Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29A
3630 Jægerspris
Tlf: 4735 2770
Hjemmeside
Åbent: Ti., to. fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 11-16

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevetViser 22 events fra/efter 23. sep. 2023

Flora Magica

Fredag den 8. september til søndag den 5. november 2023, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Kom med ind i et magiske naturunivers. Børnebogs illustrator og tegneserietegner, Lena Nicolajsen, udstiller sine finurlige værker. Med vandfarver og blæk udstiller hun igennem sin kærlighed for naturen, dyr og barnlige fortællinger et rigt univers af illustrationer fra børnebøger til egne værker.

En udstilling for voksne og børn med litografier, plakater og originaler i akvarel, som dykker ned i planteverdenen og finder magi.

Se Rejsestaldens hjemmeside for åbningstider

Dagskursus - TRE metoden V/Michael Morin Nissen

Lørdag den 23. september 2023, kl. 10-17.
Pris: Entré: 300 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Kom til en dag hvor du får indsigt i vores medfødte evne til at regulere kroppen og forløse spændinger, stress og traumer. Og lære selv at lave øvelserne derhjemme. TRE er et værktøj til selvregulering af sygdomme, som f.eks. stress, angst og depression.

Michael, som kommer og guider os gennem dagen, er udover TRE uddannet af David Berceli i Tyskland, også autoriseret psykolog, certificeret bioenergetisk psykoterapeut og folkeskolelærer.

Michal uddanner sig løbende i forskellige traume terapeutiske retninger, og arbejder til dagligt i sin private praksis. Han har desuden et samarbejde med sklerose og gigtforeningen.

Mange der kommer til Michael lider af stress, angst og depressioner. Han arbejder også med traumatiseret flygtninge.

Program for dagen:
  • Introduktion til TRE.

  • Guidning gennem øvelserne to gange.

  • Forståelse af tremor respons.

  • Anatomisk, neurologisk og fysiologisk forståelse af stress og traumer i forhold til TRE.

  • TRE som et værktøj til selvregulering ved sygdomme.Kom i behageligt tøj og medbring en yoga måtte, tæppe og madpakke.

Der vil på dagen blive serveret vand, te, kaffe og snaks.

Vi glæder os til at de dig.

Læs mere om TRE på Michaels hjemmeside her og her

Er du mere interesseret i emnet kan du læse bogen:
Ryst dig fri af David Berceli.

Beskrivelse af bogen: Tre-metoden består af syv simple øvelser som enhver kan lave. De aktiver kroppens evne til at ryste af sig selv. Alle pattedyr har denne evne, men mange mennesker skal genlære den. Ved at få kroppen til at ryste eller vibrere aflades spændinger i muskulaturen og dermed forløses stress og traumereaktioner og nervesystemet kan vende tilbage til dets naturlige balance.Ryst dig fri henvender sig til alle der selv ønsker at gøre noget ved eventuel stress, spændinger og små og store traumer. Forældre, der ønsker at kunne være mere tålmodige, mennesker der har lidt overlast gennem ulykke eller vold, hjemvendte soldater, der lider af PTSD, sportsudøvere, almindelige mennesker, der bare ønsker mere ukuelighed og glæde.

Kursusledere:

Lisa Haugaard Jensen, 26810555, lisasunivers@yahoo.dk

Lotte Bonometti ,22588091, lottebonometti@gmail.com

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Hør hvordan fortidens DNA kan fortælle os hvorfor vi mennesker ser forskellige ud og rammes af forskellige sygdomme, hvornår nutidens danske forfædre kom til landet, hvorfor de store istidsdyr forsvandt og hvordan Grønland så ud for 2 millioner år siden. Hvorfor ser vi mennesker forskellige ud? Hvorfor lider nogle befolkningsgrupper oftere af nogle sygdomme end andre befolkningsgrupper? Og hvad kan vi forvente at konsekvenserne af de globale klimaforandringer bliver? Disse spørgsmål, og mange andre, kan fortidens DNA hjælpe med at give svar på.

I dette foredrag vil Eske Willerslev tage os på en rejse tilbage i tiden. Han vil fortælle os hvordan nutidens europæere blev dannet, hvornår nutidens danske forfædre kom til landet, hvorfor de store istidsdyr forsvandt og hvordan Grønland så ud for 2 millioner år siden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Pris: Entré: Medlem 50 kr, Gæst 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Denne aften kan du få klare præcise beskeder og evt. kontakt med afdøde. Denne aften kan du få klare præcise beskeder, kontakt med afdøde.
Forudviden og psykometri

Mormor og morfars kagebord

Lørdag den 30. september 2023, 14:00 - 16:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Kager og skønsang fylder Rejsestalden denne dag. Der er fællessang akkompagneret af Ulla Jørholt, gamle porcelænsstel, hæklede servietter, skønne hjemmelavede kager og masser af hyggeligt samvær. Kræver tilmelding. Arrangementet er baseret på, at deltagerne medbringer hjemmelavede kager, så husk at skriv hvilken kage/småkage, du medbringer, når du melder dig til. Har du ikke kræfter til at bage, er du også velkommen.

Tilmeld dig via rss@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at du først er tilmeldt, når du modtager en bekræftelse!
Pris: Entré: Medlem 50 kr, Gæst 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Fortælle om dig og dit liv her på jorden. Diplom-astrolog Sussie Baun Madsen holder foredrag om astrologi og stjernetegn. Diplom-astrolog Sussie Baun Madsen holder foredrag om astrologi og stjernetegn. Sussie vil ud fra eksempler fra publikum give en introduktion til hvordan et horoskop er opbygget og hvordan stjernetegn og planeter præger vores liv på jorden. Hvilke talenter, muligheder og udfordringer står du med i dette liv? Hvad kan hjælpe dig til at komme videre og slippe hæmmende mønstre? Hvilke energier præger din jobsituation eller dit kærlighedsliv? Hvad sker der i dit liv det kommende år? Det er nogle af de spørgsmål du kan få svar på via det personlige horoskop. Kom og snus til horoskopets mange muligheder. Tag dine fødselsdata med og få et kig på dine stjerneenergier.

Mere information kan fås hos Sussie Baun Madsen, www.himmellysene.dk, Telefon: 6016 3252 - E-mail: sussie@himmellysene.dk

Lav din egen miniaturebog - workshop

Mandag den 16. oktober 2023, 10:00 - 13:00.
Pris: Fri entré
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
I efterårsferien står børnebogs illustrator Lena Nicolajsen for en finurlig og spændende workshop i at lave miniature bøger for børn. På workshoppen vil man kunne tegne og sy sin egen bog i en enkel bogbinderteknik. Aldersgruppen er børn under 15 år - gerne sammen med en voksen, hvis barnet har brug for en ekstra støttende hånd.

Deltagelsen er gratis og kræver ingen tilmelding. Talen en om en drop-in workshop, hvor du kommer og går, som det passer dig.

Underviser

Lena Nicolajsen er en illustrator med rødder i Færøerne, som har boet i mange år i Danmark. Hun er freelance illustrator og selvstændig designer med illustrationer, mønsterdesign, tegneserie stribe, udstoppede væsner for børn og barnlige sjæle. Hun har også udgivet børnebøger som forfatter og illustrator.

Om sig selv, siger hun:

"Jeg tegner, fordi at for mig er det meningen med livet. For mig handler det om at skabe og få liv i vidunderlige skabninger, bringe dem i vores hjem og ind i vores liv."

Lena tilgang til workshoppen er åben og fri; der er ingen begrænsninger, kun fri fantasi og alle skal kunne være med!
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Vores hjerne består af 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan styrer hjernen os? Og hvorfor svækkes vores færdigheder ofte med alderen? Hør om den nyeste hjerneviden og om de hjernesygdomme, forskerne kæmper mod. Vores hjerne består af over 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Hør om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen - takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Pris: Entré: Medlem 50 kr, Gæst 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Der bliver også en øvelse med os. Når malerier er spirituelle - og om at få kontakt til dit indre gennem tegning og farver. Det bliver en aften i billedkunstens navn, hvor du både er beskuer og desuden prøver at være udøvende. Kunst er omgærdet af mange fordomme så som, at du skal have forstand på kunst for overhovedet at beskæftige dig med det. Eller at det er højttravende og kun tilgængeligt for specielle finkulturelle mennesker

I virkeligheden er billedkunsten en fantastisk ressource, hvor vi får fat i nogle energier, som ellers ikke er nemt tilgængelige

Denne aften vil jeg fortælle om malerier, som har afsløret nogle fantastisk spirituelle kræfter uafhængig af mig som den udøvende kunstner

Du vil også selv prøve kræfter med at få kontakt til nogle dybere lag gennem tegning og farver. Det er nogle øvelser, der er helt blottet for præstation og nærmest fungerer som en visuel meditation

Du vil blive præsenteret for kreativitetens og billedsprogets fantastiske værdier og muligheder

Verdens mindste historie - Batida

Tirsdag den 31. oktober 2023, 09.30 & 10.45.
Pris: Entré: 30 kr
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Et musikalsk møde mellem en almindelig pige og en mærkelig pingvin, der kan stå på ­hovedet og fløjte. Pingvinen spiser fem fisk til morgenmad og taler flydende pingvinsk. To charmerende skuespillere sørger for, at det unge publikum får appetit på teater.