Kulturkalender

Viser 13 events i Frederikssund Kommune mellem 25. mar. og 23. apr. 2019

Fyraftensmøde - Troen der brænder

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 16.30-18.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Fyraftensmøde. "Troen der brænder" om den russiske kirke v. sognepræst Sten Hartung.

"Enhedsparadigmet" v/Eskild Tjalve

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Medlemmer 50 kr. Gæster 100 kr.)
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Mød forfatter og foredragsholder Eskild Tjalve, der fortæller om "Den nye videnskabs verdensbillede" - sammensmeltning mellem naturvidenskab og spiritualitet - vender op og ned på det gamle! Naturvidenskabens verdensbillede står overfor en voldsom omvæltning. Det bliver mere og mere presset af en pionergruppe af forskere, som gennem flere årtier har udviklet et nyt verdensbillede, som rent ud sagt forener vestlig videnskab med det spirituelle verdensbillede.

Disse forskere er dybt seriøse og meget dedikerede, så alt det nye er grundigt dokumenteret. Forskerne er selv spirituelle, og de arbejder på et højt niveau. Det nye verdensbillede vender helt op og ned på det gamle. F.eks. er grundlaget for hele universet i det nye verdensbillede én stor bevidsthed, én universel intelligens. Det nye er en "bevidsthedsvidenskab". Heraf findes forklaringen på hvordan alt kan være forbundet, udover tid og rum. De højere indre sanser er dokumenteret som reelle, og menneskets evne til at påvirke helbredet, feks. ved bevidst DNA-forandring, er grundigt dokumenteret. Universet er et hologram, hvor det store findes i det små - på alle måder. Som mennesker har vi adgang til at vide alt. Alt hænger sammen på den smukkeste måde.

Desværre står mainstreamvidenskaben stadig fast, men den bliver mere og mere presset af Den Nye Videnskabs beviser og erkendelser.

Der vil i foredraget blive brugt en række illustrationer, der gør det muligt for alle at forestå essensen af bl.a. kvantemekanikken og Den Nye Videnskab.

Kig gerne ind på www.eskildtjalve.dk!

Danske keramikere i det 20. århundrede

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Forelæsning ved cand.mag. Susanne Bruhn.
Pris: (Entré: 50 kr. inkl. entre til udstillingen)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgegården Færgelundsvej 1, Jægerspris
Fra 2015 - 2017 har arkæologerne fra ROMU foretaget omfattende undersøgelser ved de vejanlæg, der skal føre frem til den nye bro ved Roskilde Fjord. Hør om en af museets største arkæologiske undersøgelser nogensinde. Aftenens foredragsholder, museumsinspektør og arkæolog ved ROMU, Palle Østergaard Sørensen, fortæller om nogle af de spændende opdagelser der er blevet gjort i forbindelse med udgravningerne. Foredraget omhandler udgravninger på begge sider af broen og spænder fra tidlig stenalder til vikingetid.

Arkæologien er din

I hele 2019 sætter vi ekstra fut under arkæologien i ROMU. Kom tæt på mennesker, der var her før dig, når vi året igennem inviterer til en række arrangementer i Lejre, Frederikssund og Roskilde. Med byvandringer, sjove og anderledes familieaktiviteter, nørdeforedrag, åbne udgravninger, udstillinger og meget mere, puster vi sammen med dig liv i de sårbare spor vores forfædre har efterladt

Kirkens fredagsklub

Fre. d. 29. marts 2019, kl. 14-16.
Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Sognepræst Lisbeth Filtenborg fortæller om syv af bibelens kvindeskikkelser.
Pris: (Gratis) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Lava Worlds to Living Worlds: how a NASA mission sparked the search for life beyond the Solar System. Lecturer: professor of astronomy and astrophysics, Natalie Batalha, Department of Astronomy & Astrophysics, University of California, Santa Cruz, USA
Language: English
Entry fee: free

The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på engelsk.

NASA recently announced the end of an era. After nine years of operation, NASA's Kepler spacecraft will be retired, but not without making an indelible imprint on humankind's understanding of the universe. Perhaps its greatest legacy is the knowledge that planets outnumber stars in the galaxy. With over 2,500 planet discoveries and another 2,000 awaiting confirmation, Kepler revealed a staggering diversity of worlds turning sci-fi fantasy into scientific reality.
It also changed our collective perspective regarding the feasibility of finding evidence of life beyond Earth and catalysed efforts across the globe to reach that goal.

In this illustrated, nontechnical presentation, astrophysicist and planet hunter, Dr. Natalie Batalha, the former project scientist for NASA's Kepler mission, will give an overview of Kepler's remarkable scientific legacy. She will highlight some of the key discoveries and share a preview of exciting follow-up missions in progress and on the drawing board.

With the retirement of Kepler, we pass the baton and watch in anticipation as a new era of exploration unfolds.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag

Onsdagsklubben

Ons. d. 3. april 2019, kl. 14.30.
Pris: (Fri entré)
Oppe Sundby Sognehus Roskildevej 187, Frederikssund
Jordemoder Amanda Godballe fra Læger uden Grænser fortæller fra sine udsendelser til verdens brændpunkter.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Ådalens Skole, afd. nord Kornvænget 4, Frederikssund
Arrangør: LOF Frederikssund
"Alene i Vildmarken" - Hvis jeg tænker det, skal jeg gøre det! Mette Mortensen fortæller om sine helt personlige oplevelser under opholdet i den norske vildmark, og om hvorfor hun valgte at deltage i TV-programmet "Alene i Vildmarken III". Hør om Mettes kampe, udfordringer, prioriteringer og om det store savn til familien og børnene. Om følelsen af ensomhed, isolation, taknemmelighed og ikke mindst om hendes store udfordring med at skaffe mad. Du vil få svarene på, hvordan og hvorfor Mette brugte alle sine kræfter på at etablere et stabilt, tørt og trygt hjem ved Salsvatnet, hvorfor det var så vigtigt for hende at være et skridt foran, og hvordan hun håndterede områdets vådeste september i 10 år. "Om jeg er blevet et bedre menneske? Tja. måske på nogle punkter. Under hele opholdet i vildmarken var det essentielt og vigtigt for mig, at opretholde et mentalt overskud - også når jeg var udfordret. Derfor brugte jeg dagligt tid og ressourcer på lidt selvforkælelse med god anretning af maden, fodbad, vandreture og mindre håndværksprojekter. På den måde kunne jeg holde de negative tanker, ensomheden og kedsomheden for døren og finde glæde ved hver dag i vildmarken. Det har været en kæmpe oplevelse, og jeg har fået så meget godt, og mere til, med mig hjem" Foredraget er for alle, som er nysgerrig på naturen og på de fysiske og psykiske reaktionsmønstre, der kommer til overfladen, når vi er sultne, kolde, alene og udfordret. Det er en utrolig givende, ærlig og spændende fortælling med mange små fif og tricks til, hvordan du kan klare dig alene i den norske vildmark. Begrænset antal billetter. Hold 191080
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor, ph.d. Stuart James Ward.
Pris: (Entré: 100 kroner, køb billet via www.rejsestalden.frederikssund.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Bliv klogere på storytelling og de sociale medier. Mød Emil, Business Developer & Digital Specialist fra Volume, og Asger, der arbejder med at udvikle kreative idéer og digital eksekvering. Vi slutter af med at udveksle erfaringer og en fyraftensøl. Emil arbejder til daglig med planlægning, kreativ udvikling og eksekvering af markedsføringskampagner hos bureauet VOLUME. Her har han bl.a. arbejdet med Sundhedsstyrelsen og Dansk Lives Music Against Drugs-kampagne, projektet Musikmetropolen og Nordisk Kulturfonds støtteprogram Puls. Udover det har han arbejdet på Microsofts kampagne med sangerinden Mø og med kampagner og projekter for IBM, JBS, Hi-Fi Klubben m.fl. Emil har desuden tidligere arbejdet med publikumsudvikling for blandt andet Frost Festival og Det Musiske Hus og underviser i koncept- og idéudvikling på Innovative Music Management.

Asger arbejder til dagligt med at udvikle kreative ideer og digital eksekvering på en bred vifte af kampagner såsom Sundhedsstyrelsen og Dansk Lives 'Music Against Drugs'-kampagne, workshopforløb for Musikmetropolen og Roskilde Festivals adfærdskampagne 'Orange Together'. Han har 10 års erfaring fra livemiljøet, som founder og musikchef for Wonderfestiwall på Bornholm og har desuden arbejdet som manager, arbejdet med produktion og afvikling på Roskilde Festival, Frost Festival m.fl. og siddet i bestyrelsen på Spillestedet Stengade. Asger har tidligere arbejdet som Digital Strateg og PR Specialist hos bookingagenturet Nord Booking, hvor han arbejdede med digital optimering og online markedsføring for bureauet og dets artister, herunder Rasmus Seebach, Burhan G og Aqua m.fl