Kulturhuset Elværket

Kulturhuset Elværket

Ved Kirken 6
3600 Frederikssund
Tlf: 47 38 52 91
Hjemmeside
Åbent: Ma.-fr. kl. 11-16

Primært danner Elværket de attraktive og meget fleksible fysiske rammer om arrangementer foreninger o.an. iværksætter. Huset er brugerstyret med fuldtidsansat daglig leder. Personalegruppen er behjælpelig ved f.eks. opstilling til div. arrangementer. I salen kan gennemføres arrangemeneter med op til 150 sidende. I "caféen" skiftende udstillinger af arbejder fra hovedsageligt lokale amatørerViser 42 events fra/efter 17. okt. 2021

Sammen om kultur

Onsdag den 25. august til onsdag den 15. december 2021, kl. 18 eller 19.
Pris: Fri entré
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Gratis kursus for psykisk sårbare sammen hver med én pårørende/ven over 16 onsdag aftener. Kurset tilbydes i samarbejde med Bedre Psykiatri Frederikssund. Der kræves ikke kreative eller kulturelle forudsætninger, men blot lyst og mulighed for at deltage. På kurset deltager man med følgende
Fællessang - vi synger og træner stemmen sammen og vi vælger vores yndlingssange.
Find ro i dig selv - vil fokusere på afspænding og afslapning, som kan give ro i sindet.
Kunstneriske forløb - kreative workshops med forskellige udtryksformer på Willumsens Museum.

Underviserne er lokale og professionelle kunstnere og undervisere.
Projektet er støttet af Folkeoplysningspuljen 2019, Slots-og Kulturstyrelsen og er derfor gratis for deltagerne.
Målgruppen er psykisk sårbare, som deltager sammen med én pårørende/ven - i alt er der 14 pladser på holdet.
Til forløbet er knyttet en kulturguide, der fungerer som tovholder og deltager alle gange.
"Vi håber med forløbet at give deltagerne et frirum sammen, hvor udgangspunktet er en række fælles oplevelser med sang og musik, afspænding og kunstneriske udtryksformer.
Vi ved, hvor svært det kan være at have psykisk sygdom i familien - og vi håber at kunne skabe et lille åndehul og afbræk i hverdagen med dette forløb, som kan give ny energi og inspiration", siger Lone Jelshøj Hansen, som er kulturguide og tovholder.

Med dette kursusforløb vil vi vise, at aftenskolen er for alle, og at alle kan få glæde af dette fællesskab
Interesserede kan sende en mail til post@fritidsskoler.dk med navn og telefonnr. De vil så blive kontaktet af Lone, som er kulturguide.

Yderligere information kan fås ved kontakt til Lena Becker, skoleleder. DOF Frederikssund Fritidsskole, tlf. 70 20 65 74

Ivalus første sang - De røde heste

Fredag den 22. oktober 2021, kl. 15.
Pris: Entré: 50 kr
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Ivalus første Sang er historien om en lille heltinde, som på forunderlig vis digter sin allerførste sang - og derved redder hele sin familie. Den handler om mod og om, hvordan tingene nogle gange kommer af sig selv, når man har allermest brug for dem.

Bogcafé

Lørdag den 30. oktober 2021, kl. 10-12.
Pris: Entré: 50 + gebyr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Litteratur og løvfald. Mangler du læseinspiration til de lange, mørke efterårsaftner? Så kom med til bogcafé, hvor Lisanne, Line, Mette og Ditte præsenterer et bredt udvalg af bøger, du bare skal læse.

Udover at blive inspireret til gode læseoplevelser kan du deltage i lodtrækning om de bedste af de bøger, der bliver præsenteret

The Corona-go-away-concert

Lørdag den 30. oktober 2021, kl. 18.
Pris: Entré: Voksen: Spisning og koncert 200 kr, Voksen: Koncert alene 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forhåbentlig giver vi coronaen det allersidste, velanbragte spark med denne fest og koncert! Lige siden halloween har vi haft TOTO 'N' THE TOTOS feat. Cundell stående backstage. Utålmodige, støjende, urolige, men så parate til denne vigtige fest.

Aftenens program

Fællesspisning, dernæst går TOTO 'N' THE TOTOS på scenen med et sæt fra bandets TOTO projekt. Efter en kort pause går TOTO 'N' THE TOTOS feat. Cundell i total partystemning med tonsvis af god dansemusik.

Husk danseskoene!
Pris: Entré: Standard 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Lektor,PhD, MSc i biologi, Louise von Gersdorff Jørgensen holder foredrag om CRISPR - genmutationsteknologiens mulighed for at modificere samtlige gener. Der tages bl.a. udgangspunkt i zebrafisk.

Det begynder at blive koldt om fødderne

Onsdag den 3. november 2021, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund

Mariehønen Evigglad - Teatret St. Tv

Fredag den 5. november 2021, kl. 09.30 & 11.
Pris: Entré: 30 kr
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Alle kender Marie. Hun er glad. Evigglad. Bare ikke når det regner! Ingen har ly til Marie som får våde kolde tær. Undtagen Søren selvfølgelig. Men han er så slimet og sneglesnasket. Frit over Halfdan Rasmussens sang af samme navn.

Pink Floyd Aften

Lørdag den 6. november 2021, kl. 18.30.
Pris: Entré: Foredrag + Koncert 235 kr, Koncert 185 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Foredrag med Thomas Ulrik Larsen & Koncert. med Any Colour You Like - A Tribute To Pink Floyd. Der er plads til 100 personer til foredraget, som er unummerede siddepladser. Foredraget hænger sammen med selve koncerten og koster kr. 235,- Efter foredraget trækker man ud af salen, og der vil være en pause på ca. 30 min. Billetter efter først til mølle princippet. (Dørene åbner kl.18.00)

Koncerten er stående og har plads til 250 personer. Pris uden foredrag kr. 185,- Billetter efter først til mølle princippet. (Dørene åbner kl.20.45)

Foredrag + Koncert Kr. 235,-

Koncert Kr. 185,-

Vi glæder os til at se jer - Kom glad :-)

Homepage - Facebook - Video
Pris: Entré: Standard 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Foredragsholder og forfatter,cand.mag. Morten Dyssel holder foredrag om den lange tradition, man finder i litteraturen, for at skildre, hvad der sker, når en fiktiv eller faktisk epidemi bryder ud.

Pernille Wahlgren: Invester i livet

Onsdag den 10. november 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 + gebyr Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Køb aktier og bliv fri. Hvorfor er det vigtigt at investere sine penge i fremtiden? Kom med og få svaret, når forfatter, etnolog og investor Pernille Wahlgren deler ud af sin livsfilosofi, lev & tænk enkelt, der gjorde hende økonomisk uafhængig i en alder af 44 år. Hun fortæller desuden, hvordan man kan planlægge en minipension.

I fremtiden går vi fra fastansættelser til flere freelanceansættelser, og derfor er det nødvendigt at tænke anderledes på sin økonomi. Dermed bliver begreber som livspauser og minipensioner mere relevante