Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
22/11 2018
GAIA Museum Outsider Art
Lene Bredahls Gade 10
8900 Randers C
Tlf: 86 15 83 38

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4618, Lon 10.0459
Åbent: Ti.-to. kl. 10-16.30, lø. kl. 11-16
Entré: Fri entré

GAIA Museum Outsider Art er et særligt museum med fokus på kunst, der befinder sig uden for den etablerede kunstverden. På GAIA Museum finder du desuden Café GAIA Papaya, en museumsbutk, et indramningsværksted, tre værksteder, der arbejder med kreativt værksted, fotografik og design. Der er også kunstskolen for mennesker med særlige behov samt særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse ved navn GAIA Akademi. GAIA Museum er drevet af ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov


Viser 2 events fra/efter 23. okt. 2019

23. Okt Billedkunst

Akademiets Efterårsudstilling

Lørdag den 7. september til lørdag den 16. november 2019, Mandag-tor 10-16, fre 10-14, lør 10-15.
Pris: (Fri entré)
GAIA Museum Outsider Art,
Lene Bredahls Gade 10, Randers C
GAIA Museum viser værker af kunstnere fra GAIA Akademi. GAIA Akademi er en kunstskole for mennesker med særlige behov, f.eks. udviklingshæmning, autisme eller Downs Syndrom..

GAIA Museum Outsider Art er et særligt museum med fokus på outsiderkunsten. I ord og billeder viser museet kunst skabt af mennesker der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.

Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed og en arbejdsplads for mennesker med særlige behov.

Outsiderkunsten er et produkt af et autentisk skabelsesinstinkt. Den er fri for bevidst kunstfærdighed og har intet at gøre med akademiske standarder, men alt at gøre med lidenskab og lunefulde påfund.

(Roger Cardinal, 1979)
Vis kort
23. Nov Marked/byfest

Julemarked på GAIA

Lørdag den 23. november 2019, kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
GAIA Museum Outsider Art,
Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Oplev det fantastiske julemarked. Markedet bugner af anderledes og farverige ting til juletræet, vinduet, pakkekalenderen, hoveddøren, mandelgaven eller blot til ren og skær fornøjelse - for enhver pengepung..

Hovedparten af tingene er fremstillet af GAIAs medarbejdere med særlige behov. Du kan købe kvalitetsrammer fra rammeværkstedet, smukke postkort og til-og-fra-kort fra medieafdelingen FotoGrafik, molekylestager, fuglehuse og meget andet fra GAIA Design samt unik og utraditionel julepynt fra det kreative værksted.

Café GAIA Papaya disker op med lækker flæskesteg og risalamande, som kan nydes for 75 kr. fra kl. 11.00 og indtil, der ikke er mere i gryderne, og kaffe og æbleskiver/cookies/vaniljekranse til 20 kr.

I museets fantastiske samling kan man gå på opdagelse i outsiderkunsten - en kunst, der ofte er spontan, farverig og humoristisk. Man kan også besøge GAIAs kunstskole, GAIA Akademi, hvor man kan man få et indblik i kunsteleverne og kunstnernes præstationer og blandt andet se, deres fantasifulde juleudstilling.

Motiverne til årets skønne julekort er udvalgt blandt elevernes arbejde, og der er naturligvis også mulighed for at købe et af elevernes originale kunstværker.

GAIA Museum er et specialmuseum for den kunstart, der i Danmark er kendt som outsiderkunst. Denne kunstart bliver skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Museum har en fast kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en socialøkonomisk kulturvirksomhed drevet i samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov.

På GAIA findes en unik museumsbutik, et salgsgalleri, et indramningsværksted, en medieafdeling, kreative værksteder, Café GAIA Papaya samt GAIA Akademi - en producerende kunstskole og uddannelsessted for mennesker med særlige behov.

GAIA er sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst EOA samt initiativtagere til og projektledere på flere EU-støttede projekter med kunstfagligligt og pædagogisk indhold.

I forbindelse med Julemarkedet kan du også møde GAIA Museums Venner, der er en selvstændig frivillig forening med omkring 70 medlemmer, der bakker op om GAIAs aktiviteter og formå
Vis kort