Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14



Viser 23 events fra/efter 25. apr. 2024

Galleriet i april: Sanne Rasmussen og Marianne Ilnæs

Onsdag den 3. til tirsdag den 30. april 2024, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
I april kan du opleve assemblage og fantastiske oliemalerier. Sanne Rasmussenudstiller sine fantastiske oliemalerier. Inspirationen hentes i hverdagens indtryk og oplevelser. Sannes kunst tager ofte udgangspunkt i at skildre hverdagslivet for mennesker i byerne. Scenerne er taget direkte ud af byens puls - mennesker i deres hverdag i storbyen f. eks caféliv - hvad enten det er København, London, Paris eller New York. Elsker at give liv og bevægelse i personerne og arbejder meget med lys og skygge. S kaber et rum for refleksion og fordybelse og for at opleve en mening omkring livet. Sanne Rasmussen har udstillet i både ind- og udland.

Grafiker og tingfinder Marianne Ilnæsudnytter skraldets skønhedog udstiller sjov og fantasifuldassemblage (collager i tre dimensioner af forskellige materialer) . Marianne kan se sjælen i rustent jern, et gammelt håndværktøj eller et stykke drivtømmer og sætte det sammen til spændende kunst. Et af temaerne på udstillingen er masker, og værkerne kalder på både eftertænksomhed og munterhed. Marianne Ilnæs arbejder også med collager af gamle tekstiler, som hun efterfølgende broderer på og lader fantasien og nålen flyde frit.

Udstillingen kan ses fra 2. april og måneden ud.
Luk
Pris: Fri entré
Online event , Solrød Strand
Foredraget er flyttet fra biblioteket og hjem til dig. Link til foredraget: https://vimeo.com/event/4151188/b254de19ba

Vildskab, verdensmål, hverdagsvalg og om at gøre en forskel for fremtiden!

Fortællinger med Frank Eriksen og Signe Wenneberg

Hvordan kan vi alle gøre noget for en bæredygtig fremtid for Biodiversiteten, klimaet, Verdenshavene.

Signe Wenneberg deler fortællinger fra sit liv som insisterende og kommunikerende hverdagsaktivist og masser af greb til at komme i gang i haven, på altanen og vindueskarmen.

Frank Ericsen deler fortællinger fra livet som selvforsynende formidler med perspektiver fra "Giv os Naturen tilbage" og særligt fokus på havet omkring os.

Link til foredraget: https://vimeo.com/event/4151188/b254de19ba
Luk

Solrød spiser sammen

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17.30-20.
Pris: Entré: 50-100 kr
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom til fællesspisning - middelhavsbuffet og hygge for gæster i alle aldre. Kom alene eller tag familien, naboen eller kollegaen under armen, når vi dækker op til fællesspisning. Vi mødes omkring en lækker middelhavsbuffet for at lære hinanden at kende og gøre Solrød til den bedste by at leve og bo i. Mød nye mennesker mens du samtidig får "klaret" aftensmaden. Det er hyggeligt og nemt - og der vil være underholdende indslag undervejs. Alle er velkomne!

Der kan købes sodavand. Hvis du vil nyde et glas vin eller en øl til maden er du velkommen til selv at medbringe.

Den nationale kampagne Danmark Spiser Sammen foregår hvert år i uge 17 og 45
Luk

Repair Café Solrød

Lørdag den 27. april 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Gør op med brug-og-smid-væk-kulturen og få repareret dine ting, så de kan bruges igen. Er yndlingsblusen gået i stykker? Vil kaffemaskinen ikke varme?

Kort sagt, har du noget, vi kan hjælpe dig med at reparere? I Repair Café Solrød står frivillige fixere klar til at hjælpe med at fikse tøj, elektronik, legetøj eller andre små reparationer - uden betaling. Tingene må ikke være større end, at du kan bære dem i favnen.

Vi kan ikke garantere, at vi kan fikse hvad som helst, men vi hjælper gerne med det vi kan og kommer med råd til, hvad du ellers kan gøre. Imens du får dine ting fikset, byder vi på en kop kaffe.

Solrød Bibliotek og Kulturhus er med i projektet "Sammen om verdensmål".

Vi ønsker at udbrede kendskabet til FN's verdensmål og sammen med Solrøds borgere skabe stærke fællesskaber, lokal forandring - og gennem mange bække små - en bedre verden.

Sammen omsætter vi verdensmål til hverdagsmål!

Kræver ingen tilmelding - bare mød op!
Luk

Solrød Harmoniorkesters Forårskoncert

Mandag den 29. april 2024, kl. 19.30-21.15.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Solrød Harmoniorkester inviterer til forårskoncert med kendte temaer og melodier fra danske film og tv-serier. Tag med Solrød Harmoniorkester på en musikalsk rejse gennem nogle af de mest ikoniske og elskede danske film- og tv-serier. Fra episke temaer til nostalgiske melodier - repertoiret byder på en flot musikalsk buket af kendte og elskede værker.

Tag dine venner og familie med og oplev en uforglemmelig aften med fantastisk musik!

Solrød Harmoniorkester glæder sig til at byde et veloplagt publikum velkommen til en aften fyldt med musikalske højdepunkter og hygge!

Koncerten er gratis og kræver inden tilmelding.

Do it Together DIT Bibliotek og Kulturhus

Koncerten er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk

Børneyoga - for 3-7 årige

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 10-10.30 & 10.30-11.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kom og nyd en stund sammen med dit barn til børneyoga og tag derefter nogle af yogaens elementer med sig hjem og brug det i hverdagen. Hverdagen for mange børn og voksne kalder på ro, nærvær og tid til at mærke ind i sig selv, egen krop og egne behov. I yogaen kommer vi i kontakt med kroppen og med vores åndedræt. Dette gør sig også gældende i børneyogaen. Her bruger vi alle yogaens elementer; bevægelse, mindfulness, åndedræt og afspænding. Alt sammen pakket ind i leg og fantasi.

Så kom og nyd en stund sammen med dit barn til børneyoga og tag derefter nogle af yogaens elementer med sig hjem og brug det i hverdagen.

Ina fra Yoga med Ina er uddannet i Hatha, yin, gravide og børneyoga. Derudover har hun en uddannelse som pædagog med i rygsækken.

Kom i tøj hvor I kan bevæge jer.

Kun barnet skal have en billet.
Luk

Galleriet i maj: Birgit Bjerkén, Georg Lind og Åge Rokkjær

Lørdag den 4. til fredag den 31. maj 2024, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
I maj kan du opleve Kunstforeningen Køge Bugts udvalgte kunstnere. Kunstforeningen Køge Bugt præsenterer værker af følgende kunstnere:
Birgit Bjerkén Billedkunst og keramik
Georg Lind Billedkunst og mindre grafiske værker
Åge Rokkjær Billedkunst og glaskunst

Fernisering lørdag den 4. maj kl. 11-13
Luk
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Sammen hylder vi den danske sangskat. Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang.

Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er eneste forudsætninger.
Der er god stemning og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Husk, man kan ikke være sur og synge samtidig.

INGEN TILMELDING - BARE MØD OP!
Luk
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Vær med, når vi mødes til højtlæsning og gode samtaler. Kom og få læst højt af en novelle eller et digt og mød andre til gode samtaler om litteraturen.

Rikke er bibliotekets læseguide og vil stå for højtlæsningen og hjælpe den efterfølgende samtale på vej.

Det kræver ingen forberedelse eller forhåndsviden om litteratur at deltage, blot en lyst til at tale med andre om de personlige erfaringer, tanker og følelser, litteraturen vækker
Luk
Pris: Entré: 20 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kun børn skal have billet. Målgruppe: 4-14 år. Lad os give nyt liv til gamle bøger. Vi har kasseret en masse bøger, som kan forvandles til noget nyt og sjovt. Der er vejledning for både begyndere og lidt mere avancerede. Vi vil meget gerne udstille dit kunstværk på biblioteket, når du er færdig med det. Og ellers kan du selvfølgelig tage det med hjem.
Kom glad!

Farverig Fredag er Kulturhusets kreative værksted for børn, som finder sted en gang om måneden. Personalet vælger et tema til hver gang og har på forhånd fundet et par gode eksempler frem til inspiration. Og så kan det enkelte barn gribe temaet og skabe sit helt eget udtryk.

Kun børn skal have billet

For børn fra 4-8 år (papirfoldning) og 9-14 år (bogfoldning)
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.