Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/4 2015
Randers Kammerorkester
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1
8900 Randers C
Tlf: 86 41 28 33 Fax: 86 41 24 14

Yderligere information: Hjemmeside

Orkester. Email: admin@randers-kammerorkester


Viser 16 events fra/efter 28. okt. 2020

28. Okt Klassisk

Requiem

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 19.30.
Pris: Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Randes Kammerorkester og Sct. Pauls Cantori opfører Bo Gunges Requiem for kor, orkester og to vokalsolister. David Riddell dirigerer, og som solosangere medvirker Berit Barfred Christensen og William Pedersen..

Det handler om livet og døden, når Randers Kammerorkester og Sct. Pauls Cantori opfører Bo Gunges Requiem for kor og orkester med Berit Barfred Christensen og William Pedersen som vokalsolister. David Riddell dirigerer.

Gennem århundreder har komponister fortolket den katolske dødsmesse, for intet menneske lever et liv uden bevidstheden om, at det også har en afslutning. Gunge opfatter denne bevidsthed som indgangen til et større nærvær, en åbning for nye tanker og som muligheden for en sjælelig rørelse og intensitet. Oprindelige latinske tekster sammen med udvalgte passager fra Biblen på dansk optræder i en musikalsk stil inspireret af både Bach og popmusik.

Fra sit udgangspunkt i det flade marsklandskab omkring Ribe har Bo Gunge været huskomponist hos Sønderjyllands Symfoniorkester, og han har samarbejdet med bl.a. DR SymfoniOrkestret, Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.

PROGRAM:

Bo Gunge: Requiem
Vis kort
31. Okt Andet/Ukendt

Kronprinsparrets Priser 2020 på Værket i Randers

Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kammerorkester,
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Værket i Randers slår den 31. oktober dørene op for en helt særlig begivenhed: Kronprinsparrets Priser 2020. Hvert år hædrer Kronprinsparret ekstraordinære præstationer indenfor kunst, kultur og socialt arbejde, og i år sendes showet live fra Randers..

Værket får den 31. oktober 2020 kongeligt besøg, når musikhuset skal danne rammen om det årlige prisshow Kronprinsparrets Priser.

Livemusik og underholdning i topklasse

Showet, som bliver sendt live på DR1, bliver et brag af en prisuddeling krydret med underholdning og livemusik. Værter og program bliver offentliggjort løbende.

Om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser i alt.

#kronpriser #værket #visitranders #visitaarhusregionen

Kontakt: billet@vaerket.dk / +45 89 13 51 00
Vis kort
18. Nov Klassisk

Musikalske fortællinger

Onsdag den 18. november 2020, kl. 19.30.
Pris: Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester præsenterer fire musikalske fortællinger af Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Karl Aage Rasmussen og Thea Musgrave..

Fire komponister fortæller i fire værker hver deres historie om den verden, der var deres. Den kun nitten år gamle Beethoven havde store forventninger til livet. Det omsatte han til toner i Septetten, der er fuld af livslyst, viljestyrke, optimisme og en ungdommelig energi, der umiddelbart smitter af på den, der lytter.

Schuberts sitrende og højspændte sind afspejler sig direkte i hans kvartetsats, der skulle være første sats i en strygekvartet, der aldrig blev færdig. Måske blev alt sagt i en enkelt sats, der indeholder en stor romantisk længsel, et intenst drama og et væld af smukke melodier.

Karl Aage Rasmussens Parts Apart er komponeret ovenpå Stravinskijs fortolkning af en række orgelvariationer af Bach, mens Thea Musgrave i Impromptu nr. 1 fanger øjeblikkets indfald i en improviserende og let duet mellem obo og fløjte.

PROGRAM:

Thea Musgrave: Impromptu nr. 1 for obo og fløjte

Franz Schubert: Kvartetsats for strygekvartet D. 703

Karl Aage Rasmussen: Parts Apart for fløjte, obo og strygekvartet

Ludwig van Beethoven: Septet
Vis kort
28. Nov Klassisk

Faurés Rekviem

Lørdag den 28. november 2020, kl. 16.
Pris: Entré: Løssalg: 175 kr - Abonn: 145 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
På programmet står Faurés Rekviem sammen med værker af Vaughan Williams og Finzi. David Riddell dirigerer Randers Kammerorkester og Sct. Mortens Vokalensemble. Vokalsolisterne er Frederik Rolin og Philippa Cold. Clara Richter-Bæk er soloviolinist..

Selv om Faurés Rekviem handler om afslutningen på livet, er det et værk, hvor et gribende smukt melodisk og harmonisk univers skaber en stemning af lykkelig forløsning og afklaring. Med en mild og næsten meditativ karakter indeholder rekviemmet en række gribende korsatser sunget af Sct. Mortens Vokalensemble, mens barytonen Frederik Rolin Paevatalu og sopranen Philippa Cold synger de smukke soloarier.

Som modsætning til rekviemmet beskriver Gerald Finzi i "Dies Natalis" for sopran og strygere med stor inderlighed de tanker og følelser, der vælder op, når man står med et nyfødt barn i armene. I Vaughan Williams "The Lark Ascending" flyver lærken højt over et smukt og idyllisk engelsk landskab, hvor stengærder omkranser markerne, og hvor de krogede veje snor sig gennem små idylliske byer. I en stemningsmættet sfære af blid og varm vellyd spiller Clara Richter-Bæk den solistiske soloviolin. David Riddell dirigerer.

PROGRAM:

Ralph Vaughan Williams: The Lark Ascending

Gerald Finzi: Dies Natalis

Gabriel Fauré: Rekviem
Vis kort
19. Dec Klassisk

Amahl og de tre vise mænd

Lørdag den 19. december 2020, kl. 16.
Pris: Entré: Løssalg: 175 kr - Abonn: 145 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
Randers Kammerorkester opfører Gian-Carlo Menottis store musikalske julefortælling "Amahl and the Night Visitors" for kor, orkester og fem vokalsolister. David Riddell dirigerer koncerten, der også indeholder en række engelske Christmas Carols..

Den italienske Gian-Carlo Menottis "Amahl and the Night Visitors" er en rørende og humoristisk julefortælling om Amahl, der en nat, hvor den lysende stjerne står klarest på nattehimlen, får besøg af de tre vise mænd på vej mod krybben og stalden i Betlehem.

Netop denne aften sker miraklet, og Amahls særlige julegave bliver, at han for første gang kan bevæge sig frit uden de krykker, som han altid har måttet støtte sig til.

"Amahl and the Night Visitors" blev opført første gang juleaften 1951 som verdens første tv-opera. Operaen blev hurtigt populær og elsket som et værk, der indeholder hele julens stemning, og det er siden blevet opført i kirker og operahuse verden over.

Bag orkestret står Sct. Peders Koncertkor, og som vokalsolister medvirker Camilla Button, Mathias Hedegaard, Thomas Sigh og Jesper Mikkelsen. Rollen som Amahl synges af en drengesopran fra Skt. Clemens Drengekor. David Riddell dirigerer decembers store julekoncert.

PROGRAM:

Gian-Carlo Menotti: Amahl and the Night Visitors

Engelske Christmas Carols
Vis kort
2. Jan Klassisk

Nytårskoncert 2021

Lørdag den 2. januar 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 295 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
David Riddell står på dirigentpodiet, og årets solist er sangeren Lars Møller, når Randers Kammerorkester spiller Nytårskoncert med højt humør og et musikalsk program fuld af overraskelser og iørefaldende toner..

David Riddell står igen på dirigentpodiet, når Randers Kammerorkester åbner døren til et nyt år med højt humør og et musikalsk program fuld af overraskelser og iørefaldende toner. Årets solist er barytonen Lars Møller, der debuterede på Det Kongelige Teater i 2006 i rollen som Dr. Falke i Flagermusen af Strauss. Han var fra 2007 til 2014 medlem af ensemblet ved Nationaltheater Mannheim, og har i Tyskland optrådt i operahuse som Theater Dortmund, Hessische Staatstheater Wiesbaden, Staatstheater Darmstadt, Theater Luzern og Staatstheater Mainz.

I 2015 sang han rollen som Guglielmo i Mozarts Cosi fan Tutte på Komische Oper i Berlin. Som koncertsanger har Lars Møller optrådt på scener og sammen med orkestre i store dele af Tyskland og Skandinavien, og han har bl.a. medvirket i Beethovens niende symfoni sammen med Oslo Filharmoniske Orkester. I sommeren 2019 sang han partiet som Escamillo i Carmen på Opera Hedeland sammen med mezzosopranen Andrea Pellegrini. Lars Møller modtog i 2001 Aksel Schiøtz Prisen
Vis kort
20. Jan Klassisk

Kraggerud og Vivaldi

Onsdag den 20. januar 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 350 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den norske stjerneviolinist Henning Kraggerud er solist ved Randers Kammerorkesters store 75-års jubilæumskoncert. Programmet indeholder bl.a. de fire solokoncerter fra Vivaldis De Fire Årstider. David Riddell dirigerer desuden Beethovens Symfoni nr. 3..

Der opstod en helt særlig magisk stemning mellem solisten, orkestret og publikum, da den norske violinist Henning Kraggerud i 2008 og 2009 stod på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Derfor er det med stor glæde, at Kammerorkestret igen har Henning Kraggerud som solist ved den store fejring af orkestrets 75 års jubilæum.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider, der sættes i relief af Kraggeruds egen komposition - Equinox - der som en parallel til årstiderne beskriver de fire tidspunkter på døgnet - aften, nat, morgen og eftermiddag. Efter pausen dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3 - med tilnavnet "den heroiske" - der var stærk inspireret af den franske revolutions idealer om frihed, lighed og broderskab.

Henning Kraggerud er i dag efterspurgt på de store scener og koncertsale som både violinist, dirigent og komponist. Han er kunstnerisk leder af Arctic Philharmonic Chamber Orchestra i Tromsø, men spiller jævnligt koncerter rundt omkring i det meste af verden. 2020 inkluderer bl.a. koncerter med Sydney Symphony Orchestra og Franz Liszt Chamber Orchestra. Kraggerud har også optrådt med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg og Deutsches Symphonie Orchester.

Som både violinist og bratschist spiller Henning Kraggerud jævnligt på store festivaler og koncertsale som Wigmore Hall i London og Berlin Konzerthaus, og han har gennem årene samarbejdet med musikere som Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Jeremy Menuhin.

Koncerten er støttet af Randers Eventsekretariat

PROGRAM:

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Efterår

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Evening

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Vinter

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Night

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Forår

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Morning

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Sommer

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Afternoon

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3
Vis kort
26. Jan Klassisk

Gunhild Carling

Tirsdag den 26. januar 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Løssalg: 175 kr - Abonn: 145 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Koncertsalen er i fare for at blive væltet omkuld, når den svenske multikunstner Gunhild Carling står på scenen sammen med Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell. Musik, dans, show og et boblende humør går op i en højere enhed..

Værkets Koncertsal blev væltet omkuld, da den svenske multi-kunstner Gunhild Carling for første gang optrådte sammen med Randers Kammerorkester i januar 2019. Nu er hun tilbage med et nyt program, hvor hun igen vil demonstrere et sprudlende musikalsk overskud og et boblende humør, hvor musik, dans og show går op i en højere enhed.

Gunhild Carling er vokset op i en stor musikalsk familie, hvor New Orleans- og swingjazzen havde hovedrollen, da hun allerede som helt lille stod med en trækbasun på de svenske scener. I dag mestrer hun et overvældende antal instrumenter - fra trompet over harpe til sækkepibe - og optræder rundt omkring i verden som Sveriges "Queen of Swing" fra de mest berømte jazzklubber i New York til Kongeslottet i Stockholm.

Sammen med Randers Kammerorkester præsenterer Gunhild Carling et overrumplende show ud over det sædvanlige, hvor musikaliteten og den gode musik hele tiden er i centrum. David Riddell dirigerer.

"Serious fun and serious music with Gunhild Carling"

Broadway World
Vis kort
6. Feb Klassisk

Grøntsagskoncert I

Lørdag den 6. februar 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré
Arrangør: Randers Kammerorkester. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester lader slipset blive hjemme og spiller tre afslappede Grøntsagskoncerter, hvor der er gratis kaffe til musikken..
Vis kort
10. Feb Klassisk

Symfonisk Sibelius

Onsdag den 10. februar 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
I samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium spiller Randers Kammerorkester bl.a. Jean Sibelius' Symfoni nr. 2 og ouverturen til Mikhail Glinkas Ruslan og Ludmila. David Riddell dirigerer..

De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius' musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsinki blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne.

Inden Sibelius' anden symfoni spiller Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Glinkas festlige og farverige ouverture til eventyroperaen "Ruslan og Ludmilla", hvor en troldmand, en bortført prinsesse og en heltemodig ridder har hovedrollerne.

Vinderne af Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence - de to klarinettister Ivan Gomez og Maria Pardo - er desuden solister i Franz Krommers Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2. David Riddell dirigerer.

PROGRAM:

Mikhail Glinka: Ouverture til Ruslan og Ludmila
Solokoncert med solist fra Det Jyske Musikkonservatorium
Jean Sibelius: Symfoni nr. 2
Vis kort