Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
31/10 2019
Randers Bibliotek
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Tlf: 87 10 68 00

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4605, Lon 10.0409

Randers Bibliotek


Viser 124 events fra/efter 29. jan. 2020

29. Jan Andet

Hit med historien

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 09.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Bibliotek. Langå Bibliotek, Bredgade 4, Langå
Lyt til dagens historie..

Børnebibliotekaren læser højt i 15 minutter. Måske finder I inspiration til nye historier I kan læse i børnehaven eller hjemme hos mor og far.

For de 3-6 årige
Vis kort
29. Jan Foredrag

Foredrag med Sarah Engell

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 14-15.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Foredrag med populær YA forfatter..

Sarah Engell er en af de mest markante stemmer inden for realistisk ungdomslitteratur i Danmark i øjeblikket.

Hun brød igennem med den barske roman: '21 måder at dø'. I bogen beskriver Sarah både internetmobning og selvskade.

Sarah Engell er formentlig blevet en populær forfatter, både fordi hun skriver om kontroversielle emner som mobning, spiseforstyrrelser og ensomhed, og også fordi hun formår at skrive i et ungt sprog, uden at det virker påtaget.

Randers Bibliotek tilbyder nu et foredrag med den populære forfatter. Foredraget er til unge mennesker i udskolingen og ungdomsuddannelser samt voksne.

Kulturhussalen, Randers Bibliotek 29.1. kl. 14 - 15.

Det er gratis, men du skal reservere billetter her.
Vis kort

Hit med historien

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 09.30-09.45.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Lyt til dagens historie..

Børnebibliotekaren læser højt i 15 minutter. Måske finder I inspiration til nye historier I kan læse i børnehaven eller hjemme hos mor og far.

For de 3-6 årige i Børnebiblioteket, Stemannsgade
Vis kort
30. Jan Andet

Babymusikleg

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter fra tor. 16/1) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom og syng og leg med din baby. Tilmelding nødvendig..

Med babymusikleg er du med til at give din baby en musisk start på livet. Sammen med biblioteksmusikanten Peter Elmelund synger vi, laver bevægelser til sangene og spiller på rytmeinstrumenter - og gør alt det gode, man kan gøre, for at understøtte den musikalitet, alle børn er født med. Husk tæppe eller dyne!
Der er mulighed for en fælles kop kaffe eller te bagefter.

For de 3-12 måneder.

Tilmelding skal ske på www.randersbib.dk fra den 16. januar kl. 9. Max 3 billetter pr. institution
Vis kort
30. Jan Andet

Aflyst: The Fantasy Fellowship

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 16-17.30.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Læser du fantasy? Kunne du tænke dig at dyrke fantasygenren i godt selskab?. Så er The Fantasy Fellowship lige noget for dig!.

I læsekredsen The Fantasy Fellowship er fantasy-genren i højsædet. Her kan du dele din begejstring for genren med andre fantasy-læsere. The Fantasy Fellowship er en læsekreds for fantasylæsere 18+.

Til første gang læser vi "Bjergtaget - og de blev lokket" af Sidsel Sander Mittet.

Når du har tilmeldt dig læsekredsen, får du en mail fra Pernille Thoustrup Jensen, der oplyser dig om, hvordan du modtager bøgerne og information om den første mødegang.
Mødedatoerne er d. 30/1, 27/2, 26/3, 30/4 og 28/5. Hvis du tilmelder dig til 30/1, er du automatisk tilmeldt de andre gange.

Sidste frist for tilmelding er 3/1-2020.

Læsekredsen mødes i "Michaëlis Lounge", som er et mødelokale på Randers Bibliotek. Pernille Thoustrup Jensen afhenter jer ved skranken i Biblioteket, så vi sammen kan finde vej første gang
Vis kort
31. Jan Andet

Hit med historien

Fredag den 31. januar 2020, kl. 09.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Lyt til dagens historie..

Børnebibliotekaren læser højt i 15 minutter. Måske finder I inspiration til nye historier I kan læse i børnehaven eller hjemme hos mor og far.

For de 3-6 årige i Børnebiblioteket, Stemannsgade
Vis kort

Hør en historie - højtlæsning for dig og din familie

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Hør en historie i børnebiblioteket. Ingen tilmelding..

Tag en pause og lyt til en historie. Frivillige voksne læser højt i en halv time af de mange fantastiske historier, der gemmer sig i børnebiblioteket. Bagefter kan du måske låne historien med hjem og læse videre sammen med far og mor.

Historierne vil fortrinsvis være målrettet børn mellem 3-6 år men alle der har lyst til en god historie er velkomne. Der er nye historier hver lørdag, og du kan også ønske en historie
Vis kort
3. Feb Workshop

Skriveværksted på Biblioteket

Mandag den 3. februar 2020, kl. 14-17.
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Går du rundt med en lille skribent i maven? En lyst til ord? Til at levendegøre tanker og idéer? Dykke ned i sprogets muligheder og skabe en tekst? Så er dette måske noget for dig!.

Biblioteket stiller et lokale til rådighed fra 14 - 17 (se datoerne nederst). Idéen med dette rum har flere funktioner. Dels skal det være et frirum, hvor du kan komme og skrive/læse i fred og ro. Dét afsættes der, som udgangspunkt, plads til i tidsrummet fra kl. 14 - 15.30. Desuden skal det fungere som et sted, du kan komme, med mulighed for at dele dine egne tekster med andre skriveglade mennesker. Lytte, læse op selv samt give og modtage kritik. Måske har du læst en passage i en bog, der ramte dig på en speciel måde, som du har lyst til at dele og diskutere? Hvad skabte denne tekst indeni dig og hvorfor? Du er nysgerrig efter andres tanker? De er nysgerrige efter dine!
Der vil ikke blive stillet krav til den enkeltes tilstedeværelse. Du behøver ikke sige noget, hvis du ikke har lyst. Du kan komme alene for koncentrationen om at skrive/læse, du kan dukke op til tekstsamtalerne (som udgangspunkt fra 15.30 - 17.00) , lytte, tale med, eller du kan deltage i det hele præcis som det passer til dig, dine behov og ind i din hverdag.

Der er ikke nogen krav til de genrer, du beskæftiger dig med. ALT og ALLE er velkommen! Vores udgangspunkt er SKRIVELYSTEN. Skrivning er en proces. Der er ingen endegyldige svar på, hvad der er godt eller skidt. Der er holdninger. Der er kreativitet. Der er lysten til og behovet for ORD!

Vores håb er, at dette "frirum", med dets åbenhed og nærværets fællesskab, kan bidrage til at styrke skrivelysten, glæden, dine fortællinger og måske modet til at hive nogle g(l)emte tekster op fra skuffen.
Vi begynder første gang mandag d. 2. september fra 14 -17. Derefter vil datoerne være: mandag d. 7. oktober, mandag d. 4. november, mandag d. 2. december, mandag. 6. januar, mandag d. 3. februar, mandag d. 2. marts, tirsdag d. 6. april, mandag d. 4. maj samt mandag d. 8. juni!

SPØRG EFTER LOKALE VED SKRANKEN!
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til enten Ina Nørskov på tlf. 51980024 eller til Lars Høj Klysner på tlf. 28742507 (tovholdere).

Håber vi ses!
Vis kort
4. Feb Andet

Åben StrikkeCafé på dit bibliotek!

Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 14.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Bibliotek. Randers Bibliotek Øst, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Kom til StrikkeCafé på tirsdage i lige uger..

Tag strikketøjet eller hækletøjet samt dine gode mønstre og ideer med til Randers Bibliotek Øst. Der bliver mulighed for en god snak om modeller, mønstre, garner og strikketeknikker, mens pindene gløder, og trøjerne vokser.
Vi er klar med kaffe og te.
Del viden om og få inspiration til forårets håndarbejder!
Vis kort
4. Feb Foredrag

Einsteins relativitetsteori (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek,
Stemannsgade 2, Randers C
Einstein lagde med sin relativitetsteori fundamentet for meget af den moderne fysik. Hør om at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber og om de tilsyneladende paradokser som relativitetsteorien behandler - fx det såkaldte tvillingeparadoks..

Professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin 'specielle relativitetsteori' og præsenterede dermed en teori der siden er blevet undersøgt i stor detalje - såvel teoretisk som gennem eksperimenter. På trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Du får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

Du vil også få præsenteret en række af teoriens tilsyneladende paradokser - som fx det såkaldte tvillingeparadoks og stangspringerparadokset - sammen med deres løsninger. Tvillingeparadokset betyder fx at den danske astronaut Andreas Mogensen nu har forlænget sit liv med et kvart millisekund. Sådanne "paradokser" er dermed eksempler på udfordringer til teorien der har vist sig at have den modsatte effekt som en klar understøtning af den.

Du vil blive introduceret til hvordan det såkaldte ækvivalensprincip kan føre os til indsigt i Einsteins 'generelle relativitetsteori' der viser os at lysets bane gennem rummet er krum og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort