel..

Trioen tager afsæt i - og hylder - den stærke tradition for bands med besætningen hammondorgel, guitar og trommer som fx Lonnie Smith trio, og er du til at blive åndet i nakken af en vaskeægte Lesley og i øvrigt kan lide jazz med masser af energi, swing og attitude, er denne koncert en koncert, du ikke må gå glip af. Balthazars Karaffel består af: den anerkendte jazzguitarist Morten Haugshøj, som har adskillige anmelderroste plader bas sig - senest den imponerende udgivelse ''Double Up'', og som spiller i et utal af sammenhænge som sideman. Trommeslageren Andreas Skamby, der slår sine folder i rigtig mange sammenhænge bl.a. i det succesfulde band 'I Think You're Awesome'' og i sit eget band ''Fauna Fem.'' Sidstnævnte band udgav i fjor et spektakulært debutalbum. Og sidst, men ikke mindst, Søren Bech, der uden tvivl er blandt de bedste i landet med hammondorglet og er kendt for bl.a. bandet 'Organic Picnic'. Desuden kan Søren nu også kalde sig uddannet kirkeorganist, så der er fuldstændig styr på både pedaler og tangenter

Søren Bech (org), Andreas Skamby (drm), Morten Haugshøj (g)
Vis kort
12. Jul Jazz

Tough Tenors

Fredag den 12. juli 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
ToughTenors på Hantwerk. Tough Tenors er en hyldest til bands med 2 tenorsaxofonister fra 50erne og 60erne..

Jens Klüver tenorsax/altsax, tidligere leder af Klüvers Big Band gennem 35, har i de senere år helliget sig sit virke som jazzmusiker i duo, trio, kvartetformat og desuden optrådt som solist og dirigent for big bands

Finn Odderskov tenorsax/baritonsax har siden 60erne været en del af jazzmiljøet i Aarhus. Finn har spillet som solist med orkestre i hele Danmark og som fast medlem af blandt andet Arosia, Bourbon Street, Peder Pedersens Big Band, Klüvers Big Band og Sct. Pauls BigBand

Esben Tjalve piano er uddannet The Royal Academy Of Music i London, og har nu efter 17 år i England bosat sig i Aarhus. Esben har udgivet 2 cd'er med sin egen internationale gruppe Red Kite

Torben Bjørnskov er en alsidig bassist, der har spillet både med udenlandske solister, danske grupper og har 2 udgivelser med egne kompositioner i trioen Human Being Human

Tobias Granum trommer er elev på Det Jyske Musikkonservatorium og har i flere år spillet med Randers Big Band

Vi spiller musik af D. Ellington, D. Gordon, J. Hodges, T. Monk, L.Morgan, C. Parker, S. Rollins, M. Tyner & J. Klüver
Vis kort
13. Jul Jazz

Jensen/Akrofi/Marker

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Vi glæder os til den kommende koncert på Århus Jazzfestival med Jensen/Akrofi/Marker. Trioen lover en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige med deres talentfulde sammensætning og unikke musikalske tilgang..

Deres repertoire, der hylder både klassiske standarder og nutidige fortolkninger, lover en spændende og varieret koncertoplevelse for publikum.

Med scenen sat i de charmerende og intime rammer hos Hantwerk på havnefronten i Århus, er vi sikre på, at koncerten vil skabe en stemningsfuld og mindeværdig aften for alle tilstedeværende. Vi kan kun anbefale at opleve Jensen/Akrofi/Marker live på Århus Jazzfestival for en musikalsk rejse fyldt med lidenskab, talent og venskab
Vis kort
13. Jul Andet/Ukendt

Carlo Dayyani + trio

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Ung guitarist og komponist med kunstnerisk dybde. Carlo Dayyani (f. 2003) er en ung komponist og guitarist, der holder til i Berlin, hvor han studerer på Jazz Institute Berlin..

I sine kompositioner stræber han efter at finde en kunstnerisk dybde i begrænset materiale.

En fri, vilter og improvisationspræget ånd blandet med den nordiske musikers higen efter smukke og fortællende melodier giver musikken et dragende udtryk af en frem- og tilbagegåen mellem angstprovokerende kaos og bedårende, dulmende kosmos.

Stemningsmæssigt bevæger kompositionerne sig i et spændingsfelt mellem dyster, smuk melankoli og mild, insisterende eufori. Alt sammen udført med et særligt dynamisk og teknisk håndelag, der kendetegner ham som instrumentalist.

Til koncerten medbringer han sin trio bestående af Gustav Hagelskjær på trommer, og Lukas Loeb på kontrabas, begge er skarpe unge profiler i det danske jazzmiljø.

I marts 2024 udgav han sit debutalbum ''Melankoli Eufori''
Vis kort
14. Jul Jazz

Thomas Sejthen Trio

Søndag den 14. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Spændende og innovativ dansk triojazzgruppe. Thomas Sejthen Trio lyder som en spændende og innovativ dansk triojazzgruppe, der formår at skabe et unikt og intenst musikalsk univers..

Med et minimalistisk udtryk og tæt sammenspil som speciale, lover trioens kompositioner af Thomas Sejthen at tage lytteren med på en rejse af spilleglæde og intensitet.

Trioens musikalske udtryk spænder fra smukke ballader med ro og melankolske klangflader til energiske numre fyldt med ungdommelig energi og nærvær. Deres kollektive tilgang til musikken formår at forny den traditionelle saxofon-trio-lyd og skabe en unik lytteoplevelse for publikum.

Med rosende ord fra anmeldere som Jan Granlie fra Salt Peanuts og Ivan Rod fra Gaffa, der beskriver trioens energi og musikalske kvaliteter, er det tydeligt, at Thomas Sejthen Trio er en gruppe, der formår at skabe noget særligt inden for jazzgenren. Med Thomas Sejthen på kontrabas, Mads Ole Erhardsen Rode på saxofon og basklarinet samt Jesper Bo Knudsen på trommer, er trioens sammensætning en stærk og dynamisk enhed, der vil levere en mindeværdig og unik koncertoplevelse. Jeg kan kun anbefale at opleve Thomas Sejthen Trio live for en aften fyldt med fornyende og intens dansk triojazz
Vis kort
14. Jul Jazz

Christian Vuust + Esben Tjalve, Torben Bjørnskov & Frederik Bülow

Søndag den 14. juli 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Oplev Christian Vuust egne komposition med et stærkt line-up til Aarhus Jazz Festival. Christian Vuust Quartet er en spændende og talentfuld jazzgruppe, der er værd at opleve live på Aarhus Jazz Festival..

Saxofonisten og komponisten Christian Vuust har en imponerende karriere på den skandinaviske jazzscene og har også turneret internationalt, herunder i Japan. Hans samarbejde med anerkendte musikere som Aaron Parks, Ben Street, Jeff Ballard og mange andre vidner om hans musikalske dygtighed og alsidighed.

Til koncerten på Aarhus Jazz Festival vil Christian Vuust præsentere sine egne kompositioner sammen med en stærk line-up bestående af pianist Esben Tjalve, kontrabassist Torben Bjørnskov og trommeslager Frederik Bülow. Denne musikalske kvartet lover at levere en unik og medrivende oplevelse for publikum, med deres talentfulde musikalske personligheder og kollektive sammenspil.

Med Christian Vuust på tenorsaxofon, Esben Tjalve på klaver, Torben Bjørnskov på bas og Frederik Bülow på trommer, er Christian Vuust Quartet klar til at skabe en mindeværdig aften fyldt med jazz og musikalsk magi. Jeg kan kun anbefale at opleve dem live på Aarhus Jazz Festival for en aften med fantastisk musik og stemningsfulde kompositioner. Besøg www.christianvuust.com for mere information om Christian Vuust og hans musikalske projekter
Vis kort
15. Jul Jazz

Bisgaard Free Edition

Mandag den 15. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Innovativ og eksperimenterende jazz med Bisgaard Free Edition. Bisgaard Free Edition er en spændende og innovativ jazzkvartet, der udforsker jazzens grænser på nye og kreative måder..

Trommeslageren Ulrik Bisgaard leder denne kvartet, der sammen med profiler fra dansk jazz som Christian Vuust på saxofon, Gorm Askjær på guitar og Peter Friis på bas, skaber en unik musikalsk oplevelse.

Med fokus på lystprincippet og en åben tilgang til musikken, udforsker Bisgaard Free Edition en blanding af respektfulde nyfortolkninger af jazzklassikere og nysgerrig udforskning af nyt musikalsk terræn. Med originale kompositioner og en eklektisk samling af musikalske indflydelser fra country, pop og bebop, skaber kvartetten deres eget personlige og eksperimenterende lydbillede, der giver et friskt perspektiv på, hvordan jazz kan lyde i 2024.

Med en line-up bestående af Christian Vuust på saxofon, Gorm Askjær på guitar, Peter Friis på bas og Ulrik Bisgaard på trommer, er Bisgaard Free Edition klar til at tage lytterne med på en musikalsk rejse fyldt med spænding, kreativitet og nyskabelse. Jeg kan kun anbefale at opleve denne talentfulde kvartet live for en unik og inspirerende jazzoplevelse
Vis kort
15. Jul Jazz

Nikolaj Bangsgaard - Atlantic

Mandag den 15. juli 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Unikke lyde og spændende arrangementer med Nikolaj Bangsgaard og hans musikalske venner fra New York og Danmark..

Det bliver en fantastisk koncert med den talentfulde danske jazztrommeslager, Nikolaj Bangsgaard, der snart færdiggører sine studier på Manhattan School of Music i New York City. Det er spændende at høre, at han medbringer sin egen gruppe bestående af nye musikalske legekammerater fra New York samt gamle venner fra det danske jazzmiljø. Denne blanding af musikalske baggrunde og erfaringer lover en dynamisk og inspirerende koncertoplevelse.

Det er altid særligt, når musikere samles for at præsentere deres originale kompositioner, da det giver publikum mulighed for at opleve musik, der er skabt med personlig passion og kreativitet. Med Nikolaj Bangsgaard og hans gruppes musikalske talent og samarbejde kan publikum forvente en koncert fyldt med unikke lyde, spændende arrangementer og dyb musikalsk forståelse.

Det er også værd at bemærke, hvordan Nikolaj Bangsgaard's studier på Manhattan School of Music har formet hans musikalske udtryk og samarbejde med musikere fra både New York og Danmark. Denne koncert vil sandsynligvis være en fejring af talent, kreativitet og musikalsk mangfoldighed, og jeg er sikker på, at publikum vil blive beriget og inspireret af den musikalske rejse, der udfolder sig på scenen
Vis kort
16. Jul Jazz

Nissen/Stefansson/Tom

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
Personlig, energisk og nysgerrig jazz. Siden sin ankomst til Berlin i slutningen af 2017,har den danske altsaxofonist Asger Nissen opbygget et solidt navn som efterspurgt musiker på den tyske jazzscene..

Hans personlige sound og energiske samt nysgerrige stil har ført til samarbejde med en lang række musikere fra den europæiske jazzscene, f. eks. Jim Black, Jeff Ballard, Chris Dell, Phil Donkin, Pablo Held, Jonas Westergaard, Otis Sandsjö og Phil Donkin.

Asger Nissen har turneret i Europa og spillet på talrige klubber og festivaler såsom A-Trane Berlin, Donau115 Berlin, Montmartre KBH, Loft Köln, Jazz Baltica, North Sea Jazz, og Copenhagen Jazz Festival. Før sin tid i Berlin var Asger Nissen en aktiv del af den københavnske jazzscene, blandt andet med det prisvindende band ALAWARI.

Asger Nissen modtog i 2021 JIB Jazzpreis der Karl Hofer Gesellschaft som fremragende solist og vandt med bandet STRUCTUCTURE hovedprisen til Avignon Jazzfestival 2021.

Bassist Thorbjørn Stefansson, er opvokset i Aarhus, men har siden 2019 boet og studeret i Berlin. Efter gymnasiet og MGK i Aarhus studerede Thorbjør jazz på Skurups Folkhögskola i sverige. Herefter flyttede han til Tyskland for at studere på Jazz-institut Berlin, hvor han hurtigt blev en integreret del af jazz- scenen. Thorbjørn har siden spillet med flere tyske og internationale navne, f.eks. Moritz Baumgärtner, Jacky Terrasson, Peter Weniger og Uli Kempendorff, og i 2021 modtog han JIB-Jazzpreis for fremragende solist.

I de seneste 15 år har trommeslager Kasper Tom slået sit navn fast på den europæiske impro-/advantgardescene, ikke mindst som leder af grupperne FUSK og Kasper Tom 5, men også som sideman i forskellige ad hoc-projekter med musikere som Rudi Mahall, Alexander von Schlippenbach, Axel Dörner og Johannes Bauer. Han er del af det anmelderroste kollektiv Barefoot Records og har 20 udgivelser bag sig i eget navn.

Trioen spiller ved dagens koncert deres yndlingsstandards!
Vis kort
16. Jul Jazz

Richard Andersson

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hantwerk,
Fiskerivej 2D, Aarhus C
En aften med nyskabende jazzoplevelser..

Oplev fire dynamiske og respekterede navne fra den skandinaviske jazzscene, når Erik Kimestad (trompet), Mads Hyhne (basun), Richard Andersson (kontrabas) og Jakob Høyer (trommer) forener deres kræfter i en uforglemmelig aften fyldt med original musik og friske fortolkninger af jazzens klassikere

Erik Kimestad, kendt for sit tidligere arbejde med Kresten Osgood Kvintet, bringer sin unikke lyd og kreativitet til denne eksklusive kvartet. Mads Hyhne, en af Danmarks mest nyskabende basunister i de sidste to årtier, tilføjer sin egen distinkte stemme til ensemblet. Richard Andersson, en produktiv og innovativ bassist med en imponerende diskografi, har ikke kun udgivet flere egne albums, men har også optrådt med legendariske jazzikoner som George Garzone og Jeff Tain Watts. Endelig tilføjer Jakob Høyer, en af landets mest efterspurgte trommeslagere, sin unikke lydhørhed og enestående musikalitet til blandingen, hvilket giver ethvert stykke musik et strejf af ren guld

Sammen skaber denne kvartet en uimodståelig lyd, der er præget af deres evne til at lytte og interagere med hinanden på scenen. Hver tone er udført med præcision og lidenskab, hvilket resulterer i en aften fyldt med musikalsk ekspertise og intens samhørighed
Vis kort