Kulturkalender

Viser 11 events i Frederikssund Kommune mellem 17. mar. og 15. apr. 2018

Pris: (Entré: Standard inkl. et glas vin 125 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Eventyr, fabler, små anekdoter og historier fra et langt liv med teater, film og TV-serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer det årelange venskab mellem Ghita Nørby og Lars Hannibal.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i Solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet. Foredrag ved professor i geologi Minik Rosing, Geologisk Museum, Københavns Universitet.

Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag

Fusionsenergi -hvad er status?

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor Volker. Naulin.

Tænd din nye hjerne

Ons. d. 21. marts 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr. for medlemmer, 100 kr. for gæster)
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Grethe Fremming vil kaste lys over, hvordan vi kan optimere vores hjerne, og dermed få mulighed for at leve på en endnu mere givende måde. Opgrader din hjerne, dine øjne og dit hjerte til at få styr på tankemylderet, "samle" dig, skærpe din hukommelse, udvide din horisont, holde fokus og få overblik over dit liv.
Lær at bruge hver en udfordring til at komme ind og nyde "NUET". Fem minutter dagligt kan ændre hjernens mønstre og åbner døren til et overflødighedshorn af de energier, som du har brug for til et langt mere interessant og spændende liv

Thomas Kristensen

Tor. d. 22. marts 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Skibby Bibliotek Nyvej 7 C, Skibby
Jægerpiloten Thomas Kristensen fortæller om sin roman "Kysser himlen" og giver et enestående og spændende indblik i livet som jægerpilot.

Tommy Kenter

Fre. d. 23. marts 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: Kr. 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
Et liv udenfor og på scenen" Tænk at vi skal underholdes af denne dejlige, morsomme, musikalske entertainer her på Lundebjerggård. Omkostningerne ved hans succes har ofte været sky-høje—og fulde af åndelige og fysiske stimulanser - ligesom højdepunkterne - de grandiose øjeblikke - har været stimulanser og næring i sig selv. Tommy Kenter har bedt om, at der er et klaver til rådighed. Det sørger vi naturligvis for

Mindfulmess for børn

Ons. d. 4. april 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr. for medlemmer, 100 kr. for gæster)
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kerstine Hartmann der er socialpædagog og instruktør i mindfuldness og yogaleg tager os med i børn og unges univers. Mindfulness er ikke bare meditation. Det er også en måde at være sammen på.

Børn vokser op i en hektisk hverdag med mange indtryk og ydre stimuli. Et tilbud om mindfulness til at udøve ro og venlighed tidligt i livet, giver børn ballast til at håndtere de øgede krav og udfordringer i skolen og senere voksenlivet.

For teenagere er det som med voksne, at mindfulness kan virke som et pusterum. De kan opøve evnen til at håndtere negative tankemønstre og træne sig i at berolige sig selv, for at komme i balance, når man står i en svær situation. Det kan lette eksamensstress og forbedre selvværd og håb for fremtiden.

På foredraget hører du om:

Forskning og erfaring i mindfulness med børn samt deres udbytte

Hvordan mindfulness kan hjælpe med børns udvikling

Hvordan du kan bruge mindfulness til dig selv og dit barn eller børn du arbejder med til at få en varm og nær kontakt, sænke stress og konflikter i familien og børnegruppen samt støtte børn til at indgå i gode kammeratskaber

Forstå Syrien

Ons. d. 4. april 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor, dr.phil. Jakob Skovgaard-Pedersen.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Professor og overlæge Merete Nordentoft vil komme med oplæg efterfulgt af debat om, hvorvidt medicin kan stå alene i behandlingen af psykisk syge og sårbare. Hvad virker ellers? og hvilke erfaringer gøres der med medicinfri behandling i disse år?

Kunstneriske samlinger

Tir. d. 10. april 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Forelæsning ved museumsinspektør,. ph.d. Rasmus Kjærboe.