Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
20/11 2015
Randers Kunstmuseum
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Tlf: 86 42 29 22 Fax: 86 43 29 54

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4605, Lon 10.0409
Åbent: Ti.-sø. kl. 10-16. Ons. 10-20.
Entré: Gratis adgang til museets samlinger

Museets samling omfatter dansk og udenlandsk kunst fra ca. 1800 til i dag. Samlingen er især rig på danske kunstneres værker fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, men rummer tillige en alsidig international repræsentation af moderne kunst. Et særligt udstillingsafsnit viser en snes arbejder af Sven Dalsgaard


Viser 13 events fra/efter 28. okt. 2020

28. Okt Blandet/Ukendt

Den jyske Hingst og Dirty Go Clay Band

Lørdag den 26. september 2020 til søndag den 7. marts 2021, kl. 10.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Dirty Go Clay Band har sammen med borgere i Randers lavet heste i ler inspireret af "Den Jyske Hingst" på Østervold. De mange heste, der er blevet til, bliver udstillet som et stort fælles værk på Randers Kunstmuseum..

26. september åbner efterårets store særudstilling "HELEN SCHOU - Monumenternes kvinde", med ét af det 20. århundredes store kvindelige kunstneriske forbilleder, billedhuggeren Helen Schou (1905-2006). En kunstner, der har sat aftryk i dansk kunsthistorie, men særligt huskes for to monumentale bestillingsværker; rytterstatuen af Kong Christian X (1955) i Aarhus og "Den jyske Hingst" (1969) i Randers. Som optakt til udstillingen har kunstnergruppen Dirty Go Clay Band sammen med Randers Kunstmuseum inviteret borgere i Randers til at deltage i skabningen af et stort fællesværk med heste i ler. De mange heste, der er blevet til, bliver udstillet som et stort fællesværk i Kunstlaboratoriet på Randers Kunstmuseum. Værket vil være under proces i hele udstillingsperioden
Vis kort
28. Okt Billedkunst

Helen Schou - Monumenternes kvinde

Søndag den 27. september 2020 til søndag den 7. marts 2021, kl. 10.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Efterårets store særudstilling på Randers Kunstmuseum sætter fokus på ét af det 20. århundredes store kvindelige kunstneriske forbilleder, billedhuggeren Helen Schou (1905-2006)..

Efterårets store særudstilling på Randers Kunstmuseum sætter fokus på ét af det 20. århundredes store kvindelige kunstneriske forbilleder, billedhuggeren Helen Schou (1905-2006). En kunstner, der har sat mange aftryk i dansk kunsthistorie, men særligt huskes for to monumentale bestillingsværker; "Rytterstatuen af Kong Christian X" (1955) i Aarhus og "Den Jyske Hingst" (1969) i Randers, der er den egentlige baggrund for, at udstillingen vises på Randers Kunstmuseum. Med sin placering på Østervold har "Den Jyske Hingst" gennem 50 år været et kendt og elsket vartegn for Randers By. Mange kender skulpturen, men meget få kender kunstneren bag, der som en af få danske kvindelige kunstnere formåede at bevæge sig ind på et traditionsbundet og mandsdomineret kunstnerisk felt, skildringen af heste og ryttere
Vis kort
28. Okt Andet

Laura Illeborg - og andre kvindelige forbilleder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Den 28. oktober bliver der fokus på kvindelige forbilleder i Kulturhuset..

Kom til koncertforedrag med Laura Illeborg - og få oplæg om tre fantastiske kvinder med særlig tilknytning til Randers med dig undervejs! Arrangementet starter nemlig med en vandring rundt i Randers Kunstmuseums samling, hvor du får introduktioner til billedhuggeren Helen Schou, forfatteren Karin Michaelis og kvindesagsforkæmperen Pauline Worm i timerne op til koncerten. En let aftenanretning fra Kulturhusets cafe er inkluderet i billetprisen.

Laura Illeborg har igennem efterhånden tre årtier insisteret på at skrive og udgive sine egne sange. Hun har holdt fast i sin egen helt personlige stil og hun er en af vores væsentligste, nulevende sangskrivere. Ikke mindre end ti albums er det efterhånden blevet til, godt halvdelen i eget navn, og sangene tager altid et nært udgangspunkt, som bredes ud og løftes op. Det være et strejf, en blomst eller en solnedgang, som væves ind i Lauras egne erfaringer og observationer som ung pige, mor eller nu moden kvinde. Laura tager aldrig den store megafon frem, men rammer sine lyttere blidt og skarpt med poesi og eftertanke.

Pauline Frederikke Worm (1825-1883) var datter af sognepræsten Peter Worm og Louise Theodora Petrine Hjort. Tidlig var hun blevet grebet af tanken om kvindernes ligestilling og kæmpede for den indtil det sidste. Pauline Worm var i 1865 den første danske kvinde, der holdt et offentligt foredrag, og udgav senere flere småskrifter, samt talrige artikler og digte i blade og tidsskrifter som varm talsmand for modersmålet, fædrelandet og dets forsvar.

Karin Michaëlis (1872-1950) solgte millioner af bøger i sin samtid og var en verdensdame og velgører i stort format. Hun holdt foredrag for tusinder af mennesker i mange lande, forsvarede de svage, lavede sin egen flygtningelejr og gik personligt op imod Hitler, hvilket kostede hende dyrt. Alligevel har hun været stort set glemt i nutiden, og det skal der laves om på.

Helen Schou (1905-2006) var hverken født eller bosat i Randers, men satte som billedhugger et markant aftryk i Randers med skulpturen Den Jyske Hingst (1969). Som en af få danske kvindelige kunstnere bevægede Schou sig med dette monument og rytterstatuen af Christian den X i Århus ind på et traditionsbundet og mandsdomineret kunstnerisk felt, hvad der vakte stor debat i samtiden.

Oplæggene om Worm, Michaëlis og Schou forestås af hhv. arkivar Tina Knudsen Jensen, Museum Østjylland, cand.mag. Inger Kaad, Randers Bibliotek og museumsdirektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum
Vis kort
28. Okt Andet

Kvindelige forbilleder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17-21.
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Koncert med Laura Illeborg og oplæg om tre fantastiske kvinder med særlig tilknytning til Randers. Billedhuggeren Helen Schou, forfatteren Karin Michaelis og kvindesagsforkæmperen Pauline Worm..

Arrangeret i samarbejde med Spil Dansk, Randers Bibliotek, Randers Arkiv og Randers Kommune
Vis kort
28. Okt Workshop

Tegneworkshop i guldalderen med croquis og musik

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 18-20.
Pris: Entré: 75 kr pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Over tre aftener genoptager tegnelærer og kunsthistoriker Jef Carstens sin tegnekurser i museets sale. Denne onsdag arbejdes der i guldaldersalen og med croquistegning..

Tilmelding fordres. Bemærk: Max. 25 deltagere. Man kan deltage en aften eller alle tre gange. Pris: 75 kr. pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Vis kort
8. Nov Billedkunst

Book en kunsthistoriker

Søndag den 8. november 2020, kl. 10.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Kunne du tænke dig en personlig introduktion til udstillingen "HELEN SCHOU - Monumenternes kvinde" på Randers Kunstmuseum eller har du et spørgsmål om Sven Dalsgaard eller noget helt tredje, så er det nu muligt at booke en kunsthistoriker til en dialog..

Kunne du tænke dig en personlig introduktion til særudstillingen "HELEN SCHOU - Monumenternes kvinde" på Randers Kunstmuseum eller har du et spørgsmål om Sven Dalsgaard eller noget helt tredje, så er det nu muligt at booke en kunsthistoriker til en dialog om et værk, et tema eller andet - helt gratis. Tilbuddet er et alternativ til den traditionelle omvisning, der ikke i kan gennemføres i samme omfang som tidligere pga. retningslinjerne for COVID-19. Ring på telefonen for at booke en tid eller mød bare op i åbningstiden
Vis kort
12. Nov Foredrag

Torsdagsdialoger - Fortællinger i sten og bronze

Torsdag den 12. november 2020, kl. 15.
Pris: Fri entré
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
I forlængelse af særudstillingen HELEN SCHOU og tidens debat om kunst i det offentlige rum sætter cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen fokus på skulpturer. Dagens værk er Mogens Bøggild: Niels Ebbesen, u.å..

Bemærk. Pga. Covid-restriktioner finder Torsdagsdialogerne mellem cykelsmeden og kunsthistorikeren sted i Kulturhusets Store Sal
Vis kort
14. Nov Blandet/Ukendt

Pyrus - Forever på Museum Østjylland

Lørdag den 14. november 2020 til søndag den 3. januar 2021, kl. 10-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
På Museum Østjylland i Randers kan du hen over julen opleve den fantastiske og nostalgiske særudstilling "Pyrus - Forever". Se blandt andet originale kostumer og rekvisitter fra den ikoniske julekalender..

Over 25 år på skærmen

Pyrus tonede frem på skærmen første gang i 1994, og historien om Pyrusander Purlegris, der kom i lære på Rigsarkivet, blev enormt populær. Det blev til hele fire julekalendere, en film og en teaterforestilling for Pyrus, Gyldengrød, Kandis og alle de andre.

Udover kostumer og rekvisitter kan du også opleve finurlige fortællinger og sjove familieaktiviteter, når Museum Østjylland inviterer indenfor til "ramasjang og tju-bang i den".

Der er gratis adgang.

#museumøstjylland #visitranders #visitaarhusregionen

Kontakt: mail@museumoj.dk / +45 87 12 26 00
Vis kort
19. Nov Foredrag

Torsdagsdialoger - Fortællinger i sten og bronze

Torsdag den 19. november 2020, kl. 15.
Pris: Fri entré
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
I forlængelse af særudstillingen HELEN SCHOU og tidens debat om kunst i det offentlige rum sætter cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen fokus på skulpturer. Dagens værk er Sonja Ferlov Mancoba: Maske og figur, 1984..

Bemærk. Pga. Covid-restriktioner finder Torsdagsdialogerne mellem cykelsmeden og kunsthistorikeren sted i Kulturhusets Store Sal
Vis kort
25. Nov Workshop

Tegneworkshop i modernismen - Sven Dalsgaard og den jyske linie

Onsdag den 25. november 2020, kl. 18-20.
Pris: Entré: 75 kr pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Randers Kunstmuseum,
Stemannsgade 2, Randers C
Over tre aftener genoptager tegnelærer og kunsthistoriker Jef Carstens sin tegnekurser i museets sale. Denne onsdag arbejdes der i Sven Dalsgaard salen og med modernismens streg..

Tilmelding fordres. Bemærk: Max. 25 deltagere. Man kan deltage en aften eller alle tre gange. Pris: 75 kr. pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Vis kort