Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek

Solrød Bibliotek

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00 Fax: 56 18 28 25
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14Viser 42 events fra/efter 17. aug. 2019

Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Den 31. august 2019 kan du som ny borger i Solrød Kommune komme med på bustur rundt i kommunen. Den 31. august 2019 kan du som borger i Solrød Kommune komme med på bustur rundt i kommunen.

Borgmester Niels Hörup vil være din kompetente turguide på hele turen og dele ud af sit store kendskab til kommunen og en perlerække af gode historier. Vi starter på Solrød Bibliotek og Kulturhus, og turen varer fra kl. 09.15 til ca. kl. 12. Midtvejs holder vi pause med en gratis is til alle på turen og udnytter, at kalenderen fortsat står på sommer.

Nysgerrig? Så hop med på bussen.

Den 31. august 2019 afholdes også Fritid i Solrød i Solrød Centeret, hvor du kan møde Solrød Kommunes klubber og foreninger. Efter busturen vil der derfor være mulighed for en ny opdagelsesrejse i Solrøds mange fritidsmuligheder.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet
Luk

Familieworkshop: Byg Dit Eget Fantastiske Solrød

Lørdag den 31. august 2019, kl. 11.30-13.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Vi bygger i fællesskab en farverig fantasiudgave af Solrød. Her bestemmer børnene i fællesskab, hvordan det bedste sted at leve og bo skal være. Skal husene være blomstrede, burde gaderne være belagt med glimmer? Vi bygger i fællesskab en farverig fantasiudgave af Solrød. Her bestemmer børnene i fællesskab, hvordan det bedste sted at leve og bo skal være. Skal husene være blomstrede, burde gaderne være belagt med glimmer? Eller skal skolerne i virkeligheden være seje slotte? Vi bygger en modeludgave af vores idéer på ét stort kort over Solrød. Designer og scenograf Zofia Zelazny står klar med hjælp og inspiration og efter workshoppen udstiller vi vores by i Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk

Lær fuglene at kende

Onsdag den 4. september til onsdag den 30. oktober 2019, 10 kursusdage kl. 19.30-21.20.
Pris: (Pris: 1015 kr) Klik her for at tilmelde dig
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: AOF Solrød
Underviser: Bjarne Bo Jensen. Fuglene har altid fascineret mennesket. Formodentligt på grund af deres flyveevne. Det er også intelligente væsners hvis adfærd er spændende at studere. Kurset tager udgangspunkt i de enkelte fuglearter, og vil omhandle både deres biologi og feltkendskab. I efteråret er det relevant at fokusere på trækfugle, hvorfor trækker de, hvordan finder de vej m.m. Emner som adfærd, bevidsthed og intelligens vil der også være fokus på, da der i disse år er kommet en masse ny viden på de områder.

Aftenundervisning: 8x2 lektioner på følgende datoer: 4.9., 11.9., 18.9., 25.9., 2.10., 9.10., 23.10., 30.10. (kl. 19:30 - 21:20).
Ture: 2x4 lektioner 8.9. og 6.10. Tidspunkt og lokalitet aftales.
v/biolog Bjarne Bo Jensen

Fuglene har altid fascineret mennesket. Formodentligt på grund af deres flyveevne. Det er også intelligente væsners, hvis adfærd er spændende at studere. Kurset tager udgangspunkt i de enkelte fuglearter, og vil omhandle både deres biologi og feltkendskab. I efteråret er det relevant at fokusere på trækfugle, hvorfor trækker de, hvordan finder de vej m.m. Emner som adfærd, bevidsthed og intelligens vil der også være fokus på, da der i disse år er kommet en masse ny viden på de områder. Aftenundervisning: 8x2 lektioner på følgende datoer: 4.9., 11.9., 18.9., 25.9., 2.10., 9.10., 23.10., 30.10. (kl. 19:30 - 21:20). Ture: 2x4 lektioner 8.9. og 6.10. Tidspunkt og lokalitet aftales. v/biolog Bjarne Bo Jensen
Hold: 192117
Luk

Vil Du Være Med I En Læseklub?

Torsdag den 5. september 2019, kl. 17-18.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Er du glad for at læse og vil du gerne dele dine læseoplevelser med andre, så kan Solrød Bibliotek tilbyde dig at blive medlem af en selvkørende læseklub. Er du glad for at læse og vil du gerne dele dine læseoplevelser med andre, så kan Solrød Bibliotek tilbyde dig at blive medlem af en selvkørende læseklub.

Torsdag d. 5. september kl.17-18 inviterer vi på et arrangement for dig, som gerne vil være med i en læseklub eller som blot er nysgerrig på, om det er noget for dig.

Sidder du tilbage med en masse på hjerte, når den sidste side er læst eller plejer du at snakke bøger med din veninde, så er en læseklub måske noget for dig.

Bibliotekarerne Rebekka og Rikke fortæller om, hvordan I kommer i gang, om bibliotekets tilbud og giver idéer til, hvad I kan læse. Efter oplægget vil der være mulighed for at snakke sammen og forhåbentlig kan vi denne aften etablere nye læsefællesskaber.

Det er gratis at være med, men der kræves tilmelding
Luk

Videnscafé: Træn Op Til Triatlon

Torsdag den 12. september 2019, kl. 17-18.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Gør tanke til virkelighed. Kom med på en rejse sammen med Michael Folman Jensen og få inspiration til at prøve kræfter med en triatlon. Gør tanke til virkelighed

Kom med på en rejse sammen med Michael Folman Jensen og få inspiration til at prøve kræfter med en triatlon. Michael Folman Jensen er daglig leder og indehaver af Life'n fit motions- og træningscenter i Solrød og er på det danske triatlonlandshold.

Michael Folman Jensen giver dig et spændende indblik i, hvordan han selv forbereder sig frem mod den krævende udfordring. Filsofien er: "Sæt overliggeren højt og drop janteloven - alle kan gennemføre en triatlon!"
Luk

Klar Parat Skolestart

Mandag den 16. september 2019, kl. 19-20.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Skal dit barn snart starte i skole? Så kom til en aften om skoleparathed. Bliv klogere på. hvilke kompetencer dit barn forventes at have, når det starter i skole. Og hvordan du som forældre kan støtte dit barn i at blive klar til skolestart. Skal dit barn snart starte i skole? Så kom til en aften om skoleparathed. Bliv klogere på

hvilke kompetencer dit barn forventes at have, når det starter i skole.

Og hvordan du som forældre kan støtte dit barn i at blive klar til skolestart.

Aftenen byder på en kombination af oplæg og spørgetid om skolestart, SFO og 0. klasse. Personale fra Børne og Unge Rådgivningen fortæller om, hvilke muligheder, der er for hjælp og rådgivning i Solrød Kommune og tilstede vil også være pædagoger fra Væksthuset, psykolog og tale-hørekonsulent
Luk

Barselscafé: Barnets Bog 1 + 2

Onsdag den 18. september til onsdag den 9. oktober 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Workshop for forældre med babyer: Lav en flot og kreativ bog til din baby med minder fra den første tid. Bevæbnet med lækre notesbøger, søde klistermærker og flotte tuscher, laver vi vores helt egen udgave af barnets bog. Workshop for forældre med babyer: Lav en flot og kreativ bog til din baby med minder fra den første tid. Bevæbnet med lækre notesbøger, søde klistermærker og flotte tuscher, laver vi vores helt egen udgave af barnets bog. Over to onsdage dekorerer vi en flot bog med plads til at notere de første store milepæle og indsætte søde babybilleder. Biblioteket står for materialerne og kommer med masser af inspiration.

Kun en billet, workshoppen kører over to dage
Luk

Videnscafé: æteriske Olier I Husapoteket

Torsdag den 19. september 2019, kl. 17-18.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Coach og alternativ behandler Tina Lunde fortæller om, hvordan du kan bruge æteriske olier i din hverdag. Æteriske olier kan indgå i husapoteket som hjælp mod så forskellige lidelser som mavebesvær, vorter, hovedpine, forkølelse og svamp. Coach og alternativ behandler Tina Lunde fortæller om, hvordan du kan bruge æteriske olier i din hverdag. Æteriske olier kan indgå i husapoteket som hjælp mod så forskellige lidelser som mavebesvær, vorter, hovedpine, forkølelse og svamp. Også udfordringer som søvnproblemer, PMS, stress og angst kan afhjælpes med olier. Tina Lunde gennemgår i videnscaféen de 10 mest almindelige olier og du vil få mulighed for at prøve, dufte og smage olierne
Luk

Kids Island - Iværksætterakademi For Børn 5. 7. Klasse

Mandag den 23. september til mandag den 25. november 2019, kl. 15.15.
Pris: (Entré: 250 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Er du nysgerrig, idérig og kreativ? Og elsker du at bygge og skabe? Så tag med når Kids Island starter et nyt hold på iværksætterakademiet for børn i Solrød. På akademiet møder vi seje iværksættere og besøger lokale virksomheder. Er du nysgerrig, idérig og kreativ? Og elsker du at bygge og skabe? Så tag med når Kids Island starter et nyt hold på iværksætterakademiet for børn i Solrød. På akademiet møder vi seje iværksættere og besøger lokale virksomheder. Vi leger og eksperimenterer os frem, mens vi bygger nye løsninger og får gode idéer, der gør en forskel for os selv og andre.

Når du tilmelder dit barn til Kids Island, giver du samtykke til at Solrød Bibliotek og Kulturhus overdrager de i tilmeldingen anførte oplysninger til foreningen Kids Island. Kontaktoplysningerne vil herefter benyttes af Kids Island i forbindelse med afholdelse af akademiet.

"Det hele har været sjovt! Især når vi fik besøg fra iværksættere som kom ud og fortalte og når vi var ude og undersøge ting og interviewe personer. Det var også sjovt at være sammen med nye mennesker. Vi har også fejlet et par gange mig og min gruppe, og det lærer man jo også af" - Elias - Kids Island, forår 2019
Luk

Farverig Fredag: Ufo'er Og Marsmænd

Fredag den 27. september 2019, kl. 15-16.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Det er altid sjovt at lege med foamclay, og på denne fredag bliver det endnu sjovere, når vi laver farverige UFO'er og sjove marsmænd, som vi pynter med pearlclay, store øjne og flotte pomponer. Det er altid sjovt at lege med foamclay, og på denne fredag bliver det endnu sjovere, når vi laver farverige UFO'er og sjove marsmænd, som vi pynter med pearlclay, store øjne og flotte pomponer. Du får naturligvis dine egne figurer med hjem, så du er klar til at indrette dit helt eget rumhjørne hjemme på værelset
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top