Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 530 events i Haderslev Kommune fra/efter 11. maj 2024

Fossiljagtklubben i Gram Lergrav

Fredag den 18. oktober 2024, kl. 10-15.
Fossiljagtklubben for børn og unge (3. klasse - 16 år). Er du frisk på udendørs skattejagt og kan du lide hajtænder og hvaler? - Så er Fossiljagtklubben i Gram Lergrav lige noget for dig. I vores Fossiljagtklub kan du gå til palæontologi, ligesom du kan gå til spejder eller fodbold. Fossiljagtgruppen er et fællesskab for børn og unge i aldersgruppen fra 3. klasse til 16 år. Vi går på fælles fossiljagt efter fossiler af 10 millioner år gamle havdyr i Gram Lergrav. I laboratoriet og museets udstilling undersøger vi fossiler af mange forskellige dyr. Deltage i efetrårsferien i uge 42 Vælg mellem: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag (max. to ferieklubdage pr. deltager) Kl. 10:00-15:00 Tema: Fra laboratorium til grav I denne ferie leder fossiljagtklubben efter nogle af de særlige fossiler, som vi kigger på i laboratoriet og udstillingerne inden vi går i graven. Nogle fossiler kan vi finde bestemte steder i graven og vi skal i fællesskab finde stederne og lede efter og udgrave de udvalgte fossiler. Programmet er det samme alle fem dage. Der er plads til 25 på holdet hver gang. Vi arbejder i mindre grupper, som vil være aldersinddelt. Fossiljagtklubben bliver ledet af museumsformidler og superfossiljæger Asbjørn Holm. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud hurtigst muligt, så andre kan blive tilbudt pladsen. Afbud meldes direkte til Asbjørn Holm på mail asho@msj.dk Læs mere om Fossiljagtklubben i Gram Lergrav og praktisk information her Gram Lergrav - Palæontologi Lergravsvejs 2, 6510 Gram
Luk

Gifteklar og hjemmefra - jernalderkvinder på rejse?

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 85 kr Køb/bestil billet
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
I foredraget er der fokus på jernalderkvinder på rejse. Migration er ikke et nyt fænomen. Mennesker er til alle tider rejst, flyttet, flygtet - såvel i større eller mindre grupper, endda hele folkeslag - men også som familier og individer. Både mænd, kvinder og børn rejste. Ud over at være en vigtig del af en individuel livshistorie, bliver enkelte menneskers rejser samlet set en del af en større fortælling om samfunds mobilitet og interaktion - både før og nu. Fra vore breddegrader findes der ingen rejseberetninger fra forhistorisk tid, men til gengæld er de arkæologiske levn fyldt med information, der kan belyse mobilitet og migration. Gravfundene er særligt velegnede som kilde. Bedst er det, hvis der er bevaret humant knoglemateriale, så man kan analysere gener og isotoper. Men det er sjældent tilfældet, særligt i Syd- og Sønderjylland. I stedet må vi ty til de genstande, der findes i gravene, for de kan også være med til at løfte sløret for, om der er tale om tilflyttere eller lokale. I foredraget er der fokus på jernalderkvinder på rejse. Ud fra forskellige eksempler fra det sydskandinaviske område fortælles om, hvordan der kan gemme sig en slags "kode" i kvindegravene om kvindernes identitet og oprindelse. Her er dragtudstyr og smykker vigtige. Hvorfor kvinderne rejste, ved vi ikke. En grund kunne være, at de indgik i ægteskaber langt fra deres hjemegn. De var gifteklar og hjemmefra! Foredraget er ved Museumsinspektør Lene Heidemann Lutz, Museum Sønderjylland Foredraget er i samarbejde med Sønderjyllands Amatørarkæologer og Folkeuniversitetet. Foto: Fra Stenderup/Gryden, grav 26. Foto: Jørgen Andersen, Museum Sønderjylland
Luk

Mindfulness v/mindfulness instruktør Marie Jakobsen

Tirsdag den 29. oktober 2024, kl. 18.30-20.30.
Pris: Entré: 60 kr Køb/bestil billet
Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev
Introduktion og oplæg om mindfulness og guidet mindfulness - meditation/opmærksomhedsøvelse, hvor den enkeltes grænse respekteres Mindfulness kan kort forstås som bevidst nærvær og tilstedeværelse i nuet, der kan trænes via meditation. Introduktion og oplæg om mindfulness og guidet mindfulness - meditation/opmærksomhedsøvelse, hvor den enkeltes grænse respekteres.

Medbring gerne liggeunderlag, eller en pude til stolesæde og evt til at placere bag ryggen.

Mindfulness kan kort forstås som bevidst nærvær og tilstedeværelse i nuet, der kan trænes via meditation. Derudover kan træningen give en indre ro og udvikle evnen til koncentation, ved hyppig anvendelse over længere perioder.
Man kan dog ikke på forhånd beslutte virkning eller tempo, da dette er individuelt.

Der indgår ingen "mystik" eller religiøse elementer.

Marie Jakobsen har flere års erfaring med undervisning i bl.a mindfulness, herunder meditation. Hun har en baggrund som Lektor ved UC-Syd, og er uddannet Mindfulnessinstruktør, Master i positiv psykologi, Cand.pæd.pæd og Sygeplejerske mm.

Der serveres kaffe/vand og frugt.

Yderligere oplysninger
Haderslev Lokalgruppe
Henrik Krarup
Tlf.: 24 62 66 19
Mail: gigthaderslev@gmail.com
Luk

Imran Rashid - Skærmsund

Tirsdag den 29. oktober 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Adgang E 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Efter mere end et årti med iPasning og skærme ad libitum begynder det efterhånden at gå op for de fleste, at der er brug for at gøre noget ved familiernes digitale vaner. Alt for mange har glemt familien og ikke mindst hinanden i jagten på det næste lik. Læge, IT-iværksætter og forfatter Imran Rashid, giver os med afsæt i sin nyeste bog Skærmsund inspiration til et liv, hvor familien igen bliver et fælles samlingspunkt og øjenkontakten kommer til at fylde mere end stikkontakten.

Men det store spørgsmål er selvfølgelig: Hvad gør vi? Og ikke mindst hvordan? Det handler ikke om at gemme skærmene helt væk og bryde med digitaliseringen. Det handler om at få et mere bevidst og afbalanceret forhold til brugen af skærme.

Imran vil med foredraget prøve at give et overblik over den nødvendige biologiske, psykologiske, sociale og digitale viden på området og guide familien på sporet igen
Luk
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Læge og forfatter Søs Wollesen giver viden, klarhed og tryghed omkring de forandringer, der sker i både kvindens og mandens krop og psyke i årene op til, og i selve overgangsalderen - og om kønshormonernes Formel 1 løb i kroppen, og hvad det medfører, når. De er langt fra mål

Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode, (der sagtens kan føles lang), sådan cirka lidt over midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra en tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance.

Overgangsalderen medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt.

Mange kvinder - og mænd - oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem i overgangsalderen.

Søs Wollesen beskriver vigtigst af alt de tiltag, som du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen.

Du får masser af input til, hvordan du med sund mad og motion kan skabe ro i kroppen og dæmpe de gener, der følger med denne fase.

Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og en masse grin med på vejen
Luk

Fossiljagtklubben i Gram Lergrav

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 16-18.
Fossiljagtklubben for børn og unge (3. klasse - 16 år). Er du frisk på udendørs skattejagt og kan du lide hajtænder og hvaler? - Så er Fossiljagtklubben i Gram Lergrav lige noget for dig. I vores Fossiljagtklub kan du gå til palæontologi, ligesom du kan gå til spejder eller fodbold. Fossiljagtgruppen er et fællesskab for børn og unge i aldersgruppen fra 3. klasse til 16 år. Vi går på fælles fossiljagt efter fossiler af 10 millioner år gamle havdyr i Gram Lergrav. I laboratoriet og museets udstilling undersøger vi fossiler af mange forskellige dyr. Deltag på udvalgte tirsdage Vi mødes i fossiljagtklubben kl. 16:00-18:00. Du kan deltage, så mange tirsdage, du har lyst. Tirsdag 3. september 2024 Tema: Introduktion til fossiljagt. Denne dag skal vi ned i lergraven og lære, hvilke metoder, der fungerer bedst, for at vi kan finde de bedste og fleste fossiler. Hvordan gør du? Hvad skal kigge efter? Hvorfor er nogle fossiler mere sjældne end andre? Tirsdag 5. november 2024 Tema: Fossilscanning Vi skal denne dag undersøge lergraven for fossiler på flere måder. Vi skal selvfølgelig grave, men også scanne og spotte fossiler på overfladen. Tirsdag 7. januar 2025 Tema: Mikrofossiler og præparation Vi skal denne dag være indenfor og bruge nogle af de redskaber, vi bruger til at finde og bestemme fossilerne - særligt de helt små. Vi kigger også på, hvordan vi kan præparere fossilerne, så de ikke går i stykker eller angribes af pyrit. Vi skal også møde én af forskerne, som er palæontolog. Fossiljagtklubben bliver ledet af museumsformidler og superfossiljæger Asbjørn Holm. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud hurtigst muligt, så andre kan blive tilbudt pladsen. Afbud meldes direkte til Asbjørn Holm på mail asho@msj.dk Læs mere om Fossiljagtklubben i Gram Lergrav og praktisk information her Gram Lergrav - Palæontologi Lergravsvejs 2, 6510 Gram
Luk
Pris: Entré: 85 kr Køb/bestil billet
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
Den rige grav giver os et lille indblik i overklassens liv og kvindens rolle i 900-tallet. Fund af uanselige fragmenter af et bronzefad på en mark omkring 7 km syd for Haderslev var optakten til udgravningen af en af de mest veludstyrede kvindegrave fra vikingetidens Danmark. Genstandene blev fundet med metaldetektor på toppen af en overpløjet gravhøj i 2020. Året efter blev den stærkt dyrkningstruede grav udgravet. Den afdøde var gravlagt i et trækammer i sin fornemne dragt med indvævet sølvtråd, to forgyldte fibler, en sølvfibula og en perlekæde. Udover bronzefadet bestod gravudstyret af en jernbeklædt træspand, et trælåg, et spillebræt, et træskrin, en saks, en kniv og en nøgle. Den rige grav giver os et lille indblik i overklassens liv og kvindens rolle i 900-tallet. Foredraget er ved Museumsinspektør Silke Eisenschmidt, Museum Sønderjylland Foredraget er i samarbejde med Sønderjyllands Amatørarkæologer og Folkeuniversitetet. Foto: Udgravningen af kammergraven krævede meget stor koncentration og omhyggelighed. Foto: Museum Sønderjylland
Luk
Pris: Entré: Adgang M 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
For at markere 60-års jubilæet af The Beatles' album "A Hard Day's Night" har Per Wium og Alex Bødiker dannet et nyt makkerskab og skabt et spændende foredrag, der kombinerer musik og historiefortælling. Per Wium, en anerkendt musikjournalist og forfatter af "Beatles for alle - en introduktion til gruppens musik", er anerkendt som en førende Beatles-ekspert i Danmark. Udover at levere engagerende foredrag er han også medlem af bandet "Something", der dedikerer sig til at fremføre Beatles-sange. I foredraget vil Per Wium udforske flere af sangene fra "A Hard Day's Night" og dele indsigt i, hvad der gør disse sange unikke, herunder de karakteristiske flerstemmige vokaler, Ringo Starrs trommespil, Paul McCartneys basstil og betydningen af John Lennons sangskrivning. Forvent en musikalsk oplevelse ledsaget af dyb indsigt.

Alex Bødiker, den lokale Beatles-fortæller, står bag "The Beatles Story" i over 10 år. Han deler historien med et talentfuldt musikalsk ensemble. Alex har også haft betydelig succes med foredraget "Med pop og sjæl" og er en aktiv musiker. I dette foredrag fører Alex publikum gennem historien om fire unge drenge, der begyndte som et skiffle-band i det fattige efterkrigsliverpool, for til sidst at blive verdensstjerner og danne verdens største band. Fortællingen er krydret med underholdende anekdoter, hvilket garanterer en begivenhedsrig og livlig oplevelse! Gør dig klar til en unik musikalsk rejse og en rejse gennem Beatleshistorien
Luk

Magisk Sanserum

Lørdag den 16. november 2024, kl. 09.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Vi byder velkommen ind i sansernes verden. Vi skal udforske farver, lys, lyd, vores taktile sans og meget mere i det magiske univers. For at sikre et roligt arrangement for de små, er arrangementet for de 0-3-årige og deres voksne
Luk

Næseaber, Nutella og Kongekobraer

Torsdag den 21. november 2024, kl. 18.30.
Pris: Entré: Adgang E 85 kr Køb/bestil billet
Vojens Bibliotek Sundhedscenter Vojens, Rådhuscentret 7, Vojens
Mikkel Sortemos fra Naturformidlingstjenesten Arternes Verden tager dig med på en spændende rejse krydret med flere anekdoter fra hans sidste nye eventyr i Borneo og Thailand. Hør om mødet med de mange forskellige spændende dyr og om, hvorfor Nutella for. Mikkel har en stor passion for alverdens natur og dyreliv, som nærmest har fulgt ham siden barndommen. Dengang var hans store drøm at blive dyrepasser - der skulle dog en hel del omveje til, før denne drøm gik i opfyldelse i 2018
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.