Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14Viser 36 events fra/efter 28. feb. 2020

Alfons åberg - Nye Historier

Fredag den 28. februar 2020, kl. 10-10.50.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Comedievognens populære dramatisering af Gunilla Bergströms elskede børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi. Forestillingen baserer sig på flere af disse hverdagshistorier om Alfons og hans rare og distræte far. Comedievognens populære dramatisering af Gunilla Bergströms elskede børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi. Forestillingen baserer sig på flere af disse hverdagshistorier om Alfons og hans rare og distræte far. "Selvfølgelig er der ikke spøgelser til" siger Alfons. "Og heller ingen uhyrer eller mystiske marsmænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyrbøgerne."

Men sommetider glemmer Alfons det
Luk

Farverig Fredag Med Perlerier

Fredag den 28. februar 2020, kl. 15-16.30.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Vi laver flotte og farverige perleplader af fisk, hyggelige monstre og savanens dyr med udgangspunkt i Anja Tackas perleunivers. Hvert mønster kan laves på en plade og du får selvfølgelig dine perleplader med hjem. Vi laver flotte og farverige perleplader af fisk, hyggelige monstre og savanens dyr med udgangspunkt i Anja Tackas perleunivers. Hvert mønster kan laves på en plade og du får selvfølgelig dine perleplader med hjem.

Farverig Fredag er Børnebibliotekets kreative værksted, som finder sted den sidste fredag i måneden. Her er der plads til at udfolde sig med farver, former, glitter og guirlander. Personalet vælger et tema og har på forhånd fundet et par gode eksempler frem til inspiration. Men det er naturligvis op til det enkelte barn at gribe temaet og skabe sit helt eget udtryk
Luk

TirsdagsToner - fælles morgensang

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 09-10.
Pris: (Fri entré)
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer sangglade borgere til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er eneste forudsætninger.
Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens
Luk

Den lunefulde måne

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 10-10.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand Solrød Bibliotek og Kulturhus
Universet, himlen, planeterne og stjernerne er endnu ikke skabt. Der er intet. Men en efter en lyser stjernerne op. Himlen tændes. Planeterne dukker op. Himmelrummet fyldes med den ene mere fantastiske og farverige planet efter den anden. Sol og måne indtager deres pladser og snart er universet skabt. Med rolig og nænsom hånd føres publikum ind i universets forunderlige verden. Sammen med den lunefulde måne bliver nogle af himmelrummets fantastiske fænomener afdækket. Solformørkelse bliver på en let og humoristisk måde gjort forståelig for det lille publikum. En forestilling for de helt små fyldt med ro, poesi og magi.

OBS: Både børn og voksne skal have billet til arrangementet
Luk
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem. Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot "en pose af protein med noget genmateriale indeni". Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt - både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme - fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.
Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de "tænker" og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Kids Island - Iværksætterakademi

Tirsdag den 3. marts til onsdag den 22. april 2020, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 250 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Er du nysgerrig, idérig og kreativ? Og elsker du at bygge og skabe? Så tag med når Kids Island starter et nyt hold på iværksætterakademiet for børn i Solrød. På akademiet møder vi seje iværksættere og besøger lokale virksomheder. Vi leger og eksperimenterer os frem, mens vi bygger nye løsninger og får gode idéer, der gør en forskel for os selv og andre.

Når du tilmelder dit barn til Kids Island, giver du samtykke til at Solrød Bibliotek og Kulturhus overdrager de i tilmeldingen anførte oplysninger til foreningen Kids Island. Kontaktoplysningerne vil herefter benyttes af Kids Island i forbindelse med afholdelse af akademiet.

"Det hele har været sjovt! Især når vi fik besøg fra iværksættere som kom ud og fortalte og når vi var ude og undersøge ting og interviewe personer. Det var også sjovt at være sammen med nye mennesker. Vi har også fejlet et par gange mig og min gruppe, og det lærer man jo også af" - Elias - Kids Island, forår 2019

Tildmelding til tirsdag: https://solkultur.nemtilmeld.dk/473/

Tilmelding til onsdag: https://solkultur.nemtilmeld.dk/474/
Luk
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Sarah Ophelia Møss fra Ophelia Invest og Forlaget Penge lærer dig, hvordan du kommer i gang med at investere. Ved dette foredrag får du tips til de første skridt og efter foredraget kan du gå direkte hjem og i gang med at investere på egen hånd. Sarah Ophelia Møss fra Ophelia Invest og Forlaget Penge lærer dig, hvordan du kommer i gang med at investere. Ved dette foredrag får du tips til de første skridt og efter foredraget kan du gå direkte hjem og i gang med at investere på egen hånd. Sarah gennemgår investering fra A-Z og alle lige fra den helt grønne til den mere erfarne vil få noget ud af at deltage
Luk

Strikkecafé

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade. Bibliotekets strikkecafé mødes ca. hveranden torsdag
Luk

Videnscafé: Fordi Det Nytter

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 17-18.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kom og hør Marianne Stæhr Olsen fortælle om foreningen Fordi det Nytters arbejde i Kenya. Foreningen støtter piger og unge kvinders mulighed for at gå i skole. Fattigdom og tabu gør det svært for kvinderne at anskaffe menstruationsbind. Kom og hør Marianne Stæhr Olsen fortælle om foreningen Fordi det Nytters arbejde i Kenya.

Foreningen støtter piger og unge kvinders mulighed for at gå i skole. Fattigdom og tabu gør det svært for kvinderne at anskaffe menstruationsbind. Uden adgang til bind udebliver pigerne fra skolen med alvorlige konsekvenser for deres fremtid. Fordi det Nytter samarbejder med lokale skoler og uddeler genanvendelige bind, så pigerne kan fokusere på deres skolegang og få en uddannelse
Luk

Familieyoga

Lørdag den 7. marts 2020, kl. 10.30-11.30.
Pris: (Entré: 20 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Med udgangspunkt i historiefortælling og sjov og ballade leger vi yoga sammen. Børn og voksne indgår i partnerøvelser og gruppelege og alt foregår på børnenes præmisser. Med udgangspunkt i historiefortælling og sjov og ballade leger vi yoga sammen. Børn og voksne indgår i partnerøvelser og gruppelege og alt foregår på børnenes præmisser. Nærvær, sanser, åndedræt, afspænding og leg smelter sammen og både voksen og barn går hjem med et smil i hjertet.

Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness-instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2005 - formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i BørneYoga og har desuden udgivet DVD'en "BørneYoga og de 5 sanser" og bogen "Yoga for børn - og deres voksne" (Gyldendal)
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top