Kulturkalender

Viser 9 events i Frederikssund Kommune mellem 18. nov. og 17. dec. 2018

Engle og englehierarkiet

Ons. d. 21. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr (medlem) / 100 kr (gæst))
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Religionshistoriker og foredragsholder Elisabeth Louise Brøker er en sand mester indenfor engle - hvad kan være mere inspirerende her op til jul ?? Engle, ærkeengle og skytsengle, menneskers oplevelser, visioner og åbenbaringer af dem gennem tiderne, deres opgaver, deres plads i hierarkiet og deres betydning for mennesker i dag. Alt dette vil blive uddybet med eksempler på kunstneriske fremstillinger af engle fra forskellige tider.

Billetter købes ved indgangen
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Skibby Bibliotek Nyvej 7 C, Skibby
I foredraget fortæller forfatteren Leonora Christina Skov om hendes strenge opvækst, hendes homoseksualitet som førte til bruddet til hendes forældre og om hvad der sker, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker.
Pris: (Entré: 50 kr., inkl. entré til museet. Billetter kan købes i museumsbutikken eller på billetto.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum Færgelundsvej 1, Jægerspris
Ørred og Pighvar! Foredrag om fiskeriet i Roskilde Fjord med fokus på samarbejdet mellem DTU Aqua og lokale foreningers indsats for at sikre fiskeriet i fjorden. Roskilde fjord benyttes til mange forskellige rekreative interesser, heriblandt fiskeri. En række foreninger er involverede i arbejdet med at forbedre fiskeriet i fjorden. Det drejer sig bl.a. om Gershøj Fritidsfiskerforening og Roskilde og Omegns Lystfiskerklub. Danmarks Tekniske Universitet (DTU Aqua) har de seneste år lavet undersøgelser af pighvarrene og ørrederne i fjorden for at forstå, hvad der begrænser fiskebestandene.

I den forbindelse har DTU Aqua samarbejdet med foreningerne og har mærket fiskene med små elektroniske transmittere, der betyder, at fiskenes vandringer i fjorden kan kortlægges. Mærkning af fiskene i samarbejde med foreningerne kan ses her og her. Undersøgelserne viser bl.a., hvor fiskene gyder og på hvilke tidspunkter, fiskene trækker ud og ind af fjorden.

Denne aftens oplæg vil have fokus på pighvarre og ørred i Roskilde Fjord samt kigge nærmere på det store arbejde, som foreningerne udfører for at forbedre fiskeriet i fjorden. Vi vil belyse, hvordan vi får flere fisk i fjorden og afsløre, hvordan ørrederne oplevede den meget varme sommer i 2018.

Aftenens oplægsholder er Jon C. Svendsen, seniorforsker ved DTU Aqua og arbejder med kystnære fisk, fiskenes behov for levesteder og fiskeriet i Roskilde Fjord.

Billetinfo:
Pris: 50 kr., inkl. entré til museet. Billetter kan købes i museets butik eller på billetto.dk

Henrik Pontoppidan Lykke-Per

Tor. d. 22. november 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved cand.mag. Morten Dyssel.

Kirkens Fredagsklub

Fre. d. 23. november 2018, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Foredrag med Lise Egholm "Fordi du SKAL".

Penge - fra guldmønter til bitcoins

Tir. d. 27. november 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Satandard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor, dr.scient.adm. Jesper Jespersen.

Staternes gæld - Europas svøbe?

Tor. d. 6. december 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor, dr.scient.adm. Jesper Jespersen.

Kirkens Fredagsklub

Fre. d. 7. december 2018, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Emne er "julehygge med banko".
Pris: (Entré: Medl. kr. 110, ikke medl. kr. 135 inkl. kaffe- og kagebord)
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Dannelsesrejser til Østen med 40 års mellemrum. Kom og hør Thomas Ubbesen give en medrivende fortælling om verden dengang og af i dag, et kvalificeret og indlevet bud på, hvordan det hele er gået på kloden gennem alle de år. Som 21-årig stillede Thomas Ubbesen sig i 1977 op ved Friheden Station i Hvidovre, stak tommelfingeren frem og begav sig ud på det, der blev kendt som hippieruten til Nepal uden idé om, hvordan det skulle ende - og næsten uden penge. 40 år efter har den nu 61-årige DR-journalist og forfatter med den gamle dagbog fra dengang i rygsækken gennemrejst den samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog og har - med slutdestination i Himalaya - genoplevet Europa, Mellemøsten og Indien i et nyt årtusind, i en tid, hvor verden på godt og ondt har ændret sig på utallige måder, en tid med mindre magi men med mange flere mennesker, større grådighed, flere lukkede grænser og færre illusioner og visioner. Det har han skrevet bogen "Gensyn med Hippieruten - i egne fodspor efter 40 år" om. Een medrivende beretning om rejsen dengang og nu, om en vild og psykedelisk verden, der kun eksisterede i et kort glimt, og som nok aldrig kommer igen, og om oplevelser, refleksioner og møder med mennesker i dag, hvor det hele er betydeligt mindre magisk og meget mere kaotisk og frygtindgydende derude.

Med baggrund i et langt journalistlivs rejser til brændpunkter over hele verden giver Thomas Ubbesen sit personlige bud på, hvordan verden har udviklet sig i de år, der er gået.