Kulturkalender

Viser 15 events i Frederikssund Kommune mellem 29. jan. og 27. feb. 2020

Beretninger fra en pilgrimstur

Fredag den 31. januar 2020, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Kirkens Fredagsklub. Emne: Beretninger fra en pilgrimstur ved Thomas Rønberg, som fortæller om sin nylige besøg i det hellige land.

Foredrag Med Drabscheferne Kurt Kragh Og Ove Dahl

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 225 kr) Køb/bestil billet
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Den ultimative forbrydelse - drabet! Hør drabscheferne fortælle om nogle af de mest spektakulære drabssager i nyere dansk historie. Den ultimative forbrydelse - drabet - hør drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl fortælle om nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere. De har derfor kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark, hvilket giver dem en fantastisk viden om, hvad der driver et andet menneske til at slå ihjel.

Drabscheferne er bl.a. kendt fra Kanal 5's "Profil af en morder" og har tilsammen udgivet flere bestsellere.

Kurt Kragh er tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet, hvor han gjorde tjeneste i over 25 år - primært som efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste 8 som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef. Han har gennem sine mange år som drabschef været et velkendt ansigt på TV bl.a. i forbindelse med en række større danske drabssager.

Ove Dahl og Kurt Kragh ser sammen tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie. I foredraget kommer de to drabschefer med viden, som kun de har kendskab til. Drabscheferne vil også beskrive de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse - at slå ihjel: jalousi, hævn, begær, profit, magt, udstødelse og fanatisme.

Praktisk:
Unummererede pladser,
Dørene åbnes kl. 18:00,
Ingen garderobe,
Kaffe, te og sodavand kan købes.

Medlemmer af støtteforeningen for Get It On Liners får ved booking en rabat på kr. 25,00 (ét medlemskab giver mulighed for køb af én billet med rabat).
Pris: (Entré: 60 kr + billetgebyr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgegården Færgelundsvej 1, Jægerspris
Hør historieforskerens syn på klimadebatten og bliv klogere på, hvad der styrer den. Politikerne trækker for meget på økonomer og for lidt på naturvidenskaben og andre forskningsfelter, når de forholder sig til klima-krisen.

Det mener historieforsker Stefan Gaarsmand Jacobsen, der har undersøgt, hvordan vi historisk har forholdt os til klimakrisen. Bliv klogere på, hvem der styrer, hvad du får at vide om klimaet, i foredrag på Frederikssund Museum, Færgegården, torsdag den 6. februar.

Vi taler tit om global opvarmning og klimaforandringer, som om det er en ganske ny opdagelse. Men global opvarmning har været kendt som et muligt fænomen siden 1800-tallet, og allerede i 1904 advarede den danske nobelpristager August Krogh om opvarmningen som en trussel mod verdenssamfundet.

Siden har den offentlige samtale om klimaforandringerne udviklet sig, særligt i løbet af de seneste årtier. Civilsamfundet og de grønne NGO'er gjorde global opvarmning til en politisk sag i starten af 1990'erne, og i takt med at CO2-niveauet i atmosfæren har nået kritiske højder, er naturvidenskabens indsigter om klimaet med tiden blevet en væsentlig del af den offentlige debat.

Kampe mellem forskellige syn på klimakrisen

Men kampen for forandringer har været og er fortsat præget af hårde kampe imellem forskellige syn på, hvordan nye løsninger skal udvikles - både lokalt og globalt. Den naturvidenskabelige vinkel på klimakrisen brydes med fx økonomers mere vækstfokuserede tilgang, når forskerne inden for de forskellige vidensfelter leverer input til debatten og til de politiske beslutninger, der skal løse krisen. Og ofte trænges naturvidenskabens og andre forskningsfelters indsigter i baggrunden til fordel for økonomiske modeller.

Stefan Gaarsmand Jacobsen vil i foredraget se nærmere på, hvordan den naturvidenskabelige og den politiske side af klimakrisen har udviklet sig og været forbundet med hinanden gennem historien. Han giver også svar på, hvorfor nogen taler om 'klimaretfærdighed', og hvorfor vi i dag møder helt nye grupper af aktivister - skolestrejkende unge, civilt ulydige og andre, som har indtaget klimascenen i de seneste år.

Kom bag om klimadebatten, se den i helikopterperspektiv og forstå dynamikkerne, der styrer den, når Stefan Gaarsmand Jacobsen holder foredrag på Frederikssund Museum, Færgegården, torsdag den 6. februar.

Om foredragsholderen

Stefan Gaarsmand Jacobsen er historieforsker ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab ved Roskilde Universitet. Han har i de seneste år i stigende grad beskæftiget sig med klimadebatten og med at mindske forståelseskløften mellem de mange forskningsdicipliner, der byder sig til, når det kommer til at løse klimaproblemerne.

Stefan Gaarsmand Jacobsen har blandt andet skrevet bogen "Climate Justice and the Economy" [2018], og sammen med en række andre forskere har han modtaget Hal Koch-prisen for at skabe en demokratisk debat om klimaet. Han har også skrevet flere kronikker og debatindlæg til bl.a. Dagbladet Information.

Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden, når vandstanden steg og faldt og når den gik fra fersk til salt. Både historisk og i dag har menneske skulle forholde sig til klimaforandringer. På Frederikssund Museum, Færgegården bliver der i foråret 2020 en række foredrag og arrangementer med fokus på klima og bæredygtighed.

TID, PRIS OG STED

6. februar, kl. 19.00-21.00

60 kr + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik

Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Forfatterblod

Fredag den 7. februar 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr inkl. kaffe og kage)
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
Neurobiologen Thomas Krohn begiver sig ud i at blive forfatter. Hvorfor denne trang? Lå det i generne? En god stilling som neurobiolog og et spring til at blive forfatter med den usikkerhed der følger med. En spændende rejse med tråde tilbage til hans familie og navnkundige Johan Krohn der skrev Peters Jul. Thomas' farfar var den populære forfatter Svend Fleuron, der skrev bøger om dyreliv, jagt og med den dybeste respekt for natur, miljø. Han var en kontroversiel forfatter der mødte en del modstand. Thomas har netop genudgivet Fleurons storsælger Det Røde Kobbel. Thomas har skrevet børnebog og flere spændingsromaner. Hans bog - Med Alle Midler - er med baggrund i han er neurobilog. Den seneste må siges at være ultrakaktuel - Truslen fra Kina. En eftermiddag i Gysets tegn
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Slangerup Bibliotek Kongensgade 18, Slangerup
Vil du lære fuglene i din have bedre at kende? Vil du høre, hvilken af fuglene, der har racerbriller på? Så flyv en tur på biblioteket i vinterferien. Børnebogsforfatter og illustrator Elvira Fragola ved næsten alt om fugle, og hun fortæller og tegner, så du bliver klogere på de små søde væsner der bor lige udenfor dit vindue. Du får også tid til at tegne og klippe din egen flyvende forårsfugl imens vi spiser kiks med fuglevenlige frø i. Fra 5 år og op. Voksne er også velkomne

Kirkens Fredagsklub

Fredag den 14. februar 2020, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Orkesterchef Eric Enstrøm fortæller "fra bondedreng til orkesterchef for dronningen".

Alkymistens laboratorium

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter)
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Højtlæsning for voksne. I rammerne af særudstillingen "Alkymistens Laboratorium" på Willumsens Museum læser vi tekster om alkymi, forvandling og mystik.

Tirsdag d. 18. februar

Kl. 17-18

På Willumsens Museum

Gratis. Ingen tilmelding.

5 år med kunstig intelligens - hvad mangler?

Onsdag den 19. februar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forrelæsning ved adm. direktør Jacob Knobel.

Islam og Europa

Torsdag den 20. februar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Kingos Minde Strandstræde 4, Slangerup
Sognepræst Caja Winterø vil fortælle om korstogene og de 800 år, hvor Spanien eller dele af Spanien var muslimsk

En eventyrlig rejse

Fredag den 21. februar 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr inkl. kaffe og kage)
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
Vi besøger Anatolien med eventyreren Peer Faurskov og får en grundig indføring i historien, kultur, religion. I lysbilledforedraget kommer vi til Anatolien, Tyrkiet. Peer får i dybden med flere af Anatoliens glemte kulturer og den tidlige kristendoms historie. Det kristne Kappadokien, frygierne, georgierne, hittitterne, armenerne, uratu, byzans, ppontisk, seljuk, paflagonien. Nanve du måske ikke kender, men som har hfat stor indflydelse på Vestens civilisation og kultur. Fantastiske lysbilleder køder de interessant beretninger sammen. Der fortælles om hverdage for lokalbefolkningen gennem de mange oplevelser Peer har haft med venner i området. Varme og livsglæde i februar