Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29 A
3630 Jægerspris
Tlf: 4750 3489 Fax: 4750 5656
Hjemmeside
Åbent: Ma.-ti., to.-fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 13-17

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevetViser 6 events fra/efter 23. okt. 2021

Switchstance Bay

Fredag den 3. september til tirsdag den 23. november 2021, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kom ind i Rejsestalden, tag VR brillerne på og begiv dig ind i den tyske kunstner Erik Parkers Virtual Reality kunstværk Switchstance Bay. Erik Parker er kendt for sine farverige og forvredne motiver, der er inspireret af både amerikansk subkultur, tegneserier og hip hop såvel som af kunsthistoriens store kunstnere, blandt andet Picasso, Francis Bacon og Roy Lichtenstein. Parkers akryltegninger indeholder kaos og fragmenter perfekt balanceret i et virvar af farve. I Switchstance Bay forvandler det farverige, tegneserieagtige univers sig (måske?) undervejs til et glimt ind i en klimakatastrofisk fremtid. Se også litteraturarrangementet 7. september, hvor forfatter Lars Skinnebach taler om klimakrisen i kunsten.

Værket er venligst udlejet af Erik Parker og Khora Contemporary

Koncert med Sara Grabow Duo

Fredag den 29. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr, Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Sangerinde og komponist Sara Grabow præsenterer sange fra sit seneste album To i Rummet.

Mormors Kagebord - kager og skønsang

Lørdag den 13. november 2021, kl. 14-16.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Det er som altid Rejsestaldens frivillige stab "Staldfolket", der, i samarbejde med personalet i kulturhuset, står bag dette populære arrangement. Der er fællessang, gamle porcelænsstel, hæklede servietter, skønne hjemmelavede kager og masser af hygge.

La Apparizione

Torsdag den 25. november til fredag den 17. december 2021, I Rejsestaldens åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
I Christian Lemmerz´ virtual reality værk La Apparizione møder man Den Korsfæstede. En plaget gylden krop, løst fra korset og frit svævende i det dybeste mørke, med sår der afslører kød og blod under hudens skinnende metaloverflade. Måske kan man forestille sig et sakralt peepshow. Det, der afsløres for beskueren via VR-mediets ekstreme billedlighed, er en fusion mellem den lidende Frelser og en nærmest vulgær bodybuilder. I dette felt mellem patos og ironi, mellem det falske og det virkelige, gennemlever den gyldne "Silver Surfer," Jesus Kristus, døden som kropslig begivenhed, den død vi lever.

Virtual Reality-rummet er i den grad et manipuleret rum som er bestemt af hvordan vores hjerner konstruerer virkeligheden. Som et fantasirum arbejder det på et niveau mellem form og formløshed, som om det levende metal pludselig kunne skifte form. På samme tid tillader det en æstetisering af den skrækindjagende smerte, det udgydte opkast og blod, så det fremstår som flydende guld og derved giver den irrationelle psyke et perceptionssammenbrud, men også glæde.

Syner, drømme og ud-af-kroppen-oplevelser er fænomener som længe har trodset vores perception af virkeligheden. Som et nyt medie og en ny teknologi undersøger Virtual Reality grundigt den menneskelige bevidsthed, et af de sidste uudforskede områder inden for neurovidenskab og filosofi. På denne tærskel til virkeligheden, via dette medie, stiller Lemmerz' fremstilling af Kristus derfor spørgsmål til selve vores eksistens, vores følelse af at være til stede, vores opfattelse af hvem vi er.

Kitt Johnson er danser og koreograf på værket

Vi tænder juletræet i Jægerspris

Søndag den 28. november 2021, kl. 11-17.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Det store, smukke træ fra Nordskoven tændes og lukker julelyset ind i Jægerspris. Det sker med hyggelige juleaktiviteter i og omkring Kulturhuset Rejsestalden i samarbejde med Jægerspris Netværk, Jægerspris Amatør Teater og Slotsparkens Friskole.

STORT og Småt - Arthotel

Tirsdag den 22. februar 2022, kl. 09.30 & 10.30.
Pris: Entré: 30 kr
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
En fugl bliver tegnet og farvet orange. En fortælling begynder og ting sker - store og små. Fuglen begynder at bevæge vingerne og flyver op mellem skyerne. Et træ får blade, og et blæsevejr får dem til at hvirvle rundt i luften.