Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek

Solrød Bibliotek

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00 Fax: 56 18 28 25
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14Viser 8 events fra/efter 26. mar. 2019

Det Ved Du Ikke Om Din Teenagedatter

Tir. d. 26. marts 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 30.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Hvad sker der egentlig oppe i hovedet på teenagepiger? Hvordan har de det og hvorfor virker det nogle gange som om deres verden vælter? Er det en fase? Eller alvorligt? Hvornår skal de lære at klare den selv, og hvornår skal de voksne træde til? Hvad sker der egentlig oppe i hovedet på teenagepiger? Hvordan har de det og hvorfor virker det nogle gange som om deres verden vælter? Er det en fase? Eller alvorligt? Hvornår skal de lære at klare den selv, og hvornår skal de voksne træde til? - og hvordan hjælper vi dem bedst? Ovenstående spørgsmål kan fylde meget som forældre til en teenagepige. GirlTalk er en frivillig organisation, som gennem de sidste 14 år, har tilbudt chatrådgivning til piger i alderen 12-24 år. GirlTalk oplever en stigende fokus på individualisering og for mange piger skaber det daglige udfordringer, hvor lavt selvværd, stress og social mistrivsel, er problemer, pigerne kæmper imod. Anna Bjerre vil komme med et grundigt indblik i, hvad der sker i en teenagers verden og komme med brugbare råd til de situationer, hvor I selv står og mangler redskaber.

Foredraget er blevet til i samarbejde med UngSolrød og henvender sig både til forældre og teenagere
Luk

Videnscafé: Spiritualitet I Hverdagen

Tor. d. 28. marts 2019, kl. 17-18.
Pris: (Entré: 0.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Spirituel vejleder og Business Coach Birgit Friis, taler om spiritualitet i hverdagen. Birgit har mere end 10 år som Company Coach i IBM bag sig og i 2011 tog hun en spirituel lederuddannelser fra Rikke Hertz. Spirituel vejleder og Business Coach Birgit Friis, taler om spiritualitet i hverdagen.

Birgit har mere end 10 år som Company Coach i IBM bag sig og i 2011 tog hun en spirituel lederuddannelser fra Rikke Hertz.

Lige siden har Birgit arbejdet med at integrere disse meget forskellige verdener, for at hjælpe og inspirere den enkelte til at styrke sit personlige lederskab.

I denne videnscafé kommer hendes bud på følgende 3 spørgsmål:

Hvad er spiritualitet? Hvordan kan du få mere af det? Hvorfor skulle man egentlig ønske sig det?

Mange mener at det at være spirituel fordrer at man sidder i rundkreds med røgelsespinde og lilla ble om håret.

Nogen tænker på 'ånden i glasset' og forbinder det spirituelle med frygt. Andre mener at spiritualitet er et andet ord for intuition eller mavefornemmelse.

Birgit deler nogle af historierne om sin egen spirituelle rejse og kommer med konkrete forslag til, hvordan du kan få mere glæde og energi ind i dit liv ved at integrere spiritualitet i hverdagen
Luk

Hemmelige Landkort

Fre. d. 29. marts 2019, kl. 15-16.30.
Pris: (Entré: 0.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kom og lav dit eget skattekort, som din oldemor ville have gjort det, da hun. sejlede på de syv have. Vi viser hvordan man får papiret til at se gammelt ud. og kommer med forslag til dekorationer. Måske kan det være et kort over din. Kom og lav dit eget skattekort, som din oldemor ville have gjort det, da hun
sejlede på de syv have. Vi viser hvordan man får papiret til at se gammelt ud
og kommer med forslag til dekorationer. Måske kan det være et kort over din
baghave eller din skole, men det kan også være helt fri fantasi
Luk

Fuglestemmekursus

Ons. d. 3. april til ons. d. 15. maj 2019, 8 kursusdage kl. 19.30-21.20.
Pris: (Pris: 755 kr) Klik her for at tilmelde dig
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: AOF Solrød
Underviser: Bjarne Bo Jensen. Hvert forår sætter fuglene deres hørlige og musikalske aftryk i naturen. Der er mange forskellige, og det kan være en udfordring at sætte navn på de enkelte stemmer. Kurset består af to dele. En om fuglesangens funktion og en, hvor vi koncentrerer os om at lære de forskellige fuglestemmer at kende, små huskeregler m.m. I den sidste del indgår tre ekskursioner, hvor vi øver stemmer i naturen.

Kurset begynder allerede i april, da en del af vore standfugle, som f.eks. mejser og træløbere begynder at synge tidligt på året. Det har den dordel i sig, at der er færre forskellige stemmer på det tidspunkt. Det strækker sig også til sidst i maj, så vi kan få alle sangfuglene med.

Kurset består af 5x2 lektioner som aftenundervisning og 3x2 lektioner som feltundervisning.

Aftenundervisning på følgende datoer: 3.4 - 10.4 - 17.4 - 24.4 - 1.5 (19:30 - 21:20).

Feltundervisning: 7.4 (8.00 -10.00) - 12.5 (6.00 - 8.00) og 15.5 (19.00 - 21.00).

Ekskursionslokaltiteter aftales på kurset.

v/biolog Bjarne Bo Jensen

Hvert forår sætter fuglene deres hørlige og musikalske aftryk i naturen. Der er mange forskellige, og det kan være en udfordring at sætte navn på de enkelte stemmer. Kurset består af to dele. En om fuglesangens funktion og en, hvor vi koncentrerer os om at lære de forskellige fuglestemmer at kende, små huskeregler m.m. I den sidste del indgår tre ekskursioner, hvor vi øver stemmer i naturen. Kurset begynder allerede i april, da en del af vore standfugle, som f.eks. mejser og træløbere begynder at synge tidligt på året. Det har den dordel i sig, at der er færre forskellige stemmer på det tidspunkt. Det strækker sig også til sidst i maj, så vi kan få alle sangfuglene med. Kurset består af 5x2 lektioner som aftenundervisning og 3x2 lektioner som feltundervisning. Aftenundervisning på følgende datoer: 3.4 - 10.4 - 17.4 - 24.4 - 1.5 (19:30 - 21:20). Feltundervisning: 7.4 (8.00 -10.00) - 12.5 (6.00 - 8.00) og 15.5 (19.00 - 21.00). Ekskursionslokaltiteter aftales på kurset. v/biolog Bjarne Bo Jensen
Hold: 187118
Luk

Bioklubben - For Dig På 8-13 år

Tor. d. 4. april 2019, kl. 15.30-17.15.
Pris: (Entré: 0.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
To torsdage om måneden viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med! Følg med på vores hjemmeside solbib.dk eller på Facebook.
Luk

Garderobeskolen Med Laura Lava

Tor. d. 4. april 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Laura Lava er modeskribent, garderobestylist og personlig shopper. Laura Lava er modeskribent, garderobestylist og personlig shopper. Denne aften fortæller hun om hverdagstøjets hemmeligheder og viser dig hvordan du opbygger en garderobe, der kan mixes og matches, så den bugner af muligheder og ikke begrænsninger - også mandag morgen.

I foredraget får du hjælp til at:
  • Blive ven med både dit spejlbillede og din garderobe, med mentale redskaber og praktiske stylingtricks
  • Købe det rigtige, i stedet for fejlkøb eller det du plejer
  • Vælge tøj med omhu, så det er en direkte kilde til velvære og ja, selvværd.
  • Få et klimavenligt tøjforbrug, fordi du køber det du har brug for, i stedet for 'tøjtrøstespisning'


Undervejs serveres et glas bobler og søde sager og alle får en overraskelse med hjem
Luk

Påskepippynteworkshop

Lør. d. 13. april 2019, kl. 10-13.
Pris: (Entré: 0.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Med forskellig pynt kan du dekorere flade påskeophæng - alle med hul og snor - lige til at hænge op! Eller du kan male dit eget æggebæger til påskefrokosten. Med forskellig pynt kan du dekorere flade påskeophæng - alle med hul og snor - lige til at hænge op! Eller du kan male dit eget æggebæger til påskefrokosten. Vi har materialer klar, hvis du vil lave en fin påskekylling eller andet hjemmelavet påskepynt. Vi byder på saft, kaffe og småkager.

Gratis tilmelding
Workshop for børn fra 3 år
Luk
Pris: (Entré: 0.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering. Hvordan kan det være, at Arktis er rekordvarmt, mens vi fryser? Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering

Hvordan kan det være, at Arktis er rekordvarmt, mens vi fryser? Hvad ved vi om fremtidens klima, og hvordan kan vi finde ud af det?

Hvordan kan man overhovedet forudsige fremtidens klima, hvis ikke vi ved, hvordan vejret bliver om tre uger? Og er klimaændringerne, vi ser her og nu, naturlige eller menneskeskabte?

Få et lynkursus i klimamodellering. Hør om de grundlæggende klimaprocesser, den naturlige og den menneskeskabte drivhuseffekt, faktorer, der påvirker klimaet, fremtidens klima og forventede klimaændringer i Danmark, Grønland og globalt. Forstå, hvad der sker i Arktis, når Grønlands indlandsis, permafrosten og havisen tør
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top