Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 40 events i Randers Kommune mellem 4. mar. og 2. apr. 2024

4. Mar Foredrag

Frikvarter for mænd i Kristrup Sognegård

Mandag den 4. marts 2024, kl. 11-13.
Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ
Frikvarter for mænd henvender sig til mænd, der går hjemme på efterløn eller pension, og som gerne vil mødes med andre og snakke om "den brogede verden"..
Vis kort
4. Mar Foredrag

Min ven vil dø - et indspark i den komplekse debat om aktiv dødshjælp

Mandag den 4. marts 2024, kl. 17-19.
Pris: Entré: 75 kr
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket, Stemannsgade 2, Randers C
Skal vi hjælpe mennesker til at dø, og hvad sker der, hvis vi gør det?.

Aktiv dødshjælp er ikke lovligt i Danmark og det betyder, at mennesker, som ønsker at ende deres eget liv, søger til udlandet, "klarer det selv" eller lider i ensomhed med deres dødsønske - uden at de nødvendigvis får den tilstrækkelige livshjælp

Freja Polonius fulgte i et år sin ven, Preben Nielsen, der efter en arbejdsulykke var lammet fra halsen og ned. Hun ville prøve at forstå, hvorfor han gerne ville dø, og hvorfor vi ikke tillader aktiv dødshjælp i Danmark. Historien er et gribende livtag med den danske holdning til aktiv dødshjælp - og en nu tavs mands endegyldige bidrag til en debat, han insisterede på at deltage i.

Frejas personlige erfaring som ven og vidne til Prebens død belyser behovet for en nuanceret debat om de etiske, juridiske og følelsesmæssige aspekter af aktiv dødshjælp og stiller spørgsmålet: Hvordan skal vi som samfund håndtere denne komplekse problemstilling? Dertil taler Freja også helt generelt ind i det pres, der kan opstå når pårørende er meget udmattede i en traumatiseret situation.

Foredraget er en ekstraordinær fortælling om venskab, frihed og kærlighed, samt om retten til at nægte at tage sin skæbne på sig. Det åbner for en dyb diskussion om livets afslutning og de universelle spørgsmål, der berører os alle.

Freja Polonius har været ved sin ven Prebens side gennem hans sidste tid. Hun har fulgt - og udfordret - hans valg om aktiv dødshjælp, og hun har på helt tæt hold oplevet, hvad der sker med et menneske og dets nærmeste pårørende i dødens venterum. Freja stiller skarpt på aktiv dødshjælp og assisteret selvmords mange facetter og kompleksitet, og hun sætter spørgsmålstegn ved, hvor grænsen for selvbestemmelse går, og om vi i Danmark er dygtige nok til at udøve den nødvendige livshjælp.

Foredraget arrangeres i samarbejde med FOF Randers.

Har du spørgsmål til foredraget kan du kontakte Inger Nygaard Kaad
Vis kort
5. Mar Foredrag

Med saks og kam

Tirsdag den 5. marts 2024, 13:00 - 14:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland, Håndværksmuseet, Kejsergaarden, Lille Rosengård 16, Randers C
Efter 50 år som frisør samler der sig mange historier om frisørfaget. Jens, frivillig på Håndværksmuseet, fortæller om trends og teknikker gennem et halvt århundrede i hårets tjeneste!.

Efter et halvt århundrede som frisør, har der samlet sig mange, mange historier om frisørfaget. Jens, frivillig på Håndværksmuseet, har været i hårets tjeneste i de mange årtier og fortæller denne eftermiddag om trends og teknikker inden for frisørfaget. Hvad var moderne engang, og hvordan har hårmoden udviklet sig.

Snak og humor har bragt Jens tæt på kunderne, og han har gennem årene uddannet adskillige frisørelever.

Frisør-værkstedet på Håndværksmuseet er en af husets mere farverige udstillinger. Denne eftermiddag bliver der rig lejlighed til også at få et godt kig på både Carmen Curlers, parykker og hårkunst fra 1800-tallet i salonen
Vis kort
5. Mar Foredrag

Kirkehøjskole i Laurbjerg

Tirsdag den 5. marts 2024, kl. 10-13.
Laurbjerg Konfirmandstue, Pilevej 1, Laurbjerg, Langå
Preben Kok: "Arvegods - giv visdom videre". Preben Kok er forfatter og tidligere sogne- og sygehuspræst..

Med foredraget vil Preben Kok gøre opmærksom på, hvad man i nutiden kan gå glip af, og som kan være værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer
Vis kort
5. Mar Foredrag

Kristrup Højskoleforening

Tirsdag den 5. marts 2024, kl. 10.30-13.30.
Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ
H.C. Andersens store Jyllandsrejse 1859 ved cand. Mag. I litteraturhistorie og religionsvidenskab Anne Valbjørn Odgaard. At rejse er at leve - det ved vi godt var et mantra for H.C. Andersen..

Hans første egentlige rejse var en lille Jyllandsrejse i 1830, mens den helt store Jyllandsrejse sker i 1859. Da eventyrdigteren som bekendt var flittig dagbogsskriver, kan vi følge ham ret nøjagtigt. Han var i Aarhus, han var i Silkeborg, på Nørre Vosborg, ved Vesterhavet, på Børglum kloster, i Skagen, Aalborg og Randers. Og på turen fra Randers til Bjerringbro forfatter han Jyllands nationalsang: Jylland mellem tvende have, hvor han giver indtryk fra rejsen, samt priser Jylland og de forandringer, der er ved at ske. Hvilken litteratur udsprang ellers af den store Jyllandsrejse? Vi skal på en rejse med Andersen rundt i Jylland midt i 1800-tallet: Et tidsbillede vil blive tegnet, krydret med forfatterens sjove fortællinger, spændende betragtninger og kuriøse anekdoter samt billeder fra tiden, der danner bagtæppe. Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet. Entré kr. 90,00
Vis kort
5. Mar Foredrag

Højskoleeftermiddag

Tirsdag den 5. marts 2024, kl. 14.30.
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
Vis kort
5. Mar Foredrag

Ukraines historie

Tirsdag den 5. marts 2024, kl. 14:30.
Pris: Entré: 60 kr
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
Gunnar Steenberg undersøger og forklarer, men undskylder ikke, Putins politik. Foredraget ledsages af talrige billeder, kort og udvalgte tekster, som bringer tilhørerne tættere på Ukraines historie. Ukraines grænser er jævnligt blevet ændret..
Vis kort
5. Mar Foredrag

Personlighedsforstyrrelse - ængstelig evasiv personlighedsstruktur

Tirsdag den 5. marts 2024, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 50 kr
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket, Stemannsgade 2, Randers C
Hør om personlighedsforstyrrelse fra en faglig og personlig vinkel..

Personlighedsforstyrrelsen, ængstelig evasiv personlighedsstruktur er en af de hyppigst forekomne diagnoser inden for dette felt.
Når man har denne personlighedsstruktur, vil man have tendens til at være følsom over for afvisning og kritik, hvilket skaber en frygt for at knytte sig til andre.

Det gør også, at man har en vedholdende stræben efter anerkendelse og følelsesmæssig varme fra andre.

En fagperson vil føre os ind i diagnosen og fortælle om symptomer og behandling, og Simone vil fortælle om, hvordan hun oplever sit liv med diagnosen

Oplæg af : Fagperson og Simone Hammer, ambassadør i EN AF OS

Pris: 50 kr.

Tilmelding: www.psykinfomidt.dk - under temaaftener.

Foredraget foregår i Kulturhusets sal.

Spørgsmål til foredraget: kontakt Lena Koldsø

Arrangør: Randers Bibliotek og PsykInfo Midt, Region Midtjyllands psykiatriske informationscenter
Vis kort
6. Mar Foredrag

Højskoledage

Onsdag den 6. marts 2024, kl. 10.30-13.30.
Pris: Entré: 70 kr
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Lone Hansen, folkepensionist holder foredraget: "Vejen til mine rødder - jeg er min mors hemmelighed"..

Lone Hansen blev født under krigen af en ung ugift kvinde. Faderen var tysk soldat. Efter forskellige plejeophold bortadopteres hun knap 5 år gammel. Lone finder sine biologiske rødder i Danmark og i Tyskland.

Højskoledagene afholdes i Clemenshuset i Sct. Clemens Kirke hver anden onsdag fra kl. 10.30-13.30.

Dagens program:
10.30 - 11.00: Fællessang fra Højskolesangbogen
11.00 - 12.00: Foredrag
12.00 - 12.30: Frokost (man medbringer selv mad og drikke)
12.30 - 13.30: Foredrag fortsat og / eller debat

Højskoledagene er åbne for alle.

Pris:70 kr. pr. foredrag - eller 300 kr. (kontant betaling) for en sæson (1/2 år). Tilmelding ved mødet til kassereren.

Oplysninger hos formanden Hanne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12
Vis kort
7. Mar Foredrag

Klarsynsaften med Karina Graabæk

Torsdag den 7. marts 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Helligåndshuset, Skolestræde 1, Randers C
Klarsyn - En aften i åndernes selskab. Det clairvoyante medium Karina Graabæk afholder en aften i selskab med den åndelige verden..

Karina formidler kontakt mellem nogle af de kære som ikke længere er hos os i den fysiske verden, og vil stille sig til rådighed for den åndelige verden, bringe os tættere på hinanden, og skabe kontakt mellem den åndelige verden og nogle af de fremmødte i salen.
Der vil, i en atmosfære af kærlighed og respekt, blive givet beviser på den åndelige verdens eksistens, og Karina vil viderebringe beskrivelser af og beskeder fra "afdøde" til nogle fra publikum. En aften med Karina indeholder som altid masser af kærlighed, seriøsitet, god og positiv energi, og der er plads til både latter og tårer.

Karina arbejder til dagligt som clairvoyant, healer og medium med base i Mårslet syd for Århus. Læs mere om Karina på https://karinagraabaek.dk
Dørene åbnes kl. 18.30
Vis kort