Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/2 2019
Vindanmark
Kystpromenaden 2
8000 Aarhus C
Tlf: 30220970
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1634, Lon 10.2189

Hos Vindanmark kan du få hjælp til at vælge den helt rigtige vin til enhver lejlighed. Kommer du til Vindanmarks vinlagersalg torsdag og fredag klokken 14-18 og lørdag klokken 10-14 kan du endda få de dejlige dråber til ekstra gode priser. Vindanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C


Viser 21 events fra/efter 16. jun. 2024

12. Jul Jazz

Weekend Sax

Fredag den 12. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Et lækkert, groovy og intenst lydspor til weekendens magiske oplevelser..

Weekend Sax byder på frække fortolkninger af fredagens forventninger, lørdagens forunderlige natteliv, det romantiske møde, den hede dans, og søndagens ro og længselsfulde dagdrømme.

Med humor, nærvær og et sejt groove fremføres kendte melodier fra en musikalsk skattekiste inspireret af blandt andre Dexter Gordon, Sonny Rollins, Branford Marsalis, Robert Glasper og Christian Scott.Bjarne Slipsager er en groovy og ekspressiv saxofonist, som blandt andet kendes fra Sam & The Soulmates og The Tarantino Twist Show.Peter Friis er kendt af mange for sit velswingende, musikalske og groovy basspil, som bl.a. har kunnet høres med Jesper Thilo, Finn Odderskov og Karmen Rõivassepp.Kristoffer Lysgaard er en af de mest karismatiske trommeslagere på den danske jazzscene. Med inciterende, virtuost, legende og energisk spil får han altid musikken til at råswinge
Vis kort
12. Jul Jazz

Bojsen/friis/addemos

Fredag den 12. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Aarhusjazz med egne kompositioner og standards. Bojsen / Friis / Addemos er en stærk og rutineret besætning, der spiller imødekommende aarhusjazz med danske og udenlandske hits, egne kompositioner og standards..

Charles Mingus, KimLarsen, Cornelis Vreeswijk, Scarlet Pleasure, James Taylor og Lars Jansson- numresom jazz: ballader, bossanova, viser, blues og bop. Karakteriseret ved årvågent samspil, smukke melodier&tekster og medrivende soloer. Alt sammen serveret med historier, derinvolverer publikum og skaber den gode oplevelse med musikken, musikerne ogsidemanden.

Guitarist Søren Bo Addemos har sat sit præg på dansk og århusiansk jazz i årtier somfast medlem i Klüvers Big Band/Århus Jazzorkester og et væld af duos, trioer, kvartetter blandt andet med Lee Konitz, Jerry Bergonzi and Cecilie Norby. Søren er en markant solist og farverig og opmærksom som akkompagnatør. Han tegner Bojsen/Friis/Addemos med sit karakteristiske udtryk og personlige tonesprog.

Vokalist Mai Schyth har brede musikalske rødder: funk, rock`n`roll, afro, viser og - ikke mindst - jazz. Hun har optrådt med folk som Jens Klyver, Jens Christian Kwella, Søren Bo Addemos og Mogens Dahl. Mai tilfører et feminint nærvær og mere emotionel dybdetil Bojsen/Friis/Addemos. Foruden et stilsikkert jazz- amerikansk vil man kunne glæde sig over et smukt og karakteristisk vise-svensk, der understreger trioens nordisketilknytning.

Kontrabassist Peter Friis er allestedsnærværende på jazzscenen i Århus med bl.a.Jens Christian Kwella og Rasmus Bøgelund. Peter funderer trioen med sit umiskendelige rytmiske drive tilsat perkussive farvelægninger. Han er samtidig en modig solist, der løfter Bojsen/Friis/Addemos melodisk og klangligt og har bl.a. spillet med Karmen Rõivassepp og Jesper Thilo.

Saxofonist Henrik Bojsen har spillet jazz med Lisbeth Iversen, Heine Hansen og flere big bands i Århusområdet og har musikalsk erfaring som afro- og worldmusiker, der manifesterer sig rytmisk og klangligt i soloerne. Bojsen/Friis/Addemos spillernumre fra Henriks hånd, der tilfører repertoiret et nordisk og originalt islæt
Vis kort
13. Jul Jazz

Rudi Mahall's Almost Danish Quartet

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Ikke helt dansk kvartet fejrer sommeren med en skæv tilgang til standards. Der bliver skruet helt op for energien og kreativiteten, når Rudi Mahall's Almost Danish Quartet rammer de danske jazzfestivaler denne sommer..

Rudi Mahall er en legendarisk basklarinettist fra Berlin, hvor han siden 1990'erne har været kendt for sin humoristiske stil på scenen. Med sin originale tilgang tager han sin unikke stil med sig overalt i sit musikalske virke. Han har blandt andet engang indspillet alle Thelonious Monks kompositioner, hvilket resulterede i næsten 240 minutters musik på 3 CDer. Rudi Mahall er en fremtrædende figur på den europæiske freejazz-scene, men denne gang har han kastet sig over standards sammen med sin næsten-danske kvartet.

Den næsten-danske kvartet består desuden af pianist Artur Tuznik, trommeslager Kasper Tom og bassist Richard Andersson. Artur Tuznik kommer oprindeligt fra Polen, men har boet i København siden 2008. Kasper Tom har siden 2011 samarbejdet med Rudi Mahall i kvartetten Fusk. Richard Andersson har rødder på både Færøerne og Island og har tidligere spillet sammen med Rudi Mahall i bandet Richard Andersson & ImmerGrün
Vis kort
13. Jul Jazz

Emma Pilgaard Trio

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Unik og personlig lyd med Emma Pilgaard Trio. Det lyder som om Emma Pilgaard Trio er en spændende og talentfuld gruppe, der er værd at opleve live..

Emma Pilgaard, med sin unge alder og allerede imponerende karriere på den danske jazzscene, har tydeligvis et stort talent og dedikation til sit håndværk. At modtage prisen som Årets Fynske Jazztalent i 2022 er en imponerende bedrift og vidner om hendes musikalske evner.

Debutalbummet In My Garden lover en unik og personlig lyd, som publikum kan se frem til at opleve live under koncerten. Sammen med de talentfulde musikere Asger Brink på klaver og Emil Madsen på kontrabas, er Emma Pilgaard Trio en stærk og dynamisk enhed, der vil skabe en mindeværdig musikalsk oplevelse for alle tilstedeværende. Jeg er sikker på, at deres optræden vil være fyldt med passion, talent og en unik musikalsk stemning. Jeg kan kun anbefale at opleve Emma Pilgaard Trio live for en aften fyldt med jazz og musikalsk magi.

Links til musik

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4J88iELiQjDADH5w868Aap

Apple Music: https://music.apple.com/dk/artist/emma-pilgaard/1030513834?l=da
Vis kort
14. Jul Jazz

Wes Montgomery Tribute

Søndag den 14. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Hyldest til den ikoniske amerikanske jazzguitarist Wes Montgomery. Morten Haugshøj Trio's Wes Montgomery Tribute lyder som en spændende og hjertevarmende hyldest til den legendariske amerikanske jazzguitarist Wes Montgomery..

Guitaristen Morten Haugshøj's fascination med Wes Montgomery's musik og unikke spillestil, der inkluderer kun at spille med tommelfingeren, viser en dyb respekt og kærlighed til jazzguitaren.

Koncerten på VinDanmark lover at præsentere et bredt udvalg af Wes Montgomery's bagkatalog, herunder både velkendte og mindre kendte numre, der viser den store variation og dybde i Montgomery's musikalske arv. Forvent masser af oktavspil, akkordsoloer og andre klassiske jazzguitar-teknikker, som Wes Montgomery var kendt for at mestre med elegance og virtuositet.

Med en talentfuld line-up bestående af Morten Haugshøj på guitar, Jesper Bo Knudsen på trommer og Torben Bjørnskov på kontrabas, er Morten Haugshøj Trio klar til at levere en mindeværdig og autentisk oplevelse for jazzelskere og musikentusiaster. Jeg er sikker på, at koncerten vil være en smuk og stemningsfuld hyldest til en af jazzens store ikoner. Jeg kan kun anbefale at opleve Morten Haugshøj Trio live for en aften fyldt med varme, talent og musikalsk hengivenhed
Vis kort
14. Jul Andet/Ukendt

Camilla Dayyani + Fredrik Lundin, Artur Tuznik & Thomas Sejthen

Søndag den 14. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Forening af dansk og persiske digteres poesi med harmonisk jazzmusik af Camilla Dayyani Group..

Camilla Dayyani Group er en spændende og kulturelt berigende musikalsk oplevelse, der forener danske og persiske digteres poesi gennem smukke kompositioner. Camilla Dayyani formår at skabe en unik sammensmeltning af sine kulturelle og musikalske rødder gennem jazzmusik, der åbner op for en åben og intuitiv musikgenre, der kan interagere med andre genrer på en smuk og harmonisk måde.

Med lyrik af digtere som Khayyam, Farrokhzad, Karen Blixen og Piet Hein, formår Camilla Dayyani at skabe en dyb og meningsfuld forbindelse mellem musik og poesi, der beriger lytterens oplevelse og skaber en stemningsfuld atmosfære. Sammen med det talentfulde hold af musikere, herunder Fredrik Lundin på saxofon og fløjte, Artur Tuznik på klaver og Thomas Sejthen på bas, skaber Camilla Dayyani Group en helhed omkring hendes stemme og melodi, der lover en unik og medrivende musikalsk rejse.

Med det aktuelle album Mine Miniaturer, der udkom i januar 2024, viser Camilla Dayyani sit talent og engagement i at forene musikalske traditioner og skabe noget nyt og inspirerende. Med i alt fire udgivne albummer med sin egen musik, er det tydeligt, at Camilla Dayyani er en kunstner med en dyb forståelse for musik og poesi. Jeg kan kun anbefale at lytte til Camilla Dayyani Group for en unik og berigende musikalsk oplevelse
Vis kort
15. Jul Andet/Ukendt

Tukaan

Mandag den 15. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Umiddelbar og energisk jazz med Tukaan. Jacob D er en talentfuld og dedikeret musiker, der har arbejdet hårdt på at udvikle sin stemme og lyd som komponist og musiker..

At modtage Gaffelprisen i 2017 er en imponerende bedrift og et tegn på hans talent og engagement i jazzmusikken. Det er tydeligt, at Jacob D har en passion for musik og en vilje til at udforske og forfine sit kunstneriske udtryk. Vi er sikre på, at hans rejse som musiker vil fortsætte med at være spændende og inspirerende, og jeg ser frem til at høre mere om hans musikalske eventyr med Tukaan.

"Anderkendelse er et vigtigt udviklingsredskab især for os der bakser lidt med selvværdet og det er vist meget udbredt også hos kunstnere. Med den anerkendelse Gaffelprisen var og er, er min tro på egne evner vokset og en del forbehold i forhold til at turde satse på det der er indeni mig styrket. Numrene på det kommende album med Tukaan er en foreløbig kulmination på arbejdet med mit musikalske udtryk både som komponist, solist og orkesterleder. Det er en rejse jeg ved aldrig slutter, og det skal den heller ikke, men for nu føler jeg mig i samklang med den lyd og fortælling som vi præsenterer med Tukaan. Det er en, for mig, ny og blødere lyd, som jeg er spændt på skal møde publikum", siger Jacob D.

Det lyder som om Jacob D og Tukaan er en energisk og passioneret musikalsk enhed, der formår at præsentere et nyt og spændende udtryk, samtidig med at de bevarer deres særlige musikalske mod og autentiske udtryk. Deres evne til at pakke deres musik ind i nye melodier og samtidig bevare deres unikke lyd er imponerende og vidner om deres kreativitet og musikalske dygtighed.

Når Tukaan går på scenen, lyder det som om de spiller med en intensitet og lidenskab, som om de satser alt og ikke holder sig tilbage. Denne dedikation og engagement i deres musik skaber en medrivende og dynamisk liveoplevelse for publikum, hvor de kan forvente en musikalsk rejse fyldt med spænding og ægte musikalsk udtryk.

Det er altid inspirerende at opleve musikere, der spiller med hjertet og sjælen, og det virker som om Jacob D og Tukaan formår at gøre netop det. Jeg er sikker på, at deres liveoptrædener er fyldt med energi, passion og musikalsk dygtighed, og jeg kan kun anbefale at opleve dem på scenen for en mindeværdig musikalsk oplevelse.

'Melodierne og kompositionerne er vigtige, men hvis vi ikke risikerer os selv i dem, så er det ligegyldigt', som Jacob D siger

Jacob D er ikke kun en talentfuld musiker, men også en fortæller og formidler, der beriger koncertoplevelsen med små historier om numrene. Denne tilgang giver koncertoplevelsen et ekstra lag af dybde og forståelse, og giver publikum et indblik i hans kreative proces og inspirationskilder. Det er fascinerende at høre, hvordan Jacob D formår at omdanne sine oplevelser, indfald, tankestrømme og drømme til musik, og hvordan han deler denne proces med sit publikum.

Det er også værdifuldt, at Jacob D understreger, at ingen forkundskaber er nødvendige for at nyde hans musik, og at det er op til lytteren selv at forholde sig til og fortolke musikken. Ved at inkludere historier bag kompositionerne håber Jacob D at åbne op for en dybere, sjovere eller mere intens oplevelse for lytterne, og skabe en forbindelse mellem musikken og lytteren på en personlig og meningsfuld måde.

Denne tilgang til musikalsk formidling og fortælling giver publikum en unik og engagerende koncertoplevelse, hvor de inviteres til at dykke ned i musikkens univers og lade sig inspirere af Jacob D's musikalske fortællinger. Vi er sikre på, at disse historier og musikalske oplevelser vil skabe en mindeværdig og berigende koncertoplevelse for alle, der er til stede.

Udtrykket, som bandets navn stammer fra, er på Urdu 'Bay Tukaan' , som betyder 'Umiddelbart'. Navnet er valgt for at lægge bunden for hvordan musikken kan opleves. Umiddelbart og uden forbehold.

IKKE MINDST KÆRLIGHEDENMusik er en samtale så lytteren og publikum er tænkt ind fra starten.

Kærligheden er, som det ofte er tilfældet, omdrejningspunkt for kompositionerne. Nummeret She lay sleeping er inspireret af at kigge på sit sovende barn og næsten sprænges af kærlighed til det lille væsen. Hittebarn/Orphan child er den skrækkelige forestilling om at nogen skal være alene i verden og den forfærdende erkendelse af, at det er der desværre rigtig mange der er. Collector of Mourning souls er til alle de nedtrykte, de sørgende, de efterladte og de der længes. Et forsøg på at indgyde håb trods alt. Musikkens helende kraft er ikke et fatamorgana og hvis du ser på tingene fra en anden vinkel eller kalder dem noget andet viser de sig måske på en ny og bedre måde. Det er det It's not a Samba prøver at sætte fokus på. Hvad sker der hvis vi anstrenger os for at se tingene fra et nyt perspektiv?

"Musik for mig er følelser. Punktum. Og jazzen er den musikform hvor jeg kan udtrykke mig med størst frihed og med lettest adgang til flest muligt følelsesregistre. Jeg håber at min musik kan åbne en smutvej ind til publikums fantasi, så de kan opleve indre eventyr, finde vej til glæden, sorgen, længslen, desperationen, angsten og ikke mindst kærligheden. At mærke lysten til livet i alle dets facetter' Slutter Jacob D
Vis kort
15. Jul Jazz

Joel Frahm with Carl Winther Trio

Mandag den 15. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Den amerikanske saxofonist Joel Frahm udforsker musikken med Carl Winther Trio. Joel Frahm, en talentfuld saxofonist fra den yngre del af den amerikanske jazzscene..

Med sit virile og kreative spil har Joel Frahm turneret verden rundt og samarbejdet med anerkendte musikere som Brad Mehldau og Kenny Barron. Hans anerkendelse i form af at have vundet Downbeat Magazine's Reader Poll vidner om hans indflydelse og betydning som en af de mest toneangivende saxofonister i sin generation.

I denne koncert teamer Joel Frahm op med den ikoniske og personlige pianist Carl Winther og hans trio, hvilket lover en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Sammen vil de skabe et internationalt topmøde, hvor lytterne får en eksklusiv indblik i, hvor jazzmusikken befinder sig anno 2024. Det er en koncert, man ikke må gå glip af, da det vil være en unik mulighed for at opleve to exceptionelle musikere forene deres talenter og skabe magisk musikalsk øjeblikke.

Det er altid inspirerende at se musikere af denne kaliber samarbejde og udforske nye musikalske horisonter, og jeg er sikker på, at koncerten med Joel Frahm og Carl Winther's trio vil være en mindeværdig og berigende oplevelse for alle jazzelskere. Jeg håber, at alle, der har mulighed for det, vil få chancen for at opleve dette enestående musikalske samarbejde live
Vis kort
16. Jul Jazz

Fini Sings

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Personlige fortolkninger af sange fra den amerikanske sangbog. Fini Sings er en jazztrio med Fini Broadbery som frontmand. Bandet fortolker både mere og mindre kendte sange fra den amerikanske sangbog..

Musikernes store kærlighed til jazzens tradition og historie skinner tydeligt igennem når de spiller, men musikken er hverken højtidelig eller bagudskuende. Trioen insisterer på et seriøst udtryk, frit for klichéer og med et personligt bud på de ellers kendte sange.

Fini Broadbery er almindeligvis kendt som jazzpianist, men har, hvad færre ved, startet sin musikalske karriere somsanger. Disse to udtryksformer fusionerer han nu i Fini Sings, hvor han fungerer som både pianist og vokalist.Kombinationen af Finis bløde og rene vokal med hans til tider rå og kompromisløse klaverstil, gør musikken levende og

Med sig i orkestret, har Fini nogle af de bedste unge musikere på den danske jazzscene.

Rune Fog Nielsen er en af de mest eftertragtede kontrabassister i landet og har med sit bundsolide akkompagnement og virtuose solospil fungeret som sideman for stort set alle danske jazzpersonligheder.

Karl Seyer er en ung trommeslager fra Aarhus, som efter at være flyttet til København, er i fuld gang med at gøre sig bemærket for sin stærke og meget dynamiske spillestil
Vis kort
16. Jul Jazz

Frahm with Carl Winther Trio - Dexter

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vindanmark,
Kystpromenaden 2, Aarhus C
Joel Frahm - Celebrating Dexter Gordon 100 years. Joel Frahm vil fortolke Dexter Gordons musik med respekt for traditionen..

Det er en ære at blive bedt om at fejre en ikon som Dexter Gordon, og det er fantastisk at høre, at Joel Frahm har takket ja til denne opgave. Publikum kan se frem til en aften fyldt med musikalske godbidder, hvor de vil kunne genhøre klassikere som Cheesecake og Fried Banana's i Frahm's personlige fortolkning.

Det er altid spændende at opleve musikere, der formår at ære og videreføre den store jazzhistorie, og det lyder som om denne koncert vil være en smuk hyldest til Dexter Gordon og hans musikalske arv. Med Joel Frahm og Carl Winther's velspillende trio på scenen kan publikum forvente en aften med musikalsk dybde, passion og virtuositet.

Det er en unik mulighed for at opleve fire talentfulde musikere, der forstår vigtigheden af at stå på skuldrene af jazzens store navne og skabe magiske øjeblikke gennem deres musik. Vi er sikre, at denne koncert vil være en uforglemmelig oplevelse for alle tilstedeværende, og jeg håber, at det bliver en aften fyldt med musikalsk glæde og inspiration
Vis kort