Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14Viser 28 events fra/efter 26. mar. 2023

RegnbueREP - forløb

Tirsdag den 7. februar til lørdag den 3. juni 2023, kl. 16-19.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
RegnbueREP er et gratis fællesskab for primært unge LGBTQIA+personer - men alle interesserede i alderen 15 til 25 kan være med. Vi mødes en til to gange om måneden. Bliv en del af et regnbuefællesskab!

RegnbueREP er en række gratis caféer primært for unge LGBTQIA+personer - men alle interesserede mellem 15-25 er velkomne. RegnbueREP er et trygt og hyggeligt fællesskab, hvor vi mødes, hænger ud og snakker om de ting, der fylder. Du behøver ikke være sprunget ud, for at være med - så længe du er nysgerrig, og har lyst til at snakke om køn, seksualitet og identitet.

Vi mødes og snakker, laver krea - hvis man har lyst, ser film, taler om bøger og musik. Der vil altid være noget at spise og drikke.

Liv, bibliotekar og selv queerperson, er vært på alle caféerne og er også kontaktperson for forløbet. Undervejs i forløbet får vi besøg af forskellige queer trail blazers, som holder workshops for os.
Alle involverede i at lave RegnbueREP er selv LGBTQIA+.

OBS: Vær opmærksom på, at du ved tilmelding melder dig til hele forløbet. Der er naturligvis forståelse for, at noget kan komme i vejen undervejs, og du skal altid kun være med i det omfang, du har lyst til.

Glæd dig til

Tirsdag den 7. februar kl. 16-18
Første mødegang, hvor vi bruger tiden på at lære hinanden bedre at kende

Tirsdag den 7. marts kl. 16-18
Bøger og LGBTQIA+
Liv tager en række eksempler med på bøger, der er skrevet af, om og til LGBTQIA+personer.

Tirsdag den 21. marts kl. 16-18
Åben café
I bestemmer, hvad vi skal lave.
Mulighed for spørgerunde: Q&A med Ask, der lever åbent som transmand.

Tirsdag den 11. april kl. 16-18
Sociale medier og LGBTQIA+
Vi deler god repræsentation på SoMe med hinanden.

Tirsdag den 25. april kl. 16-18
'Din indre drag' - Workshop med Mizz Privileze
Mizz Privileze er normkritisk dragtivist, der er kendt fra Danmark Har Talent 2019. Derudover har de grundlagt Danmarks første dragskole, og er talsperson for organisationen Lev og Lad Leve, der arbejder med at sætte fokus på hadforbrydelser. På workshoppen lærer vi mere om drag-kunsformens historie og eksperimenterer med vores egen drag-identitet.

Du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at være med til.

Tirsdag den 9. maj kl. 16-18
Film, serier og LGBTQIA+
Filmvisning (vi vælger en film i fællesskab) og popcorn.

Tirsdag den 23. maj kl. 16-18
'Kønsklædeskabet' - Workshop med Frankie
Vi skal eksperimentere med tøj, identitet og køn. Hvordan klæder man sig, som man føler sig? Frankie er nonbinær og normkritisk kostumedesigner, og eksperimenterer med, om man kan af-kønne tøj.

Du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at være med til.

Lørdag den 3. juni
Heldagstur til Aalborg - Besøg i Buens Bogcafé og aktivist-workshop
Vi slutter forløbet af med en hyggelig bustur til Aalborg, hvor vi besøger Emma og Kristine og Danmarks største (og eneste) LGBTQ-bogcafé. Vi skal også være med til en aktivist-workshop, som forhåbentlig bliver til et optog, vi kan tage med til Copenhagen Pride 2023.

Har du spørgsmål til forløbet?

Du kan kontakte Liv på flere måder:
E-mail: lcl@solrod.dk
Instagram: @regnbuerep
Hvis du helst vil skrive sms'er, kan du kontakte Liv på én af ovenstående og få hendes mobilnummer
Luk

Galleriet i marts: Eva Colstrup og Ann-Sofia Dvinge-Baun

Onsdag den 1. til fredag den 31. marts 2023, kl. 00-23.55.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
I marts udstiller Eva Colstrup sine malerier i Galleriet og i Kulturhuset. Ann-Sofia Dvinge-Baun udstiller i montrene. Eva Colstrup elsker at udfordrede uskrevne regler for at male. Hun blander alle teknikker efter humør og hvad huset formår af inspiration. Ideer dukker konstant op og så kommer pensler og fingre i gang med malingen. At male hjalp til at skabe ro i det kaos, der fyldte hendes hoved efter en stor sorg. Emnerne er mangfoldige, så udstillingen byder både på abstrakte billeder samt billeder af blomster, landskaber, fugle og træer.

I montrene kan vi nyde Ann-Sofia Dvinge-Bauns Raku brændte stentøjsler i klare farver. Især damer og klovne, men også sjove og søde trolde og dyr.

Fernisering lørdag d. 4. marts kl. 11-13
Luk

Kunsten i litteratur

Mandag den 27. marts 2023, kl. 16.30-18.
Pris: Entré: 20 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Temalæsekreds med kunsten som omdrejningspunkt. Kunsten og kunstnerlivet er blevet et stort tema i den danske litteratur. Gennem nye romaner bliver glemte kunstneres liv og virke støvet af. Det giver os et fantastisk indblik i kunstnere, som vi måske ikke kender så godt. I temalæsekredsen dykker vi ned i romanerne og i kunsten, som de beskriver. Arrangørerne introducerer romanerne og sammen gennemgår vi kunstnernes vigtigste værker. Vi skal snakke om Kriger uden maske af Hanne Vibeke-Holst, Franciska af Agnete Braad og Adam i Paradis af Rakel Haslund-Gjerrild. Du behøver ikke have læst bøgerne på forhånd, du kan bare møde nysgerrig op. Tilmeldingen gælder til begge dage
Luk

TirsdagsToner

Tirsdag den 28. marts 2023, kl. 09-10.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Sammen hylder vi den danske sangskat. Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang.

Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er eneste forudsætninger.
Der er god stemning og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Husk, man kan ikke være sur og synge samtidig.

INGEN TILMELDING - BARE MØD OP!
Luk
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Strikkecafé i Kulturhuset

Torsdag den 30. marts 2023, kl. 15-17.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom og vær med i Kulturhusets populære strikkecafé hver anden torsdag kl. 15-17. Sidder du og strikker pastel, retro, frynser eller noget helt fjerde? Der er plads til det hele og god mulighed for at udveksle erfaringer. Du kan blive inspireret til nye projekter, dele ude af gode idéer eller du kan få hjælp til din strikkeopskrift. Strikkecaféen bliver drevet af frivillige og holder til i Solrød Bibliotek og Kulturhus. Det er ikke nødvendigt at melde sig til for at deltage
Luk
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Hvem drømmer ikke om en ukendt, rig onkel fra Amerika, som de en dag skal arve? For nogen bliver det til virkelighed. Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til pludselig at blive hvirvlet ind i en stor TV-produktion. Hvem drømmer ikke om en ukendt, rig onkel fra Amerika, som de en dag skal arve? For nogen bliver det til virkelighed. Han kom fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet og blev pludselig hvirvlet ind i en stor TV-produktion. Adam Jon lever af at finde historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner - små og store stykker danmarkshistorie.

Vær beredt på et foredrag fortalt af en mand, der både bliver venner med de døde og nægter at give op i sin søgen efter forsvundne arvinger.

Foredraget afholdes i samarbejde med Solrød Lokalhistoriske Forening.

DIT - Do it Together:
Foredraget er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk

Strikkecafé i Kulturhuset

Torsdag den 13. april 2023, kl. 15-17.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom og vær med i Kulturhusets populære strikkecafé hver anden torsdag kl. 15-17. Sidder du og strikker pastel, retro, frynser eller noget helt fjerde? Der er plads til det hele og god mulighed for at udveksle erfaringer. Du kan blive inspireret til nye projekter, dele ude af gode idéer eller du kan få hjælp til din strikkeopskrift. Strikkecaféen bliver drevet af frivillige og holder til i Solrød Bibliotek og Kulturhus. Det er ikke nødvendigt at melde sig til for at deltage
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
De fleste af os har fået RNA-medicin i form af mRNA-vaccine mod covid-19, men RNA kan bruges medicinsk til meget mere end vacciner. Hør om den RNA-forskning der lige nu foregår som i fremtiden vil kunne lede til bedre behandling af en lang række sygdomme. De fleste af os har fået RNA-medicin i form af en coronavaccine indeholdende mRNA, og effekten har langt henad vejen været meget tilfredsstillende. Med dette vellykkede startskud har RNA-forskere øjnet muligheden for at udbrede medicin baseret på RNA til mange andre sygdomme, og udviklingen af nye typer RNA-medicin er inden for de sidste par år eksploderet. RNA kan nemlig bruges til meget mere end at vaccinere mennesker.

Kemisk set er RNA meget lig DNA, som er den primære bestanddel i vores arvemasse, men RNA opfører sig anderledes og opfylder en helt anden rolle i vores celler. Dette gør at RNA i medicinsk øjemed har helt andre anvendelsesmuligheder.

RNA kan for eksempel hjælpe kroppen med at programmere sine immunceller til specifikt at angribe kræftceller. Det kan også kode for livsvigtige proteiner, som er beskadigede i forbindelse med genetiske sygdomme såsom cystisk fibrose og muskelsvind. RNA kan endvidere designes til at angribe og fjerne inflammatoriske stoffer i forbindelse med autoimmune sygdomme som diabetes og gigt.

Før RNA kan blive en udbredt del af vores medicinske behandlinger, er der dog en række problemer forskerne skal løse. Helt grundlæggende har vi fx brug for bedre metoder til at føre RNA-medicinen ind i kroppen. Metoder der sikrer, at RNA-molekylerne kan modstå kroppens forsvarssystemer og uskadt kan nå frem til målet.

Hør om den nyeste forskning i RNA-medicin, herunder om arbejdet i laboratoriet og hvordan forskere laver RNA og fører det ind i celler. Du vil også blive klogere på den RNA-medicin der findes allerede, og den forskning der potentielt kan bane vejen for at vi i fremtiden kan kurere sygdomme ved blot at indtage en RNA-pille.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Barselscafé: Førstehjælp for babyer

Onsdag den 26. april 2023, kl. 10-13.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Førstehjælp til børn adskiller sig på mange måder fra førstehjælp til voksne. Babyer og børn reagerer nemlig anderledes på både sygdom og tilskadekomst, end voksne gør. Kan du hjælpe hvis din baby får høj feber, bliver blå i hovedet eller får kramper? Hvis et barn pludseligt får noget galt i halsen, falder og slår hovedet eller får hjertestop? Førstehjælp til børn adskiller sig på mange måder fra førstehjælp til voksne. Babyer og børn reagerer nemlig anderledes på både sygdom og tilskadekomst, end voksne gør.

Undervisningen leveres af TRYGT-FOR-HJERTET på en underholdende og indlevende måde og lærer jer at yde effektiv og hurtig førstehjælp til babyer - fra genoplivning ved hjertestop til hjælp ved alvorlige ulykkestilfælde. Undervisningen følger retningslinjerne fra Dansk og Europæisk Råd for Genoplivning og foretages af en læge eller ambulanceredder med mange års erfaring, og som er vant til at håndtere akut syge børn.
Udover selve kurset får du 90 dages online adgang til et 3-timers førstehjælpskursus til babyer og børn, hvor du kan genopfriske det lærte, præcis når det passer dig.

Kurset varer 2,5 - 3 timer afhængigt af antal spørgsmål mm
Luk
Siden er sidst ændret: 21-03-2022 Til top