Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 6 events i Randers Kommune mellem 24. maj og 22. jun. 2022

2. Jun Billedkunst

Sangcafé i sognegården

Torsdag den 2. juni 2022, kl. 14.
Dronningborg Kirke, Egholmsvej 8, Randers NØ
Ved kirke - og kulturmedarbejder Anne Dorthe Kunst og organist Jacob Græsholt..
Vis kort
24. Maj Billedkunst

Reflekterende, drømmende, kommunikerende

Lørdag den 30. april til torsdag den 2. juni 2022, kl. 14-17.
Pris: Fri entré
Mellerup Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, Randers NØ
Sæsonens sidste udstilling i Nørhald Kunstforening bliver et synsmæssigt og følelsesmæssigt sansebombardement. Vi har den store glæde at kunne invitere inden for til en udstilling med Betina Jung, som viser et bredt udsnit af den kunst, hun arbejder med..

Betina Jungs malerier fortolker - ofte symbolsk - livets mange dualiteter. I en del af hendes kunst er der fuldt knald på farver og former, og i hendes fortolkning er det i dette univers, mennesker har det sjovt sammen, og hvor alt er muligt. Det er Betina Jungs drømmeunivers.

I en anden del af hendes kunstneriske virke er hun mere reflekterende i forhold til livet. Her kan der nogle gange være en lidt dyster fortolkning, idet krig, naturkatastrofer og klimaændringer inddrages. Materialerne i disse malerier kommer altid fra naturen, og derfor skildres også en stor del af de efterladenskaber, som vi mennesker lader flyde i naturen.

På skulptursiden ses et righoldigt materialevalg: glasfiber, plexiglas, keramik, collage og bronze.

Bl. a. ser vi på udstillingen i Nørhald Kunstforening nogle af Betina Jungs skulpturer "Aalborgensere", som er fem menneskelignende figurer med hver deres personlighed. De er lavet dels i bronze, dels i glasfiber - allei mange forskellige lakeringer.

Ålborgenserne kan ses i fuld størrelse på Stjernepladsen i Ålborg. Her står de som fast inventar i farverige glasfiberlakeringer og er frit tilgængelige til at interagere med, hvilket netop er kunstnerens håb.

Derudover er der et udvalg af forskellige små finurlige skabninger, lavet i keramik. De skildrer Betina Jungs modtræk til al den perfekthed, der hyldes på de sociale medier. Jung hylder det uperfekte: "Vi skal bare skal være os selv og være i stand til at bruge vores fantasi." Det er hendes allervigtigste udgangspunkt.

Nogle af hendes keramikskulpturer har flere ansigter, netop fordi livet rummer så mange facetter.

Endelig rummer udstillingen også mange af Betina Jungs keramikkrukker, som hun ser som en slags "bæger" i livet. Vi har valget, at vi kan fylde krukkerne (livet) med lige det, vi ønsker.

Betina Jung har lavet udsmykningsprojekter både til det offentlige rum, uddannelsessteder og private virksomheder i både ind- og udland. Endvidere har hun i en længere årrække været tilknyttet Monkdogz Urban Art Gallery i New York.

Der er fernisering lørdag d. 30. april kl. 14-16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ. Nørhald Kunstforening byder på en forfriskning, og der vil være musikalske indslag.

Udstillingen kan ses på alle hverdage fra kl. 14 til 17 indtil d. 2. juni
Vis kort
24. Maj Billedkunst

Harald Giersing - modernismens fortællinger

Lørdag den 5. marts til mandag den 6. juni 2022, kl. 10-16.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Maleren, kritikeren og organisatoren Harald Giersing (1881-1927) er en hovedfigur i det tidlige 20. århundredes modernisme. Med 100 år tilbagelagt siden kunstnerens levetid kaster Randers Kunstmuseum fornyet lys over én af dansk modernismens bannerførere..

Harald Giersing blev allerede i sin levetid betragtet som en bannerfører for den unge kunst.

Med 100 år tilbagelagt siden kunstnerens levetid træder de sammenhænge han indgik i og den effekt hans virke som både kunstner og organisator havde på eftertiden stadigt tydeligere frem, når Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum på ny kaster lys over Harald Giersing.

Hvorfor indtog Giersing en så prominent plads som 'fører' for en hel generation i sin egen samtid? Og kan et nyt aktualiserende blik på hans kunst bidrage til en ny forståelse af hans tid og af vores egen tid?

Ved at tage livtag med én af de mest markante skikkelser på det 20. århundredes kunstscene genbesøges ikke kun hans værker, men også de mange eksisterende forståelser og slutninger om kunstnerens liv og praksis og en af de mest eksperimenterende og farverige perioder i dansk kunst
Vis kort
9. Jun Billedkunst

Torsdagsdialog med cykelsmeden og kunsthistorikeren

Torsdag den 9. juni 2022, kl. 15-16.
Pris: Fri entré
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Traditionen tro tager dialogen mellem cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør og kunsthistoriker Lise Jeppesen afsæt i et værk fra museets samling, ligesom Ørsted medbringer en overraskelse fra cykelsmedens baglokaler..
Vis kort
18. Jun Billedkunst

Åbent hus og sommermarked i Galleri Kunstrum

Lørdag den 18. og søndag den 19. juni 2022, kl. 10-16.
Pris: Fri entré
Galleri Kunstrum, Steen Blichers Gade 2, Randers C
450kvm med kunst og kunsthåndværk fra 7 forskellige kunstnere. Hyggeligt og billigt caféområde. Keramik, malerier, blomsterkunst, glassmykker, tegning, papirkunst og -design. Unikke ting og skønne gaveideer i alle prisklasser..

Vi gentager succesen med marked og åbent hus, hvor man kan få lov at se de forskellige kunstneres værksteder og stille spørgsmål. Man kan også blot komme og mærke den gode stemning, snuse rundt i værkstederne og slå sig ned i det lækre caféområde. Der vil være alt fra store malerier, smykker, notesbøger, papirblomster, keramik og kunsttryk.

Vi glæder os til at vise jer vinterens projekter, værker og designs!
Vis kort
24. Maj Billedkunst

Skæve Streger - udstilling med værker af Hans Sandberg (DK)

Lørdag den 30. april til lørdag den 20. august 2022, Mandag-tor 10-16, fre 10-14, lør 10-15.
Pris: Fri entré
GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Malerier og tegninger af Hans Sandberg (1950-2016), der på bramfri og fængslende vis skildrer et liv med skizofreni, angst og ensomhed. Med sine selvbiografiske motiver peger værkerne på et universelt menneskeligt behov for at udtrykke sig..

Kan kunst bidrage til at af-stigmatisere psykiske lidelser? Det spørgsmål rejser den ny udstilling, som åbner på GAIA Museum i april. Tanker og følelser kan ofte være vanskelige at forklare med ord, særligt når man lever med en stigmatiseret psykisk lidelse, som andre kan have svært ved at sætte sig ind i.

For Hans Sandberg, som for mange andre, var kunst en måde, hvorpå han kunne kommunikere med og skabe meningsfulde forbindelser til omverdenen. Netop fordi kunsten spillede en så afgørende rolle i hans liv, var han en yderst produktiv kunstner, hvis værker blandt andet har fundet vej til Den Kongelige Kobberstiksamling på Statens Museum for Kunst.

Hans Sandbergs detaljerige tegninger er udført i blækpen, tusch og akvarel og er kendetegnet ved deres drømmelignende kompositioner, hvor motiver såsom dæmoner og surrealistiske skikkelser, selvportrætter, religiøse symboler og psykedeliske narrativer ofte går igen.

Værkerne giver et ærligt indblik i kunstnerens indre verden, der på overfladen kan virke ukendt eller skræmmende, men som i vid udstrækning er farvet af tanker og følelser som de fleste af os nok kan nikke genkendende til
Vis kort