Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Højskolen Marielyst

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, Marielyst
4873 Væggerløse
Tlf: 54 13 63 61
Hjemmeside

Højskolen Marielyst er en statsanerkendt folkehøjskole, som arrangerer korte kurser hele året, fortrinsvis rettet mod personer med en lang livserfaring. På alle kurser er der flere overordnede temaer samt en række almene højskolefag. Højskolen har plads til 84 kursister fordelt på 24 enkeltværelser og 36 dobbeltværelser, alle med eget bad og toilet. Højskolen er beliggende i en charmerende og moderniseret firlænget gård, der tidligere var sommerpensionat, hvor alt er i ét plan. Desuden råder skolen over en fantastisk koncertsal. I koncertsalen foregår en række arrangemeneter, som er åbne for alle. Og altså ikke kun er et tilbud til kursisterne på skolen



Viser 9 events fra/efter 3. jun. 2024

Pris: Entré: DK150 - DK300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Hør Jørgen de Mylius fortælle om sit imponerende virke igennem 60 år og om, hvordan musikken i den grad har har beriget hans liv. Beretninger fra Melodi Grand Prix
Aftenen byder naturligvis også på beretninger fra tiden på TV, hvor Jørgen de Mylius har spillet en stor rolle både på skærmen og som tilrettelægger af utallige programmer. "Mylle" fortæller bl.a. anekdoter fra Melodi Grand Prix, hvor han i 1978 fik værtsdebut og efterfølgende medvirkede som vært og tilrettelægger af 11 danske Melodi Grand Prix'er (og 21 gange deltog som kommentator ved Eurovision). Der bliver også røverhistorier om programmer som Eldorado, Superchancen, Hit med sangen m.fl.

Fra Beatles til Schwarzenegger
Med et mangeårigt journalistisk virke med særlig fokus på populærmusikken, har Jørgen de Mylius mødt et væld af danske kunstnere og udenlandske superstjerner som Beatles, Rolling Stones, Julio Iglesias, Tom Jones og Cliff Richard samt en del af Hollywoods største stjerner som bl.a. Kevin Costner, Walther Matthau og Arnold Schwarzenegger. Måske falder der også en anekdote (eller fem) af fra nogle af disse møder.

Med Jørgen de Mylius imponerende virke igennem 60 år venter der publikum masser af spændende historier, hvor "Mylle" fortæller om, hvordan musikken i den grad har har beriget hans liv, og hvilken betydning den har haft, og dermed gjort Mylius til den, han er. De over 60 professionelle år startede lige så forunderligt som forløbet har været. Inde i varmen det ene øjeblik, ude i kulden det næste. Men altid med en tro på, at der var nogen, der ville have udbytte af det, Jørgen de Mylius lavede.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter
Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30.

Billetter til både spisning og foredrag koster 300 kr. (+ gebyr). Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre.

Billetter til foredraget koster 150 kr. (+ gebyr). Er der resterende billetter, sælges de ved indgangen til Koncerthuset fra kl. 19.00.

KØB BILLET
Luk

Grundlovsmøde i Højskolens Park

Onsdag den 5. juni 2024, 13.45-16.15.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mette Frederiksen kommer til grundlovsmøde på Sydfalster Endnu en toppolitiker har meldt sig til grundlovsmødet på Højskolen Marielyst. Statsminister Mette Frederiksen slutter sig til den i forvejen flotte talerliste ved 175 års jubilæet for Grundloven. Falsters største og hyggeligste grundlovsmøde foregår i grønne omgivelser i parken ved Højskolen Marielyst. Arrangementet starter kl. 13.45 og slutter omkring kl. 16.15 grundlovsdag den 5. juni. I år er det miljøminister Magnus Heunicke (S), europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) og bestsellerforfatter Merete Pryds Helle, der besøger arrangementet. Og nu melder statsministeren sig også til at fejre Grundloven på Sydfalster.

Merete Pryds Helle lægger ud
Forfatter Merete Pryds Helle fik sit gennembrud i 2000 med romanen Fiske i livets flod. I 2017 modtog hun litteraturprisen De Gyldne Laurbær for sin slægtskrønike Folkets Skønhed. Hun har desuden været nomineret til prestigefyldte priser som Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen og Politikens Litteraturpris. Merete Pryds Helle holder sin tale kl. 14.25.

Mette Frederiksen og Christel Schaldemose i samtale
Politiker Christel Schaldemose har gennem 17 år været medlem af Europa-Parlamentet. Hun opstiller til EU-valget den 9. juni som spidskandidat for Socialdemokratiet. Statsminister Mette Frederiksen og hun vil tale om dialog, demokrati og EU i en samtale ledet af højskolens tidligere forstander Christian Schou. Det bliver kl. 15.00.

Magnus Heunicke runder dagen af
Politiker Magnus Heunicke (S) har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er uddannet journalist og har tidligere været transportminister og sundheds- og ældreminister. De fleste husker hans fremtrædende rolle under coronaepidemien. I december 2022 blev han udnævnt til miljøminister. Magnus Heunicke er dagens sidste taler og går på kl. 15.45.

Mellem programpunkterne er der fællessang med skolens husorkester, Maries Mænd, og i løbet af dagen kan du købe kaffe, te, kage og vin, øl og vand.

Husk noget at sidde på
Pak tæppe eller festivalstole, og få en skøn eftermiddag i højskolens park. Det er gratis at deltage, og alle er velkommen. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke.

FAKTABOKS
Program for dagen

Kl. 13.45: Parken åbner til musikalsk opvarmning med højskolens husorkester, Maries Mænd
Kl. 14.15: Velkomst ved højskolens forstander Malene Bjerre
Kl. 14.25: Grundlovstale ved Merete Pryds Helle
Kl. 15.00: Samtale mellem statsminister Mette Frederiksen og europaparlamentariker Christel Schaldemose (S)
Kl. 15.45: Grundlovstale ved miljøminister Magnus Heunicke (S)
Kl. 16.15: Tak for i dag
Luk
Pris: Entré: DK50 - DK75
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Oplev kammerjazz ud over det sædvanlige, når Zier Romme og Jesper Johansen mødes i en spændende musikalsk duo. Pianist Zier Romme og kontrabassist Jesper Johansen har begge en stor kærlighed til swing og bebop, æraens musikere og den musik, de spillede. Både Zier og Jesper spiller ofte i større sammenhænge, trio, kvartet op til Bigband, men mødes nu i denne spændende duo konstellation.

Modtog prestigefuld pris
Zier Romme har de seneste år sat et eftertrykkeligt aftryk i den danske jazzverden og modtog i 2023 den prestigefulde Ben Webster-pris. Han dyrker efterkrigstidens swing og bebop som noget helt autentisk midt i alle de retninger, der flyver om ørerne på os i disse år.

Nu mødes han med Jesper Johansen - der har været en del af det danske jazzmiljø siden slutningen af 1990'erne - i dette spændende musikalske format, piano og kontrabas. En konstellation, som store musikere som bl.a. Duke Ellington (piano) sammen med Jimmy Blanton (kontrabas) har gjort populært. Ens for begge musikere er, at de hver især har spillet med nogle af de store kendte navne fra både det hjemlige jazzmiljø som fra udlandet.

Billetter
Billetter koster 75 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 50 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Luk
Pris: Entré: DK50 - DK75
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Hendriksholm Kirkes Kor hylder den danske sommer, når knapt 20 sangere byder på korkoncert på højskolen. Hendriksholm Kirkes Kor har til denne koncert sammensat et program, der vil være en hyldest til den danske sommer, med ord og musik der fortolker de stemninger og følelser, som er knyttet til sommerens lange dage og lyse nætter. Hør nogle af Carl Nielsens skønneste sange arrangeret for kor af John Høybye. Det er digte om den største kærlighed, om fortryllelse og tab. På programmet er også korsatser af betydelige danske komponister som C.E.F. Weyse, Rued Langgaard, Oluf Ring og Svend S. Schultz i en perlerække af sange fra den danske sangskat.

Fællessang på programmet
Korkoncerten vil desuden byde på musik fra vores nærmeste naboland, Sverige, af komponisterne Hugo Alfvén og Wilhlem Peterson-Berger. Alle får mulighed for at synge med på de fællessange, der indgår i koncertens program.

Om koret
Hendrikholm Kirkes Kor holder til i Rødovre. De giver ca. 10-15 årlige koncerter. De fleste holdes i Hendriksholm Kirke, hvor enkelte sangere synger ved gudstjenester, og hvor koret som helhed spiller en stor rolle. Karin Schmidt Andersen er dirigent og organist i kirken. Koret deltager jævnligt i internationale korkonkurrencer og har i den forbindelse vundet førstepriser og gulddiplomer.

Billetter
Billetter koster 75 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 50 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Luk
Pris: Entré: DK75 - DK125
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Oplev den internationale koncertpianist Robin Colvill, når han leverer en tryllebindende klaverkoncert i Koncerthuset. Robin Colvill er en meget erfaren og succesfuld international pianist. Han har spillet utallige koncerter i hele Storbritannien og i udlandet. I de sidste par år har vi nydt Robins koncerter her i Marielyst.

Fascinerende introduktioner
Robin har en evne til at bringe musikken til live med fascinerende introduktioner med informationer og anekdoter om komponisterne og musikken på engelsk; alt sammen leveret i Robins sædvanlige følsomme og blidt humoristiske stil. Alt i alt en klaverkoncert, du ikke må gå glip af!

Robin siger: "Denne koncertsal er en af Danmarks bedst bevarede hemmeligheder, med super akustik og et virkelig fremragende Steinway flygel - og for publikum en smuk udsigt til landskabet udenfor".

Billetter
Billetter koster 125 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til blot 75 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab.Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Luk

Seniorfestivalen 2024 ved Højskolen Marielyst

Onsdag den 24. og torsdag den 25. juli 2024, 10:00-22:00.
Pris: Entré: DK475 - DK780 Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til et brag af en festival for seniorer, når vi igen omdanner højskolens park til den hyggeligste festivalplads. Danmarks eneste festival for seniorer byder på knapt 50 arrangementer med alt fra store og intime koncerter, talks, foredrag, debatter og dans fra morgen til aften fordelt på fire scener ude og inde.

Glæd dig til:

Anne Dorte Michelsen
Back to Back
Gasoline
Ivan Pedersen & Danmarks Næstbedste Trio
Jesper Lohmann med orkester
Kaya Brüel & Ole Kibsgaard
Young Flowers
Og mange, mange flere!

Billetter
Du kan læse meget mere om festivalen og købe din billet HER

Praktisk information
Vær opmærksom på, at hunde ikke er tilladt (kun servicehunde).

Parkeringsmuligheder på Lupinparken v/Lupinvej - herfra kører shuttlebus tur/retur, som du kan tilkøbe billet til, når du køber din festivalbillet.

Om Seniorfestivalen
Det er 4. gang at vi afholder Seniorfestivalen i højskolens park i samarbejde med Danske Seniorer og Faglige Seniorer ligesom de forgangne år. Festivalen byder på alt fra koncerter, talks og foredrag til debatter, dans, spændende udstillere, lækker mad og kolde og varme drikkevarer
Luk
Pris: Entré: -
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mere information følger. Mere information følger ...
Luk
Pris: Entré: -
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mere information følger. Mere information følger ...
Luk
Pris: Entré: 1 kr
Højskolen Marielyst Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mere information følger. Mere information følger ...
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.