Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 183 events i Randers Kommune mellem 13. maj og 11. jun. 2021

20. Maj Andet

Babymusikleg

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 10-11.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Kom og syng og leg med din baby..

Med babymusikleg er du med til at give din baby en musisk start på livet. Sammen med biblioteksmusikanten Peter Elmelund synger vi, laver bevægelser til sangene og spiller på rytmeinstrumenter - og gør alt det gode, man kan gøre, for at understøtte den musikalitet, alle børn er født med. Husk tæppe eller dyne!
Der er mulighed for en fælles kop kaffe eller te bagefter.

For de 3-12 måneder.

Tilmelding skal ske fra den 6. maj kl. 9.

Da retningslinjerne for ny Coronavirus har det med at ændre sig løbende, tager vi forbehold for ændringer i vores arrangementer
Vis kort
20. Maj Foredrag

Musikken fortæller historie

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 14.45-15.30.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
"Musikken fortæller historie" - Klassisk lytteklub for de 6-10 årige..

Klassiske musikere fra Randers Kammerorkester og biblioteksmusikanten Peter Elmelund er gået sammen for at fortælle musikkens historie - i børnehøjde - gennem ord og toner på fire torsdage i efteråret. Her bliver både noget om Carl Nielsen, H.C. Andersen, Halfdan Rasmussen og en masse andet.

Tilmelding skal ske
Vis kort
20. Maj Andet

TorsdagsTræf med pileflet på dit bibliotek!

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 16-18.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek Øst, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Vær med når Margit Halkjær Kristensen fletter pilegrene til mejsekugle-kræmmerhus, til ophæng i haven til de små fugle..

Margit Halkjær Kristensen besøger det lille bibliotek i Dronningborg. Hun viser, hvordan man fletter pilegrene til foderpladser for de små fugle, og hvordan små skulpturer bliver til.

I bibliotekets montre udstilles modeller og færdige arbejder til inspiration samt materialer og redskaber.

For et beskedent beløb kan man købe materialer til "prøv selv" aktivitet med pilegrene, og du har mulighed for at lave dit eget mejsekuglekræmmerhus.

Bøger om pileflet er fundet frem og kan lånes med hjem.

Få en god snak om kreative ideer og fine tips over en kop kaffe eller te!

Arrangementet bliver afholdt udendørs, på Bibliotekets udeområde, så sørg for god påklædning - og Margit sørger for materialerne og redskaberne, der skal bruges
Vis kort

Gospel drop-in

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 17.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Drop in til en omgang livsbekræftende gospel, hvor glæden for musik og samvær går op i en større enhed. Vi mødes den 2. torsdag i måneden efter fyraften. Der kræves ingen musikalske forudsætninger for at deltage, kun lysten til at synge sammen med andre..

Repertoiret vil være iørefaldende gospelsange, bl.a. fra "Afro-American Gospel and Spiritual" tradition, der er hurtige at lære. Gratis - tilmelding er ikke nødvendigt
Vis kort
20. Maj Andet

Rundvisning på Hørning Kirkegård

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 19.
Hørning Kirke, Præstedalsvej 10, Hørning, Randers SØ
Med efterfølgende kaffe..
Vis kort
13. Maj Blandet/Ukendt

Glaskunst - form og farve

Onsdag den 14. april til torsdag den 20. maj 2021, kl. 0-24.
Pris: Fri entré
Mellerup Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, Randers NØ
I Nørhald Kunstforening er vi glade for at kunne præsentere Anne Flohrs værker i en virtuel udstilling i perioden 14. april til 20. maj..

Fra barnsben har glaspuster Anne Flohr været kreativ. Hun har tegnet, malet, bygget, syet - ja, brugt sine hænder til alt muligt, fordi hun iboende havde en sans for form og farve.

På Aalborg Kunstskole dygtiggjorde hun sig inden for maleri, tegning og skulptur, samt endte med at uddanne sig som teknisk designer.

Ved et tilfælde kom hun tilbage i 1998 i kontakt med glaspuster Lene Højlund i Aalborg, og da hun besøgte Højlunds værksted og indsnusede atmosfæren, lydene og duftene, så fandt hun sin rette hylde: glaskunst.

I sommeren 2003 startede hun sit eget værksted i Lillevorde, på kanten af Lille Vildmose, og her går hendes familieliv og arbejdsliv op i en højere enhed.

Glas har liv; det er bevægeligt og blødt. I sit samarbejde med glasset får Anne Flohr ofte foræret en masse i selv processen med at forme den varme masse, der er 1140 grader varmt. Farverne i sig selv er et sandt eldorado.

Anne Flohr laver helst enkle ting med simple former uden for mange krummelurer. Det enkle design giver en længere holdbarhedstid, fordi man ikke bliver træt af at kigge på det. Hendes farvepalet spænder vidt i fint afstemte farver, der skaber glæde og fornøjelse hos betragteren.

Oftest blæser hun skåle, lysestager, vaser osv., men eksperimenterer også en del med støbning. Som kontrast til det altid glatte og skinnende blæste glas laver hun også sandstøbninger, som fremstår ru og rå.

Hendes håb er at kunne lave glas, som bekræfter menneskers i, at vores dagligdag er dejlig og farverig og fantastisk, og at det alt sammen kan gå i arv til næste generation.

De sidste mange måneder har vi været henviste på virtuelle udstillinger pga. covid-19, og vi håber, at medlemmer, sponsorer og andre interesserede vil se Anne Flohrs udstilling på vores hjemmeside: www.noerhaldkunstforening.dk
Vis kort

Om lidt er alting nu

Fredag den 21. maj 2021, kl. 09.15 & 10.30.
Pris: Entré: Børn/Unge: 75 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Løssalg: 75 kr, Seniorer: 75 kr, Særrabat til voksne: 75 kr
Randers Teater, Mariagervej 10, Randers C
Animations- og dukketeater for børn og voksne. Aldersgruppe: Fra 2 år. Varighed: 35 min uden pause..

Nu drejer hele verden rundt. Jeg kigger ud; her er alt, jeg skal bruge:

Min gynge, min lampe og mine sko, der løber hurtigt.
Blade, der falder fra træerne og haner, der galer.

Her er alt det, der gør mig glad, og det, der er sjovt.
Det, der er mærkeligt, som jeg ikke forstår.

Det, der gør ondt, og det, jeg ikke vil.
Alt det, der kilder i maven, og det, der smager godt.

Alt det, der er lige om lidt.
Alt det, der er her, lige nu.

Teater Refleksion og Teater MY skabte i 2006 forestillingen Himmelsange. Nu forener de to Reumertvindende teatre atter deres særegne og karakteristiske udtryk i en forestilling for børn mellem 2 og 5 år. Denne gang om nuet og de vigtigste øjeblikke

Medvirkende: Mette Rosleff, Sigurd Dissing

Medinstruktør: Bjarne Sandborg
Dukkemager: Sigurd Dissing
Scenograf: Sigurd Dissing
Instruktør: Nina Kareis
Lyddesigner: Morten Ladefoged
Tekniker: William Nielsen
Tekniker: Morten Meilvang Laursen
Vis kort
21. Maj Skuespil

Eta - om lidt er alting nu

Fredag den 21. maj 2021, kl. 09.15 & 10.30.
Pris: Entré: 40 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Randers Teater, Mariagervej 10, Randers C
KAN BOOKES AF BØRNEHAVER. Varighed 35 min. Nu drejer hele verden rundt. Jeg kigger ud; her er alt, jeg skal bruge: Min gynge, min lampe og mine sko, der løber hurtigt. Blade, der falder fra træerne og haner, der galer..

Her er alt det, der gør mig glad, og det, der er sjovt. Det, der er mærkeligt, som jeg ikke forstår. Det, der gør ondt, og det, jeg ikke vil. Alt det, der kilder i maven, og det, der smager godt. Alt det, der er lige om lidt. Alt det, der er her, lige nu. Teater Refleksion og Teater MY skabte i 2006 forestillingen Himmelsange. Nu forener de to Reumertvindende teatre atter deres særegne og karakteristiske udtryk i en forestilling for børn mellem 2 og 5 år. Denne gang om nuet og de vigtigste øjeblikke. Medvirkende: Mette Rosleff, Sigurd Dissing. Komponist: Pete Livingstone. Dramatiker, forfatter: Mette Rosleff. Instruktør: Bjarne Sandborg. Dukkemager: Sigurd Dissing. Scenograf: Sigurd Dissing. Konsulent: Nina Kareis. Lyddesigner: Morten Ladefoged. Tekniker: William Nielsen. Tekniker: Morten Meilvang Laursen
Vis kort
21. Maj Rock/Pop

Daydreamers

Fredag den 21. maj 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 100 kr
Tante Olga, Bødkersmindevej 8, Randers SV
Med alle de musikalske kvaliteter og til tider firestemmig sang sendes publikum tilbage til den dejlige, vellydende, melodiøse og håndspillede musik, som fyldte den amerikanske musikscene i slut 60'erne og i starten af 70'erne..
Vis kort
22. Maj Undervisning

Færdselsrelateret førstehjælp

Lørdag den 22. maj 2021, kl. 09-17.
Pris: Entré: 350 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Randers
AOF Huset, Odinsgade 4, Randers C
Underviser: Marianne Mikjær Christensen. HUSK.! INTET KØREKORT UDEN FØRSTEHJÆLP. Og intet kursus uden mundbind. Materialeudgift kr. 160 betales til underviseren når du møder ind. NB!.

Husk ved tilmelding at oplyse cpr. nr og mail adresse, så underviser kan udfylde og sende kursusbevis.

Kurset omfatter orientering om grundlæggende førstehjælp samt hjertemassage og hjertestarter. Følgende emner gennemgås på kurset:
Stands ulykken
Nødflytning
Livreddende førstehjælp
Alarmering
Almindelig førstehjælp
Trinvis førstehjælp, resume

Hold: 6621103022
Vis kort