Kulturkalender

Viser 10 events i Frederikssund Kommune mellem 25. apr. og 24. maj 2019

Frederikssund Kirke Ved Kirken 8, Frederikssund
Koncert med Mads Granum. Der er fri entre.

En hyldest til Jomfru Ane Band

Fre. d. 26. april 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 250 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kaya Brüel synger JOMFRU ANE BAND. Få et genhør med Jomfru Ane bands poetiske og politiske sange fra 70'erne. Kaya, datter af Sanne Brüel fra det oprindelige band, har nøje udvalgt de sange som har en særlig plads i hendes hjerte.

Koncert med Kenny White og Spottiswoode

Lør. d. 27. april 2019, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
Kenny White er en amerikansk sanger/sangskriver, pianist og guitarist fra New York, som gennem de sidste 30 år har arbejdet som studie-musiker, arrangør og producer. Han har gennem tiden arbejdet sammen med blandt andre David Crosby, Linda Ronstadt, Keith Richards og Shawn Colvin, turneret som pianist med Tom Jones og sammen med Marc Cohn skrevet filmmusik til Kevin Costner-filmen 'Message in a Bottle'.

Sideløbende har han udgivet en række fine solo-albums, senest den anmelderroste 'Long List of Priors' (2016).

Som lyriker er han jævnligt blevet sammenlignet med Randy Newman og Leonard Cohen. Tekster, der går fra humoristiske til dybe og tænksomme.

Det er tredje år i træk at Kenny spiller i Danmark.

Læs mere: https://kennywhite.net

Opvarmning

Denne gang er den engelske musiker Spottiswoode med som opvarming.

Spottiswoode er en karismatisk sanger, som i 20 år har stået i spidsen for det amerikanske band 'The Enemies'.

Hans sangskrivning rammer en skønsom blanding af Ray Davies, Tom Waits og Nick Cave.

Spottiswoode spillede et par vellykkede koncerter i København i november 2018 og har netop udgivet CD'en 'Lost In The City', der har fået gode anmeldelser

Dr. Rulles Jazzklinik (SE)

Lør. d. 27. april 2019, kl. 20-23.
Pris: (Entré: Medlem 50 kr., gæst 100 kr. Spisning 110 kr.)
Ejegod Jazzklub i Slangerup Kingoskolen, Strandstræde, Slangerup
De glade svenskere har mange gange optrådt på Snake City Jazzfestival til stor glæde for publikum. Nu træder de op i Ejegod Jazzklub og det bliver en glad aften med stor spillelyst - og dansegulvet vil hurtigt blive fyldt ud.

Forårskoncert

Tir. d. 30. april 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Snostrup Kirke Snostrupvej 10 A, Frederikssund
Hyggelig forårskoncert Jazz med MCE-Trio: Marianne Eriksen, Morten Rolskov Westergaard, guitar og Ole Rasmussen, kontrabas. Du må gerne medbringe dit (ikke-larmende) håndarbejde. Efter koncerten serverer vi et lille glas i kirken.

Dans til Evergreens

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 17.30-22.
Pris: (Entré: kr. 175,-)
Skibby Ældre- og aktivitetscenter Nyvej 7b, Skibby
Brugerrådet i Skibby inviterer til Evergreens med spisning fra kl. 17.30.

Slangerup Mindes Kim Larsen

Lør. d. 11. maj 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 345 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Slangerup mindes KIM LARSEN inklusiv spisning + 80/90er afterparty. Det super skarpe KIM LARSEN Coverband "Midt om Natten" kommer og skaber den fedeste Kim Larsen stemning. Programmet er: 18:00 spisning - Lækker Buffet som vi plejer og kage/Kaffe (Bordbestilling på mail til: bordbestilling@soif.dk) 18:30 stemningsmusik til maden 21:30 - 23:30 "MIDT OM NATTEN" 23:30 - 02:00 DJ holder festen i kog med musik fra 80'erne og 90'erne. Om "Midt om natten" lyder det: Der er her tale om et Kim Larsen-kopiorkester, der i den grad serverer fremragende versioner af de allermest kendte mesterværker fra Gasolin tiden og frem til Kjukken i dag. Numrene er nøje udvalgte, så publikum kan synge med hele aftenen. Lad os tage dig med til en typisk koncertoplevelse med "Midt Om Natten". Dansegulvet er konstant fyldt, og stemningen er høj. Forsanger Poul Nielsen overrasker gang på gang folk med sin stemme, der til forveksling lyder som selveste Kim Larsen, dog uden at være påtaget. Han kan simpelthen ikke gøre for det - han lyder bare som Kong Larsen, når han åbner munden. Også mellem numrene har forsangeren publikum i sin hule hånd. Orkesteret er totalt sammenspillet og leverer den ene fremragende version af de mange hits efter den anden.". Varighed: 8 timer - Flyvere i natten - Sømand ombord - Midt om natten - Jutlandia
Pris: (Entré: 60 kr.)
Brugerrådet, Aktivitetscentercenter Tolleruphøj Roskildevej 160 A, Frederikssund
En stor dansk sanger Bobo Moreno kommer til Tolleruphøj i Frederikssund med pianisten Ole Kock Hansen og bassisten Bo Stief med deres repertoire af bredt udvalgte sange med specielle budskaber og de tre musikers originale fingeraftryk.

Ole Kock og Bo Stief har siden midt i tresserne med deres åbne holdning til musik spillet med de fleste, bla. Miles Davis, Stan Getz, Toots Thieleman, Ben Webster og Sanne Salomonsen.

Trioen har markeret sig stærkt i det danske musikliv med mange koncerter. I august 2010 kom Cd'en "50 ways" og i 2013 udkom Cd'en "Dreamville", begge med positive roser i ind og udland.

Billetter kan købes i Tolleruphøjs reception 6.-10. maj kl. 10-12. Kan også købes via MobilePay 2217 1945 eller via Billetto.
Fås også ved indgangen. Vi har plads til 100
Pris: (Fri entré)
Slangerup Kirke, Sankt Mikaels Kirke Strandstræde 2, Slangerup
Slangerupkoret opfører under ledelse af Ulrich Spahn Klausen værket The Armed Man - A Mass for Peace af Karl Jenkins. Værket opføres i samarbejde med Ensemble Felix, Gustav Søbæk på slagtøj og Annette Spahn Klausen som sopransolist.

Værket har helt klassiske elementer som gregoriansk sang og typiske satser fra den katolske messe og satser, der kræver stor rytmisk præcision. Karl Jenkins komponerede fredsmessen i 1999 til markering af årtusindskiftet og med håb om et fredeligere nyt århundrede. Teksten er hentet fra vidt forskellige kulturer, og messen er tilegnet ofrene i den igangværende Kosovo-konflikt

Forårskoncert med Kammerkoret Viva

Ons. d. 22. maj 2019, kl. 19.30.
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Program for koncerten følger.Gratis adgang.