Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
21/6 2023
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Tlf: 87 10 68 00
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4605, Lon 10.0409

Randers Bibliotek


Viser 113 events fra/efter 27. okt. 2024

27. Okt Andet

Randers Biblioteks Mandeklub efteråret 2024

Tirsdag den 10. september til tirsdag den 3. december 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Så er datoerne for efteråret 2024 klar!.

Stedet, hvor vi mænd mødes til en uformel snak, hører spændende foredrag fra "Dagens Mand", drikker en kop kaffe og synger et par sange.

Efterårets datoer er

10.9. Om kunstig intelligens. Ved informationsspecialist Emil Asani, Randers Bibliotek
24.9.
8.10. Borgmester Torben Hansen
22.10.
5.11.
19.11.
3.12.

Alle dage starter vi kl. 10, og vi er færdige til kl. 12.

De forskellige oplægsholdere offentliggøres løbende.

Der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe.

OBS: Du skal kun tilmelde dig første gang, så er du automatisk tilmeldt efterårets syv gange. OBS: Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig endnu!

Kun for mænd!

Forårets program så sådan ud:

23.1 Michael Gonzalez, Turbinen, Værket

Michael Gonzalez er musikansvarlig på Randers-spillestedet Turbinen, hvor han blandt andet lægger det musikalske program for de musikalske oplevelse, publikum kan opleve. Ud over at skaffe musik til Randers' kvalitetsbevidste koncertpublikum, har han i mere end 16 år arbejdet som musikjournalist og -anmelder. Han har interviewet kunstnere fra Sting og Robbie Williams til Taylor Swift. Herudover har han skrevet den officielle biografi om The Savage Rose i samarbejde med Annisette, og sidste år udkom hans anden bog, der går i dybden med Anne Linnets første album om Marquis de Sade.

Michael fortæller:
"Dagens emne er kærligheden til musikken, og jeg vil fortælle om, hvordan min egen vej ind i arbejdet med musik har været. Hvordan det har været at skrive om og med nogle af de helt store kvindelige skikkelser i dansk musik og om hvordan det er at arbejde på Turbinen. Og så tager jeg hjertens gerne imod spørgsmål fra publikum og besvarer dem på bedste vis. Man er også velkommen til at byde ind med forslag og ønsker til Turbinens program."

6.2 David Riddell, Randers Kammerorkester

David Riddell er født i Elgin i Skotland. Han har studeret musik i St. Andres, Edinburgh, og i London. I dag er han kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera og musikchef for Randers Kammerorkester. Han vil fortælle om sin vej hertil fra det skotske, og derefter vil han fortælle lidt om Skotlands bjerge og hans erfaring som "Munro bagger".

12.3 Jens Hansen, Et liv med fart og flæsk

Formel 1-kommentator og pressechef i Danish Crown, Jens Hansen fortæller om sin karriere og en hverdag med to jobs, hvor det ene er i orkanens øje for journalisternes spørgsmål hos Danish Crown i Randers sydlige udkant og det andet er i kommentatorboksen hos Viaplay og TV3+ til alle sæsonens 24 F1-løb. Der vil også blive lejlighed til at stille spørgsmål.

19.3 Christian Koudahl Bach, Operaen i Randers

Bagmanden bag den succesfyldte "Operaen i Randers" vil fortælle om baggrunden, intensionerne og den mulige fremtid.

2.4 Bent Martinsen, tidl præst i Sct. Mortens Kirke

Denne dag drejer det sig om Sct Mortens Kirke - kunsten og historien.
Bygningen, dens inventar og kunstsamling fortæller kirkens historie. Bent Martinsen vil forbinde det lokale med den nationale og internationale kirke, dens kultur og kunsthistorie.

16.4 Jesper Bækgaard, Museum Østjylland

Museum Østjyllands chef Jesper Bækgaard har opkaldt sit arbejdsværelse efter forfatteren C.S. Lewis, som især er kendt for sine eventyrlige fortællinger om landet Narnia. Narnia-bøgerne var, sammen med C.S. Lewis' gode ven J.R.R. Tolkiens bøger om Midgaard, nogle af de første bøger i fantasygenren. C.S. Lewis har dog skrevet i stort set alle genrer, og beskæftiger sig især med etiske og religiøse spørgsmål. Jesper Bækgaard vil fortælle om C.S. Lewis liv og forfatterskab og vil særligt dykke ned i hvad C.S. Lewis skriver om venskaber og kærlighed.

30.4 Uffe Hvidkær

Uffe Hvidkær er stifter og forperson for borgertænketanken Europe Dialogue, der vandt EU's Borgerpris i november 2022. I sit foredrag fortæller Uffe om, hvordan Europe Dialogue kom til verden, hvor EU står lige nu i en tid præget af store forandringer i bl.a. forsvars- og sikkerhedspolitikken, klimaet, EU-udvidelser og migrationsudfordringer, og ikke mindst hvilken fremtid EU går i møde med valget til Europa-Parlamentet i juni 2024 og det danske EU-formandskab i 2025.

Foredraget er støttet med tilskud fra Europanævnet.

14.5 Jakob Tøtrup Kjærsgaard, frivilligkoordinator, Randers

Kom til spændende foredrag med historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard, som har arbejdet på Utah Beach Museum. Hvis man står ved Normandiets kyst i dag, er det ikke svært at forestille sig, at synet af de tusinde og atter tusinde skibe, der i morgentågen den 6. juni 1944 mødte de tyske soldater, må have været skræmmende. Omkring 800 danske krigssejlere og ca. 50 danskere i andre allierede værn deltog.

Hjemkomst og eftervirkninger af krigen tog hårdt på flertallet af krigsdeltagerne og specielt krigssejlere, og i mange år efter krigen led de danske sømænd et politisk svigt af nærmest historiske dimensioner. På 70-årsdagen for D-dag i 2014 var Danmark for første gang officielt repræsenteret ved mindehøjtideligheden i Normandiet, og dermed blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Danmark under Anden Verdenskrig.

Dannebrog vajer nu sammen med flagene fra de øvrige allierede nationer, og det kan vi takke de danske krigssejlere for. Ved 80året for D-dag i 2024 vil et nyt mindesmærke, som hylder de danskere der deltog i invasionen, blive afsløret.

Kom og hør historien om denne del af anden verdenskrig ved Jakob Tøtrup Kjærsgaard - som bor i Randers.

Venlig hilsen

Henrik G, Peter E og Erik L
Vis kort
28. Okt Klassisk

Klub Klassisk: Benjamin Britten - Sinfonia da Requiem

Mandag den 28. oktober 2024, kl. 16.
Pris: Entré: 0,0 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket. Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
En krigsførende magt glemte at gøre sin research og bestilte et symfonisk storværk hos en glødende pacifist. Historien er krøllet, men musikken er smuk - og du kan høre begge dele i oktober måneds Klub Klassisk..

I 1939 - mens krigstrommerne buldrede i både nær og fjern - blev den engelske komponist Benjamin Britten (1913-1976) kontaktet fra officielt hold fordi en fremmed, ikke-navngivet magt skulle bruge et vægtigt orkesterværk til en stor national fejring. Britten, der fra en ung alder havde været overbevist pacifist, sagde ja til opgaven på den betingelse, at modtageren ikke måtte forestille sig et færdigt værk, der i sin stemning kunne støtte op om nogen form for national-militant patriotisme.

Som en af kulturhistoriens større ironier viste den fremmede sig magt at være Japan, der stod overfor at fejre kejserdømmets 2600-års jubilæum, samtidig som det førte angrebskrig på det kinesiske fastland. Udover det besynderlige i at Britten som udtalt krigsmodstander overhovedet blev kontaktet i første omgang, gik der siden kludder i kommunikationen mellem ham, det officielle Storbritannien og de japanske myndigheder. I sidste ende var komponisten ved at blive sagsøgt fra japansk hold for at have fornærmet både kejseren og folket med det færdige værk, der på alle måder blev fundet upassende.

I oktober måned kan du blive introduceret til Benjamin Britten og høre værket og hele historien bag det. Randers Biblioteks musikformidler, Mik Stegger, guider til musikken og dens baggrund, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til genren.

Der er altid kaffe på kanden i Klub Klassisk, der foregår i Kulturhusets sal. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden
Vis kort
28. Okt Workshop

Skrivefællesskab på Randers Bibliotek

Mandag den 28. oktober 2024, kl. 16.30-18.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Skriver du? Eller vil du gerne i gang med at skrive? Så kom med i Skrivefællesskabet på Randers Bibliotek!.

Her kan du møde andre skriveinteresserede og få inspiration, fællesskab og sjove skriveøvelser.

Skrivefællesskabet er for alle voksne. Du er velkommen uanset, hvilken type tekster du skriver eller gerne vil skrive, om du er nybegynder, erfaren eller bare nysgerrig.

Skrivefællesskabet forløber over 4 gange i efterårshalvåret. Du er velkommen hver gang, flere gange eller til bare lige at kigge ind en enkelt gang for at se, om det er noget for dig.

Vi mødes kl.16.30-18.30.

Denne gang, mandag d. 28.10., står Chanett Dichman Karlsen for skriveøvelserne. Chanett er deltager i skrivefællesskabet og har udgivet digtsamlingen "Dage med Job". Chanett er inspireret af lyrikkens performative aspekter og spoken word. Kom og vær med - det bliver fedt!

Du bedes medbringe computer til Chanetts workshop.

Vi lægger op til, at deltagerne i skrivefællesskabet indbyrdes diskuterer deres tekster, skriveproces og -drømme og hjælper hinanden med feedback og lignende. Derfor har Skrivefællesskabet også en Facebookgruppe: "Skrivefællesskabet på Randers Bibliotek".

Fra bibliotekets side vil vi gerne understøtte, at Skrivefællesskabet på sigt bliver drevet af jer deltagere - lad os snakke om hvordan løbende!

Vi mødes i Den Blå Boks på Randers Bibliotek.

Mødegange:
Mandag d. 23. september
Mandag d. 28. oktober
Mandag d. 25. november
Mandag d. 16. december

Biblioteket byder på en kop kaffe/te. Medbring meget gerne din egen kop.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Mai Kordelin Paulsen på mkp@randersbib.dk eller 87106837.

Jeg glæder mig til at se dig!
Vis kort
30. Okt For børn

Småbørnsrytmik på Kristrup Bibliotek

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 09.15-10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket. Kristrup Bibliotek, Kristrupvej 68, Randers SØ
Livsbekræftende musikalsk samvær, hvor alle kan være med. Tilmelding nødvendig..

Vi får besøg af den engagerede musikpædagog Birgitte Debel Krag, der medbringer spændende ting i sin kuffert.
For de 0-4 årige
Vis kort
30. Okt Baby/barsel

Fars Lounge

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Er et uforpligtende fællesskab for alle fædre med børn i alderen 0-1 år..

Du kan komme når det passer dig, og sover dit barn, så kom og få en snak med de andre fædre.

Tilbuddet er både til dig, der er på barsel og dig, der bare tager en dag sammen med dit barn
Vis kort
30. Okt Andet

Repair Café Randers

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 14-16.30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
I bæredygtighedens navn kan du få hjælp til at få repareret dine huller i sokkerne, brødristeren eller limet knoppen på bordflagstangen inden det ryger i skraldespanden..

Kig forbi, hvis du har ting, som du ikke selv kan fikse i Repair Caféen på Randers Bibliotek i "Den Blå Boks".

Repair Caféens mål er hjælpe til med de små reparationer, der kan give brugsgenstande en længere levetid. I Repair Caféen møder du vores fingersnilde frivillige, også kaldet 'fixere'. I vil i fællesskab undersøge, om I kan reparere din medbragte ting, som er i stykker. Reparationerne kan være mange; en ødelagt oplader, en flænge i trøjen, hul i sokken, børnenes fjernstyrede bil eller brødristeren, der er stået af.

Vi glæder os til at se jer og sætte skub i reparationerne!

Repair Caféen holder åben den første og sidste onsdag i måneden kl. 14-16.30 og har til huset i "Den Blå Boks" på Hovedbiblioteket.

Kontakt Lena Koldsø eller Susanne Vestergård, hvis du har spørgsmål til caféen.

PS. Tøjet skal være rent
Vis kort

Eftermiddagssang med højskolesangbogen

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 16.30-17.15.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom og lær nogle af de nye sange i højskolesangbogen. Vi skal både synge sangene og høre om deres forfattere og tilblivelse..

I november 2020 udkom den 19. udgave af højskolesangbogen med i alt 601 sange. 151 af dem er nye.

Biblioteksmusikant Peter Elmelund vil sammen med sangglade kolleger præsentere nye og gamle sange fra Højskolesangbogen, når Randers Bibliotek hen over fem onsdage byder på fællessang.

Hver gang synger vi både kendte sange og nogle af de nye.

Efterårets eftermiddagssangsdatoer er følgende onsdage
28.8., 25.9., 30.10., 27.11., 18.12.

Der er fri entre og ingen tilmelding. Og der er kaffe på kanden!
Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Peter Elmelund
Vis kort
30. Okt Foredrag

Udsolgt - emma Holten: Værdien af omsorg

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 18-20.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Hvad er er menneske værd?.

Økonomiens sprog er overalt. Når politikere, chefer og økonomer siger, der "ikke er råd" eller noget "ikke kan betale sig," lyder det faktuelt og uangribeligt for de fleste af os. Men værdi er ikke enkelt at måle. Slet ikke værdien af omsorg. Emma Holten har skrevet bogen "Underskud" om alt det, vi tager for givet, udpiner og mister, når vi ikke kan måle dets værdi.
Hvordan er samfundet kommet frem til at værdisætte mennesker og deres ageren? Og sætte det i forhold til, hvordan man taler om handicap og de mennesker, som har et handicap? Der er opstået et meget nedladende sprog omkring handicappede i vores samfund; som når man siger, at specialskolerne stjæler pengene fra normalområdet og dermed er skyld i mistrivslen i almenskolen.
Arrangementet finder sted i Kulturhusets sal.
Har du spørgsmål kan du kontakte Lena Koldsø
Arrangeret af Landsforening Autisme Kreds Østjylland og DH's lokalpujle og Randers Bibliotek.

Om foredragsholderen: Emma Holten (f. 1991) er feministisk aktivist og kønspolitisk konsulent. I 2014 skabte hun projektet CONSENT om sine egne erfaringer med digital seksuel vold. Hun har arbejdet med en række emner; herunder magt på arbejdspladsen og feminisme i kunst og litteratur. Siden 2019 har hendes primære fokus været feministisk økonomi. Bogen "Underskud" udkom i maj 2024
Vis kort
31. Okt Baby/barsel

Babymusikleg

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 10-10.30.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Kom og syng og leg med din baby. Tilmelding nødvendig..

Med babymusikleg er du med til at give din baby en musisk start på livet. Sammen med biblioteksmusikanten Peter Elmelund synger vi, laver bevægelser til sangene og spiller på rytmeinstrumenter - og gør alt det gode, man kan gøre, for at understøtte den musikalitet, alle børn er født med. Husk tæppe eller dyne!
Der er mulighed for en fælles kop kaffe eller te bagefter.

For de 3-12 måneder
Vis kort

Torsdagsbogen

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 16-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket,
Stemannsgade 2, Randers C
Vi læser Nobelprismodtagere. Denne gang læser vi "Noget jeg gerne vil sige" af Alice Munro. Rebecca Munk Jepsen fra biblioteket styrer samtalen..

Er en læsegruppe på Randers bibliotek, hvor du har mulighed for at være med, når månedens bog er en du gerne vil læse og snakke med andre om.

Du tilmelder dig til hver enkelt gang via vores hjemmeside. Det er gratis at deltage.

Du kan kun bestille en plads til dig selv, da det er vigtigt at vi har alle deltageres kontaktoplysninger i tilfælde af afbud eller aflysninger

Vi sender en mail, når bøgerne ligger klar til dig på biblioteket, hvis du har tilmeldt dig mere end 4 uger før afholdelse.

Du må meget gerne ringe eller maile, hvis du har spørgsmål.

Kontakt:
Louise Boel
Tlf: 8710 6853 / Mail: lb@randersbib.dk

Torsdagsbogens møder finder sted i Den Blå Boks på biblioteket kl. 16-17
Vis kort