Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14Viser 28 events fra/efter 19. apr. 2024

Galleriet i april: Sanne Rasmussen og Marianne Ilnæs

Onsdag den 3. til tirsdag den 30. april 2024, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
I april kan du opleve assemblage og fantastiske oliemalerier. Sanne Rasmussenudstiller sine fantastiske oliemalerier. Inspirationen hentes i hverdagens indtryk og oplevelser. Sannes kunst tager ofte udgangspunkt i at skildre hverdagslivet for mennesker i byerne. Scenerne er taget direkte ud af byens puls - mennesker i deres hverdag i storbyen f. eks caféliv - hvad enten det er København, London, Paris eller New York. Elsker at give liv og bevægelse i personerne og arbejder meget med lys og skygge. S kaber et rum for refleksion og fordybelse og for at opleve en mening omkring livet. Sanne Rasmussen har udstillet i både ind- og udland.

Grafiker og tingfinder Marianne Ilnæsudnytter skraldets skønhedog udstiller sjov og fantasifuldassemblage (collager i tre dimensioner af forskellige materialer) . Marianne kan se sjælen i rustent jern, et gammelt håndværktøj eller et stykke drivtømmer og sætte det sammen til spændende kunst. Et af temaerne på udstillingen er masker, og værkerne kalder på både eftertænksomhed og munterhed. Marianne Ilnæs arbejder også med collager af gamle tekstiler, som hun efterfølgende broderer på og lader fantasien og nålen flyde frit.

Udstillingen kan ses fra 2. april og måneden ud.
Luk

Farverig Fredag: Armbånd

Fredag den 19. april 2024, kl. 15-16.30.
Pris: Entré: 20 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kun børn skal have billet. Målgruppe: 4-12 år. I denne workshop finder du inspiration og guides til at lave flotte, kreative armbånd. En god gaveidé til dine kære venner og familie.
Vi har forskellige modeller
til inspiration, men du kan også bruge din fantasi til at lave andre, flotte armbånd. Kom glad!

Farverig Fredag er Kulturhusets kreative værksted for børn, som finder sted en gang om måneden. Personalet vælger et tema til hver gang og har på forhånd fundet et par gode eksempler frem til inspiration. Og så kan det enkelte barn gribe temaet og skabe sit helt eget udtryk.

Kun børn skal have billet

Målgruppe: 6-14 år
Luk
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
En del af bibliotekernes verdensmålsuge. Vind- og solenergi kan dække vores behov for el, i hvert fald på nogle tidspunkter af året.

Men hvor tæt kan vi komme på 100 % vedvarende energi i elnettet?

Hør specialist i energimeteorologi Gregor Giebel fra DTU Vindenergi undersøge spørgsmål som:

Er der nok vedvarende energi - især fra sol og vind - til at dække hele energibehovet i Danmark, Europa og verden?

Kommer energien, når vi har brug for den, eller må vi lagre en del?

Bliver det for dyrt at omstille hele vores el-produktion?

Og kan vi stadig nå vores klimamål?
Luk

Børneyoga - for 3-10 årige

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 10.30 & 11.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kom og nyd en stund sammen med dit barn til børneyoga og tag derefter nogle af yogaens elementer med sig hjem og brug det i hverdagen. Hverdagen for mange børn og voksne kalder på ro, nærvær og tid til at mærke ind i sig selv, egen krop og egne behov. I yogaen kommer vi i kontakt med kroppen og med vores åndedræt. Dette gør sig også gældende i børneyogaen. Her bruger vi alle yogaens elementer; bevægelse, mindfulness, åndedræt og afspænding. Alt sammen pakket ind i leg og fantasi.

Så kom og nyd en stund sammen med dit barn til børneyoga og tag derefter nogle af yogaens elementer med sig hjem og brug det i hverdagen.

Ina fra Yoga med Ina er uddannet i Hatha, yin, gravide og børneyoga. Derudover har hun en uddannelse som pædagog med i rygsækken.

Dette hold er særlig velegnet til søskende, da det er for børn åp 3- 10 år.

Kom i tøj hvor I kan bevæge jer.

Kun barnet skal have en billet.
Luk

Livestream: Verdens bedste løsninger

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 13.30-15.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom og hør grønne drømme du ikke kan google dig til. En samtale om kunsten og kulturens rolle i den grønne omstilling. Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Denne eftermiddag gives ordet til stemmer fra kulturlivet, der undersøger, hvad kunsten kan byde ind med. Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres drømme for fremtiden.
Oplev:
Fremtidsforsker Nicklas Larsen
Forfatter Mathilde Walter Clark
Naturformidler Morten D.D. Hansen
Kunstner Mette Riise
Maskedanser Josepha Lauth Thomsen
Professor Steen Hildebrandt
Luk

Tøjbyttemarked

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 15-18.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Giv hvad du har, og tag hvad du skal bruge! Tekstilindustrien er en af de industrier, der sviner allermest. Ved at bytte fremfor at købe nyt tøj forlænger vi tøjets levetid, sparer penge, skåner miljøet og hjælper hinanden. Medbring det tøj du selv vil bytte, gå på opdagelse og tag tøj med hjem, som andre gerne vil give videre.

Astrid og Selma sidder klar med symaskiner på dagen og hjælper med idéer til upcycling.

Tøjbyttemarkedet er et pengeløst genbrugsmarked, hvor du kan bytte rent og brugbart tøj, sko og tilbehør med andre. Vi sørger for borde og stativer til dit tøj, og inviterer på varm kaffe og kage til alle deltagere.

UngSolrød, Solrød Gymnasium og Solrød Bibliotek og Kulturhus er gået sammen i et partnerskab om afvikling af tøjbyttemarkedet. Tøjbyttemarkedet er en del af Uge17, som er bibliotekernes verdensmålsuge.

Sæt også kryds ved næste byttemarked i uge 22 som er en del af ungekulturfestivalen.

Ingen tilmelding - bare mød op!
Luk

Livestream: Vildskab i havet, haven og maven

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17-18.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Vildskab, verdensmål, hverdagsvalg og om at gøre en forskel for fremtiden! Fortællinger med Frank Eriksen og Signe Wenneberg

Hvordan kan vi alle gøre noget for en bæredygtig fremtid for Biodiversiteten, klimaet, Verdenshavene.

Signe Wenneberg deler fortællinger fra sit liv som insisterende og kommunikerende hverdagsaktivist og masser af greb til at komme i gang i haven, på altanen og vindueskarmen.

Frank Ericsen deler fortællinger fra livet som selvforsynende formidler med perspektiver fra "Giv os Naturen tilbage" og særligt fokus på havet omkring os
Luk

Solrød spiser sammen

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17.30-20.
Pris: Entré: 50-100 kr
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom til fællesspisning - middelhavsbuffet og hygge for gæster i alle aldre. Kom alene eller tag familien, naboen eller kollegaen under armen, når vi dækker op til fællesspisning i Solrød Gymnasiums kantine. Vi mødes omkring en lækker middelhavsbuffet for at lære hinanden at kende og gøre Solrød til den bedste by at leve og bo i. Mød mennesker mens du samtidig får "klaret" aftensmaden. Det er hyggeligt og nemt - og der vil være hyggelige indslag undervejs. Alle er velkomne!

Der kan købes sodavand og kaffe i kantinen. Hvis du vil nyde et glas vin eller en øl til maden er du velkommen til selv at medbringe.

Den nationale kampagne Danmark Spiser Sammen foregår hvert år i uge 17 og 45
Luk

Repair Café Solrød

Lørdag den 27. april 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Gør op med brug-og-smid-væk-kulturen og få repareret dine ting, så de kan bruges igen. Er yndlingsblusen gået i stykker? Vil kaffemaskinen ikke varme?

Kort sagt, har du noget, vi kan hjælpe dig med at reparere? I Repair Café Solrød står frivillige fixere klar til at hjælpe med at fikse tøj, elektronik, legetøj eller andre små reparationer - uden betaling. Tingene må ikke være større end, at du kan bære dem i favnen.

Vi kan ikke garantere, at vi kan fikse hvad som helst, men vi hjælper gerne med det vi kan og kommer med råd til, hvad du ellers kan gøre. Imens du får dine ting fikset, byder vi på en kop kaffe.

Solrød Bibliotek og Kulturhus er med i projektet "Sammen om verdensmål".

Vi ønsker at udbrede kendskabet til FN's verdensmål og sammen med Solrøds borgere skabe stærke fællesskaber, lokal forandring - og gennem mange bække små - en bedre verden.

Sammen omsætter vi verdensmål til hverdagsmål!

Kræver ingen tilmelding - bare mød op!
Luk

Solrød Harmoniorkesters Forårskoncert

Mandag den 29. april 2024, kl. 19.30-21.15.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Solrød Harmoniorkester inviterer til forårskoncert med kendte temaer og melodier fra danske film og tv-serier. Tag med Solrød Harmoniorkester på en musikalsk rejse gennem nogle af de mest ikoniske og elskede danske film- og tv-serier. Fra episke temaer til nostalgiske melodier - repertoiret byder på en flot musikalsk buket af kendte og elskede værker.

Tag dine venner og familie med og oplev en uforglemmelig aften med fantastisk musik!

Solrød Harmoniorkester glæder sig til at byde et veloplagt publikum velkommen til en aften fyldt med musikalske højdepunkter og hygge!

Koncerten er gratis og kræver inden tilmelding.

Do it Together DIT Bibliotek og Kulturhus

Koncerten er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.