Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
31/10 2019
Randers Bibliotek
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Tlf: 87 10 68 00
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4605, Lon 10.0409

Randers Bibliotek


Viser 121 events fra/efter 28. sep. 2022

Hemmeligheden om Randers - usynligt teater på den magiske måde

Lørdag den 18. juni 2022 til lørdag den 18. maj 2024
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Fra 18. juni 2022 og to år frem kan du komme på tur med byens tre store forfattere : Karin Michaëlis, Henrik Pontoppidan og Steen Steensen Blicher..

Det er usynligt teater, og alt du har brug for er en smartphone og et par hørebøffer - det er ganske gratis på tre sprog

Tag ud på denne magiske lydvandring og bliv indviet i Randers største forfatterskaber og i de kræfter, der er i dig selv. Så oplad telefonen, download appen Useeum, der hvor du plejer at hente apps, tag hørebøfferne på - så fungerer det helt af sig selv - nærmest helt magisk.

Din ydmyge følgesvend på rejsen kalder sig Isra og spilles af Bodil Jørgensen. Undervejs møder du tre fantastiske forfattere, der alle kommer fra Randers: Henrik Pontoppidan, Steen Steensen Blicher og Karin Michaëlis. Måske finder du til sidst en hemmelighed?

Vi kalder "Hemmeligheden om Randers" for Usynligt Teater. For det er en oplevelse, hvor du som publikum er aktivt deltagende og selv skaber forestillingen - skridt for skridt. Omgivelserne bliver til din scenografi, og dine tanker og fantasi til scenen.

Turen er på 4,2 km og begynder ved Skt. Mortens Kirke og slutter ved RED FALL på Østervold. Du bestemmer helt selv hvornår, du går turen og hvem, du vil gå den med.

Lydvandringen kan opleves på dansk, engelsk og tysk, og er derfor også en god oplevelse for turister og besøgende fra udlandet. Lydvandringen er for alle over 15 år.

Hovedrollen Isra spilles af Bodil Jørgensen, Karin Michaëlis af Charlotte Munck, Henrik Pontoppidan af Mads Hjulmand og Klaus T Søndergaard og Thomas Leth Rasmussen spiller Steen Steensen Blicher.

"Hemmeligheden om Randers" er skrevet af den tyske dramatiker Petra-Leonie Pichler. Hun har i flere omgange været i Randers for at udforske byen og har fordybet sig i forfatternes værker. Lyddesignet er af Mathias Sørensen fra Kontrafej. Musik af Christian Rohde Lindinger Producent og dramaturg på projektet er Anneline Köhler Juul. Ideen til projektet kommer fra Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek.

"Hemmeligheden om Randers" er et samarbejde mellem Randers Bibliotek, Randers Teater og Randers Kommune.

Tak til alle bidragsydere: Nordea Fonden, Stibo Fonden, Spar Nord fonden, Randers Kommune og Randers Teater.

Har du brug for hjælp til at få hentet appen, så spørg personalet på Randers Bibliotek. Det er også muligt at bestille en guidet tur hos idémageren til projektet Inger Nygaard Kaad. Du kan skrive til Inger på ink@randersbib.dk, hvis du vil med på en tur sammen med hende - er I 10-20 personer kan I bestille en gruppetur ganske gratis
Vis kort

Torsdagsbogen: "Den farlige alder" af Karin Michaëlis

Torsdag den 29. september 2022, kl. 16-17.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Denne gang læser vi "Den farlige alder" af Karin Michaëlis. Inger Nygaard Kaad styrer samtalen..

Torsdagsbogen er en læsegruppe på Randers bibliotek, hvor du har mulighed for at være med, når månedens bog er en du gerne vil læse og snakke med andre om.

Du tilmelder dig hver enkelt gang via vores hjemmeside. Det er gratis at deltage.

Du kan kun bestille en plads til dig selv, da det er vigtigt at vi har alle deltageres kontaktoplysninger i tilfælde af afbud eller aflysninger

Vi sender en mail, når bøgerne ligger klar til dig på biblioteket, hvis du har tilmeldt dig mere end 4 uger før afholdelse.

Du må meget gerne ringe eller maile, hvis du har spørgsmål.

Kontakt:
Louise Boel
Tlf: 8710 6853 / Mail: lb@randersbib.dk

Torsdagsbogens møder finder sted i Den Blå Boks på biblioteket kl. 16-17
Vis kort

Italiensk samtalecafé/Il Salotto italiano

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Benvenuti, qui si parla solo italiano. Vi mødes hver den første lørdag i måneden september - november "per quattro chiacchiere" på Randers Bibliotek..

Her er muligheden for at konversere på italiensk om
 • italienske film
 • bøger
 • opera
 • byfester
 • traditioner
 • byer
 • landskaber
 • turiststeder
 • turistfælder
 • historiske begivenheder
 • berømte kvinder og mænd
 • talemåder og ordsprog
 • madvaner
 • gastronomiske produkter
 • køkkenopskrifter


Der vil også være mulighed for at få lektiehjælp i et rimeligt omfang.

Maria D'Andrea Passilongo, der står bag caféen, er leder af Plida Italian Language Certification Center i København og underviser voksne på FOF i Randers.

Mødet er gratis, men du skal bestille plads på mail til italienskmedmaria@gmail.com
Vis kort
1. Okt Andet

Åben StrikkeCafé på hovedbiblioteket

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom til StrikkeCafé på hovedbiblioteket..

Kom med dine kreative projekter i form af strikketøj eller hækletøj samt dine gode mønstre og ideer med på hovedbiblioteket. Der er hygge og snak, mens vi strikker løs.

Hver lørdag.

På gensyn.

PS. Find kreagruppen på facebook
Vis kort
1. Okt Andet

Historier i hulen

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 11-11.30.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Højtlæsning for dig og din familie..

Frivillige voksne læser højt en halv time af de mange fantastiske historier, der gemmer sig i børnebiblioteket. Bagefter kan du måske låne dem med hjem og læse videre sammen med mor og far
Vis kort
4. Okt Andet

Klog med sprog om efterår

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 09.30-10.15 & 10.30-11.15.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Træd ind i historieboblen. Tilmelding nødvendig..

Børnebiblioteket tilbyder en fantastisk mulighed for at få en historie om et emne fra et af læreplanstemaerne.Vi hører historien og dykker ned i historiens univers, og alle børn får mulighed for at deltage i snakken.

Tilbuddet er for de 3-5 årige, og for at sikre den gode oplevelse og muligheden for dialog, er det grupper af 6 børn, der kan tilmeldes til at få en god historie.

Tilmelding skal ske
Vis kort

Fælleslæsning

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 10-11.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Har du lyst til at prøve at være med til at dele vores umiddelbare undren eller begejstring, når vi læser en novelle og et digt sammen for første gang?.

Vær med i fælleslæsning med Eva og Lena.

Fælleslæsning er blevet en populær måde at tale om litteratur og de tanker der følger med.
Vi mødes hver anden tirsdag i september - november. Du kan deltage en enkelt gang eller alle gangene - det er helt op til dig, hvor ofte du har lyst til at deltage.
Billet bestilles til hver gang, så vi ved, hvor mange tekster vi skal kopiere og hvor meget kaffe, vi skal brygge.
Vi vil sidde i den Blå Boks og læse sammen, og der vil være kaffe og lidt sødt til læsningen.

Der er ikke nogle "rigtige svar" i samtalen om teksterne.
Du kan deltage, hvad enten du er belæst eller ny i litteraturens verden, og det kræver ingen forberedelse at deltage.

Eva og Lena udvælger og læser en tekst højt og skaber rum for fælles samtale. De er uddannede som læseguide.

Vi mødes 5 tirsdage fra kl. 10-11.30.

Tirsdage d. 20.9, d. 4.10, d. 18.10, d. 8.11 og d. 22.11

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Lena Koldsø
Vis kort
4. Okt Foredrag

Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå - samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones..

Den danske fysiker Niels Bohr foreslog i 1913 en model for atomernes opbygning som minder om planeternes kredsløb om Solen i Solsystemet. Bohrs teori blev en forløber for den såkaldte kvantefysik hvis formler er utroligt præcise.

Men der er underlige ting på færde når kemikere og fysikere beskriver atomernes og molekylernes opførsel: dels er de mikroskopiske partikler tilsyneladende flere steder på samme tid indtil vi måler på dem, dels giver målingerne altid tilfældige resultater.

De videnskabsmænd, som skabte teorien i årene 1900-1930, blev aldrig enige om hvordan vi skal forstå kvantefysikkens mere paradoksale sider. Samtidigt med at vi i dag anvender teorien med succes - på alt fra stjerners fødsel og død til mikrochips i computere, smartphones mv. - diskuterer fysikere stadig og intenst kvantefysikkens dybere betydning. Kvantefysikken er "Still Crazy After All These Years", og store internationale forskningsprogrammer arbejder nu mod snedige anvendelser af kvantefysikkens særeste egenskaber i superhurtige kvantecomputere der regner på flere tal på samme tid, og mod nye teknologier til sikker telekommunikation og præcise målinger som benytter særligt skrøbelige kvantetilstande af lys og atomer.

I foredraget diskuterer professor Klaus Mølmer de eksperimentelle observationer og teoretiske overvejelser der førte til Bohrs atomfysik og til kvantefysikkens teoretiske formler. Niels Bohr udtalte at "... hvis nogen siger han kan tænke over kvanteproblemerne uden at blive svimmel, viser det blot at han ikke har forstået den mindste smule af dem.".

Klaus Mølmer vil forsøge at dele ud af sin egen svimmelhed over kvantefysikken, dens vidt forskellige fortolkninger og dens seneste teoretiske og eksperimentelle landvindinger.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort

Morgensang på biblioteket

Onsdag den 5. oktober 2022, kl. 08.30-08.45.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom på Randers Bibliotek og deltag i et kvarter fælles morgensang - en go' start på dagen..

Vi har et bibliotek med en akustik, som er ideel til fællessang, så derfor indbyder vi til morgensang en række onsdagsmorgener kl. 8.30 midt i Randers Bibliotek.

I august til november mødes vi månedligt, og i julemåneden er der morgensang de første tre onsdage.

Vi synger en fire-fem sange, og herefter kan vi gå på arbejde eller ud i verdenen med opladt sind.
Peter Elmelund slår tonen an på guitar og giver sangene en kort introduktion.

Resten af efteråret er datoerne for morgensang onsdagene: 2.11., 7.12., 14.12., 21.12..

Det foregår i Pyramiden
Vis kort
5. Okt Andet

Ordblindedag

Onsdag den 5. oktober 2022, kl. 09.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Uge 40 er nationale ordblindeuge, og det markerer vi på Randers Bibliotek med en temadag om ordblindhed..

Dagen består af spændende oplæg og interessante workshops

Temadagen er delt i tre:

9.00-12.00: For ordblinde elever i 4.-6. klasse og deres lærere/læsevejleder/læseaktører

12.00-15.00: For ordblinde unge fra forskellige uddannelsesinstitutioner og deres lærere/læsevejleder

15.00-18.00: For alle interesserede

Den første del af dagen er forbeholdt ordblinde skoleelever, men fra kl. 15-18 er arrangementet åbent for alle interesserede.

Her kan du blandt andet møde Sanne og Andreas, der har podcasten "Jeg er ordblind", høre interviews med studerende fra lokale ungdomsuddannelser.

Du kan derudover besøge stande med forskellige hjælpemidler til at lette hverdagen som ordblind.

For yderligere information kontakt Signe Winther Brinkmann sb@randersbib.dk
Vis kort