Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 51 events i Randers Kommune mellem 16. sep. og 15. okt. 2021

16. Sep Foredrag

Investér i livet - foredrag med Pernille Wahlgren

Torsdag den 16. september 2021, kl. 17-19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Kom til foredrag om at investere med Pernille Wahlgren..

I en alder af kun 44 år kunne Pernille Wahlgren sige sit job op og leve af sine aktieafkast. Kombinationen af investeringer og et minimalistisk forbrug har givet hende stor økonomisk frihed.

Denne aften giver hun gode råd til, hvordan du kan komme i gang med at investere og samtidig få et enklere liv og bidrage til en grønnere verden. Husk papir og blyant, for der er lagt op til, at du går hjem med en plan til, hvordan du kan stå med 250.000 kr. om ti år.

Pernille Wahlgren mener, at aktier handler om fremtiden og om psykologi mere end at være hurtig til at regne.

Hun er cand.mag. i etnologi og kunsthistorie, og hendes budskab er enkelt: Alle kan lære at investere, og det er lettere at investere end du tror. Hun har netop udgivet bogen »Investér i livet - køb aktier og bliv fri« (2020).

Arrangementet arrangeres i samarbejde med Djurslands Bank
Vis kort
16. Sep Foredrag

På sporet af Steen Steensen Blicher

Torsdag den 16. september 2021, kl. 18.30-20.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Spentrup Kirke, Hastrupvej 1, Spentrup
En aften i Spentrup Kirke, Præstegård og Blichermuseet Malvinas Hus ( i samarbejde med Museum Østjylland) Kom med museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen (Museum Østjylland og tidligere tilknyttet Blicheregnens Museum i Thorning) og Sognepræst Peter..

Ulvsgaard i Spentrup, Gassum og Asferg på en rundtur i den ældste del af Spentrup, hvor Steen Steensen Blicher var præst i 23 år og døde i præstegården. Han og hustruen Ernestine ligger begravet på Spentrup Kirkegård. Allerede som barn og ung kom Steen Steensen Blicher i Spentrup Præstegård, hvor farbroderen Peter Daniel Blicher var præst fra 1780-1809. Aftenen byder på fortællinger om den gamle romanske kirke i byen og dens vidnesbyrd om middelalderens teologiske syn på verden. Besøg Malvinas Hus og hør om Blichers litterære og politiske betydning i Danmark, og om hans samtid, som bød på både krig, statsbankerot og nationalromantik. Der vil også være mulighed for at besøge præstegårdens smukke havestue, præstegårdshave og resterne af den svømmesø, som Steen Steensen Blicher lod udgrave, så Rytterskolens elever kunne lære at svømme. Arrangementet en gentagelse af en lignende aften i april 2021, hvor der pga. corona var meget få pladser. I lighed med sidst er arrangementet et tæt samarbejde med Museum Østjylland, tilmelding er nødvendig til Museum Østjylland på tlf.: 87 12 26 00 og
Vis kort
20. Sep Foredrag

Sogneaften Hornbæk sognegård

Mandag den 20. september 2021, kl. 19-21.30.
Hornbæk sognegård, Hornbæk Kirkevej 7, Randers NV
Sophia - den kvindelige visdom Peter Ruge, tidligere sognepræst i folkekirken, nuværende underviser på FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter), retræteleder, foredragsholder mv., kommer og taler om en utrolig vigtig person, som desværre er..

Blevet "glemt" i kirkens historie. Hun blev dømt ude, fordi det feminine ikke var velset i en stærkt patriarkalsk kirke, men dermed er noget meget vigtigt gået tabt. Kom og hør Peter Ruge fortælle om "Sophia" - et kvindeligt guddommeligt væsen, som vi normalt ikke hører meget om i en luthersk folkekirke. Hun hævder at være til før alt det skabte - den plads, vi normalt tilkender Kristus, og hun er levende skabende visdom i alt, hvad der er til. En aften, hvor den naturlige balance mellem Guds maskuline og feminine sider endelig bliver italesat. Alle er velkomne. Kaffe 20 kr
Vis kort
22. Sep Foredrag

Foredrag om De Hvide Busser

Onsdag den 22. september 2021, kl. 19.
Asferg Præstegård, Søndergade 2, Fårup
Foredrag ved Arne Doktor. Foredraget har tidligere været annonceret, men måtte udsættes pga. Corona. I anledning af 75-året for befrielsen inviterede vi i efteråret 2020 til en række foredrag, der på forskellig vis kredsede om 2. verdenskrig..

Vi håber, at dette og det følgende nu vil kunne afholdes. I dette foredrag, som afholdes af Arne Doktor fra Ans, fortæller han om aktionen med De Hvide Busser fra Sverige. Arne Doktor har kendt en af de vognmænd, der deltog i Folke Bernadottes redningsaktion i krigens sidste tid, og i sit foredrag fortæller Arne Doktor om de personlige beretninger, han har fået fortalt af en af de vognmænd, der blev sendt ud som en god ægtemand og far, og som efter et års rædsler vendte hjem som et andet menneske
Vis kort
23. Sep Foredrag

Torsdags-café

Torsdag den 23. september 2021, kl. 14.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Kirken 3 præster står for "Torsdags-caféen" som kan indeholde: Foredrag, oplæsning, hygge, film, sang mm. Hele arrangementet inkl. kaffe/kage er gratis..

Der kan bestilles kirkebil ved henvendelse til kirkekontoret senest kl. 12 tirsdagen før, tlf. 87124110. Alle er velkomne
Vis kort
23. Sep Foredrag

TorsdagsTræf med BogCafé på dit bibliotek!

Torsdag den 23. september 2021, kl. 16.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Randers Bibliotek Øst, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Hør om interessante bøger fra nær og fjern og af mange slags. Bøger, som du ikke vidste, at du manglede at læse!.

Lone Fogh, Dorthe Andreassen og Aase Klith præsenterer deres yndlingsbøger. De fortæller om bøger, som de holder særligt meget af og som har gjort et væsentligt indtryk på dem, de tre kræsne læsere.

Gratis med billetbestilling
Vis kort
23. Sep Foredrag

Anders Straarup

Torsdag den 23. september 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 75 kr/400 kr/1000 kr
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Allierede flyvere skudt ned over Danmark. Lokalt hviler flyveren Bradley i Mindelunden på Randers Nordre Kirkegaard. Generalforsamling før foredrag..
Vis kort
23. Sep Foredrag

Højskoleaften

Torsdag den 23. september 2021, kl. 19.30.
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
Vis kort
27. Sep Foredrag

Mandagsklub " New Zealand - vulkanernes land" v. Martin Ottosen, Nykøbing Mors

Mandag den 27. september 2021, kl. 14.30-16.30.
Sankt Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vis kort
27. Sep Foredrag

Støttekredsen i Kristrup Sognegård

Mandag den 27. september 2021, kl. 14.30-16.30.
Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ
Korshærspræst Stine Tougaard: "Randers på skyggesiden". Stine Tougaard vil fortælle om sit arbejde blandt byens socialt udsatte..

Selvom vi ikke ser det så meget i gadebilledet, er der i Randers mange, som har tunge problemer og svært ved at finde plads i vores effektive samfund. Vi begynder hver gang med kaffebord, som koster 25 kr. Derefter begynder programpunktet, som varer ca. en time. Alle er meget velkomne Overskud fra arrangementerne bliver brugt til at støtte aktiviteter ud fra Sognegården, især børne- og ungdomsarbejdet og julehjælp. Desuden samles ind i en sparegris med det formål at sende pengene til Kirkens Korshærs byarbejde i Randers
Vis kort