Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 45 events i Randers Kommune mellem 18. sep. og 17. okt. 2020

19. Sep Foredrag

"Humor som sjælesorg" - med Anders Bonde

Lørdag den 19. september 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Det lune glimt i øjet og den humørfyldte historie virker ofte opmuntrende på et tynget sind. Humor, kalder vi det, og ordentlig humor er sjældent kun for sjov..

Det er Anders Bonde's påstand, at humor for alvor også er sjælesorg. Emnet belyses med afsæt i det kristne menneskesyn og med udblik til hverdagens humor. Meget naturligt holdes foredraget i causeriets form, hvor netop humoren tjener eftertanken.

Anders Bonde er sognepræst, bonde og provst.

Sct. Clemens kirke byder på kaffe og rundstykker. Arrangementet er gratis
Vis kort
22. Sep Foredrag

Genforeningen 1920 - Da Danmark blev samlet

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 09.30.
Pris: (Entré: 80 kr)
Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, Randers SØ
Ved journalist og forfatter Simon Kratholm Ankjærgaard..

Tilmelding for køb af alle 12 foredrag starter kl. 9.30. Der er kaffe med brød.

Herefter:

Den dramatiske og medrivende fortælling om hvorfor og hvordan Genforeningen i 1920 fandt sted. Det er en fortælling om et intenst og kompliceret politisk spil - med afsæt i de mange engagerede aktører, der helligede deres liv til en sag. Fortællingen tager os blandt andet til København, Berlin, Flensborg, Aabenraa, Paris - og til frontens skyttegrave

Efter foredraget forsøges afholdt den ventende generalforsamling
Vis kort
22. Sep Foredrag

Højskole

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 10.30.
Sct. Mortens Hus, Staldgårdsgade 2, Randers C
De gode historier i Bibelen De gode historier i Bibelen - og den måde, vi møder dem på i det moderne samfund..

Et foredrag, der handler om de fundamentale vilkår for den menneskelige eksistens, som vi kender fra Bibelens historier og (måske?) genkender i biograferne, i radioen og i bøgerne.NB! Start tidspunkt for højskoleformiddag er rykket en halv time så starttidspunkt er kl. 10.30. Dette skyldes, at bestyrelsen har besluttet ikke at starte med at synge fra Højskolesangbogen - for at kunne overholde sundhedsmyndighederne retningslinjer om at holde afstand
Vis kort
22. Sep Foredrag

Mads brügger - fremtids-talks

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.30.
Sognegården ved Dronningborg Kirke, Egholmsvej 8A, Randers NØ
I tilknytning til temaet for årets magasin inviterer vi henover efteråret og vinteren 2020/21 til en række talks med skribenterne bag magasinets artikler, samt et par bonusforedrag og samtaler. I aften kan man journalist, filmmand, forfatter mm..

Mads Brügger - en at hovedkræfterne bag det nu nedlagte Radio 24/7
Vis kort
23. Sep Foredrag

Højskoledage

Onsdag den 23. september 2020, kl. 11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Charlotte Christensen, kunsthistoriker, mag.art, tidl. knyttet til flere kunstmuseer og -institutioner: Guldalderens billedverden Højskoledagene holdes i Clemenshuset hver anden onsdag fra kl. 11.00. Dagens program: 11.00- 12.00: Foredrag 12.00-12.30:..

Frokost (man medbringer selv mad og drikke) 12.30- 13.30: Foredrag fortsat og debat. Bemærk følgende på baggrund af corona: 1) Deltagerantallet er begrænset til max 56 personer- 1 meters afstand overholdes. 2) Der synges ikke. 3) Begyndelsestidspunkt er nu: kl. 11.00- NB ændringen! - 4) Tilmelding ved mødet. Der kan ikke forudbestilles billet, først- til- mølle princippet er gældende. Man må tidligst stille sig i kø til mødet kl. 10.30. 5) Der kan ikke købes sæsonkort, kun billet pr. gang -70 kr. De sædvanlige lovpligtige coronatiltag med at holde afstand, spritte af og lufte ud vil selvfølgelig blive håndhævet. Dertil er det jo en fin mulighed at bære maske. Bestyrelsen følger nøje udviklingen og må løbende forholde sig til myndighedernes anbefalinger. Derfor kan der naturligvis ske ændringer undervejs, så man bedes jævnligt holde sig orienteret på kirkens hjemmeside: www.sct-clemens.dk Praktisk vedr. forårets indbetalinger til fortæring ved den aflyste generalforsamling og /eller den aflyste udflugt: De, der har indbetalt til ovenstående hos Hanne Buchreitz, kan naturligvis få deres penge tilbage. Det sker ved henvendelse til Bente Søndergaard på mail: bente.h.sondergaard@gmail.com eller på tlf. 2170 6513 med oplysning om kontonummer eller mobilepay nummer. Oplysninger hos formanden Hanne Hjørlund, tlf. 4034 4012
Vis kort
23. Sep Foredrag

30 minutters fortælling: Oldtiden kort fortalt

Onsdag den 23. september 2020, kl. 14.30-15.
Pris: (Gratis med tilmelding)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Tag på guidet tur gennem danmarkshistorien i udstillingen Livet ved Fjorden. Turen tager udgangspunkt i seks montrer med ikon-genstande. Fokus er på oldtiden på Randersegnen..
Vis kort
23. Sep Foredrag

Sogneaften - "Sådan blev vi kristne"

Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sognegården ved Dronningborg Kirke, Egholmsvej 8A, Randers NØ
Et spændende og underholdende foredrag om kristendommen med bogaktuelle Naser Khader..

I bogen "Sådan blev vi kristne - en rejse i Jesus' og Paulus' fodspor" rejser Naser Khader til Israel og Palæstina for at få indsigt kristendommen som religion. Oplev et foredrag, hvor Naser Khader rejser i de fodspor, som Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Naser Khader ser nærmere på de konkrete begivenheder, der lagde grundstenene til kristendommen og på de kristne skikke, normer og værdier. Han fortæller, hvordan fortidens begivenheder og mødet med kristendommen har påvirket ham selv og den måde, som vi lever på i dag. Siden Naser Khader tog en masteruddannelse i teologi, har han haft interesse for Biblens historier. En interesse der kun blev større, da han for et par år siden stødte på en bog om apostlen Paulus, som gav ham et helt nyt perspektiv på kristendommen
Vis kort
23. Sep Foredrag

Foredrag i Randers: "Glade Børn og Voksne"

Onsdag den 23. september 2020, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 300 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Foredraget, der giver konkrete værktøjer: Sådan sikrer du dig et godt liv og dit barn en god opvækst. Samtidig får du teknikker til at få det overskud og den energi, det kræver..

Sådan sikrer du dig selv et godt liv og dit barn den bedst mulige opvækst

Du får konkrete værktøjer og idéer til, hvad du kan gøre for at styrke dit barn og skabe en god og tryg hverdag og opvækst. Alle børn har fortjent en god barndom. Samtidig får du meget konkrete teknikker til selv at få det overskud og den energi, som er en forudsætning for at give dit barn en barndom fyldt med glæde.
Hvad du ønsker, skal du få.
Hvad ville du ønske for dit barn og dig selv? Mere glæde, mere selvværd, mere selvtillid, mere ro, mere trivsel, mere..? Du får idéer og metoder til det hele.

Den perfekte forælder?
Som forældre gør vi altid det bedste, vi kan for vores børn. Men det er bare ikke hver eneste dag året rundt, vi har lige meget overskud og energi til vores børn. Derfor er det nogle gange nemmere end andre. Nogle gange lader vi os styre af omstændighederne, andre gange er det os, der styrer verden.
Skilsmisse, arbejde, arbejdsløshed, vrede, irritation, ulykker - ja, listen over alt det, der påvirker os i negativ retning, er lang - og så er overskuddet til den "perfekte" børneopdragelse måske ikke så stort, som vi ville ønske. Oveni er der alle de påvirkninger, dit barn bliver udsat for fra andre børn og voksne.
Lykke, trivsel, glæde, kærlighed - heldigvis er der også rigtig meget godt. Lær på dette foredrag at styrke det gode og tackle det mindre gode.

Hvad handler foredraget om?
Først og fremmest handler det om alle de helt almindelige udfordringer, som forældre og børn oplever, men derudover berøres emner som f.eks. mobning, stressede morgener, hyperaktivitet, manglende koncentration, selvværd, selvtillid, trivsel generelt, sensitivitet, skoleproblemer, de stille piger og drenge, selvopfyldende profetier, betingede reflekser, teenageproblemer, sengetidsproblemer og forældrerollen.

Hvem henvender foredraget sig til?
Foredraget er designet til at styrke dig og din familie, uanset om du er i kernefamilie eller er eneforsørger eller weekend forælder. Foredraget er først og fremmest for forældre, men alle andre er også velkomne.
OBS! Foredraget er kun for voksne og ikke for børn.

Hvem er jeg
Som en af Danmarks mest brugte foredragsholdere har jeg i over 25 år undervist i dansk erhvervsliv for mere end 250.000 danskere. De sidste 7 år har jeg indgående beskæftiget mig med børns selvværd, selvtillid og trivsel. Mine Cd'er for børn er indtil videre oversat til 9 sprog og bruges først og fremmest af helt almindelige forældre, men også med stor succes af børnepsykiatere, børnepsykologer, lærere, pædagoger, sundhedsplejersker, læger og andre fagpersoner i hele verden. Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske med en videregående uddannelse fra Århus Universitet i pædagogik. Jeg er far til 3 voksne børn. Jeg har i 3 år boet i Californien, men er for en periode flyttet tilbage til Danmark. Du har derfor nu mulighed for at høre om mine erfaringer og viden om at skabe optimale vilkår for dig selv og for dit barns opvækst. Foredraget har tidligere været holdt kun med fokus på børnene, men er nu udvidet med ½ time til at omfatte både børn og voksne
Vis kort
23. Sep Foredrag

Kamp må der til - foredrag om børneopdragelse V. Morten Skovsted og Iben Krogsdal

Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.30.
Langå Kirke & Sognegård, Ulstrupvej 30B, Langå
Hvor stort ansvar skal forældre tage for deres børns dannelse som samfundsborgere? Hvilke grænser kan vi sætte for vores børns brug af teknologi?.

Og hvorfor er det så svært at blive enige om, hvilke historiske og grundliggende værdier vi skal give videre til vores børn og unge i dag? Det er nogle af de spørgsmål, som sognepræst og historiker, Morten Skovsted, og ph.d., forfatter og salmedigter, Iben Krogsdal, vil tage op i dobbeltforedraget Kamp må der til
Vis kort
24. Sep Foredrag

Højskoleforeningen

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.30-13.30.
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Norden rundt i 80 dage v. Inge og Kai Hartmeyer - TV-journalist ved TV Midtvest og frue. "Er sammenholdet i Norden en saga blot? - vi jagter den nordiske sjæl..

"Inspireret af den franske forfatter Jules Vernes bog: "Jorden rundt i 80 dage" drog ægteparret på en eventyrlig rejse rundt til de fjerneste nordiske egne for at finde den nordiske sjæl med en ambition om at benytte så mange forskellige transportformer, som det var muligt. Undervejs var de på en ekspedition med det gamle skib Nordstjernen. Rejsen dækkede alle 8 nordiske landområder, som er med i Nordisk Råd. I løbet af foredraget vises billeder fra rejsen
Vis kort