Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
31/10 2019
Randers Bibliotek
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Tlf: 87 10 68 00

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4605, Lon 10.0409

Randers Bibliotek


Viser 65 events fra/efter 28. okt. 2020

28. Okt Workshop

Udsolgt - Hækleworkshop med Gitte Wagtberg

Søndag den 25. oktober til søndag den 1. november 2020, kl. 11.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom i gang med at hækle - eller bliv bedre til det..

Hæklenål kan enten medbringes eller købes hos Gitte.

Du får et nøgle bomuldsgarn og et nøgle uldgarn.

Diverse tilbehør kan også købes hos Gitte.

Det foregår i den blå boks.

Tilmelding nødvendigt.

Vi afholder to workshops d. 25. oktober og 1. november og du er velkommen til at melde dig til begge workshops eller bare det ene.

De to workshops er startskuddet til Hæklesøndage på Randers Bibliotek - hver søndag kl. 11-13 fra 8. november, hvor man kan mødes og hækle i fællesskab - uden tilmelding
Vis kort
28. Okt Foredrag

De uledsagedes Bog

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 16.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Hør de uledsagede flygtningebørns historie..

Forfatter Mads Nygaard har siden juli 2016 hjulpet 52 uledsagede mindreårige flygtninge med at blive genforenet med deres familier. Flere af dem fortæller deres historier i De Uledsagedes Bog (Forlaget Jensen & Dalgaard 2019), som Mads har skrevet sammen med dokumentarist Michael Graversen. Til foredraget vil Mads Nygaard og én af de unge fortælle deres historie.

Bogen har modtaget Benny Andersen-prisen.

Arrangementet foregår i Kulturhusets sal
Vis kort
28. Okt Andet

Laura Illeborg - og andre kvindelige forbilleder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Bibliotek. Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Den 28. oktober bliver der fokus på kvindelige forbilleder i Kulturhuset..

Kom til koncertforedrag med Laura Illeborg - og få oplæg om tre fantastiske kvinder med særlig tilknytning til Randers med dig undervejs! Arrangementet starter nemlig med en vandring rundt i Randers Kunstmuseums samling, hvor du får introduktioner til billedhuggeren Helen Schou, forfatteren Karin Michaelis og kvindesagsforkæmperen Pauline Worm i timerne op til koncerten. En let aftenanretning fra Kulturhusets cafe er inkluderet i billetprisen.

Laura Illeborg har igennem efterhånden tre årtier insisteret på at skrive og udgive sine egne sange. Hun har holdt fast i sin egen helt personlige stil og hun er en af vores væsentligste, nulevende sangskrivere. Ikke mindre end ti albums er det efterhånden blevet til, godt halvdelen i eget navn, og sangene tager altid et nært udgangspunkt, som bredes ud og løftes op. Det være et strejf, en blomst eller en solnedgang, som væves ind i Lauras egne erfaringer og observationer som ung pige, mor eller nu moden kvinde. Laura tager aldrig den store megafon frem, men rammer sine lyttere blidt og skarpt med poesi og eftertanke.

Pauline Frederikke Worm (1825-1883) var datter af sognepræsten Peter Worm og Louise Theodora Petrine Hjort. Tidlig var hun blevet grebet af tanken om kvindernes ligestilling og kæmpede for den indtil det sidste. Pauline Worm var i 1865 den første danske kvinde, der holdt et offentligt foredrag, og udgav senere flere småskrifter, samt talrige artikler og digte i blade og tidsskrifter som varm talsmand for modersmålet, fædrelandet og dets forsvar.

Karin Michaëlis (1872-1950) solgte millioner af bøger i sin samtid og var en verdensdame og velgører i stort format. Hun holdt foredrag for tusinder af mennesker i mange lande, forsvarede de svage, lavede sin egen flygtningelejr og gik personligt op imod Hitler, hvilket kostede hende dyrt. Alligevel har hun været stort set glemt i nutiden, og det skal der laves om på.

Helen Schou (1905-2006) var hverken født eller bosat i Randers, men satte som billedhugger et markant aftryk i Randers med skulpturen Den Jyske Hingst (1969). Som en af få danske kvindelige kunstnere bevægede Schou sig med dette monument og rytterstatuen af Christian den X i Århus ind på et traditionsbundet og mandsdomineret kunstnerisk felt, hvad der vakte stor debat i samtiden.

Oplæggene om Worm, Michaëlis og Schou forestås af hhv. arkivar Tina Knudsen Jensen, Museum Østjylland, cand.mag. Inger Kaad, Randers Bibliotek og museumsdirektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum
Vis kort
29. Okt Andet/Ukendt

Spil Dansk: Koncert og fællessang med Randers Musikskole

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 16-17.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
De dygtige elever fra Randers Musikskole spiller dansk i biblioteksrummet - suppleret med fællessang for alle..

Musikglæden er stor og talenterne mange blandt eleverne på Randers Musikskole. Vi glæder os til at få dem tilbage på scenen til eftermiddagskoncert i forbindelse med Spil dansk-ugen! Undervejs i programmet vil der være fællessange indlagt, så alle kan få rørt stemmebåndene.

Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i uge 44. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale arrangører. Det sker i samarbejde med blandt andre lokale bands, musikkorps, -ensembler og -kor. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt - herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer
Vis kort
29. Okt Andet/Ukendt

Spil dansk: Ensemble Pluma - Nordiske klange før og nu

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 19-20.30.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Yngre klassiske musikere spiller toner fra Norden, som de har lydt de sidste 150 år..

Hvad er 'den nordiske klang' indenfor klassisk musik? Og har den ændret sig med tiden? En måde at finde svarene på er ved at gå på oplevelse i musikken fra dengang og nu i selskab med musikerne fra Ensemble Pluma. Ensemblet, der består af yngre musikere fra den klassiske scene, har bedt to nulevende komponister give et bud på lyden af det nordiske: Britta Byström har budt ind med "Feather Music", mens Ensemble Plumas dirigent, Magnus Plejdrup har komponeret "Bjærg".

Begge værker uropføres ved koncerten, hvor der desuden trækkes tråde bagud i den skandinaviske musikhistorie, idet programmet starter med Edvard Grigs klaverkoncert i a-mol. Aftenens solist er den fremadstormende Jakob Ferdinand Hansen, der til daglig studerer på Det Jyske Musikkonservatorium.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Brug "Køb billet"-knappen her på siden for at booke plads
Vis kort
31. Okt Andet

Hør en historie - højtlæsning for dig og din familie

Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 11.
Pris: Entré: Gratis billetter
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Hør en historie i børnebiblioteket. Ingen tilmelding..

Tag en pause og lyt til en historie. Frivillige voksne læser højt i en halv time af de mange fantastiske historier, der gemmer sig i børnebiblioteket. Bagefter kan du måske låne historien med hjem og læse videre sammen med far og mor.

Historierne vil fortrinsvis være målrettet børn mellem 3-6 år men alle der har lyst til en god historie er velkomne. Der er nye historier hver lørdag
Vis kort
31. Okt Andet

Allehelgen på Randers Bibliotek

Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 11-14.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom og besøg den klamme og uhyggelige hekseskole i Kulturhusets sal. Her er både hekse, spøgelser og kryb. Kom, hvis du tør!.

For de 3-12 årige med voksne i Kulturhusets sal, Randers.

Tilmelding skal ske fra den 16. oktober kl. 9.

Vi overholder naturligvis gældende COVID-19-regler
Vis kort
1. Nov Andet

Brætspil Randers på biblioteket

Søndag den 1. november 2020, kl. 11-14.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom og spil med Brætspil Randers..

Brætspil Randers vil præsentere månedens spil, forklare reglerne, hjælpe folk igang og sætte folk sammen i hold.

Alle er velkomne og deltagelse er gratis. Målgruppen er stort set alle. Brætspil er en fantastisk mulighed for at være sammen med andre på en sjov og hyggelig måde.

Der spilles i caféhjørnet på Hovedbiblioteket.

Vi vil mødes 1. søndag i måneden fremadrettet. Der vil vi præsentere strategiske spil, partygames og helt traditionelle spil, som alle kender. Mange af spillene kan også lånes på biblioteket.

Der er naturligvis sprit til rådighed og vi holder god afstand.

Brætspil Randers står for arrangementet
Vis kort
2. Nov Foredrag

Lokale ord på scenen med Aase Thomassen

Mandag den 2. november 2020, kl. 17.
Pris: Entré: Gratis billetter
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Den lokale forfatter og foredragsholder Aase Thomassen fortæller om sin nye bog "Jeanne d'Arc Heks eller Helgen"..

Aase Thomassen vil fortælle om sin nye bog "Jeanne d'Arc Heks eller Helgen". Med sit kamera har hun og hendes mand rejst i Jeanne d'Arcs fodspor og bogen skildrer i ord og billeder Jeanne d'Arcs liv fra barndom til døden på bålet i Rouen, hvor hun blev brændt 19 år gammel.
Aase Thomassen vil også fortælle om sine andre bøger, hvor flere handler om menneskeskæbner fra egnen omkring Randers. Bøger som "Vi klarede den Karen", "La Norma", Stærke bånd og "Som en fugl på træk".
Der vil også være mulighed for at se hendes bog "Hawai'i Naturens Mesterværk", en bog med flotte billeder fra hendes rejser til de isolerede Hawai'i øer.

Efter foredraget vil der være mulighed for købe og få signeret Aase Thomassens bøger.

Foredraget foregår ved scenen

Det er gratis og man skal ikke bestille billet
Vis kort
3. Nov Andet

Læseøen

Tirsdag den 3. november 2020, kl. 09.30 & 10.30.
Pris: Entré: Gratis billetter fra tir. 20/10 Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Læseø - højtlæsning om rim og remser. Tilmelding nødvendig..

Børnebiblioteket tilbyder en fantastisk mulighed for at få en historie om et emne fra et af læreplanstemaerne.Vi hører historien og dykker ned i teksten, og alle børn får mulighed for at deltage i snakken.

Tilbuddet er for de 3-5 årige, og for at sikre den gode oplevelse og muligheden for dialog, er det grupper af 6 børn, der kan tilmeldes til at få en god historie.

Tilmelding skal ske på www.randersbib.dk fra den 20. oktober kl. 9
Vis kort