Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 339 events i Randers Kommune mellem 27. okt. og 25. nov. 2020

28. Okt Andet

Nørkleklub

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 14.30-16.30.
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Vis kort
28. Okt Andet

Pigekor

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 15.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Pigekoret har eksisteret i 6 år, og er i denne sæson for piger i 5. 8. Klasse. Koret tæller 14 dygtige korpiger ved sæsonslutning i juni 2020..

Sted: Sct. Clemens Kirke Tid: Hver onsdag kl. 15-00-16.30* Første gang: Onsdag 2. september Vi synger primært 3- og 4-stemmige satser, både rytmiske og klassiske. Koret medvirker ved en række gudstjenester og koncerter i løbet af året. Der vil endvidere blive arrangeret et par weekend-workshops samt en hyttetur i foråret. Det er gratis at være med i Pigekoret. Det kræver en lille stemmeprøve at blive optaget. Info og tilmelding: Kontakt Mads Wadmann, korleder og organist, på tlf. 22830282 eller mail: madswadman@hotmail.com
Vis kort
28. Okt Foredrag

De uledsagedes Bog

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 16.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Hør de uledsagede flygtningebørns historie..

Forfatter Mads Nygaard har siden juli 2016 hjulpet 52 uledsagede mindreårige flygtninge med at blive genforenet med deres familier. Flere af dem fortæller deres historier i De Uledsagedes Bog (Forlaget Jensen & Dalgaard 2019), som Mads har skrevet sammen med dokumentarist Michael Graversen. Til foredraget vil Mads Nygaard og én af de unge fortælle deres historie.

Bogen har modtaget Benny Andersen-prisen.

Arrangementet foregår i Kulturhusets sal
Vis kort
28. Okt Andet

Laura Illeborg - og andre kvindelige forbilleder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Den 28. oktober bliver der fokus på kvindelige forbilleder i Kulturhuset..

Kom til koncertforedrag med Laura Illeborg - og få oplæg om tre fantastiske kvinder med særlig tilknytning til Randers med dig undervejs! Arrangementet starter nemlig med en vandring rundt i Randers Kunstmuseums samling, hvor du får introduktioner til billedhuggeren Helen Schou, forfatteren Karin Michaelis og kvindesagsforkæmperen Pauline Worm i timerne op til koncerten. En let aftenanretning fra Kulturhusets cafe er inkluderet i billetprisen.

Laura Illeborg har igennem efterhånden tre årtier insisteret på at skrive og udgive sine egne sange. Hun har holdt fast i sin egen helt personlige stil og hun er en af vores væsentligste, nulevende sangskrivere. Ikke mindre end ti albums er det efterhånden blevet til, godt halvdelen i eget navn, og sangene tager altid et nært udgangspunkt, som bredes ud og løftes op. Det være et strejf, en blomst eller en solnedgang, som væves ind i Lauras egne erfaringer og observationer som ung pige, mor eller nu moden kvinde. Laura tager aldrig den store megafon frem, men rammer sine lyttere blidt og skarpt med poesi og eftertanke.

Pauline Frederikke Worm (1825-1883) var datter af sognepræsten Peter Worm og Louise Theodora Petrine Hjort. Tidlig var hun blevet grebet af tanken om kvindernes ligestilling og kæmpede for den indtil det sidste. Pauline Worm var i 1865 den første danske kvinde, der holdt et offentligt foredrag, og udgav senere flere småskrifter, samt talrige artikler og digte i blade og tidsskrifter som varm talsmand for modersmålet, fædrelandet og dets forsvar.

Karin Michaëlis (1872-1950) solgte millioner af bøger i sin samtid og var en verdensdame og velgører i stort format. Hun holdt foredrag for tusinder af mennesker i mange lande, forsvarede de svage, lavede sin egen flygtningelejr og gik personligt op imod Hitler, hvilket kostede hende dyrt. Alligevel har hun været stort set glemt i nutiden, og det skal der laves om på.

Helen Schou (1905-2006) var hverken født eller bosat i Randers, men satte som billedhugger et markant aftryk i Randers med skulpturen Den Jyske Hingst (1969). Som en af få danske kvindelige kunstnere bevægede Schou sig med dette monument og rytterstatuen af Christian den X i Århus ind på et traditionsbundet og mandsdomineret kunstnerisk felt, hvad der vakte stor debat i samtiden.

Oplæggene om Worm, Michaëlis og Schou forestås af hhv. arkivar Tina Knudsen Jensen, Museum Østjylland, cand.mag. Inger Kaad, Randers Bibliotek og museumsdirektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum
Vis kort
28. Okt Gudstjeneste

Spaghettigudstjeneste

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17-19.
Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
Ved Kristian Vestergaard. Vi starter i kirken kl. 17 med bl.a. sange, fortælledrama og Fadervor, og slutter med fællesspisning i det fri. Vi pakker en kurv til jeres familie. Pris: 20 kr. for voksne..

Børn u. 12 gratis. (Mulighed for MobilePay) Tilmelding nødvendig: sms til 2130 0403 / mail: kirkeogkultur@sct-peders.dk
Vis kort
28. Okt Andet

Kvindelige forbilleder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17-21.
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Koncert med Laura Illeborg og oplæg om tre fantastiske kvinder med særlig tilknytning til Randers. Billedhuggeren Helen Schou, forfatteren Karin Michaelis og kvindesagsforkæmperen Pauline Worm..

Arrangeret i samarbejde med Spil Dansk, Randers Bibliotek, Randers Arkiv og Randers Kommune
Vis kort
28. Okt Workshop

Tegneworkshop i guldalderen med croquis og musik

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 18-20.
Pris: Entré: 75 kr pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Over tre aftener genoptager tegnelærer og kunsthistoriker Jef Carstens sin tegnekurser i museets sale. Denne onsdag arbejdes der i guldaldersalen og med croquistegning..

Tilmelding fordres. Bemærk: Max. 25 deltagere. Man kan deltage en aften eller alle tre gange. Pris: 75 kr. pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr
Vis kort
28. Okt Foredrag

Temamøde "fra Smerte Til Minde" - Randers

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 18.30-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Selvhjælp Randers, Slotsgade 4, 2. sal, Randers C
Hvordan kommer man videre efter et selvmord? Temamøde for pårørende og andre interesserede. Selvhjælp Randers og Landsforeningen for efterladte efter selvmord vil sætte fokus på de efterladte og på foreningens arbejde..

Hvordan kommer man videre efter et selvmord?
Temamøde for pårørende og andre interesserede

Selvhjælp Randers og Landsforeningen for efterladte efter selvmord vil sætte fokus på de efterladte og på foreningens arbejde. Vi afholder derfor i fællesskab et temamøde

Aftenens program:

Velkomst v. Majbritt Bargsteen, daglig leder i Selvhjælp Randers

"Fra smerte til minde" Et oplæg ved cand.psyk. Morten Holler, Aarhus.
På baggrund af egne erfaringer som efterladt og ud fra professionelle erfaringer fra arbejdet som psykolog, bl.a. i Dansk Krisekorps, vil Morten Holler holde et oplæg om, hvordan man kan komme videre med sit eget liv på en god måde efter at have mistet en af sine nærmeste ved selvmord.

Der serveres kaffe/te.
Kaffe/the i grupper med tid til indbyrdes snak og erfaringsudveksling.

En efterladt fortæller.
Bestyrelsesmedlem Hanne Tang fortæller sin historie.

Landsforeningen for efterladte efter selvmord.
Formand Ellen Bæk fortæller om Landsforeningen for efterladte efter selvmord og foreningens tilbud.

Afrunding - herunder præsentation af tilbud til efterladte i Østjylland.
Farvel og tak for i aften!

Alle er velkomne!
  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Det er vores erfaring, at mange er glade for at have en ven eller et familiemedlem med, så man kan tale sammen om det bagefter. Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen.


For evt. spørgsmål kontakt: Ellen Bæk, tlf. 2423 4475
Vis kort
28. Okt Natur

Mere natur ind i haven - Vi har nu åbent for tilmeldinger

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 19-20.30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Nørstenen
Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV
Morten Vissing som til daglig arbejder som zoolog på Aqua i Silkeborg har en passion for at skabe mere natur i egen have - kom og få praktiske tips til hvad netop du kan gøre, for at hjælpe de naturlige levesteder på vej..

Vi har nu åbent for tilmeldinger

Naturcenteret er vært med en kop kaffe og en småkage undervejs.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV.

Arrangør: Randers Naturcenter Tlf. 86 43 25 37

Vis kort
28. Okt Andet

Café kors-sting

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 19-22.
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Vis kort