Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 33 events i Randers og omegn mellem 4. og 5. okt. 2022

4. Okt Ekskursion

Drama i Randers - besættelser, ildebrande og oversvømmelser

Tirsdag den 4. oktober 2022, 16:00 - 17:30.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Tag på byvandring i de gamle krogede gader i Randers. Hør historien om, hvordan byen overlevede besættelser, ildebrande, oversvømmelser og epidemier..

Tag med på en byvandring i de gamle krogede gader i Randers og hør de dramatiske historier, som her har udspillet sig gennem århundreder.

Få historien om, hvordan Randers overlevede smertefulde besættelser, drabelige ildebrande, katastrofale oversvømmelser og rasende epidemier.

Overinspektør Hanne Schaumburg Sørensen fortæller om de mest dramatiske historier i Randers' historie
Vis kort
4. Okt Andet

Klog med sprog om efterår

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 09.30-10.15 & 10.30-11.15.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Træd ind i historieboblen. Tilmelding nødvendig..

Børnebiblioteket tilbyder en fantastisk mulighed for at få en historie om et emne fra et af læreplanstemaerne.Vi hører historien og dykker ned i historiens univers, og alle børn får mulighed for at deltage i snakken.

Tilbuddet er for de 3-5 årige, og for at sikre den gode oplevelse og muligheden for dialog, er det grupper af 6 børn, der kan tilmeldes til at få en god historie.

Tilmelding skal ske
Vis kort

Fælleslæsning

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 10-11.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Har du lyst til at prøve at være med til at dele vores umiddelbare undren eller begejstring, når vi læser en novelle og et digt sammen for første gang?.

Vær med i fælleslæsning med Eva og Lena.

Fælleslæsning er blevet en populær måde at tale om litteratur og de tanker der følger med.
Vi mødes hver anden tirsdag i september - november. Du kan deltage en enkelt gang eller alle gangene - det er helt op til dig, hvor ofte du har lyst til at deltage.
Billet bestilles til hver gang, så vi ved, hvor mange tekster vi skal kopiere og hvor meget kaffe, vi skal brygge.
Vi vil sidde i den Blå Boks og læse sammen, og der vil være kaffe og lidt sødt til læsningen.

Der er ikke nogle "rigtige svar" i samtalen om teksterne.
Du kan deltage, hvad enten du er belæst eller ny i litteraturens verden, og det kræver ingen forberedelse at deltage.

Eva og Lena udvælger og læser en tekst højt og skaber rum for fælles samtale. De er uddannede som læseguide.

Vi mødes 5 tirsdage fra kl. 10-11.30.

Tirsdage d. 20.9, d. 4.10, d. 18.10, d. 8.11 og d. 22.11

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Lena Koldsø
Vis kort
4. Okt Omvisning

Randers Sygehusmuseum

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 14 til 17.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 1, Randers NØ
Museet er et lokal museum der viser udviklingen i diagnoser og behandlinger på randerssygehusene i mere end hundrede år..

På museet kan ses en omfattende samling ag instrumenter og apparatur, der har været andvendt på sygehusene i Randers. Der kan vises korte film om nye operationsmetoder, medicinfrenstilling, fødsler, laboratoriearbejde m. v. Endvidere findes en stor samling af fotos, der er lavet af sygehusete egne fotografer.
Vis kort
4. Okt Foredrag

Højskoleeftermiddag

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 14.30- 16.30.
Pris: Entré: 50 kr inkl. kaffe m brød
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
Foredragsholder, Anne Valbjørn Odgaard, fortæller om Poul Anker Bechs billedunivers og giver tilhørerne en lyst til at bevæge sig videre ind i den magiske realisme, som særligt præger Bechs billeder..
Vis kort
4. Okt Andet

Åben StrikkeCafé på dit bibliotek!

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 14.30-16.30.
Pris: Fri entré
Dronningborg Bibliotek, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Kom til StrikkeCafé på tirsdage i lige uger..

Tag strikketøjet eller hækletøjet samt dine gode mønstre og ideer med til Randers Bibliotek Øst. Der bliver mulighed for en god snak om modeller, mønstre, garner og strikketeknikker, mens pindene gløder, og trøjerne vokser.
Vi er klar med kaffe og te.
Del viden om og få inspiration til efterårets håndarbejde!

Tirsdage i lige uger

På gensyn
Vis kort
4. Okt Foredrag

Randers - Det tredje øre 2

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 18.30-21.
Pris: Entré: 380 kr Køb/bestil billet
Lise Pilgaard, Langgade 15, Randers NV
Manifester dit drømmelivworkshop + GONG BAD. Denne aften skal du manifestere med et åbent hjerte..

Du vil opleve at træde ind i det visuelle og det emotionelle og lokalisere samt transformere alle de ubevidste blokeringer, som står i vejen for at manifestere dit drømmeliv.Musik kan som INTET ANDET åbne op til en verden af dyb forankring!Når du har et åbent hjerte, begynder du at få mere energi. Du begynder derfor at udsende (og udstråle) mere energi. Dit energifelt udvides, og du begynder at udsende flere lyse celler, hvilket skaber ny information og din krop får en opgradering. Du har nu mere energi til at heale dig selv. Din indre verden er ikke længere styret af den ydre verden, og du begynder nu at manifestere for fulde gardiner. Du er en magnet!Hvis du slipper dig selv fri denne aften og oplever, hvordan du kan bruge musik, meditation og positive tekster til at styrke din visualisering og lagre en følelse og en intention så kraftigt i dine celler, at du tiltrækker alt det som er tiltænkt dig (med en speed der nærmest virker uvirkelig), så vil du se resultater du ikke troede muligt.På 2 timer og 30 minutter bliver dit åbne hjerte fyldt op med kærlighed og en dyb indre ro, så du nu kan træde direkte ud i dit drømmeliv - eller hvad du ønsker at manifestere. Det kan være penge. Det kan være et nyt hus. Det kan være sundhed. Det kan være en kæreste - for mig betyder det ingenting hvad du manifesterer. Sammen skal vi opleve de magiske vibrationer, der opstår i musikkens rum. Det hele serveres i hjemlige omgivelser. Ja, du læste rigtigt, i hjemlige omgivelser. Denne aften bliver nemlig afholdt i et privat hjem. Så tør du bevæge dig ud af dine vante omgivelser? Væk fra den kendte bysal, biblioteket og forsamlingshuset? Og i stedet lade dig opvarte hos et fremmede menneske? (Husk, et fremmed menneske er en ven, du ikke har mødt endnu :)
Program:Kl. 18.00 Dørene åbner.Kl. 18.30 Workshoppen starterWorkshoppen er delt op i 3 blokke.1. Healing.2. Kærlighed.3. Manifestering.Kl. 21.00 Gong bad. 21.30 Det svære farvel
Vi glæder os til at møde dig, inspirere dig og åbne dig op. Og ikke mindst sammen skabe nogle smukke timer med powerfulde musiske manifestationer.Medbring blok og kuglepen. Og hvis du vil på gulvet, et tæppe:)
Kærlige hilsnerLise & Sander
PS Og så skal vi grine. Musik og humor - kan du forestille dig noget bedre? Spirituelle jokes og Gud fader om vi ikke skal le til vi sejler ind i femte dimension :)PPS Der vil blive serveret kærlighedskage.---"Kære SanderDine sange vækker noget velkendt, dybt inde i mit hjerte, som jeg er kommet til at lukke af for. Og det sidste stykke tid har jeg hørt dine sange dagligt og brugt dem i min proces om at åbne op for mit hjertes lys igen. Dine sange rører en streng i min sjæl, tak for dig og dine meget smukke, inderlige sange."- Gitte Jensen."Efter at have hørt Sanders meditation og musikrejse med sangen Heal gav det mig en kæmpe selvindsigt om hvorfor mine kærlighedsrelationer bliver meget vanskelige meget hurtigt. Min mors kærlighed til mig eksisterede kun når hun skulle have kærlighed.. så har svært ved de relationer, hvor jeg føler jeg skal gøre mig fortjent til kærlighed."- Dorte Danielsen."Du viser vejen til ubetinget kærlighed for alle. Både dine meditationer, musik og visdomsord trænger dybt ind og forløser alt det gamle jeg ikke vil have med mig videre. Tak for den du er."- Marianne Groth"Wow, når jeg ser tilbage på 2018, så var Sanders koncert, hvor vi satte intentioner ind i sange, måske i virkeligheden starten på at åbne mit hjerte helt. 2018 var et års rejse i selvkærlighedens navn. Måske lyder det enkelt og egoistisk, MEN det VAR det IKKE. Det var hammer hårdt. At smadre murer og brække vægge ned og så finde de usynlige af dem på vej ind til hjertet. Det kræver sit. Men det har været det HELE VÆRD og hjertet får lov til at banke frit NU."- Tina Skånved"Når du møder Sander, så stopper du op. Der opstår et mellemrum. En pause. Et helle. En kontakt. Ind til det iboende. Dér, hvor alting bare er. Og vi ikke behøver bevise. Forklare. Beskrive. Fordi det bliver simpelt. Fordi en koncert med Sander er ukompliceret. Ren. Rå. Autentisk. Og kraftfuld. Med sin simple tilstedeværelse er intentionen fra start til slut ikke til at tage fejl af. Det handler om at dele råt for usødet og lade det sive ind i hvert enkelt menneske, der er mødt op til koncerten og transformerer sig til præcist dét, denne ene person har brug for. Lige dér. I det øjeblik. Intet andet. Det er det reneste, jeg længe har oplevet, og jeg ønsker for dig, der læser med, at du samler nogle mennesker og giver dig selv denne unikke oplevelse.- Pia LangeLink til musik på Spotify:https://open.spotify.com/artis
Vis kort
4. Okt Foredrag

Foredrag/film

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 19.
Spentrup Sognegård, Stationsvej 45, Spentrup
Special filmklubsaften/sogneaften i Spentrup sognegård med titlen: PRÆSTEN PÅ PLAKATEN. Foredrag, fortælling og Filmklip ved Morten Sternberg, sognepræst Sydhavn Sogn og medlem af Kirke og Films bestyrelse..

Morten Sternberg skriver om sit foredrag: Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby (1931), har præsten indtaget en naturlig rolle på både lærred og skærm, hvor vi blandt andet har mødt den joviale præst med de åbne arme, præsten som det moralske fyrtårn og den decideret latterlige klovnefigur. Og så er der lange perioder, hvor præsten glimrer ved sit fravær i det danske film- og tvlandskab
Vis kort
4. Okt Foredrag

Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Øster Velling Forsamlingshus, Neikilsvej 8, Øster Velling, Randers NV
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå - samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones..

Den danske fysiker Niels Bohr foreslog i 1913 en model for atomernes opbygning som minder om planeternes kredsløb om Solen i Solsystemet. Bohrs teori blev en forløber for den såkaldte kvantefysik hvis formler er utroligt præcise.

Men der er underlige ting på færde når kemikere og fysikere beskriver atomernes og molekylernes opførsel: dels er de mikroskopiske partikler tilsyneladende flere steder på samme tid indtil vi måler på dem, dels giver målingerne altid tilfældige resultater.

De videnskabsmænd, som skabte teorien i årene 1900-1930, blev aldrig enige om hvordan vi skal forstå kvantefysikkens mere paradoksale sider. Samtidigt med at vi i dag anvender teorien med succes - på alt fra stjerners fødsel og død til mikrochips i computere, smartphones mv. - diskuterer fysikere stadig og intenst kvantefysikkens dybere betydning. Kvantefysikken er "Still Crazy After All These Years", og store internationale forskningsprogrammer arbejder nu mod snedige anvendelser af kvantefysikkens særeste egenskaber i superhurtige kvantecomputere der regner på flere tal på samme tid, og mod nye teknologier til sikker telekommunikation og præcise målinger som benytter særligt skrøbelige kvantetilstande af lys og atomer.

I foredraget diskuterer professor Klaus Mølmer de eksperimentelle observationer og teoretiske overvejelser der førte til Bohrs atomfysik og til kvantefysikkens teoretiske formler. Niels Bohr udtalte at "... hvis nogen siger han kan tænke over kvanteproblemerne uden at blive svimmel, viser det blot at han ikke har forstået den mindste smule af dem.".

Klaus Mølmer vil forsøge at dele ud af sin egen svimmelhed over kvantefysikken, dens vidt forskellige fortolkninger og dens seneste teoretiske og eksperimentelle landvindinger.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
4. Okt Foredrag

Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå - samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones..

Den danske fysiker Niels Bohr foreslog i 1913 en model for atomernes opbygning som minder om planeternes kredsløb om Solen i Solsystemet. Bohrs teori blev en forløber for den såkaldte kvantefysik hvis formler er utroligt præcise.

Men der er underlige ting på færde når kemikere og fysikere beskriver atomernes og molekylernes opførsel: dels er de mikroskopiske partikler tilsyneladende flere steder på samme tid indtil vi måler på dem, dels giver målingerne altid tilfældige resultater.

De videnskabsmænd, som skabte teorien i årene 1900-1930, blev aldrig enige om hvordan vi skal forstå kvantefysikkens mere paradoksale sider. Samtidigt med at vi i dag anvender teorien med succes - på alt fra stjerners fødsel og død til mikrochips i computere, smartphones mv. - diskuterer fysikere stadig og intenst kvantefysikkens dybere betydning. Kvantefysikken er "Still Crazy After All These Years", og store internationale forskningsprogrammer arbejder nu mod snedige anvendelser af kvantefysikkens særeste egenskaber i superhurtige kvantecomputere der regner på flere tal på samme tid, og mod nye teknologier til sikker telekommunikation og præcise målinger som benytter særligt skrøbelige kvantetilstande af lys og atomer.

I foredraget diskuterer professor Klaus Mølmer de eksperimentelle observationer og teoretiske overvejelser der førte til Bohrs atomfysik og til kvantefysikkens teoretiske formler. Niels Bohr udtalte at "... hvis nogen siger han kan tænke over kvanteproblemerne uden at blive svimmel, viser det blot at han ikke har forstået den mindste smule af dem.".

Klaus Mølmer vil forsøge at dele ud af sin egen svimmelhed over kvantefysikken, dens vidt forskellige fortolkninger og dens seneste teoretiske og eksperimentelle landvindinger.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort