Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 37 events i Randers Kommune mellem 20. mar. og 18. apr. 2019

20. Mar Foredrag

Højskoledage

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 70)
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Musikalsk formiddag med Mads Wadmann Pedersen og gæst Kl.12: Fælles frokost og den årlige generalforsamling..

Pris: 70 kr. pr. foredrag- eller 300 kr. for en sæson (1/2 år)

Dagene har følgende forløb:

10.30-11.00 Fællessang fra højskolesangbogen

11.00-12.00 Dagens foredrag

12.00-12.30 Frokost og generalforsamling

Alle interesserede i og udenfor Sct. Clemens sogn er meget velkomne. Tilmelding ved mødet til kassereren. Oplysninger hos formanden Hanne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12anden Hanne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12anne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12
Vis kort
20. Mar Foredrag

Musikalsk formiddag med Mads Wadmann Pedersen og en gæst

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 10.30-12.
Pris: (Entré: 70 kr.)
Sct. Clemens Højskoleforening, Parkboulevarden 15, Randers C
Vis kort
20. Mar Foredrag

Første mand på månen - 50 år efter

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 125)
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Randers, J.V. Martins Plads 1, Randers C
Astrofysiker ved DTU Space, Michael Linden-Vørnle, fortæller om den første månenlanding for 50 år siden og kigger på fremtidsudsigterne for, hvornår der mon igen kommer mennesker på månen..

Første mand på Månen - 50 år efter
I 1969 satte mennesket for første gang nogensinde fod på Månen. Det skete i rammen af NASAs Apollo-projekt, der var en enorm videnskabelig og teknologisk kraftpræstation.

I foredraget vil Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved DTU Space, fortælle om Apollo-projektet og den første bemandede månelanding.

Michael vil både fortælle om de udfordringer, der skulle ryddes af vejen, og om de resultater, der kom ud af projektet. Endelig kaster vi et blik ind i fremtiden med et bud på, hvornår der igen kommer mennesker på Månen
Vis kort
21. Mar Foredrag

Hinduismens Indien

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 60,00 kr.)
Vorup Højskoleforening, Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Tine Elisabeth Larsen cand. theol., rejser stort set hvert år til Indien, hvor hun er tæt på den indiske folkesjæls mangfoldighed. Hun er specielt opmærksom på pigers og kvinders svære livsvilkår. hun berører også kulturelle forhold samt hinduisme m.m..
Vis kort
21. Mar Foredrag

Vorup højskoleforening: "Hinduismens Indien"

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 10.30-13.15.
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Ved Tine Elisabeth Larsen, cand. theol, formand for Dansk-Indisk Børnejhjælp. Entré kr. 60..
Vis kort
21. Mar Foredrag

Torsdagscafé

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 14.30-15.30.
Sct. Peders Hus, Fabersvej 47, Randers C
Missionær Jørgen Bloch kommer og fortæller om præsten og forfatteren Vilhelm Birkedal (1809-1892)..
Vis kort
21. Mar Foredrag

Torsdagsdialog

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om Sven Dalsgaard: Måger ved Skagen Strand, 1968..

Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta
Vis kort
21. Mar Foredrag

Camino og Tapas - et foredrag v/ Eva Michaelsen

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 185)
AOF Randers, Odinsgade 4, Randers C
Camino og Tapas Denne aften er en hyldest til det spanske! Vi indleder med et foredrag om den spanske pilgrimsrute og får inspiration, billeder og praktiske råd ved pilgrim Eva Michaelsen..
Vis kort
21. Mar Foredrag

Lars Christiansen - efter slutfløjtet

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 279,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arena Randers, Fyensgade 1, Randers C
Efter først at have begejstret tusindvis af mennesker i håndboldhaller og ved TV-skærme rundt i Europa, turnerede Lars Christiansen med stor succes for et par år siden landet tyndt med sine enormt underholdende foredrag..

Lars Christiansen er nu klar med et helt nyt foredrag, hvor han lukker op for endnu flere anekdoter - og går helt tæt på! Både i forhold til sin egen karriere, i forhold til sit syn på håndbold-Danmark 2019 og nogle af nyere tids succeser, men også mere turbulente og kontroversielle perioder i dansk håndbold. Noget han som håndbold-kommentator selvfølgelig har været lidt tættere på end de fleste.

Kom med bag kulisserne
Udover masser af sjove håndboldhistorier og kig bag kulisserne ved EM- og VM-slutrunder, den danske og tyske håndboldliga og livet som kendt håndboldstjerne, så åbner Lars også ærligt op for den tid som kommer bagefter! Og ikke mindst det spørgsmål, som rigtig mange store sportsstjerner (nok flere end vi tror) slås med: Hvad så, nu?

For hvordan finder du retning, mening, mål og sammenhæng i dit livs nye kapitel efter den aktive sportskarriere er stoppet. Og harpiks og håndboldsko er lagt på hylden! Og din hverdag og weekender pludselig ikke længere er super-tilrettelagte med træning og kampprogrammer? Og stilheden efter sidste slutfljøt næsten larmer!

Lars lover, at det bliver både hudløst ærligt, men også super underholdende!

Tid til dit spørgsmål
Og så snydes du selvfølgelig heller ikke for Lars'"berømte" og underholdende speed-spørgerunder. hvor du får lov at spørge ind til hvad som helst. Men så også skal kunne tåle et rapt modsvar

5.499 mål for landsholdet og Flensburg-Handewitt
Lars Christiansen er en af de mest succesrige danske håndboldspillere med en utrolig karriere og en lang rekordliste.Allerede som ungdomsspiller opnåede han betegnelsen "verdens bedste". I en periode over 20 år scorede han 1503 mål i 338 A-landskampe, hvilket er suveræn dansk rekord. I det meste af sin karriere spillede han i Flensburg-Handewitt. Her måtte modstandernes målmænd 3996 gange se sig passeret af Lars' finurlige skud. Han blev udnævnt som "årets borger" i Slesvig Holsten, og efter sit stop i klubben blev pladsen omkring klubbens hjemmebane omdøbt til Lars Christiansens Platz. Lars er i dag optaget i sportens Hall of Fame og håndboldekspert på TV2, hvor han deler ud af sin ekspertviden og anekdoter fra en lang og succesrig karriere
Vis kort
21. Mar Foredrag

Generalforsamling derefter fortælling om jøderne i Randers

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Henning Immanuel Hall, sognepræst emeritus fortæller med udgangspunkt i gamle bygninger og gravminder om jøderne i Randers, om synagoger, traditioner mm og længslen efter Jerusalem, der manifesterer sig i dannelsen af det moderne Israel..
Vis kort