Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/3 2020
Domen
Inge Lehmanns Gade 22
8000 Aarhus C
Tlf: 51576604
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1581, Lon 10.2187

Domen er en kuppelformet bygning med en højde på 10,5 meter, det samme som et treetagers hus, og har med sine 21 meter i bredden et grundareal på 350 kvadratmeter. Kuppelformen kaldes ofte for en DOME, og konstruktionen er opført på basis af ideer udtænkt af den amerikanske fremtidsforsker og arkitekt Buckminster Fuller. Han studerede minimalkonstruktioner, hvor den såkaldte geodætiske kuppel anvendes som ydre facadeløsning


Viser 13 events fra/efter 16. jun. 2024

13. Jul Jazz

Klüvers Trio

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 15-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Vi spiller jazzstandards og originale jazznumre af blandt andet Dexter Gordon, Abdullah Ibrahim, John Coltrane,Thelonius Monk & Jens Klüver..

Jens Klüvertenorsaxofon (tidligere leder af Klüvers Big Band gennem 35 år) har nu helliget sig saxofonspillet. De sidste 6 år har J. Klüver spillet med E. Tjalve i duo, trio og kvartet format.

Esben Tjalvepiano er uddannet fra The Royal Academy Of Music's jazzafdeling i London. Esben har igennem 17 år været en del af den engelske jazzscene og nu også de sidste 5 år den århusianske. Esben har udgivet 2 cd'er med sin internationale gruppe Red Kite.

Torben Bjørnskov bas er en alsidig bassist og underviser, der har spillet både med udenlandske solister, danske grupper og i løbet af de sidste 2 år udgivet musik med egne kompositioner i trioen Human Being Human
Vis kort
14. Jul Jazz

Groove Junction

Søndag den 14. juli 2024, kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Kom og oplev den groovy atmosfære med Groove Junction. Oplev en groovy vibe, der bygger på nytænkninger af hiphop, jazz og måden de bliver spillet på..

Groove Junction giver en følelse af frihed, opfindsomhed og er en fejring af musik, der flyder frit fra den brandvarme trio.

På denne musikalske rejse kommer du til at opleve originalmusik krydret med inspiration fra de bedste af de bedste som fx Herbie Hancock, Robert Glasper, Roy Hargrove, J Dilla osv. Groove Junction er et europæisk instrumental jazzfusionsband med bassisten Adrián Filip i front.

Musikken er en kombination af et stort udvalg af jazzidiomer, hiphop, R&B, funk, Afro og latin. Bandet opstod på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og består af studerende fra akademiet
Vis kort
14. Jul Andet/Ukendt

Hein Westgaard Trio

Søndag den 14. juli 2024, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Hein Westgaard udvisker græserne mellem komponeret og improviseret musik. Hein Westgaard Trio spiller deres helt egen form for eksperimenterende musik..

De er tydeligt inspireret af jazz og fri improvisation, men også af country, rock, folk og klassisk musik. Trioen formår at kombinere alle disse elementer til en unik form, hvor grænsen mellem komponeret og improviseret musik udviskes.

De udgav deres debutalbum First as Farce i 2023 til begejstrede anmeldelser - det blev blandt andet fremhævet på New York City Jazz Records BEST OF 2023-liste som et af årets fem bedste debutalbum. Dette blev efterfulgt af en turné i Nordeuropa med 17 koncerter i Norge, Danmark, Sverige, Letland, Litauen, Tyskland, Polen og Færøerne
Vis kort
15. Jul Jazz

Motuz Group

Mandag den 15. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Står som en udviklende kraft inden for tværfaglig scenekunst, der har formet dens bane siden 2019. I løbet af de sidste år har en mangfoldig række af kunstnere lånt deres ekspertise til kollektivet og styrt gruppen i utallige kreative retninger..

I hjertet af Motuz' mission ligger en dedikeret udforskning af det nuancerede forhold mellem improviseret musik og dans.

For Motuz Group fungerer improvisation som hjørnestenen, der afspejler dens grundlægger, Mark Hurrells tro på, at den autentisk formidler refleksioner fra det virkelige liv til et publikum. Ved at omfavne filosofien om, at improvisation er uløseligt forbundet med vores eksistens, inkorporerer Motuz Group denne etos problemfrit i deres kunstnerskab på scenen. Det naturlige, umanuskriptfrie samspil mellem kunstnere giver publikum en fordybende oplevelse, der inviterer dem til at mærke den ægte udfoldelse af forestillingen.

Motuz Group afviser kunstfærdigheder, hvilket gør det muligt for hver kunstner at bidrage organisk og skabe en unik verden med hver præsentation. Forbindelsen mellem musik og dans er indviklet udforsket gennem omfattende praksis, research og øvelser, hvilket resulterer i en forestilling, der byder på en inspirerende og frisk æstetik.

Samspillet på tværs af kunstneriske discipliner giver Motuz Group mulighed for at levere præstationer med bemærkelsesværdig rækkevidde og fleksibilitet. Denne unikke tilgang gør ikke kun deres shows tilgængelige for et bredt publikum, men sikrer også en spændende og underholdende oplevelse for erfarne kunstentusiaster.

Motuz Group er et kollektiv af individer drevet af en fælles lidenskab for musik, dans og artisteri, der går sammen for at skabe forestillinger, der fint balancerer og blander disse elementer på en smuk og tankevækkende måde.

Dette grænseløse kollektiv repræsenterer en sammensmeltning af tre nationaliteter inden for dets nuværende lineup, hvor Mark Hurrell fra Storbritannien, bosat i Danmark, fungerer som grundlægger og saxofonist. Med ham er den højt dygtige finske sangerinde Iina Johanson og den danske kontrabassist Philip Akrofi sammen med den talentfulde danske danserinde Anne-Sofie Østergaard. Hver kunstner, der er kendt inden for deres respektive områder, bidrager med deres unikke erfaringer og baggrunde og beriger Motuz Groups forestillinger med forskellige perspektiver.

Motuz Group, et fyrtårn for kreativ udforskning, inviterer publikum ind i en verden, hvor kunst overskrider grænser, og tilbyder en fængslende blanding af musik og dans, der giver genlyd på både et visceralt og intellektuelt niveau
Vis kort
16. Jul Jazz

Big Bang Jazz Orchestra

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Sprudlende bigband-jazz. Big Bang Jazz Orchestra (BBJO) spiller for andet år i streg Domen op til en ægte jazzfest. Det bliver en eftermiddag fyldt med swingende jazznumre, sprøde vokaler og bragende klange..

Bandet garanterer fantastisk stemning og velklingende musik i Domens hyggelige omgivelser. Der er noget for enhver smag, når BBJO spiller et bredt repertoire af både velkendte bigband-klassikere og nyere bangers.

Om Big Bang Jazz Orchestra:

Bigbandet består af 21 unge musikere fordelt på en stor blæsersektion, en dygtig rytmegruppe og to forsangere, dirigeret af Alberte Kvium og Theresa Lindved. Bandet har eksisteret siden februar 2022 og har tilhørssted på Kasernen i Aarhus
Vis kort
17. Jul Jazz

Nikolaj Bangsgaard: Atlantic

Onsdag den 17. juli 2024, kl. 18.30-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Den unge vejlensiske jazztrommeslager, Nikolaj Bangsgaard, har i løbet af de sidste 2 år fundet sit fodfæste på jazzscenen i New York. Gennem sin tid i jazz'ens hovedstad har Nikolaj spillet og optrådt med et væld af fantastiske musikere fra hele verden..

Denne eftermiddag præsenterer han to fremadstormende talenter fra New York's jazzmiljø; guitaristen Miles Mindlin og tenorsaxofonisten David Truilo. Det er 2 unge musikere, som for alvor er ved at slå igennem på den internationale scene. I selskab med den bundsolide svenske bassist Hilda Nordkvist præsenterer denne internationale gruppe et ærligt bud på, hvordan jazz kan lyde i 2024
Vis kort
18. Jul Jazz

SPK ft. Lundh

Torsdag den 18. juli 2024, kl. 16-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
SPK er en helt ny konstellation skabt af den 23-årige aalborgensiske komponist og jazztrompetist Paolo de Jesus Maido. Et dynamisk band med base i det multikulturelle mekka Berlin og studerende på JIB, Jazz-Institut Berlin..

Deres musik er en fortryllende fusion af inspiration fra den nordiske jazzverden og swingtraditionen, samtidig med at de fokuserer på at væve elementer af den populære RnB- og Hiphop-lyd, som er en ny sprudlende del af nutidens jazzbølge. SPK væver den rytmiske kadence fra hiphop og R&B sammen med jazzens sofistikerede improvisationer, hvilket resulterer i et groovy lydtapet
Vis kort
19. Jul Jazz

Smiling LIS

Fredag den 19. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Icy igloo vol.2. Jazz- og hiphop minifestival. IcyTheFuture Records præsenterer første udgave af ICY IGLOO - Jazz- og hiphop minifestival, der finder sted under Aarhus Jazz Festival 2024..

ICY IGLOO er fokuseret på at forbinde lokale og internationale kunstnere, der præsenterer jazz- og hiphop-scenen under ét tag.

Fra Stockholm og London smiler den ambidekstrale producer-kunstner smiling LIS (alias Liselotte Östblom) udvisker linjerne på tværs af alternativ R&B, Hip-Hop og

eksperimenterende lydbilleder. LIS kombinerer flerlags harmonier, futuristiske lyde og poetisk

lo-fi-beats, der indrammer hendes sjælfulde vokal, der står i centrum for hendes live-produktion med loops, beat-dannelse og omfattende improvisation. Samlet op af jazzgiganter som Gregory Hutchinson på albummet DA BANG (2023) produceret af Karriem Riggins. Hun samarbejder med trommeslager Robert 'Sput' Searight (Kendrick Lamar, Snarky Puppy), Aaron The Bassist, Sly5thAve, Yaahn 'Hunter', Doobie Powell og britiske jazzkunstnere. Hendes soloshow er blevet opført på Stockholm Jazz Festival og hendes debut-mixtape 'PROPHECY' blev udgivet i 2023 og har fanget opmærksomhed fra EARMILK og SOMEWHERE SOUL.

Verden af smilende LIS krydser mode, visuelle og

performance, der ofte interagerer med sit publikum via omfattende solo-sæt, der involverer live-looping, scat, spoken word og virtuos vokal.

"LIS leverer en sublim og soul-gribende melodisk præstation moden med lagdelt luftig

harmonier, svulmende vokalpas og trippy lydeffekter, der udstråler en psykedelisk følelse." -

EARMILK
Vis kort
19. Jul Jazz

ELZA (LV) featuring TrueMendous (UK), Blacc El, Tom Ford (UK), Magro (DE), smili

Fredag den 19. juli 2024, kl. 17.30-19.
Pris: Entré: 80-180 kr Køb/bestil billet
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Icy igloo vol.2. Jazz- og hiphop minifestival. IcyTheFuture Records præsenterer anden udgave af ICY IGLOO - Jazz- og hiphop minifestival, der finder sted under Aarhus Jazz Festival 2024..

ICY IGLOO er fokuseret på at forbinde lokale og internationale kunstnere, der præsenterer jazz- og hiphop-scenen under ét tag.

ELZA (LV/DK)

med special gæstoptræden fra Blacc El (rap), TrueMendous (UK), Magro (drums/DE), Nikola Bankov (SK), smiling LIS (SWE), Leona Berlin (DE)

Med rødder i hovedstaden i Letland er Elza Ozolina en international jazzpianist, komponist, producer med stærk indflydelse fra jazz-traditioner og old school hip-hop. Med et ønske om at spille klaver allerede som 4-årig har Elza fundet vej til at komponere musik for jazz ensembler og Big Bands, og er leder af internationale jazzbands GGG3, B.H.A.D. COMPANY. Elza har deltaget i internationale turnéer og producerer Hip Hop-optagelser med den danske kunstner Heath SwerVain. I 2020 udgav hun albummet 'Lick Attack' under kvintetten 'B.H.A.D. COMPANY', der blev nomineret som 'Årets jazz- eller funk-album' til lettiske musikpriser 2021. I 2019 turnerede ELZA i Østrig som komponist og pianist med Euroradio Jazz Orchestra, der senere blev spillet på BBC Radio 3-programmet 'Jazz J to Z' som bedste jazz i 2019.

Fængslende fejring af det dynamiske skæringspunkt mellem jazz og hiphop, der samler en bred vifte af talentfulde musikere og kunstnere. Siden genfødslen af Neo-Soul har været et emne i de sidste år, er der nok succesrige kunstnere, især med stærke jazz/hip hop scener i Storbritannien og USA, til at gøre det til en vigtig del af enhver jazzfestival. Denne begivenhed har til formål at skabe et unikt og levende rum, hvor jazzens rige traditioner og hiphoppens urbane beats mødes, hvilket resulterer i en elektrificerende fusion af lyd, kultur og kreativitet. Konceptet med arrangementet er at fremvise stærke kunstnere inden for dette felt. ELZA laver musik med Jazz - Hip Hop-sværvægtere som Guilty Simpson, JuJu Rogers, Tom Ford, TrueMendous, STIMULUS, Leona Berlin og andre.

Koncerten vil blive gæstet af to sværvægtere fra UK musikscenen. Den ene, lejlighedsvist medlem af Chris Daddy Dave's Drumhedz og sidemand til Reuben James, guitaristen Tom Ford. Udover at turnere lokalt og internationalt med sit eget projekt, fortsætter han med at skrive og producere for mange kunstnere, og han har for nylig bidraget til den seneste albumudgivelse fra Kyle samt arbejdet sammen med Idris Elba, Reuben James, Joel Compass, Jevon, Vula og flere.

Den anden, TrueMendous en af de dygtigste kommende kunstnere i UK. I 2023 leverede hun åbningsnummeret til kvindernes FA Cup-finale på selveste Wembley stadion, som blev sendt på BBC 1. I 2022 debuterede hun sit længe ventede andet album 'Great'. On Purpose' hvor hun demonstrerer en tilstrømning af forskellige lyde og stilarter fra afro-beats til old school-hiphop med features fra folk som den britiske hiphop-veteran Skinnyman. Hendes musik dominerer flere genrer, herunder: hiphop, neo-soul, pop og jazz, mens hun danser på tværs af en bred vifte af emner herunder: giftig familiedynamik, kærlighed, selv-styrkelse, seksualitet og manglende værdsættelse, hun mestrer en hvirvelvind af flowmønstre og bemærkelsesværdige vokale leveringer.

Elza Ozolina - keys, piano

Nikola Bankov - sax

Magro - drums

Tom Ford - guitar

TrueMendous - rap

Blacc El - rap

smiling LIS - vocals

Leona Berlin - vocals
Vis kort
19. Jul Andet/Ukendt

Leona Berlin

Fredag den 19. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Domen,
Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus C
Icy igloo vol.2. Jazz- og hiphop minifestival. IcyTheFuture Records præsenterer anden udgave af ICY IGLOO - Jazz- og hiphop minifestival, der finder sted under Aarhus Jazz Festival 2024..

ICY IGLOO er fokuseret på at forbinde lokale og internationale kunstnere, der præsenterer jazz- og hiphop-scenen under ét tag.

Den Berlin-baserede sangerinde og producer, Leona Berlin, fascinerer med sit atmosfærisk tætte alternative R'n'B. Med rod i hiphop og soul blander hun ubesværede genrer og skaber et unikt lydunivers af passionerede melodier og groovy dansespor. Leonas autentiske tekster vækker genklang hos mange, da hun sigter efter dybde og ærlighed i en æra domineret af sociale medier. Hun skriver og producerer sine sange og støttes af sit tætte team. Hendes debutalbum Leona Berlin (Warner Music, 2018) blev efterfulgt af singler som Wrong Lane feat. Snoop Dogg og High Life feat. Sedric Perry.

I samarbejde med internationale kunstnere som Ray Angry, Casey Benjamin, Gregory Hutchinson og Karriem Riggins fortsætter hun med at svæve. Hendes seneste album Change (november 2021) med NYC-rapperen Stimulus og den LA-baserede keyboardspiller Rob Araujo vandt ros og kom til German Record Critics' Award (PdSK) bestlist 1/2022. Leonas tredje studiealbum er undervejs, med den første single WHO? udgivet i oktober, efterfulgt af flere singler i de kommende måneder. Leona har prydet forskellige scener og festivaler, herunder Women of the World Festival, TEDx og Xjazz Festival. Med opvarmning for acts som Al Jarreau, PJ Morton og Lisa Stansfield efterlader hun et varigt indtryk på sit publikum
Vis kort