Kulturkalender

Viser 21 events i Frederikssund Kommune mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Fyraftensmøde med sognepræst Victor Greve, som fortæller beretninger fra sit virke som feltpræst.

Foredrag: Kongernes bedste ven - på vildtjagt i historien

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-21 (Muset.
Pris: (Entré: 50 kr Billetter købes i museets butik eller på billetto.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgegården Færgelundsvej 1, Jægerspris
Den nuværende danske hunderace "broholmeren" har før levet under andre navne i middelalderen og i antikken. Ikke desto mindre var dens udseende og opgave den samme - Jagt på fyrsternes vildt. Det at denne imponerende hund har levet tæt sammen med vores civilisations fyrster i mindst 4000 år, har gjort, at dens historie på mange måder afspejler vores civilisation historie - blot fortalt "af hunden". Denne anderledes form for historiefortælling er ny og har ikke været fortalt før.

I dette foredrag vil Torben Elmedal tage udgangspunkt i oplysningstiden / slutningen på renæssancen, der endegyldigt afsluttede parforcejagten og hvor Frederik 7. havde disse hunde som selskabshunde. Foredraget vil berøre områdets slotte, konger og dyrehaver og være en rejse gennem danmarkshistorien

Livet skal leves-også med demens

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Kirkens Fredagsklub.

Fredagscafé

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 14-16.
Birksøhuset Mejerivej 1 A, Ferslev, Skibby

Danmark og flygtnninge gennem tiderne

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved pastor emeritus, cand.theol. Leif Bork Hansen.

Skammen ud af skammekrogen

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Kingos Minde Strandstræde 4, Slangerup
Cand. theol PhD Mikkel Gabriel Christoffersen vil gøre os klogere på begrebet SKAM. Skammen er et overstået kapitel. Sådan sagde man. Men skammen er ikke væk, skammen har bare fundet nye former. Derfor er vi nødt til at få skammen ud af skammekrogen. Så hvordan forsoner vi os med skammen i dag ? Og hvilken rolle spiller kristendommen for menneskets opgør med skam

Carl Nielsen ifølge Mathias Hammer

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
I de smukke omgivelser på Willumsens Museum fortæller P2-vært, pianist og musikformidler Mathias Hammer om Carl Nielsens dramatiske liv og forførende musik. Og om hans venskab med J. F. Willumsen.

Kingodag

Lørdag den 2. november 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Kingos Minde Strandstræde 4, Slangerup
Nærmere informationer kommer på kirkens hjemmeside www.slangerupkirke.dk.

En aften om Shakespeare

Mandag den 4. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
Herregaardsmuseet Selsø Slot Selsøvej 30 A, Skibby
Denne efterårsaften åbner vi dørene til kælderkøkkenet på Selsø Slot, hvor du kan opleve Niels Brunse fortælle om sit arbejde med at oversætte Shakespeare til dansk. Vi tænder op i pejsen og serverer en let anretning samt et glas vin.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Tag med to journalister på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Og hør klimaprofessoren sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv. Forelæsere: professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, Nansen Centeret, Bergen og journalisterne Lars From og Klaus Dohm, Jyllands-Posten.
Sprog: dansk
Entré: gratis

Klima er et brandvarmt emne lige nu. Ifølge videnskaben er klodens klima under en menneskepåvirket forandring. Isen smelter, temperaturen stiger, og vejret bliver mere ekstremt og uforudsigeligt. Mennesker over hele kloden kommer i klemme. Hvordan påvirkes de af den nye virkelighed? Og hvad er, ifølge videnskaben, fup og hvad er fakta?

Tag med Jyllands-Postens journalister Lars From og Klaus Dohm ud på en klimarejse Jorden rundt og mød mennesker i klimaets brændpunkter. Sammen med klimaprofessor Sebastian Mernild fra klimaforskningscenteret Nansen Centeret i Bergen i Norge vil disse menneskers skæbner blive sat ind i et videnskabeligt perspektiv: Hør fx om hvordan det påvirker indbyggerne i Stillehavsøstaten Tuvalu at isen smelter i Arktis, at verdenshavene opvarmes og at havspejlet derved stiger. Og hør om hvad det gør ved det globale klima og indbyggerne i Brasilien at regnskoven hvert år skrumper med tusindvis af kvadratkilometer. Med baggrund i fakta om både befolkningsudvikling og klimaets forandringer hører du også om hvorfor det i Indien diskuteres at sætte en begrænsning på hvor mange børn inderne må få. For faktum er at vi bliver flere og flere mennesker på kloden - med et befolkningstal som vil overstige 10 milliarder - hvilket ifølge mange forskere har afgørende betydning for klimaet. Også herhjemme er der store konsekvenser i vente.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.