Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 1 event i Randers Kommune mellem 19. aug. og 17. sep. 2022

23. Aug Ekskursion

Jernbanesabotagen i Langå under Besættelsen -ekskursion og foredrag

Tirsdag den 23. august 2022, kl. 16:30.
Pris: Entré: 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Langå station, Bredgade 55, Langå
Kom med på ekskursion og til foredrag om Jernbanesabotagen i Langå under besættelsen. Mødested: gangbroen over Langå Station..

Vidste du, at Langå under besættelsen var centrum for en af modstandsbevægelsens vigtigste sabotageaktioner? En gruppe modstandsfolk sprængte jernbanebroerne, så tyskernes troppetransporter blev standset i 12 døgn.

Vidste du, at man stadig kan se resterne af de gamle brohoveder i landskabet ved Gudenå ved Langå?

Kom og hør Iben Sønderup fortælle og vise billeder og gamle tv-klip med Langå-borgere, der kan huske besættelsestiden.
Du kan også tilmelde dig ekskursion for 125 kr. eller få en samlet pris ved køb af både ekskursion og foredrag for 175 kr., du skal bare gøre opmærksom på det under bemærkninger ved tilmelding. Eller skriv en mail til anth@aof.dk så sender vi girokort på det ønskede. Fortælling på åstedet.

Program:
16.30: Ekskursion fra Langå Station til Den gamle Pladejernsbro (cykelbroen mod Laurbjerg)
18.00: Sandwich kan tilkøbes (ca 50,-)
18.30: Langå Museum fremviser effekter fra besættelsestiden
19.00: Foredrag med Iben Sønderup
Kom med til Den gamle Pladejernsbro og hør Iben Sønderup fortælle historien om de modige modstandsfolk og de spændende begivenheder på selve åstedet. Vi mødes midt på gangbroen over Langå Station kl. 16.30 og går samlet ned til stedet for sprængningen. Iben Sønderup er guide på turen.
Efter gåturen melder sulten sig - og så mødes vi i Bogby8870 kl. 18. Her er der mulighed for at købe en sandwich (Det skal bestilles, enten noteres det i bemærkning ved tilmeldingen eller skriv en mail til ath@aof.dk. Pris ca 50,-).
Kl. 19 holder Iben Sønderup sit foredrag i Bogby8870's nye lokale oven på butikken. Langå Museum vil være til stede med en række unikke effekter fra besættelsestiden, som man kan se på helt tæt hold.

Programmet er et samarbejde mellem AOF Randers, Bogby8870 og Langå Museum.
Iben Sønderup har i foråret 2022 holdt tre foredrag om modstandsbevægelsen i Randers og omegn og har i den forbindelse gravet i fortidens spændende dokumentation. Her er hun kommet i besiddelse af unikt materiale, som ikke før har været fremme.

Hele pakken (eks. mad): 175 kr.

Ekskursion: 125 kr.

Mad: ca. 50 kr.

Foredrag: 75 kr.

Fotograf: Christian Engelbrecht Pedersen
Vis kort