Johannes Larsen Museet

Møllebakken 14, Kerteminde

Tirsdag den 3. december 2024, kl. 19.Musik

Julekoncert "Nordisk Jul"

Oplev en uforglemmelig aften med Helene Blum & Harald Haugaard Band feat. Erik Rydvall.

Igennem de sidste 13 år har Blum og Haugaard inviteret gæster med i deres nordiske julekoncerter, der har fyldt koncertsale i Danmark, Tyskland og Østrig og begejstret publikum fra Elbphilharmonien i Hamborg til kirker på sydfyn, med deres blanding af inderlige juleviser og fyrig dansemusik.

På en helt særlig måde formår de skandinaviske jule - og vintertraditioner at sprede lys og varme i en kold og mørk tid. Julekoncertens håndplukkede repertoire byder på en strålende buket af både traditionelt og nyskrevet materiale. Dansemusik fra fordums dampende balsale, hvor folk mødtes til en svingom, til de stille sange, der lød rundt om ildstedet i stuerne derhjemme.

Grundstammen i koncerten er igen i år det bundsolide Blum og Haugaard band, der yndefuldt og med stor kraft bringer musikken og nærværet udover scenekanten. Gæsten i år er den virtuose nøgleharpespiller Erik Rydvall fra Västerbotten. Udover det traditionelle materiale mestrer han også Bach og ny komponeret musik par excellence på sit helt specielle instrument. Han optræder flittigt på såvel spillemandsstævner som store arenaer rundt omkring i Europa, hvor han gæster rockbands og popmusikere. Og har turneret intensivt med den svenske trio Nordic. I 2019 var han artist in residence ved den tysk/danske folkBALTICA Festival.

Helene Blum: sang og violin

Harald Haugaard: violin

Kirstine Elise Pedersen: cello

Mikkel Grue: guitarer

Sune Rahbek: slagtøj

med Erik Rydvall (S): nøgleharpe.

Entré: Standard 295 kr

Køb/bestil billet